Csúnyán besült a Wolverine-mozifilm

Csúnyán besült a Wolverine-mozifilm

2013. július 30. 00:01, Kedd
Tudtuk, hogy a Farkas nem fog annyi embert érdekelni, mint az X-Men kezdetek: Farkas, de hogy a nézők majdnem fele elpárolog, az mindenképpen kellemetlen meglepetés volt.

Hiába kapott sokkal jobb kritikát az újságíróktól a Farkas (The Wolverine), úgy tűnik, hogy a sokak szerint elég gyengén sikerült X-Men kezdetek: Farkas megtette hatását és az "új epizód" minden előzetes várakozást alulmúlva kezdett Amerikában. Persze, ha a film minőségéről írunk, akkor azt is érdemes megjegyezni, hogy bár a kritikusoknak sokkal jobban tetszett az új Farkas-film, a közönség már sokkal kritikusabb, az IMDb-n már most elég közel áll a Farkas pontszáma az előd, Marvel-filmekhez képest elég alacsony értékeléséhez.

Amerikában a Farkas mindössze 53,1 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, pedig az előző rész még 85 millióval startolt. Az érdeklődés olyannyira megcsappant, hogy a teljesen felesleges 3D-vel felturbózott film az eddigi legkisebb X-Men-nyitányt produkálta, hiszen még az igen gyatrán nyitó X-Men: Az elsők (55,1 millió dollár) és a 13 éve bemutatott első X-Men is (54,5 millió dollár) sokkal jobban teljesített a premier első napjaiban.

Jó szóbeszéd esetén az ausztrál adókedvezményeknek köszönhetően "csak" 120 millió dollárba került Farkas akár a 140 milliós amerikai bevételt is elérhet, de a 120 millió körüli végső bevétel már biztosra vehető. A Fox számára gyógyír lehet a film nemzetközi teljesítménye. A Farkas első hétvégéjén Amerikán kívül 86,5 millió dollárt söpört be, mely teljesítmény 13%-kal meghaladja a végül 225 millióig jutó X-Men 3 rajtját.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások