A Microsoft mindenki előtt megnyitja az MI-vel erősített Bing-et

A Microsoft mindenki előtt megnyitja az MI-vel erősített Bing-et

2023. május 7. 19:25, Vasárnap
A Microsoft bárki számára lehetővé teszi a Bing keresőmotor mesterséges intelligencia által támogatott változatát.

Közel három hónappal azután, hogy a vállalat bemutatta az új, ChatGPT által hajtott Bing korlátozott előzetes változatát, most a Microsoft várólista nélkül megnyitja minden felhasználó előtt - feltéve, hogy a Microsoft Edge böngészőn keresztül bejelentkeztek a keresőmotorba. Ez azt mutatja, hogy hiába az MI technológia miatti kutatói aggodalom, hiába a sok pontatlanság és az esetenkénti érzelmes vagy agresszív válaszok, a Microsoft elkötelezett a termék továbbfejlesztése mellett. "Egyre jobbak vagyunk sebességben, egyre jobbak vagyunk pontosságban." - mondta Yusuf Mehdi, a Microsoft MI-kezdeményezéseit felügyelő alelnök. Mehdi szerint a Bingnek jelenleg több mint 100 millió napi aktív felhasználója van, ami jelentős növekedést jelent az elmúlt hónapokhoz képest. A Google - amely régóta uralja a piacot -, hogy ne maradjon le szintén hasonló mesterséges intelligencia funkciókkal bővíti keresőmotorját.

Februárban a Microsoft bemutatta, hogy megújult keresőmotorja hogyan tud összefoglalókat írni a keresési eredményekről, csevegni a felhasználókkal, hogy további kérdésekre válaszoljon a lekérdezéssel kapcsolatban, és e-maileket vagy egyéb összeállításokat írni az eredmények alapján. Az új frissítések által már képekről is lehet kérdéseket feltenni, hozzá lehet férni a csevegési előzményekhez, hogy a chatbot emlékezzen az adott felhasználóval való kapcsolatára és a válaszokat Microsoft Wordbe lehet exportálni. A felhasználók személyre szabhatják a chatbot válaszainak hangnemét és stílusát is, és választhatnak a hosszabb, kreatív válaszoktól a rövidebb, lényegre törő válaszokig.


Az elmúlt hónapokban a Microsoft által 10 milliárd dollárral megtámogatott OpenAI ChatGPT terméke körül kialakult figyelem hozzájárult ahhoz, hogy a technológiai vállalatok között újjáéledt a fegyverkezési verseny a hasonló MI-eszközök alkalmazásáért. A Microsoft és a Google élen jár ebben a trendben, de az IBM, az Amazon, a Baidu és a Tencent is hasonló technológiákon dolgozik. Startupok hosszú listája fejleszt íróasszisztenseket és képgenerátorokat is. A Microsoft a keresés mesterséges intelligenciával való kiegészítésén túlmenően azt tervezi, hogy a ChatGPT technológiát az alapvető termelékenységi eszközeibe, köztük a Wordbe, az Excelbe és az Outlookba is beépíti. Az a döntés azonban, hogy a Binget generatív MI funkciókkal egészítik ki, különösen kockázatos lehet, tekintve, hogy az emberek mennyire támaszkodnak a keresőmotorokra a pontos és megbízható információk tekintetében.

A Microsoft lépései a mesterséges intelligencia technológia gyors ütemű fejlődésének fokozott ellenőrzése közepette történnek. Márciusban a technológia legnagyobbjai - köztük Elon Musk és az Apple társalapítója, Steve Wozniak - felszólították a mesterséges intelligencia laboratóriumokat, hogy legalább hat hónapra állítsák le a legerősebb mesterséges intelligencia rendszerek képzését "a társadalomra és az emberiségre jelentett mélyreható kockázatokra" hivatkozva. Mehdi ezzel szemben elmondta, hogy nem hiszi, hogy az MI-ipar túl gyorsan halad, és szerinte a szünetre való felhívások nem különösebben hasznosak. "Egyesek szerint hat hónapra szüneteltetni kellene a fejlesztést, de nem vagyok benne biztos, hogy ez bármit is megoldana, javítana vagy előrébb vinné a dolgokat" - mondta. "De megértem, hogy honnan jönnek ezek az aggodalmak. Az egyetlen módja annak, hogy ezt a technológiát valóban jól felépítsük, ha a nyilvánosság előtt, nyíltan csináljuk, hogy beszélgetéseket folytathassunk róla".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások