A hazai közönség sincs oda a Tűzgyűrűért

A hazai közönség sincs oda a Tűzgyűrűért

2013. július 30. 15:47, Kedd
Itthon sem tudja megtartani nézőit a Tűzgyűrű. Az óriásrobotos akciófilm komoly ütemben veszti a nézőit és Magyarországon nem fogja elérni a százezres látogatottságot.

Nem csak Amerikában "menekülnek" a nézők a Tűzgyűrű vetítéseiről, hanem idehaza is. Sajnos, mondhatjuk, hiszen ez azt jelenti, hogy a jegyet vásárlók nem viszik túl jó hírét a filmnek, nem ajánlják másoknak, illetve nem fizetnek be még egy körre. Mindez abból szűrhető le, hogy a múlt hétvégi hazai mozis látogatottsági adatok alapján a top10-es filmek közül a Tűzgyűrű volt az egyik film, mely előző héthez képest nézői több, mint felét elveszítette.

Guillerm del Toro akciófilmjének látogatottsága a premier második hétvégéjén 54,5%-kal csökkent, mos pedig, a harmadik hétvégén újabb 53%-kal, vagyis mondhatni szabadesik a Tűzgyűrű. Beszédes, hogy a top10-ben mindössze két másik film bukta előző heti nézőinek több, mint a felét, A magányos lovas, valamint a RIPD - Szellemzsaruk, tehát a nyár két legnagyobb bukása. Nem egy illusztris társaság. (Összehasonlításképp a Nagyfiúk 2 nézettsége csak 42%-kal esett vissza az előző hétvégéhez képest, míg például a Szörny egyetemé csak 18%-kal.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások