Két GPU az ASUS videókártyáján

Két GPU az ASUS videókártyáján

2013. április 25. 08:54, Csütörtök
A ASUS Radeon HD 7990 grafikus kártyára a két GPU mellé 6 GB GDDR5 memória került.

Az ASUS ma egy új grafikus kártya megjelenéséről adott hírt: a Radeon HD 7990-t két 28 nanométeres technológiájú AMD Radeon Tahiti XT grafikus processzorral szerelték fel. A két, az AMD Graphics Core Next architektúráját használó GPU mellett a kártyán 6 GB GDDR5 videomemória is található. szóval valószínűleg ultrafinom beállítások és 1920 x 1080 fölötti felbontások esetén sincs gondja. A cég közleménye szerint az újdonság megbirkózik a nagy feladatot jelentő HD 4K videókkal is. Az egy kártyára szerelt, gyárilag párosított két GPU-val a vásárlóknak csak egy szabad PCI Express 3.0 helyet kell biztosítaniuk, és nincs szükség a több GPU-t összekapcsoló CrossFireX használatára.


A termék két HD 7970 GPU, összesen 4096 stream processzor és 256 textúraegység teljesítményét kínálja. A felhasználók a GPU Tweak segítségével hangolhatják a kártya teljesítményét. Másodpercek alatt átállíthatják a GPU magok és a videomemória sebességét és feszültségértékeit, a grafikus kártya ventilátorának sebességét, vagy megadhatnak energiafogyasztási célokat (vagy küszöbértékeket). A különféle játékokhoz eltérő profilok hozhatók létre.

Támogatja a Windows 8 alapú DirectX 11.1, a legújabb változatú Microsoft API használatát. A kártya teljesítménye és kompatibilitása miatt képes a legfrissebb effektusok és technológiák alkalmazására is, így a tesszelációszámításra vagy a vetett árnyékok legenerálására, és ezzel a ma lehetséges legrealisztikusabb játékvilág megteremtésére. Nyolc jelenlegi csúcsjátékkal érkezik (Tomb Raider, Hitman: Absolution, Sleeping Dogs, Deus Ex: Human Revolution, Crysis 3, Far Cry 3 és Far Cry: Blood Dragon, BioShock Infinite). Az ASUS Radeon HD 7990 grafikus kártya az egész világon május vége felé kerül a boltokba. A hazai ajánlott bruttó végfelhasználói ár egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások