Godzilla x Kong: Az új birodalom

Godzilla x Kong: Az új birodalom

2024. április 6. 09:40, Szombat
A Warner nem tud mit kezdeni a Szörnyverzumával és ezt a Godzilla x Kong: Az új birodalom is ékesen bizonyítja.

Számomra a Godzilla Kong ellen egy kellemes, agyatlan, látványos kikapcsolódást jelentett, melyben azonban az emberi szál egész egyszerűen kritikán aluli volt. De ez nem újdonság, mivel sajnos a Godzilla korábbi részeiben sem tudtak mit kezdeni a homo sapiensekkel. Időközben Takashi Yamazaki és az ázsiai készítők megmutatták, hogy miképp is kellene, hogy kinézzen egy jelenlegi generációs Godzilla film. Az Oscar-díjat is bezsebelő Godzilla: Minus One magasra tette a lécet szóval lássuk, Hollywood képes volt átugrani vagy ismét leverte.


A bevezetőből persze kiderült a válasz eme elméleti kérdésre, de azért nézzük mi is ment ismét félre a Warner berkeiben. Godzilla a Föld felszínén, míg Kong az Üreges Földön próbálja fenntartani a rendet. Ami annyit jelent, hogy szétvernek teljes városokat, miközben harcolnak más Titánokkal. Egy nap egy közös fenyegetés üti fel a fejét, mely mindkét világot lerombolhatja és így ismét össze kell fogjon a két Titán.

A Godzilla x Kong: Az új birodalom költségvetését a Warner az előző rész "átlagos" teljesítménye óta jelentősen csökkentette és ez a sztárok kivonását jelentette a képletből. Szóval nincs itt Millie Bobby Brown, ahogy Alexander Skarsgård is kimaradt a tutiból. Ezen felül a CGI sem képvisel olyan magas szintet, mint mondjuk a Minus One, de így kijöttek 140 millióból a 200 helyett. Sajnos azonban a forgatókönyvírók nem tették oda magukat, hiába tüntettek a magasabb bérért, mert Az új birodalom kapcsán összefüggő és logikus történetvezetésről nehezen lehet beszélni.


A két főszereplő bár az előző rész végén "harcostársakként" vált el, most valamiért ismét ellenfelekké váltak. És ahelyett, hogy erről próbálna beszélni a film, azt kell nézni, ahogy Kong fogát kihúzzák vagy ahogy Godzilla a Colosseumban húzza a lóbőrt. Csak azzal, hogy 2 kilométert halad Godzilla, százezrek halnak meg, de ezt a film nem igazán fejti ki. Ahogy azt sem, hogy a szétvert és lerombolt városok, épületek mikor épültek újjá, de tény, hogy egy nappal később például a Colosseum már újra "sértetlen".

Az pedig elég sokat elmond egy filmről, hogy a CGI által életre keltett Kong és kis segítője érdekesebb mint az összes emberi szereplő együttesen. Sajnos ismét nem sikerült megoldani, hogy ne debil emberi karaktereket kapjunk, akikért a legkisebb mértékben sem tudunk szurkolni. Az egész emberi szál érdektelen, értelmetlen és elképesztő ostoba - ahogy minden eddigi Godzilla filmben.


Persze egy ilyen látványfilmnél nem igazán ízléses, ha ilyen pontokba kötünk bele, de emlékszem, hogy mekkora hype volt az ártatlan áldozatokkal kapcsolatban a Batman Superman ellen-ben. De a látvány is maximum a közepes szintet üti meg. Az Üreges Föld továbbra is színekben pompázik és valamiért besüt a Nap is, de ez már az előző részben is így volt.

A Godzilla x Kong: Az új birodalom egy közepes film. Aki látványos jelenetekre vágyik és nem akad ki semmilyen logika képtelenségen és nem érdekli semmilyen emberi vonatkozás, még el is szórakozhat. A többiek viszont inkább várják meg, hátha kap hazai bemutatót a Minus One, mely méltó helyre teszi a Titánt és megmutatja, amire Hollywood már sokadik film óta képtelen: lehet értelmes, izgalmas, látványos és drámai történetet keríteni köré. 4,5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom (Godzilla x Kong: The New Empire)
szinkronizált, amerikai kalandfilm, akciófilm, 115 perc, 2024
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Adam Wingard
Forgatókönyv: Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater
Operatőr: Ben Seresin
Producer: Adam Wingard
Zene: Tom Holkenborg, Antonio Di Iorio

Rebecca Hall (Ilene Andrews)
Brian Tyree Henry (Bernie Hayes)
Dan Stevens (Trapper)
Kaylee Hottle (Jia)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások