Itthon beégett a Star Trek 2

Itthon beégett a Star Trek 2

2013. május 22. 17:04, Szerda
Itthon a papírformának megfelelően ismét lebőgött a Star Trek. J.J. Abrams filmje valamiért még a látványfilmek rajongóit sem csábította mozikba, így még a legnézettebb film címét sem csípte meg hétvégén.

Bombameglepetésre Amerikában alulmúlta J.J. Abrams második Star Trek-filmjének nyitóhétvégéje az első epizód teljesítményét, s bár nálunk valamivel jobban teljesített a Sötétségben, sikernek még így sem lehet nevezni. A csütörtökön bemutatott scifi 38 moziban volt megtekinthető a héten, de mindössze 26 851 nézőt érdekelt, ami egy nagyon közepes teljesítmény egy blockbusternek szánt filmtől.

Főleg annak fényében beszédes a teljesítmény, hogy nézőszám tekintetében még az első helyet sem szerezte meg a hétvégi országos mozis toplistán, hiszen A nagy Gatsbyt 27 223-an látták csütörtöktől vasárnapig, ami ugyancsak nem utal kiemelkedő teljesítményre. Baz Luhrmann filmje azonban bevétel tekintetében annak ellenére alulmaradt a Star Trekkel szemben, hogy mindkét film kópiáinak zöme 3D-s felár kifizetése mellett volt megtekinthető. A Sötétségben Star Trek 42,8 millió forint bevételt hozott a forgalmazójának, míg A nagy Gatsby 41 milliót.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások