Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frigetrus
lehet, mondassz valamit 😄 😉

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Minden valamirevaló tuneres program képes képernyõmentést készíteni. Miért nem azzal csinálták vajon? Talán gõzük sincs az egészrõl?

Ettõl függetlenül mocsok szar a képe mindnek. De nem meglepõ számomra. Csak azt nem értem, hogy egy elmosódott, szemcsés képre hogyan képes valaki azt mondani, hogy kristálytiszta? Nonszensz. Ráadásul a PCTV 50e képen akkora moire van, hogy ihaj.

Frigetrus
hát nemtom, a képeken látszik, hogy le van lefényképezve a megjelenítõ, és a fényképezés sokat ront, ezért ott nem jön át a minõség. a videókról meg no comment, lehet, hogy otthon nézve tv-n jobban mutatna

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

MaSzKa
de azt írták is asszem, hogy a vétel nem volt túl jó

mert az m1 m2 még analog adásokat alakít át

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Megnéztem ezt a tesztet. Hihetetlen, hogy mit képesek egyesek kristálytiszta képnek nevezni.

Akkor meglehetõsen alacsony az igényszintjük...

A vicc az egészben, hogy az USB-s eszközök képét ugye minden valamirevaló tuneres sw képes megjeleníteni (hang csak a sajáttal lesz tipikusan). Amikor nálam volt a PCTV USB2 (komolyabb változatát PCTV 100e néven nyomta akkoriban a pájneköl, de hw szinten teljesen ugyanaz a kettõ, még a telepítõkódot is elfogadja mindkettõnek), akkor megnéztem PVR2-vel is. Messze jobb képet produkált, mint a pájneköl TV Center Pro, vagy MediaCenter, de még így is messze elmaradt akár a TV2000XP Expert mögött is. És akkor nem is merem összehasonlítani a PVR3000 Deluxe képminõségével, mert az már nagyon övön aluli lenne...

DScaler nem érdekel, mert nem egy nagy durranás. Arra mondjuk megfelel, hogy a nem írásvédett flash-û tunereket használhatatlanná tegye. Eleve azzal a körítéssel kell tesztelni egy tunert, ami hozzá tartozik.

MaSzKa
képminõségrõl pedig elég jókat írnak ph hoc stb más teszoldalakon is

A Leadtek PVR2 (akkor még DTV-nek hívták) már két éve támogatja a h.264 és AAC stream-eket is. Mindez ugyanis csak SW kérdése.

Csak ugye a pájneköl az a korrekt cég, amelyik ugyan azt a hw-t eladja két három csomagban, úgymond eltérõ tudással. Köcsög egy hozzáállás, lévén hw szinten 100% az azonosság (max a háza tér el a külsõ eszközöknek).

Volt már "szerencsém" pájneköl tunerhez nem egyhez. Se a képminõsgük se a sw színvonala nem hagyott bennem maradandó emléket. Illetve de: emlékezetesen szar volt mind.

Az 500MiB-os telepítõ meg ténylegesen probléma, lévén a már említett PVR2 telepítõkészlete kemény 38,9MiB, feltelepítve sem foglal többet 45-50MiB-nál. Emellett megelégszik 2-5%-nyi prociidõvel olyan gépen, amelyiken a pájneköl szarok (sw-nek nevezni erõs jóindulat kell) >20%-ot esznek. Nekem ehhez a PVR2-t legalább 4x kell elindítanom! De akkor már egybõl tudok négy tunert használni párhuzamosan és stabilan. (Volt szerencsém meg is tenni, szóval nem a levegõbe beszélek.)

MaSzKa
ráírjuk hogy HDTV meg más software és mehet is el eladásra

amúgy eddig pl mik/más márkák tudnak ilyet?

ahogy olvasgattam nagyón jók a pinnacle termékek

csak sokan olyanok miatt höbörögnek amiért sztem nem kéne

pl 500mb-os telepítõ
teljesen lényegtelen szerintem

Kicsit kurvára le vannak maradva mindezzel. Semmi újdonság nincs benne.

MaSzKa

MaSzKa

Sordoran
hát sztem csak elnéztem
vagyis nem is azt néztem h nekem FM rádiós kell, hanem amit néztem, máshol írták h rádió is van benne, szóval infó hiány :S
de nem baj, mert nem fizettem érte többet mint ha rádiós máshol, szóval anyagi kár nem igazán ért, de azé bosszantó h azt hittem lesz és nincs 😄

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Ha azt rendeltél és a számlán is az szerepel, akkor irány asztaltcsapkodni. Fõleg hogy az FM verzió 1-2k-val tipikusan drágább, innentõl kezdve pedig anyagi kár ért.

Sordoran
hát tényleg úgy néz ki 😮
pedig a rádiósat rendeltem, vagyis azt hittem :S
na mind1, akkor nem idegeskedek rajta, úgyse használnám sokat 😄

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

A Global-nak van rádiótuner nélküli változata is, a jelek szerint olyat vettél.

Ha bátor vagy megpróbálkozhatsz ezzel. Természetesen csak és kizárólag saját felelõsségre! Garancia így ugrik.

reaper4
nincs hát...

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Fingjuk nincs róla mennyi eszközt kötöttél rá.

épp ebben a témában van egy kérdésem, úgyhogy pont jókor néztem be 😊

ha egy sima osztóval elosztom, az nem zavarhat be a szolgáltatónál, ha azt mondják hogy csak 1 TV? Vagy õk ezt nem érzékelik?

Sordoran
na, ezzel bejön a rádió rész, de kiírja h nincs rádió eszköz, majd elindul a progi, és semmi hang
a TV tunert felismeri, kiírja nevét
még frekvenciát se lehet váltani, semmi

Igen, osztót kell venned. Párszáz forintért vannak. Viszont a kábelek és csatlakozók minõségére, és a kötések kivitelezésére figyelj oda!

Nics rendesen a helyén az alaplap.

A rádió egy érdekes része a PVR2-nek, mert egyes verziókban nem igazán mûködik. Próbáld meg ezzel. Csak simán felûl kell írni vele az eredetit.

Balazs15

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Balazs15
hello all
kéne egy kis segitség uygan ez nem tv tuner hanem hálo kártya csak nem akar bele passzolni az alaplapba😄 szerintetetek ennek bele kéne mennie??
IMG]http://iaro.3dmax.hu/kep/halokartya.JPG[/img]

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Sordoran
ok, a távirányító most jó
de a rádió meg be se jön :S
benyomom a távirányítón a FM gombot, erre kikapcsol a TV és vége

Sordoran
hát gondolom rendesen benne van, az elem meg amit hozzá adtak van benne, és az mûködik, kipróbáltam másban

Frigetrus
köszönöm válaszodat. még annyi lenne a kérdésem, hogy akkor hogy oldjam meg a tv nézést kikapcsolt számítógéppel, ha nem akarok tv box-ot venni? valamiféle koax elosztóval? elég idegesítõ lenne, ha tv nézéshez be kéne kapcsolnom a gépet mindíg, vagy a kábelt kéne átdugdosnom a tunerbõl a tv-be. szóval box-ot nem akarok, de azért szeretném tudni, hogy azok mit tudnak még. köszi.

Hülye kérdések:
Dugó rendesen a helyén van?
Távirányítóban van elem és jó is mind a kettõ?

Sordoran
hát ez van beállítva, mégse megy :S
kártyán belenyomtam abba a kis lyukba, itt van 10 cm-re a vevõ a távirányítótól és mégse fogad semmi jelet

Az óra mellett a WFWizard-ra kattintva jobb gombbal, a feljövõ menüben Setting, azon belûl a Remote Controller Enabled-re, és az MCE Remote elõl vedd ki a pipát.

A Leadtek minden tuneréhez ad távirányítót.

Hogy érdemes-e? Ezt neked kell eldöntened, elsõ körben van-e egyáltalán felétek digitális adás... Már az a négy csatorna.

Ha nem kell hw tömörítés, akkor DTV1800 H (~12k) vagy PxDTV2300 H (~15k). Utóbbi PCI-Expresses.

És ezen kártyákhoz mindenképpen bekapcsolt állapotban kell lennie a gépnek, hogy használd. Ha olyan kell, ami kikapcsolt géppel is mûködik, akkor TV Box-ot kell venned.

Frigetrus
javítok, nem "kapható távirányító", hanem, minden tunerhez adnak távírányítót a csomagban??

Frigetrus
Hy! Nincs tapasztalatom tv-tunerekkel, de mostanság tervezgetek beszerezni egyet. Szeretnék segítséget kérni, hogy milyeneket ajánlotok. Kb 15ezerig mennék el árban, gondoltam Leadtekre, de azon belül nemtudom milyen lenne jó. minden tunehez kapható távirányító? érdemes olyat beszerezni, ami digitális tv adást is tud venni? vagy egyáltalán melyikek azok?? Még azt szeretném tudni, hogyha a tunerbe megy az adás, akkor csak úgy tudok tévézni, ha be van kapcsolva a gép?? vagy talán elég ha csak áram alatt van a gép?? válaszokat elõre is köszönöm.

Sordoran
Sziasztok! Van egy Leadtek WinFast TV2000 XP Global tv kártyám, és a progi WinFast PVR2. A baj, hogy nem megy a távirányító. Ölet? Be van dugva a kábel, elvileg látnia is kell, de mégse reagál.

Sziasztok!!
Van egy AVerTV USB 2.0 Plus tv-tuner kártyám usb interfészen csatlakozik.
Szoftver telepitve, driver is erre ezt irja ki:

Warning: No sound card in your computer

természetesen van hangkártya a gépemben, telepitve van, valószinüleg nem ismeri fel az avertv-t.

remélem tudtok segiteni,,,
üdv!

van nekem egy avermedia Hybrid+FM PCI tuner és hangkártyám egy creative fataliti pro (64 megás) 5.1 be van beálitva.

az a bajom hogy 5.1 böl nemvezérli a centert ( csak hangosan szol.) az oldalsó hangszorokat igen de a center nem. nekem ez rendkivül zavaró mert legtöbbet csak azt az egy hangszorót használom.
probáltam ujabbat régebbi drivereket mind2 hardvernél kapcsolgattam a hangkártyát mindenféle álásba, és nemtudom mitévõ legyek. segitsen valaki aki tud.

köszi.

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Képminõsége nem a legjobb.

MirP
Lényegében nekem mindenképp olyan kell, amin van analóg bemenet, mivel analóg kábeltévénk van és onnan szeretnék felvenni ezt-azt, továbbá hogy legyen rajta video-bemenet, hogy pl. videokameráról vagy régi videokazikat bedigitalizáljak! Ez a legfontosabb, hogy ilyen legyen!
Az, hogy USB-s legyen, tényleg jó ötlet, ki is néztem ismét egy újat:
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10701
Ezzel szerinted tudnék videokazikat bedigitalizálni, stb... ???

MaSzKa
nekem ez nem jön be

ráadásúl régi

USB-s -et vennék az jó laptopba is

ami inkább DVB-T antenna is jár ami késöbb jól jöhet

az a Pinnacle amit írtam 16eFt igaz azon meg analog nem igazán van

MirP
Közben változott a szitu! 😊

http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=51&product=5346

Ezt választottam! 😊
De úgyis csak a jövõ héten veszem meg, addig is vélemények errõl a kártyáról??

MirP
MirP
Igen, körbenéztem!
Most viszont az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a kártya jó választás?
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09540
Ezzel elvileg lehet videóról digitalizálni is?
Elõre is köszi a választ!

MaSzKa
olvasgass itt vissza
sokféle van

15-20eFt között sztem találsz megfelelõt

MirP
Szevasztok! Én nagyon kezdõ vagyok még ebben a TV-tuneres dologban, de szeretnék kérdezni valamit! Vagyis szeretnék venni egy TV-tunert! Arra kellene, hogy a TV-bõl rögzítsek egy pár adást a gépemre! Jelenleg nálunk 1 db. sima koax kábel megy a TV-be, sima kábeltelevízió van bekötve!
Ehhez milyen TV-tunert ajánlotok?
Elõre is köszi a választ!

repvez
Tudnátok valamien kompatibilis drivert vagy lejátszó szoftvert ehhez a yakumo tunerhez, mert nem ismeri fel a gépem.A lejátszó progi felmegy, de kiirja hogy nincs tuner a gépen.Ha a driverét fel akarom rakni akkor azonnal ujraindul a gép.Az adásokat elviekben tudnám fogni,mert a szomszédomnak van egy másik fajta digit tuderja és azt mondta, hogy a nagy antennára kötve még az osztrák adok is bejönnek.Csak valahogy fel kéne tennem a gépre a drivert.
Hellotok!! segitseg kellene, hogy hogy tudok ugy avit felegetni h az asztali dvd elvigye??DVD lemezre szeretnem felegetni!!
MaSzKa

Felettük jobbra pedig egy 128 MB-os Samsung memóriamodul látható

MaSzKa
A nanoStickhez az ismert MCX csatlakozós botantenna jár, amely mágnestalpas és 120 centiméternyi kábellel rendelkezik. A tuner különösen érzékeny DVB-T vevõvel van ellátva, így a botantennát használva állítólag gyenge vétel esetén is jól foghatóak az adások. Ám hazánkban a kísérleti mûsorszórás miatt egyelõre gyenge az adók teljesítménye, az ilyen kis antennáknak még nem sok hasznát vehetjük, hacsak nem lakunk a két multiplex valamelyikének közvetlen közelében.

hehe itt lakok a -Kab hegynél