Paranormális jelenségek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazad van!
Azonban az akkori matematikai és egyéb tudással, technikai felszereltséggel óriási tett volt.

Walk the Talk.

gothmog
Nem kell olyan messzire menni. Példa:
Adott egy köfejtõ. A feladat: 1*2*2m oldalhosszúságú hasábokat kell kihasítani, és elszállítani néhány valamekkora távolságra. Ami fontos, csak az a méret jó, és annál jobb, minél kevesebb utómunka van rajta.
A következõ dolgok nem állnak rendelkezésedre:
-munkagépek
-légkompresszor
-ütvefúró
-robbanóanyagok
-acél (de még vas se)
-internet (se discovery channel:)

amid van:
-víz
-fa
-papirusznád
-bronz.

Költõi kérdés: Hogyan csinálnád? Nyilván lennének ötleteid a megvalósításra, ill. a helyszínen lenne lehetõséged kipróbálni a módszereket. És majdnem biztos vagyok benne, hogy azt a megoldást, ahogy ezt csinálni kell csak nagyon sok próbálkozás után találnád meg, ha egyáltalán. A ma élõ emberek (tipp) 99%-a nem tudná. Most akkor butábbak, vagy okosabbak vagyunk, mint az egyiptomiak 3-4000 évvel ezelõtt? Szerintem a kérdés maga butaság.

sz4bolcs
Ma sem mindenki mûvel földet, legtöbben az irodákban építik a piramist. :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Azért az idõ, és a munkaerõ viszonylagos. Akkor is meg kellett mûvelni a földeket, akkor is voltak évszakok. Azt pedig ne felejtsd el, mennyien lakhattak az akkor ismert területeken.

Walk the Talk.

dronkZero
Mi az, hogy hol van az építési technika? Nem volt elég nekik szerinted az az egy-két évezred a technikájuk tökéletesítésére? Az egy dolog, hogy nem volt nekik flex meg TNT meg autódaru, viszont volt rengeteg munkaerõ és végtelen idõ.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

qetuol
semmi, nem azokról beszéltem, hanem údy általában.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

sz4bolcs
gps?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Erre már csináltál kisérletet?

Walk the Talk.

mármint az építési

Walk the Talk.

Természetesen elõny lenne, de már az tiszteletreméltó, hogy az akkori szakik egyáltalán le tudták rakni az "alapokat", és akkor még hol van a technika.

Walk the Talk.

Voltál már TV gyárban?
Hát ott betanított csajok pakolják össze a siper-super LCD-t.
Akkor mi a különbség?

Walk the Talk.

Anaid
Érdekes kérdés a "tudáshoz": Megy egy ember az utcán. Nincs infój arról, hol van egy másik ember mégis biztosan meg tudná mutatni, tõle merre található meg. Az irányt.
Honnan tudja, ha nem láthatja, hallhatja a távolság miatt? Hogy mûködik? Ha nagyobb a tudomány terén a lexikális tudásod pl.az enyémnél talán tudsz rá válaszolni....

Mellesleg én nemigen bíznék az ilyen dolgoka pénzért árusító emberekben...A hittel viszont úgy vagyok, hogy ki miben akar abban hisz se meg, se elítélni nincs joga senkinek.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

qetuol
én pedig arra, hogy az oktatásnak hála a mai ember jobban átlátja a dolgok mûködését mint anno, le merem fogadni az ókori egyiptomban sem volt tisztában a legtöbb ember a piramisépítés technikájával, csak rakták a nagy köveket úgy, ahogy azt az építész mondta

én csak arra utaltam, hogy az akkori emberek, az akkori technikával UGYANOLYAN okosak voltak, mint azok, akik majd 500 év múlva élnek..................ha élnek

Walk the Talk.

qetuol
igen, vannak rá elméletek, amik közül bármelyik lehet a jó, persze lehet h egyik sem az, amivel felhúzták, de lehet h igen, több mint a semmi. nem is lényeges pontosan hogyan építették, azt csak úgy lehetne kideríteni, ha lenne pontos leírás.

qetuol
igen , számarányban :)
az lényegtelen h több a tv, az is h mi mi vagyunk többen, mert számarányra gondolok, és nem, nem végeztem felmérést, ez csak az én véleményem.
nem, nem arra gondolok h "ON" =D

Te be tudod kapcsolni a számítógépet? bizonyára
meg tudnád mondani, hogy tudták felépíteni a piramisokat?

Walk the Talk.

számarányban?
dehát több TV is van, és mi is többen vagyunk
azért feldobnám az öttalálatosomat, hogy mennyi fickót találnál
de, Te arra gondolsz, hol van a BE gomb?

Walk the Talk.

qetuol
pont azt mondom h sztem ma sokkal több ember tudja hogy mûködik a tévé , mint 20 évvel ezelõtt.. (nyilvánvalóan)

ja és a srác átlagos mai fiatal, nem gaggyant

Walk the Talk.

no azért nem csak a parasztok között vannak buták

Walk the Talk.

szvsz nem ugyanarról beszélünk

a másik, pedig amirõl Te beszélsz, az nem a mai emberek érdeme
mert egy egyiptomi (akkori) is be tudná kapcsolni a TV-t, ha egyszer megmutatnák neki
hogy mûködik? nem tudja? a mai sem
az emberek többsége felkel, melózik, megnézi a dõzsike sót, meg hasonlovat, és passz
én beszéltem olyan fiatal (30 körül) sráccal, aki szerint a Nap közelebb van, mint a Hold
becsszó

Walk the Talk.

qetuol
sztem nem sokkal, de azért a mai emberek okosabbak, lévén, hogy jobban iskolázottak. régen többen voltak az ún. "buta parasztok", akik nem értettek semmihez (itt nem technikai dolgokra gondolok), csak a kapáláshoz xd. persze itt okosságon nem pusztán tárgyi tudást értek, bár a tárgyi tudás az egyetlen, ami "felveheti a harcot" az efféle sarlatánok ellen, na meg persze a józan gondolkodás, vagy az ún. arányérzék, viszont akinek ez van, az nem fog tudni ellenállni a kísértésnek, hogy tárgyi tudásra tegyen szert :)

Köszönöm, de félek, mert a 3. évezred sötétsége megriaszt.
TISZTELET a kivételnek!

És a régi emberek között is voltak nem buták.

Walk the Talk.

Egyetértve támogatom az ötletedet.

aki kételkedik, az gondolkodik

Merlin egy picsa, bocsi

Walk the Talk.

"Tv2-->ezoTV-->jóslás-->Merlin pénzenergiát küld szlovákiába és Mo.-ra"

Walk the Talk.

Ja a válasz: a mai emberek 90%-a nem orvosi értelemben, hülye!!

Walk the Talk.

Naná!!!
Van egy olyan topic: "Buták a régi emberek?"
Hát én nyitnák egy olyant: Miért hülyék a mai emberek?

Amúgy pl egy "kutató intézet" a TV2-õn éjjel az EZOTV. Ott aztán vannak tisztán látók, tisztán hallók, számmisztikusok, álomfejtõk, sejtjósok?!, meg még a tök tudja kik.Hát ezek mindegyike, tutira megmondja a frankót.
1 perc kb 600Ft.
Amikor röhögni, és bõgni akarok odakapcsolok pár percre. A héten egyik "tudós" nem kártyából jósolt, hanem közvetlenül a szellemekkel tartott kapcsolatot. Basszus abba kellett hagyni a mûsort, mert annyi szellem akart kapcsolatot teremteni az e világgal, hogy csaj nem bírta a terhelést.
Buták a régi emberek???????????????????????????????

Walk the Talk.

Anaid
Magyarországon hol van ilyen kutató intézet, mellesleg?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Nahát, milyen bátor emberek vannak, hogy ilyeneket mernek nyilatkozni a sajtónak. Nem lepõdtem meg, hogy nem magyar.:):(

hékásébredj
igazából az a homályos dolog bármi lehet...ahhoz nem kell ott lennie,hogy számunkra valamit ábrázoljon...ilyen ez az emberi agy.

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Walk the Talk.

gothmog
a google vízjele

Ez volt az egyik legjobb film számomra.

Walk the Talk.

Anaid
A közeli képen mintha számok, meg írás látszódna. Felvétel hiba?

...az Ördög Ügyvédje majd úgyis talál megoldást... <#eplus2>

gothmog

Walk the Talk.

Itt az IT

Walk the Talk.

Szvsz . ez a vicc lényege:))

Walk the Talk.

hékásébredj
és mi van ha valaki pont emiatt fél a sötétben mert tudja,hogy nincs egyedül?

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

a bit off
Nekem tetszik:

"Ha félsz a sötétben, gondolj arra, nem vagy egyedül!"
on
Dj Faustus
"hogy ha valaki egy kérdésre nem tudja a választ, és még elbaszott faszmód lusta is, hogy utánanézzen, akkor az A Tudomány hibája?"
Egyetértek. Az emberi tudatlanságból származó frusztráció, kisebbségi komplexus könnyen átüthet a tudomány "intézménye" elleni haragba.

Még akkor is tipikus ez a dolog ha a tudomány egy adott jelenséget az objektív információk hiánya vagy az információk kis mennyisége, vagy a jelenség reprodukálhatatlansága, vagy a jelenség vizsgálatakor keletkezett mérések nem megfelelõ metodikája/pontatlansága miatt nem tud megmagyarázni, de az örökké telhetetlen ember egybõl, azonnal, instant akarja a megoldást - ami persze nem fog menni.

Talán ez a sehova se tartó, elkorcsosult, fogyasztói társadalomkép az oka ennek (pénz jön ki a falból, a "terméket" csak leveszem a polcról, nem kell érte tennem semmit,...) - bár a fene se tudja...

dronkZero
Az mennyire tipikus már, hogy ha valaki egy kérdésre nem tudja a választ, és még elbaszott faszmód lusta is, hogy utánanézzen, akkor az A Tudomány hibája?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Dj Faustus
"A tudomány még a "normális" villámok keletkezésének tudományos magyarázatával is adós"
Elektrosztatikusan töltött tárgyak (a felhõkben a jégkristályok súrlódása okozza a töltést) közötti töltéskiegyenlítés. Általános iskolás fizika.

"Te meg egy paranormális jelenségrõl vélsz tudni nagy biztonsággal valamit. De mit? Hát semmit"
Olvasd el az általam belinkelt cikkeket.
Te nem vagy hajlandó egyetlen, minimálisan releváns forrásból származó leírást sem adni állításaid bizonyítására, csak fröcsögsz, trollkodsz, személyeskedsz, aminek egy banamákra való utazás lesz hamarosan az eredménye. De ahogy látom meg is van.

Sõt! Hangtalan villámok?
Normál villámlás esetén is létrejöhetnek.

LOL és mitõl paranormális?
Semmi természetfeletti nincs benne.
Csak van még rajta mit kutatni, de ez minden téren így van, és így is lesz amíg világ a világ.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A tudomány még a "normális" villámok keletkezésének tudományos magyarázatával is adós. Te meg egy paranormális jelenségrõl vélsz tudni nagy biztonsággal valamit. De mit? Hát semmit. Azt viszont nagy meggyõzõ erõvel hinted. Kevéske vagy ide pöcsös. Próbáld meg megérteni azt amit ide belinkeltél. Aztán majd gyere vissza és beszélünk róla újra.
Dj Faustus
Kavarsz itt össze-vissza. Igyál egy kupicával (lehetõleg ne Xanaxra) és konteós rémálmaid sem lesznek.

Magas-légköri villámok vannak, csak ritka, nehezebben megfigyelhetõ jelenségek - és ez nem csak "Wikipédiás képzelgés".

Hogy hangtalanok-e (tényleg van errõl releváns - nem összeesküvés-elméletes/"mindmeghalunk"/jön a világvége/NWO oldalak - információd ?)...

Egyrészt ezek a jelenségek a felsõ légkörben zajlanak, ahol ritkább a levegõ, rosszabbul terjed/nehezebben keletkezik a hang; repülõgéprõl/mûholdról - ahol ezen jelenségeket a legjobban lehet megfigyelni - nem ezzel a másodlagos tulajdonságával (a szimpla villámok esetén is csak másodlagossá degradálódik a villám hangja) foglalkoznak; a földrõl a nagy távolság és a környezeti zajok miatt meg nehéz a megfigyelése - akárcsak a sarki fénynél. Tehát szimplán magyarázható a "hangtalanság". Csak egy kis figyelem kellett volna a fizika órán, nem a padszomszéddal kellett volna trécselni.