Az árcsökkentés mentheti meg a Surface RT-t

Az árcsökkentés mentheti meg a Surface RT-t

2013. július 19. 08:59, Péntek
A Microsoft nem csupán a Tech Ed konferencián kínálta akciósan a Surface RT tábláit, hanem jelentősen csökkentette azok árát, kérdéses azonban, hogy mindez sikeressé és népszerűvé teheti-e a terméket.

Az amerikai óriáscég Tech Ed fejlesztői konferenciáján a megjelent szakembereknek és vendégeknek olyan Surface RT-t ajánlott fel, amely 64 gigabájt flashmemóriával volt ellátva és amit a kiegészítő billentyűzettel együtt 99,99 dollárért lehetett megvásárolni. Emellett hamarosan elérhetővé válik az a kedvezményes ajánlat az oktatási intézmények számára, amelynek keretében a diákok 199 dollárért juthatnak hozzá a Surface RT tábla PC-khez. Az árcsökkentés azóta a bolti készleteket is érinti, a 32 gigabájtos Surface RT új ára 349 dollár, míg a 64 gigabájtosé 449 dollár. A fekete színű kiegészítő billentyűzet felára mindkét esetben 100 dollár. Az Amazonnál a 64 gigabájtos RT-változat ára 999 dollár helyett 455 dollár.

A DigiTimes tajvani IT-portál az ázsiai beszállítókra hivatkozva azt írta, hogy az ármérséklés önmagában aligha fogja növelni a keresletet a Surface RT iránt, ráadásul a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Microsoft igyekszik teljesen értékesíteni meglévő raktárkészleteit. Mindez pedig azt mutatja, hogy a konszern egy vagy több új modellt dobhat piacra a közeljövőben. Ez utóbbit támasztja alá a The Verge által megjelentetett felvétel, amelyből az derült ki, hogy a társaság a július elsején kezdődött új üzleti évben újításokat akar bevezetni. Erre utalnak az "Update to Surface RT" és az "Update to Surface Pro" fogalmak, továbbá új kiegészítők és színváltozatok is megjelenhetnek.

A DigiTimes rámutatott, hogy az idei esztendő első negyedévében a Microsoft 900 000 táblagépet értékesített, és a második negyedévben ez a mennyiség némileg csökkenhetett. Június végén kiszivárgott, hogy a vállalat már a Qualcomm Snapdragon 800 processzorra épülő Surface-modellt teszteli, amely támogatná a Long Term Evolution (LTE) technológiát is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások