Szeptember 18-án jön az iOS 7

Szeptember 18-án jön az iOS 7

2013. szeptember 11. 10:19, Szerda
Az Apple a már korábban kiszivárgott két okostelefon mellett mobil operációs rendszerének új verzióját is elrajtoltatja a hónap közepén, a most bemutatott 64 bites chiphez illeszkedve.

Ahogy az várható volt, a cég bemutatta az iPhone 5S és 5C okostelefonokat, mégpedig szinte mindenben visszaigazolva a korábbi pletykákat. A zászlóshajót működtető új A7 chip 64 bites, így maga a szoftver is ehhez alkalmazkodik, míg az egyéb újdonságok listáját a hivatalos oldalon találjuk meg.

Arról korábban mi is írtunk, hogy az iOS 7 esetében a laposabb, egyszerűbb kezelőfelület a legszembetűnőbb változás. Itt elsősorban az ikonok kinézete módosul, de ezzel egy időben javul a keresési funkció, egyszerűbb lesz a Photos alkalmazáson belül a képek csoportosítása, elérhetővé válik az új iTunes Radio szolgáltatás, miközben a Siri platform férfi hanggal egészül ki. Fontos változás, hogy az iWorks szoftvercsomag (Keynote, Pages, Numbers) minden új iOS eszközön ingyenes lesz.

Az iOS 7-es verziója az iPhone 4 és az ennél újabb okostelefonokon fut majd, de nem okozhat gondot az iPad 2 és az iPad mini, valamint az ötödik generációs iPod Touch támogatása sem. Terveik szerint októberre leszállítják majd a 700 milliomodik hordozható eszközüket, ami azt jelenti, hogy ezt a fontos mérföldkövet hat és fél évvel az első iPhone felbukkanása után érik majd el.

A 64 bites szoftver egyébként továbbra is támogatja a 32 bites külső alkalmazásokat, míg a váltásra magukat elszánó fejlesztőknek a cég gondmentes átállást ígér - ennek részleteiről a bejelentés során nem beszéltek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások