A HTC-nek sem kell a Windows Phone

A HTC-nek sem kell a Windows Phone

2013. augusztus 15. 19:52, Csütörtök
A tajvani gyártó immár a Microsoft mobil platformján belül is alig értékelhető részesedéssel kénytelen beérni, ezért (a jelek szerint) nem kívánják folytatni a küzdelmet.

A cég szempontjából hazai ágazati források számoltak be az állítólagos döntésről, amelynek eredményeként a HTC a jövőben felhagyna a Windows Phone operációs rendszer támogatásával, és kizárólag az Android platformra koncentrálná erejét, annak növekvő népszerűségére támaszkodva.

Első látásra a Windows Phone csekélyke elterjedtségével magyarázható a lépés. A Microsoft szoftvere ugyan a harmadik helyezést harcolta ki magának, ám ez alig 5-6 százalék körüli piaci részesedést jelent az Android és az iOS nyomasztó túlereje mellett. Elsősorban nem is erről van szó azonban, hanem a platformon belüli erőviszonyokról, a HTC ugyanis még ezen szűk területen belül is alig 5 százalékkal kénytelen beérni, mivel a Nokia kiemelt szerepe a háttérbe szorítja őket.

Annak idején - még a Windows Mobile kukázása előtt - a gyártó az egyik legfontosabb partnernek számított a redmondi csapat számára, ám a Nokiával kötött együttműködési szerződés révén ez utóbbi vállalat a WP bevezetését követően már 80 százalékos részesedést biztosított magának. A HTC a második helyről is leszorult, miután a Samsung saját megoldásaival megkaparintotta azt, a fennmaradó 5 százalék pedig nem jelent elég vonzerőt ahhoz, hogy kitartsanak az egyébként is kicsinyke területen.

A jövőben ezért a HTC számára is az Android lesz a kizárólagos szoftveres partner, ezen rendszer hatalmas felhasználói bázisára támaszkodnának, hogy újult erővel vágjanak vissza a riválisoknak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások