Megjelent az ACDSee 16

Megjelent az ACDSee 16

2013. május 31. 14:11, Péntek
A Magyarországon is a legismertebbek közé tartozó képmenedzselő, -rendező szoftver újabb kreatív szerkesztő funkciókkal gazdagodott.

A kiadott közlemény szerint gyorsult a fotókba való belenagyítás, a részletek kirajzolása. Kategóriákat készíthetünk, bevezették a hierarchikus kulcsszavakat és a fotók pontozását. Színekkel címkézhetünk és egybevonhatjuk ezeket későbbi szerkesztésre vagy megosztásra. Kulcsszavakkal kereshetünk akár metaadatokra is szűkítve, kereséseinket eltárolhatjuk későbbi használatra. A fotókhoz tartozó műszaki adatok már közvetlenül a kép mellett jelennek meg, azaz nézegetés közben is láthatjuk a fehéregyensúlyt, a témamódot, használtunk-e vakut, mennyi volt a záridő, az ISO, a fókusztávolság stb. Teljes képernyős üzemmódban semmi más nem látszik a monitoron, csak a fotónk.


A túl sötét vagy túl fényes fotókat is megmenthetjük, egy kattintással kivilágosítva az árnyékokat vagy csökkentve a beégést. Csúszkákkal finomhangolhatjuk a változtatásokat, a fehéregyensúlyt és a színtónusokat. Ha fotónk nem tartalmaz helyinformációkat (geokódot), akkor kiegészíthetjük azzal. Az alapesetben csak fényes, életlen helyeken jelentkező homályosodás hatása szűrővel is elérhető, formája és erőssége kézzel állítható. A mélységélességgel játszva témánk makettként nézhet ki.


Nagyon egyszerűen torzíthatunk miniatűr modellé

Minden megvásárolt szoftver mellé jár 10 GB tárhely, mely évi negyven dollárért korlátlanra bővíthető. Ide menthető minden fotónk, melyek nagyon gyorsan megoszthatók a közösségi hálózatokban. Fotóinkat egyébként is már közvetlenül a programból feltölthetjük a Facebookra, új albumokat készíthetünk ott, hozzáadhatjuk a helyet és hogy kik láthatják, illetve megjegyzésekkel láthatjuk el. A program használata 15 napig ingyenes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások