Gothic 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Ilyen hogyan készült videók helyett lassan a játék is kijöhetne már. 6-7 éve ígérgetik.

És az eredeti zeneszerző dolgozik rajta. A-Z-T-A-K-U-R-V-A
Ez valami gecijónak néz ki.
//www.youtube.com/embed/4GmQpxHMW08
//www.youtube.com/embed/u2lQjmmW1B0

//www.youtube.com/embed/4zj0HcyYphM?t=416
Hú de elkapott a hangulat ! Sokat gyúrtak rajta, sokkal jobban hasonlít az eredetire mint ahogy a játszható teaserből emlékszem. Én ennek örülök, de kicsit féltem is őket, hogy a mai világban ez nem lesz elég.
Mindenesetre a teasert letöltöm újra, hogy jól emlékeztem-e rá hogy az más.
//www.youtube.com/embed/P3uDRpp2q4I

Na már elő is lehet rendelni,200 dolcsi. :D
//www.youtube.com/embed/SkOlUyagYq8

Botond
Három nyelven nyugtatják a rajongókat a youtube csatornájukon, hogy meg lesz ez oldja jól, nyugiság van.

Link
Német újság szerint már december végén kirúgták a dolgozókat,már gyakorlatilag senki sincs,csak a cég.
A német mit tudom én milyen hivatalban a készülő játékaikat hivatalosan törölték.

Nem egészen. De lehet ez lesz a vége.

Úgy néz ki a Piranha bytes-nak lőttek.
Ha igaz az embracer group felszámolta a céget,a dolgozókat elbocsájtották.
A készülő játékot is lelőtték.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.19. 23:02:47

Ja círka 23 év.
Botond
2001ben sem volt a legszebb, de azért csúnya se volt. Azóta sok idő eltelt.
Dettó pc guru játéka is volt, de így kimarad az eredeti verziója, meg belegondolva jobb is mert mai grafikával tudom megnézni és nem egy ocsmány pixelfost kell bámulnom. :D :D
Jöhetne,én nagyon kíváncsi vagyok már rá.
Remélem készítenek hozzá majd magyarítást is,nem gépi szemetet hanem rendeset.
Egyébként megtaláltam két Gothic 1 CD-t is.
Vagyis az egyik azt hiszem DVD.
Az egyiknek nincs meg a doboza,csak a CD egy bőr cd tartóban,de a másiknak meg van a doboza,mert az collector edition vagy mi a túró és könyvek is vannak hozzá.
Ciki hogy nincs a gépemben dvd olvasó már vagy 10 éve. XD
Vagy nem is tudom mióta,ha jól emlékszem utoljára 2013-ban volt.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.12.24. 18:02:32

A felújítás még a kanyarba sincs XDXDXD
Még élsz?

Botond
Jelenleg semmin se indul a felújított. :)
Amúgy switchen is futna simán, csak le kell venni a felbontást, detailt, és akkor hopp, máris ott vagy az eredetinél.
Ez amúgy felújított változat, ahogy mondtam.
Itt van miket változtattak az eredetihez képest, elég combos lista.
Gondoltam hogy switch-re csak a régi jöhetett ki,el sem indulna rajta a felújított változat. XD

Botond

Ki. A grafika kb az eredeti, az interfacen, mint inventory kezelés, kontroller support, stb, ilyeneken csiszoltak. A felújítás még sehol sincs. Csak digitálisan elérhető switchre, fizikait csak a thq-tól lehet rendelni, limitált mennyiség erejéig.
Switchen ki jött?
De gondolom az eredeti régi,mert az új biztos nem indulna el rajta.

szablya
Fuu de régen jártam erre :D Közben kijött Switchre is a game. Be is zsákoltam. Megvan mit tolok karácsonykor :D

!!!Gothic forever!!!

//www.youtube.com/embed/ItuhqRvnJGI

Ez alapján a remake készítői érzik és értik az ős hangulatát.

Egy komment a videó alól. Ha ez igaz, akkor juhé.

As far as I know they prioritize to add content that was cut from the original game. For example the arena was supposed to have more features in the original like betting in fights and so on so they'll expand on that. And then they wanna add more quests to the later chapters. While you have many quests in the beginning, you mostly only have one - the main quest - later on. That they wanna change too

Ha kellően jó lesz a fogadtatás, akkor asszem a 2. rész remake is tervezve van.
JAj,nem is hallottam róla mostanáig hogy remake lesz belőle.Juhééé,öröm,és bódottá.Első,második rész nagy kedvencem volt ám! Kétszeres végigjátszással.Hatalmas élmény ez a game.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Félek.
Demót kipróbáltam. Hát... harcrendszer az eredetit is lazán alulmúlja. Értem én, hogy a G1 alfában ilyesmi volt még, de... akkor se, ne.

Új trailer a remake-ből.
//www.youtube.com/embed/Rf4Wd29mRqw
Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.08.13. 10:02:29

Én ezt követtem. Igen telepítgetni kell és ilyesmi. De perfektül működött.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=820776570

Hogy lehet megszüntetni hogy a játék ne ablakos módban hanem teljes képernyőn fusson?(gothic nem remake)

Vajon mennyi lesz az ára?
Nekem meg van még a díszdobozos gyűjtői kiadás is.

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

grebber
Remek. Mindig is akartam egy szebb Gothic 1-et :)

De jó volna tudni a részleteket mi lett a felmérés végeredmény. Pl a harcrendszer változik-e majd ,mert az a leggyengébb benne

Next PC upgrade: 2022

Kíváncsian várom.
Gothic remake

Megcsinálják :)
molnibalage83
Van már valami visszajelzés a cég oldaláról, hogy akkor mik a tervek a hogyantovábbra?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

grebber
Aki nem tud angolul nekik (nekem/nekünk) a 4 mondatos gamebe is fontos a magyarítás.
Szerencsére a Gothic összesbe van! THQ lehetne egy kicsit magyarbarátabb és tehetnének bele alapból<#idiota>

molnibalage83
A Gothic nem az a komplexitású játék, ahova magyarítás kellene. Nem egy Pillars of Eternity vagy Divinity OS....

grebber
A game mappájában ott a steamworks mappa. Így ha lesz belőle game majd a hozzáértő rajongók modderek azt nem tesznek bele majd amit nem akarnak<#eljen> Tehát akár egy magyarítás is simán megoldott lehet majd modként (Bár nem igen látom ,ki az aki egy ekkora projectet bevállalna mert az ilyen "nagy rpg-k magyarítása kapcsán már híján vagyunk <#rinya>)

molnibalage83
Már most a demohoz vannak olyan modok, amik ezt kikapcsolják és a színeket is helyreteszik. Ha fent van a játék, akkor ezeket pikk pakk megtalálod.
Visszahozza a barnás jelleget.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.21. 10:12:32

Mr_no_NaMe
Hát, én tökre örülök ennek a kezdeményezésnek. Látom, érzem, hogy képes lenne felidézni a régi játék varázsát. De ha ezt a sok csilivili szar grafikai effektet nem lehet majd kikapcsolni, akkor nagyon szomorú leszek, mert ez katasztróa, hogy csillog minden mint a salamon töke. A Doom3 megjelenése óta él ez a szindróma, hogy legyen minden kifestett gumibaba hatású, és csillogjon is <#vomit>
molnibalage83
Nekem egyébként alapvetően tetszett a demo, de azért pár dolgon változtatnék.

A kezdésnél nem értem, hogy miért kellett változtatni a robbanásra és másra. Az eredeti tökéletes volt, hogy csak simán belöktek és az első találkozás a bent levőkkel jól leírta, hogy mire lehet számítani. "Welcome to the Colony. Paccs." Aztán ugyanúgy Diego köszöntött.

Grafikailag elégedett vagyok, ennyi kell szerintem. Igen, vannak nála sokkal szebbek is, de ez nem 100 millás AAA RPG projekt lesz, az biztos. Azt nem értettem, hogy miért volt a karakterek mozgása után afféle árnyék szerűség.

A voice acting szinten lehetne emelni, de nem volt vészesen szar, csak karaktereknek lehetne az arcára több figyelmet fordítani.

A harcrendszer furcsa, de lehet ebből szép kijövetel. Az íjászatból semmit nem láttunk. Vagy csak én vagyok vak? Mert nyilat találtam, de íjat nem.

A mágia terén kéne valami normálisabb dolgot villantani, mert az mindig is bántóan vérprimitív volt sajnos. Én mindig is harcos szerettem lenni emiatt.

Ha lesz én meg fogom venni. Az tuti.

molnibalage83
Köszi.

grebber
Probáld innen odairányít a kérdőívhez.

(Gothic Playable Teaser Survey-re kell kattintani)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.16. 08:54:50

molnibalage83
A völgybe le se lehet menni a világítótorony után? Annyi az egész, hogy az előtte levő területen lehet még ezt-azt csinálni?

molnibalage83
Hát, most már a lehetőséget sem dobja fel...
Feleletválasztós a kérdőív egyébként?