Objektívet készít okostelefonokhoz a Sony

Objektívet készít okostelefonokhoz a Sony

2013. augusztus 14. 13:32, Szerda
A mobiltelefonok kameráinak legnagyobb hátránya az aprócska objektív, ami miatt kevés fény jut el a szenzorhoz - ezen változtatna egy kiegészítővel a Sony.

A japán cég egy olyan, a mobilokra utólag ráhelyezhető objektíven dolgozik, mellyel a fotók minősége radikálisan emelhető. Ebben nem csak lencsék kaptak helyet, hanem egy szenzor, SD kártyahely és a képfeldolgozó processzor is belekerült. A pletykák szerint már indulásnál két modell lesz kapható, a DSC-QX10 és a DSC-QX100. Ezek közül az első lesz a nagyobb verzió, ugyanazzal a 20,2 megapixeles érzékelővel és Zeiss üveggel szerelve, mint ami a Sony RX100 Mark II fényképezőgépben is van. A másik egy kisebb, olcsóbb típus lesz, de ebben is 18 megapixeles 1/2.3-os méretű szenzor lesz, és tízszeres optikai nagyításra lesz képes.




Mindkét objektívben Bionz processzor fogja kiszolgálni az optikát, mely mágnesesen csatlakozik majd a mobiltelefonokra. Mind az Android, mind az iOS rendszert támogatják majd, és vezeték nélküli kapcsolaton át (WiFi/NFC) köthetők össze a telefonnal. Tehát az okostelefon egy teljes értékű kompakt fényképezőgéppé válik, aminél a kijelző lesz az LCD, míg a hozzácsatolt objektív a szem. A megjelenési dátum nem ismert, és természetesen az árról sincs semmilyen információ.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások