A SÖR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Trillium Brewing Company, Monkish, Other Half Brewing Co. és a The Veil Brewing co.
Segített még a Bundobust egy kis chai fűszerrel, de került bele nagy adag kókuszkrém, szegfűszeg, kardamon, fahéj, gyömbér és vanília. Remek imperial stout, szeretnék valahol belekötni, de nem tudok!

Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Gondolom jó az íze, múltkor ittam ilyet nagyon ízlett.
Kaiser sört lehet kapni itthon még?
Most értem haza az imént. Asszonyka meglepett egy dobozka ilyennel:
3-féle komlóval természetesen<#finom>#finom>
Egészségetekre!<#pias>#pias>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Helyesen: "veszek 1-2 üveg sört.." 😉
Ma délután megyünk boltba. Lehet veszek 1 -2 üveg sört.
Most egy 5%-os szűretlen verziót lefetyelek belőle.<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.01. 16:31:18
Inkább bontsatok ti is egy doboz (kukoricagrízmentes) Staropramit<#idiota>#idiota>
A "Granát" szóból a gránát(alma) összetevőre asszociáltam, mint kiderült helytelenül.
Az inkább csak valami szleng vagy egyéb elnevezése a sörnek.
Ami mellesleg egész ihatóra is sikeredett szem előtt tartva a tényt, hogy amúgy nem nagy kedvencem ez a márka..<#vigyor>#vigyor>
imo :) science fiction is science fact
Bár lehet, hogy nem mindenki találja kellemesnek a natúr ízvilágú söröket...
Errant : Fightmilk round 2
Nagy rajongója vagyok a Milkshake IPA-knek, de chillivel bolondított verziót még nem ittam.Gyümölcsös és kellemesen krémes nyitás után jól jön a chilli, szerencsére nem tolakodó.
Wander beyond : Anura
Kedvenc főzdémben most sem kellett csalódnom. Bár ez a savanyított vonal nekem nem jön be, de ez.... Ez kérem szépen igazi gyümölcsbomba. Nem kis mennyiségű áfonya került a főzetbe,ez az árán is meglátszik 😊 De megérte, kellemesen savanya, ízes, és az alkoholt szinte alig érezni.
Big Hug Brewing : Black IPA
Ha vakon iszom,ha nem látom a dobozt, simán rávágom, hogy Porter. De ennyi hibája van,remek sör, csak lehetne testesebb.
És persze mi más is eshetne jobban az esőn kívül, mint 2 doboz jól behűtött sör?<#finom>#finom><#pias>#pias>
Mivel dobozpárti vagyok, így a színeiket nem csekkoltam. Különösebben nem is érdekel milyen a színük, hiszen elsősorban az ízük miatt isszuk a söröket. Nem? De! Így részemről akár hupilila is lehetne a színük..
Ami az ízt illeti: hallgattam mucsácsó kollégára és már jóval előbb kivettem a dobozokat a hűtőből, hogy ne legyenek jéghidegek.
Azért még kellemesen hűsek maradtak, valahogy a húgy meleg sört még továbbra sem favorizálom.
Ami meglepő, hogy két tök egyforma (vagy legalábbis alig megkülönböztethető) ízvilággal találkozhatunk. Talán, mintha a világos verzió mintha enyhén karakteresebb lenne, a sötétebbik meg mintha enyhébben édesebb, de ez sok mindennek betudható kezdve az imént elfogyasztott káposztás lángostól a reggeli fogmosásig, amik szintén megváltoztatják a száj PH értékét, így akár az ízvilágot is.
Öröm az ürömben, hogy a kukoricás utóíz mindkettőből elmaradt, ami nem mindig zavaró, de most még nem készültem fel rá.
Biztos a tegnapelőtti Arany Fácán est miatt..amit szilvás unikummal próbáltunk teljesebbé tenni több-kevesebb sikerrel...<#nevetes1>#nevetes1>
De tény, hogy vannak jobb sörök is...
Egyáltalán, számodra milyen sörök vacakok? Először talán ezt illene pontosítani...
Próbáld meg a vietkávédat is jegesen, hátha úgy jobban csúszik. <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.25. 06:05:54
Kellemes sörivást mindenkinek, aki ilyen korán már megteheti 😊
Majd a nap végén még benézek.
(Ami nekem úgy jó bő 20 óra múlva esedékes..)
Én ezt gyorsan megoldottam, nem sz@rozok vele sokat: jó hideg és erősen szénsavas legyen.
Ki nem állhatom a szénsav-gyenge és húgy-meleg söröket.
Csak ne feledkezz meg a társáról sem.
Az ízeikről bővebben majd a hétvégén.
Reggel korán kelek és mert vezetek is, talán nem árt ha ma már nem iszok több sört..
bár a szívem szakad meg miattuk hogy ott szomorkodnak a hűtőben...<#idiota>#idiota>
Ha érdekel mik azok, majd benézel miatta. A cucc még annyira friss, hogy alig pár helyen kapni csak.
Tehát lakat a számon, és nem tudsz róla, hogy már hűl a hűtőmben...<#vigyor5>#vigyor5>
Csak annyit mondhatok, ez egy igazán pokoli jó sör/páros<#kuss>#kuss>
az új sörélesztős, világos búzasört tesztelni sötétebb testvérével egyetemben.<#nyes>#nyes>
Apostoli ízek várnak rám. Szó szerint...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.24. 19:40:21
Versenyezni sörivásból senkivel sem szokásom, részemről csak annyit iszom, amennyi jól esik és pont.
Így történt ez ma is, amikor is délelőtt elkolbászoltam a helyi kricsmibe, hogy kipróbáljam a lentebb említett japán eredetű Asahit.
Hát, ez a próba most egyelőre elmarad, köszönjük ezt a minap elfogyasztott Szent Istvánnak, illetve annak (magas) kukoricagríz tartalmának.
Az Asahit kezembe véve, épp az összetevőket olvastam, amikor megakadt a szemem a kukoricagríz összetevőn.
Van, hogy nem zavar, de az a van, az nem most van.<#nevetes1>#nevetes1>
Most az van, hogy kerestem inkább valami kukorica-tartalom nélküli összetevős sörcit, így bukkantam rá a megújult dobozos Edelweiss-re:
Ami számomra mennyei megváltás volt, egyrészt a Szent István sör, másrészt a mai kávéförmedvényem után.
Víz, búzamaláta, árpamaláta, komló és sörélesztő. Lehet, hogy ezen alkotóelemek megfelelő keverési aránya a titok a jó sörhöz.
Ezen még ráérek elmélkedni a hétvégén is, amikor is ugyanezen összetevőkkel készült két új sört is csekkolok majd.<#vigyor>#vigyor>
Mellesleg az "új" Edelweiss sörnél maradva, ízre továbbra is a "régi" Edelweiss.<#eljen>#eljen>
Ha netán valaki nem tudna egyszerűen hozzájutni valami miatt, de Dreher sörökhöz igen, javaslom helyettesítőnek a Dreher Hidegkomlós IBU19-esét 3-féle komlóval megkóstolásra. Az is közel ilyen jóra sikeredett mint az Edelweiss, leszámítva, hogy abban nincs sörélesztő.
És szerencsére kukoricagríz sem.<#finom>#finom>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.24. 18:04:29
Rég jártam erre 😞 Persze ez nem azt jelenti, hogy nem ittam sört 😊 Az elmúlt 2 hónap jól alakult,közel 70 különböző söritalt ittam,köztük olyan nedűket, amit alig érdemlek meg!
Ha esetleg valakit érdekel (tudom, nem a reklám helye), itt szoktam képeket megosztani .
Egyik legjobb élményem a Wander beyond főzde Nautiloid névre keresztelt narancsos-mandarinos Imperial Milkshake IPA-je.
Nagyon komoly sör, kellemesen krémes, jól adja a gyümölcs ízt, és a narancsos fanyarságot. A 12%-ot pedig egyáltalán nem érezni. Eddig is az egyik kedvenc sörfőzdém volt, de most sem kellett csalódnom!
És neked hogy ízlett?
Ha az égiek is úgy akarják..<#vigyor>#vigyor>
Bár alapesetben üvegből illetve aludobozból ✓ szoktam.
Kinek miből esik jobban ugyebár..
Sokkal ihatóbbra sikeredett, mint az általam eddig fogyasztott meggyes sörkülönlegességek.