Japán nem menti meg a Tűzgyűrűt

Japán nem menti meg a Tűzgyűrűt

2013. augusztus 15. 16:05, Csütörtök
Kínában hatalmas siker a Tűzgyűrű, azonban a 300 milliós nemzetközi bevételre, s az akkor várható folytatásra váróknak csalódniuk kellett a japán közönségben.

Nemrég arról számolhattunk be, hogy Kínában döbbenetesen nagy sikerrel mutatkozott be a Tűzgyűrű (Pacific Rim) című scifi. Olyannyira hatalmas volt az érdeklődés az ázsiai országban, hogy a bevétel az első napokban még az amerikait is meghaladta - kérdés, hogy a végeredmény is vajon 100 millió dollár körüli lesz-e, mint az USA-ban. Ott ugyanis eddig 97 millió dollár folyt be a vetítésekről, míg nemzetközileg, a Kína által szállított majdnem 60 millió dollárral már 247 millió.

A hétvégén került sor a film japán premierjére, s sokan reménykedtek abban, hogy a szigetországban is tömött sorok fognak a jegypénztárak előtt állni, azonban ezúttal csalódniuk kellett a rajongóknak, ugyanis a Tűzgyűrű Japánban akár még bukásnak is titulálható, ugyanis csak a hétvégi toplista ötödik helyén mutatkozott be. Guillermo del Toro filmjét 596 moziban vetítették és azokból 2,1 millió dollár bevétel folyt be, miközben a hét másik amerikai premierfilmje, a Z világháború 644 moziból 3,4 milliót szedett össze. (Érdekesség, hogy a Tűzgyűrűnél még a 2 hét alatt 9 millió dollárig jutó A magányos lovas, illetve a hat hét alatt 68 milliót kaszáló Szörny egyetem is jobban teljesített nyitó hétvégéjén.)

A hétvégén Japánban egyébként a immáron negyedik hete a Miyazaki-féle Kaze tachinu (The Wind Rises) volt a legnézettebb, mögötte a már említett Z világháború és a Szörny egyetem foglalta el a dobogós helyeket. A negyedik helyezett egy krimi, a Nazotoki wa Dinner no Ato (The After-Dinner Mysteries) volt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások