Érkezőben a Nokia Lumia 1020

Érkezőben a Nokia Lumia 1020

2013. június 30. 03:00, Vasárnap
A jól értesültek szerint az eddig többnyire csak az EOS kódnéven emlegetett okostelefon a Lumia 1000 sorozat előtt nyitná meg az utat, remélhetőleg szélesebb tömegek érdeklődését keltve ezzel fel.

Az elmúlt néhány hét alatt több alkalommal olvashattunk a Nokia újabb nagy dobásáról, annak vélt részleteiről. A finn gyártó azonban csak a július 11-én esedékes rendezvényén kívánja lerántani a leplet az új készülékről, amely eddig általában az EOS kódnév alatt bukkant fel a sajtóban, így addig csak külső források jóvoltából szemezgethetünk a rendelkezésre álló információkból.

Most két fontosabb hír jelent meg a világhálón, amelyek egyrészt a hivatalos névre, valamint a kinézetre vonatkozóan szolgálnak új részletekkel. Az evleaks például arról számolt be, hogy az EOS tulajdonképpen a Lumia 1020 név alatt jelenik majd meg a piacon, vagyis az okostelefon egy új sorozat első példánya lesz. Amennyiben ez valóban így lesz, a cég minden bizonnyal azt reméli a lépéstől, hogy a Lumia 900 sorozatba tartozó példányokhoz képest sokkal inkább fel tudják majd kelteni a csúcskategóriás megoldások iránt rajongók érdeklődését, ezen a területen ugyanis van mit bepótolniuk.


Ezzel egy időben több fénykép is napvilágot látott, ezekből pedig következtethetünk a külsőre. Műanyag, a Lumia 920 és 928 okostelefonra erősen emlékeztető burkolatot látunk a képeken, azt azonban még nem tudni, hogy ez alatt milyen komponensek kaptak helyet. Valószínűnek tűnik, hogy itt a Qualcomm új Snapdragon 600 vagy 800 chipje teljesít majd szolgálatot, ezek ugyanis az előző generációhoz képest nagyobb felbontású kamerákat is támogatnak - mivel azonban négymagos processzorokról van szó, a Windows Phone 8 csak a harmadik nagyobb frissítéssel birkózna meg velük, amely GDR3 néven az év második felében futhat be.

A kamera a már sokat emlegetett 41 megapixeles PureView változat lenne, Carl Zeiss optikával. A cég ettől reméli, hogy az eddigieknél nagyobb sikert arathat majd a fejlesztéssel, amely egyben a WP8 felhasználói táborát is kiszélesítheti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások