4K felbontásban rögzít az Acer okostelefonja

4K felbontásban rögzít az Acer okostelefonja

2013. szeptember 2. 18:16, Hétfő
A tajvani cég bemutatta a Liquid S2-t egy full HD-s, 6 colos IPS kijelzővel szerelt, 4K (UHD) képrögzítésre alkalmas okostelefont.

A Liquid E, Z és S szériák után az Acer most kipróbálja magát a full HD felbontáson is túlmutató területen. Ez a technológia ugyan már néhány kameránál hozzáférhető, ám az okostelefon kategóriában kétségkívül újdonságszámba megy a Qualcomm Snapdragon 800 2.2 GHz-s processzora, mely 4K-ban képes képrögzítésre. 13 megapixeles BSI szenzoros hátsó kameráját 2 megapixeles előlapi kamera egészíti ki, továbbá hátlapján 4 LED-es vakut találunk. A 4K Ultra HD mellett képes 60 képkocka/másodperces full HD 1080p felvételre vagy 4x-es lassított felvételre is.

A fotózás közvetlenül a képernyő feloldása után lehetséges, automata középre fokuszálással, a képernyő bármelyik pontjának megérintésével. Automatikusan kiválasztásra kerül a fotó típusa és több képet csinál a legjobb kiválasztása érdekében. Kézzel, egy ujjal módosíthatjuk a fókuszt, egy mozdulattal bármi kivágható a képernyőről. A végterméket cimkékkel láthatjuk el és megjegyzéseket is írhatunk rá. Panorámaképeket 27 megapixeles felbontásban tud rögzíteni.


A legömbölyített szélű, a hangszórójánál vörös részletekkel kiegészített telefont egyébként fémes foglalatba burkolták. Az Android 4.2.2 alapú okostelefon 3G és 4G hálózatokon is képes kommunikálni, akár 150 Mbps feltöltési sebességgel. Támogatja a 802.11 ac Wi-Fi szabványt. Wi-Fi routerként is tud működni, akár 6 eszközre párhuzamosan megosztva az internethozzáférést. A kapcsolat egyébként QR kóddal és NFC-vel is megosztható. Támogatja a multitaskot; megnézhetjük melyek az épp használt alkalmazások és ezek között váltogathatunk 7 darabig. Bejövő hívásnál csak egy miniablak ugrik fel, melyben a felhasználó fogadhatja a hívást vagy egy gyors üzenetet is írhat.

Videózásra is alkalmas, hiszen 6 colos, megerősített (Gorilla Glass 3.0) full HD IPS kijelzőt két Dolby Digital Plus sztereó hangszóró segíti. A 9 milliméter vastag készülékben négymagos 2,2 GHz-es Qualcomm processzor dolgozik 2 GB rendszermemóriával, nem cserélhető akkumulátora 3300 mAh-es. Az alaphangon 16 GB-nyi tárterület 128 GB-ig bővíthető. Pirosban vagy feketében érhető el október végétől, a pontos árazásról később döntenek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások