Döbbenetes siker az év legjobban várt képregény-filmje

Döbbenetes siker az év legjobban várt képregény-filmje

2013. augusztus 16. 12:47, Péntek
Messze még a Snowpiercer hazai bemutatója, de jó látni, hogy a Koreában már látható film mekkora sikert ért el. Remélhetőleg hozzánk nem a 20 perccel megkurtított amerikai verzió fog megérkezni.

Koreában már bemutatták az év legjobban várt mozis képregény-adaptációját, a Snowpiercert, mely immáron második hete vezeti az ázsiai ország hétvégi mozis toplistáját. A film A gazdatest rendezőjének, Bong Joon-hónak az első angol nyelvű munkája és tíz nap alatt pazarnak számító, 41 millió dollár bevételt mondhat magának Dél-Koreában. Ezzel már most az év ötödik legsikeresebb filmjének számít hazájában, de valószínűleg a napokban előrébb fog lépni ezen a ranglistán, melyen a Vasember 3 mellett koreai alkotások (Miracle In Cell No. 7, The Berlin Files, Secretly, Greatly) előzik meg.


A posztapokaliptikus Snowpiercer 40 millió dolláros költségvetésével minden idők legdrágább koreai produkciójának számít. A Chris Evans, Song Kangho, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewn Bremner, Alison Pill, John Hurt és Ed Harris főszereplésével készült film egy olyan világban játszódik, melyben egy kísérlet jégkorszakot idézett elő, ami szinte minden élőlény kihalását idézte elő. A túlélők pedig egy Föld körül közlekedő vonaton élik "életüket".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások