Zsebben is elfér az LG fotónyomtatója

Zsebben is elfér az LG fotónyomtatója

2013. szeptember 3. 22:10, Kedd
Közvetlenül Android vagy iOS operációs rendszerű mobilunkról is kinyomthathatjuk fotóinkat vezeték nélküli kapcsolaton át.

Az okostelefonok tervezésénél a készülékek közötti adatcsere kiemelt szerepet kapott, ezzel párhuzamosan az elkészült fényképek közösségi oldalakon, illetve más készülékekkel történő megosztása szintén mindennapossá vált az utóbbi időben. A cég szerint viszont a kézbe vehető fényképek hangulatát ugyanakkor semmilyen elektronikus megosztás nem adhatja vissza. Közleményük szerint az LG PD233 a régi idők Polaroid fényképezőgépeinek hangulatát és előnyeit ötvözi a jelenkor csúcstechnológiájával.


A készülék 5,1 x 7,6 cm-es (2 x 3 hüvelyk) fotókat tud kinyomtatni. Ha nincs rá szükségünk, kabátzsebben is elfér a 215 grammos készülék. Használata is egyszerű: a gyártó Android és iOS rendszerhez is készített egy ingyenes alkalmazást, amit fel kell telepítenünk okostelefonunkra, rákapcsolódni, és máris nyomtathatunk. Az alkalmazás képes alapvető szerkesztési műveletekre, mint kivágás, keretezés vagy színezés. A fotókba QR-kódot is beágyazhatunk, így a dolog visszafelé is működik: a fotón lévő kódba linket elhelyezve egy weboldalra irányíthatjuk a megtekintőt. Az egyénileg szerkeszthető fényképek felhasználhatók például geocaching-hez, vagy más interaktív játékoknál is.

A készülék a Bluetooth és az NFC (Near Field Communication) szabványt egyaránt támogatja, a nyomtatáshoz a ZINK festék nélküli nyomtatótechnológiáját alkalmazza. Ez a technológia nem tintapatront használ, hanem hővel aktiválja a ZINK 2.0 papír színképző vegyszereit. (30 ilyen nyomtatópapír 5 ezer forintért kapható.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások