Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Van benne TV Enhancer, de kaki, csak Duna 1-2-õt talál. Vista/W7 esetén használd a Windows Media Center, az a legjobb.

[merlinw.org]

zoliii
Sziasztok!

Nekem egy Asus My Cinema P7131 Hybrid kártyám van.
CyberLink PowerCinema ezzel a progival állítom be a csatornákat.
CyberLink PowerDirector ezzel veszek fel Xvid-ben :D
A kérdésem az lenne, hogy a CyberLink PowerCinema tud keresni DVB-T (digitális csatornákat/HD), de miért nem hozz be egy ilyen adást sem?

MerlinW
Sziasztok!

Szeretnék venni egy TV tunert. Hd tv-m van és Digi kábelem. nem tudom valaki tudna-e ajánlani nekem valamit ami megfelelõ lenne. Az-az Digitális adást szeretnék megjeleníteni HD-be mondjuk a VB döntõt:D
variációk:
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/kworld/plustv-dual-hybrid-pcie-p40767858/
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/alcor/dtv-1000-p31182469/termek-leiras.html
Sziasztok!!

Lenne egy kérdésem. most Digi Kábel TV-m van.
A gépen tudom fogni az adásokat.

UPC Mûholdas TV-m lesz.
Az a kérdésem hogy a TV tunner-m fogja majd az adását?

Pinnacle PCTV Analog Stick(170e)

Hello!

Remélem van még itt valaki. Vettem egy tv tuner kártyát, szépen be is szereltem, CD-rõl driver fel, meg is kereste a csatornákat, néztem is, szóval minden szép és jó volt. Aztán jobban szemügyre vettem a beállításokat semmi olyasmit nem állítottam mégis azóta nincs kép. Hang meg minden más frankón mûködik, de kép az nincs. Mi lehet a gond?

Jim Morrison
Nekem a szinekkel semmi baja, a visszatekerest meg nemtom :/

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

RelakS
Media Centert hogy kéne beállítani? Pl hogy ne legyen lila az emberek feje (és az enyém) , legyen hang, és ne akarja felvenni az adást megállítás/visszatekerés céljából?

Németországi csatornakiosztással próbálkozok egyébként

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

cracky86
Sziasztok az miért van, hogy jelszint van a kártyával, de minõség nincs
a kárta a következõ lenne:
Satelco EasyWatch PCI (DVB-S)

Zalman - GS1000; Gigabyte EP45-UD3P; Q6600+ASUS Triton 70; 2x2 GB 1066mhz GBD; EAH4850; BQT E5 600W; Samsung Syncmaster 940bw

Sajnos ez sem segített. Próbáltam mindenféle beállítással, töbfajta lejátszó progival, de semmi. 60 lehetséges csatornából kb 10-et talált meg, és abból is csak kb 3-4 volt színes.
Úgyhogy a X3m AIP400-et nem ajánlom senkinek.
aate
próbáld meg hangolásnál területet Italia-t be állítani ne magyart.

Sziasztok megint !

Ezt sikerült megvenni végülis : http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/x3m/aip400-p36611150/termek-leiras.html

Viszont megint lenne kérdésem, mert kipróbáltam, és gondjaim vannak vele.
Rádugtam a kábelt, és ráengedtem a keresést. 60 lehetséges csatornából 15-öt talált meg, és ebbõl 10 fekete-fehér lett. A maradék 45 csatornának ha beírom a frekijét, akkor behozz, de szintésn fekete-fehér és egyik-másik szemcsés is.

Kérdés: A Tuner rossz, vagy a progi amit adtak hozzá?
Vigyem vissza, vagy csak keressek jobb lejátszó progit?
pxxl

All hail the double x!

pxxl
valakinek van tapasztalata ezzel kapcsoaltban? elég fura, hogy analóg adást fullHD-ra csinál <#fejvakaras>
WinFast TV Pro 1920 - FullHD

All hail the double x!

Nekem megfelel, mert csak TV-ni akarok rajta, és ha mindenhol máshol csak digitális lesz itt még akkor is lesz analóg is :) (FiberNet)
pxxl
sztem meg nem éri meg csak analogót venni, van "öszvér" is, ami tud digitális jelet venni. 2012-ben megszûnik az analóg adás magyarországon :)

All hail the double x!

Köszi.
Ezek alapján keresgéltem egy kicsit, és ezeket találtam:
https://www.bluechip.hu/termek/avermedia-avertv-radio-810-usb#specifikacio
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/x3m/aip400-p36611150/termek-leiras.html
http://www.shopmania.hu/shopping~online-tv-kartyak~vasarlas-tv-tuner-gigabyte-gt-u6000-analog-usb-2ev~p-2793038.html
http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=1757&session=NDc1NDMxODI=

Viszont fogalmam sincs róla, hogy melyik jó tényleg arra amit szeretnék vele kezdeni. Alapvetõen az elsõ, az AVerMedia-s érdekelne, de nem találok róla semmi tesztet, vagy hasonlót.

Esetleg vélemények ezekrõl?
Megköszönném.
MerlinW
USB-s analog kell neked koax bemenettel. 5-10ezerért nem sok esélyt látok rá, de körbenézhetsz/nézhetek neked, hátha találok valamit.

[merlinw.org]

Sziasztok !

Kellen egy kis segítség.
Szeretnék egy laptopon tv-t nézni otthon. Kábeltévé van analóg jellel. Mivel laptop, így kártya nekem nem jöhet szóba. Néztem az USB-s tunereket, de eléggé számháború idõnként. Nekem nem kell, hogy tudjon felvenni, meg semmi ilyesmi.
Csak tv-t akarok nézni vele, ha lehet távirányítva.

Ehhez kellene nekem ötlet, hogy milyen lehetõségeim vannak 5-10e Ft-os kategóriában, ami még jól is müxik, és tényleg tudja venni a kábel összes csatornáját.

Elõre is köszi
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy használ-e valaki 64 bites vista vagy win7 alatt winfast tv 2000 xp expertnek a távirányító rendszerét a Girder programmal és ha igen hogyan sikerült mûködésre bírni.

Alaposan utána olvastam, egyenlõre nem találtam megoldást. A plugin meg van hozzá aminek mûködnie kellene 64 bit alatt, de nem tölti be hiába pipálom ki, girder 3-as és 5-ös verziójával is probáltam. Angol fórumok szerint mûködnie kellene de sokaknak nem megy és nem írták le mi a konkrét megoldás.

Kösz elõre is a hozzászólásokat!
aate
Sziasztok!Pinnacle pctv 100i analog kártyám van Vista alatt jó müködött,(chris tv-vel)
win 7 alatt pedig csatornák,és hang van de kép helyett csak fekete háttér,
Chris tv és a média center is ugyanazt produkálja,csatornát vált hang is jó de nincs kép. valakinek valami ötlete?

kirol
Beállítottam Németországot és 00000 irányítószámot, így továbbengedett találattal.

Most Magyarországgal ezt hogy lehet elérni? Mert így kitudja mit fog behozni nekem. :)

kirol
Mégis milyen irányítószámot kell beírni, hogy legyen elérhetõ mûsorújság?

Mert szerintem Pesten is az megy az RTL Klubon, mint Muraröcsögén.

kirol
Ez digitális adásnál írja ki? mármint a mûsort? Mert nekem analógon nem ír semmit.

DTV meg még mindig nincs a környéken. :(

Mi lehet a probléma, ha a PCTV ablakot nem tudom megmozdítani? (PCTV Analog Stick (170e))

MaSzKa
http://www.pctvsystems.com/tabid/62/default.aspx/Downloads/Application/TVC62Download/tabid/214/language/de-DE/Default.aspx

legújabb PCTV Pinnacle tv szoftver letölthetõ

TVCenter 6.2.0.459 12/Okt/2009

fffg

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

MaSzKa

tomasz18
sziasztok! kaptam egy seftelt MSI Anywhere plus Tv tuner kártyát,és sajnos nem ismeri fel a gépem:S
Mi lehet a probléma?Asus p5b alaplap,win 7.. mi lehet a baja?találkozott már valaki ilyennel?elõre is köszönöm!

AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.

TitaniumRR
EZT a tesztet olvastam róla.

Itt a szerzõk azt mondják: egy picit jobb az átlagosnál.

Van-e olyan, ahogyan õk aposztrofálják: "Ez igen, ezt nagyon ajánljuk!" - kategória a már említett célokra?

A T240 ill. T260-ról sincsen túl kedvezõ tesztvélemény. Sajnos.

Captain Sonar 2024 Remake

MaSzKa
a pc monitor-t fél méterrõl nézed ezért sokkal élesebb
viszont kisebb és nem mossa annyira össze a képet ha messzirõl nézed

TitaniumRR
Kössz az infot.

Személyesen voltam ma 1-2 boltban érdeklõdni.

Az egyik helyen rá akartak beszélni a Full HD-s 100 Hz-es LCD TV-re.

Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy nem üzleti érdekbõl. A 2370hd 80 e.-tõl indul, az említett paraméterekkel rendelkezõ TV viszont 200 e.-tõl.

Lesz olyan képminõsége a fenti monitornak a pc-s és konzolos játékok megjelenítése során, mint az említett TV-nek?

MaSzKa
samsung 2370hd van több féle is belõle eltérõ méretekben

TitaniumRR
Szevasztok.

A következõ a kérdésem:

Van-e manapság olyan megbízható minõségû 24' colos Full HD monitor, amellyel egyrészt a normál PC játékok játszhatóak, másrészrõl Playstation és X-box játékgépeket is lehet hozzájuk SCART csatlakozóval kapcsolni, és ezeket a játékokat is HD minõségben játszani?

A PS és X360 is SCART csatlakozóval kapcsolódik a TV-re.

Vagy fordítva:

Az X360-ból "composite AV kábel" jön ki. Kvázi van-e olyan fenti paraméterekkel rendelkezõ monitor, aminek ilyen végû csatlakozója van?

Esetleg megbízható átalakító kérdések.

A lényeg tehát, hogy a PC játékok mellett monitoron HD minõségben is játszhatóak legyenek a konzol játékok.

Nem vagyok mûszakis, ezért közérthetõ formában kérem, hogy válaszoljatok.

MerlinW
Benéztem, azt hittem molnar0921-nak válaszolt (Winfast kártyával)

[merlinw.org]

MaSzKa
régen láttalak errefelé

Mert szerinted a nevezett tuner milyen gyártmányú eredetileg?

Tuneres problémákat meg kodekpekkel megoldani... Éppen ellenkezõ hatást lehet elérni.

Sziasztok, Lenne egy kérdésem a felvétellel kapcsolatban:
-Adott egy Video8-as kamera, ezt az analóg felvételt szeretném bedigitalizálni.
-Adott egy P4 3GHz gép egy pinnacle kártyával.
-DScaler program a felvételhez

A helyzet az hogy rákötöttem a cuccot, jön a kép, a Dscaler fel is veszi...

A gond az hogy a felvétel sz@r. Ha elmozdul a kamera akkor a pixelek ottmaradnak a helyükön és vegyesen jelennek meg az új pixelekkel. (Szerintem mindenki látott már ilyet, remélem sikerült jól leírni)

Tudna valaki segyteni hogy mégis hogyan kéne beállítani a codec-et? Próbáltam XviD és DivX codecet is de mindig ugyanaz volt a helyzet.
Találtam egy tök jó leírást is: http://www.divxland.org/avicapture.php
De ez sem segített...
Elõre is kösz.
MerlinW
TVCenter csak pinnacle-höz jó tudomásom szerint. Aztán lehet, hogy tévedek.

[merlinw.org]

MaSzKa
gondolom jó szériaszám kell és meg is van oldva a legújabb driver és tvcenter

Sziasztok

Van egy winfast TV2000 Kártyám és a távirányítójával szeretném vezérelni a gépemet. Valahogyan megoldható ez??? Ha valaki csinált már ilyet legyen szíves írja le hogyan kell.

Elõre is köszönöm

zoliii
Sziasztok!

Nekem egy Asus My Cinema-P7131 Hybrid kártyám van.
Tegnap sikerült megoldanom, hogy Mpeg2, helyet xvid-ben rögzítsen a kártyám :D Így már virtualdub-al is tudom szerkeszteni a felvett anyagot.
2 progival oldottam meg: Cyberlink powercinema, Cyberlink powerdirector.

MerlinW
Telepíts egy KLite kodekpakkot (codecs.com), talán megoldja.

[merlinw.org]

Hello!Segitségre van szükségem :vásároltam PCTV DVB-T Stick olo 72e,de adást még nem sikerült látnom.Telepitettem TVCenter 6.2.0 459,ez jelezte,hogy 10 adót talált :m1,m2,tv2,duna ...stb de kép és hang most sem volt.Elöre is köszöm.<#integet2>
Amit tvbe látok azt kapom felvételre? Az nem rossz egyenlõre :)

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

MerlinW
Felvétel olyan amilyen az adás. Itthon egyelõre 7 digi csatorna van, ebbõl 4 HD (m1, m2, duna1, duna2), 3 SD (rtl, tv2, euronews)

Nekem ilyenem van: #718 hsz.
~13-15 pénz, kicsi usb-s.

[merlinw.org]

LEADTEK DTV2000H Hybrid Tuner PCI tényleg olyan a minõsége mint a képen és ilyen minõségben is vesz fel adást pl Media Centerrel? Mert ha bejön az digitális adás HUNra akkor is mûködni fog? Mert ha igen igen csak fasza ár érte. Vagy tudtok jobbat kb ilyen árszegmensben?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Köszönöm szépen! Meg is oldódott ez a problémám. Illetve a kép még egy kicsit akad, de azt megpróbálom valahogy kiküszöbölni. Még a videókártyámmal van egy kis gond, de gondolom azzal kapcsolatban nem ebbe a témába kell írni.
MerlinW
Ezzel nézd - TVCenter 6.2.0.449 12/Okt/2009

Vagy Vista/W7 alatt Media Centerrel.

[merlinw.org]

Hello! Lehet, hogy rossz helyre írok, bocs ha igen.
Van egy Pinnacle PCTV 300i PAL Stereo DVB-T TV kártyám. DScalerrel szeretném nézni a TV-t ennek a segítségével (mivel a gyári CD elveszett) de akármit csinálok vele egyáltalán semmilyen hangja nincs. Valaki segítsen ha tud légy szi! Köszönöm.