Magyarországon döbbeneteset zuhant a Superman iránti érdeklődés

Magyarországon döbbeneteset zuhant a Superman iránti érdeklődés

2013. július 17. 17:03, Szerda
Hiába jött be sokaknak Az acélember, a film iránti érdeklődés itthon is rohamosan esik vissza. Múlt hétvégén a film nézőinek több, mint háromnegyedét elveszítette.

A kritikusok és a rajongók sem voltak oda Az acélemberért, mint mondjuk a Batman-filmekért vagy a Vasember idei harmadik részéért, de Zack Snyder rendezése viszonylag jól szerepel az amerikai jegypénztáraknál, még pár napig, míg a Gru 2 meg nem előzi, az idei második legtöbb pénzt hozó filmnek számít hazájában. Nálunk azonban, mint arról már beszámoltunk, Az acélember premierjét mondhatni közöny kísérte, a filmet nagyjából annyian nézték meg, mint a gyökerekkel nem rendelkező Szemfényvesztőket vagy a Tűzgyűrűt.

Ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy Az acélember, miképp Amerikában, itthon is elég nagy ütemben vesztette a nézőket, az átlag moziba járóknak nem tetszett annyira, mint a geek rétegnek. Ez legjobban a múlt hétvégén ütközött ki, ugyanis ekkor a film látogatottsága 75%-kal esett vissza, s hiába vetítették az új Supermant 50 hazai moziban, mindössze 2 154 jegyet adtak el rá csütörtöktől vasárnapig.

Ezzel Az acélember hazai nézőszáma eddig 94 290, s a film fogadtatásáról sok mindent elmond, hogy a valamivel gyengébb nyitó bevétellel kezdő Szemfényvesztők már 130 ezer nézőnél jár és annak ellenére, hogy hamarabb került bemutatásra, a hétvégén több, mint 9 000 néző váltott rá jegyet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások