Megvan a Star Trek 2 gyengébb szereplésének oka?

Megvan a Star Trek 2 gyengébb szereplésének oka?

2013. szeptember 22. 16:01, Vasárnap
Ki tudja, miért, de miközben Kínát módfelett érdekelte az új Star Trek-epizód, addig Latin-Amerika mintha tudomást sem vett volna J.J. Abrams legújabb próbálkozásáról. Nem is csoda, hogy a scifi bevételei mégis csalódást okoztak, hiába voltak kifejezetten magasak.

Ahhoz képest, hogy a Star Trek hatalmas siker volt, a második rész visszafogottabb eredménye némiképp csalódást okozott. Persze még így is rengeteg dollárt termelt a Sötétségben - Star Trek, de ahhoz képest, hogy az első epizód milyen jó kritikákat kapott, a 229 milliós amerikai bevétel visszaesés a 2009-es 258 millióhoz képest. És a Paramount valószínűleg a nemzetközileg befolyt 238 millió dollárnál is többre számított, még akkor is, ha az első rész ennek alig több, mint felét hozta Amerikán kívül.

Sőt, ha azt nézzük, akkor a második rész a kínai 56 millió dollár mellett 180 milliót hozott nemzetközileg (az első epizód idején még a kínai mozis piac pangott, ha amerikai filmekről volt szó), ami alig több, mint a nem 3D-s 127 millió négy évvel ezelőtt. Azt tudjuk, hogy nálunk ismét nem tört ki az ST-láz, itthon alig tízezren látták a Star Trek 2-t, de az igazi nagy kudarcot Latin Amerikában könyvelhette el J.J Abrams filmje. A latin-amerikai országokban ugyanis csak 16 milliós bevételt produkált az új Star Trek, miközben a Farkas 129,6 milliót, a Z világháború 54 milliót, de még a Szemfényvesztők is 27,3 milliót.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások