Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bzoley
"errõl mondj valamit"
Talán légyszíves, vagy valami. Igaz, hogy ez az SG, de egy kis mûveltség azért ragadhatna rátok.

Amúgy szerintem felejtõs. Az pedig, hogy Londonban TV2-zni fogsz ilyennel, az kizárt.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

MaSzKa
és ha kivinném pl londonba ott is jó lenne?

tudnám foni a TV2 ReTekClub-ot?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
veszprém megyébe lakok a Kab-hegy közelébe (itt kisérleti digitális tv szórás folyik)

jó lenne ez?

MaSzKa
errõl mondj valamit

A PCTV nanoStick Ultimate nagy felbontású tévéadást is kezel.

A korábbiaknál is kompaktabb digitális tévévevõt dobott piacra a Pinnacle. A PCTV nanoStick Ultimate normál és nagy felbontású DVB-T adások vételére egyaránt képes, támogatja mind az MPEG-2, mind a H.264 kódolást. A Pinnacle TVCenter Pro szoftvert mellékelik hozzá, és integrálható a Windows Media Centerbe is.

Felvételek beállíthatók elõre, és mód van time-shiftingre is; a videoanyag merevlemezre vagy rögtön DVD-re kerülhet. A rögzítés formátuma MPEG-1/2, DivX, MPEG-4 AVC/H.264 lehet, utóbbinál beállítható az iPodokhoz illõ felbontás. A kisméretû tunerhez botantenna és távirányító jár. A DistanTV szoftver segítségével hálózaton keresztül továbbítható a mûsor, így az legfeljebb három másik számítógépen követhetõ figyelemmel. A PCTV nanoStick Ultimate ajánlott ára 59 euró.

Van egy VGA be és egy kimenete is, szóval "átjátsza".

kemszi2
Helo!errõl a tv tunerrõllenne 1 kérdésem konkrétan arra lennék kiváncsi,hogy most hogy mûködik.a monitor kábeléd azt mindig át kell dugni mikor mit akarok használni?vagy ez át is játsza?
jbal
Azt nem tudjátok, hogy ha megy a tv és közbe gépezek miért akadozik a kép?

The FlashBack
halli!

szeretnék venni a notebookomhoz usb tévé tunert, hogy amikor magyarországon vagyok úton bárhol nézhessek tévét. Lehetséges ez?
Tudtok ajánlani valamit?

A válaszokat elõre is köszi.

Rohamsisak
Sziasztok! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de arra lennék kíváncsi hogy van olyan tv-tuner amire mûholdvevõt tudok kötni? Mármint nem a kábel tv antennazsinórját kötném bele, hanem a mûholdvevõt? Köszi a válaszokat.

12346
halihó mindenki😊

egy olyan kérdésem volna csak, hogy a jelenlegi leadtek, pinnacle kártyákkal mennyire lehetséges már a kultúrált minõségû vhs digitalizálás?
hang elcsúszás, és képugrálás nélkül. egy 3200+ sempronon haladna a dolog 1gb/800 (vga miatt 768) rammal, és egy nv6200 integrált vga-val.

Hello!

Olyan problémával kerültem szembe, hogy a Crossbar-ban beállított kompozit jelrõl mindig svideo-ra ugrik át a bemenet minden újraindítás után.
A rendszerben 3 tuner van: 2 db PCTV stereo és egy másik. A 2 megegyezõ kártyával van a gond. Ha újraindítás után beállítom a bemenetet kompozit-ra, akkor az addig jó, amíg újra nincs indítva a gép. Utána visszaáll svideo-ra állandóan.
Ez egy kamerás rendszer, ami a kompozit bemenetre küldi a képet.
Próbálkoztam újabb és régebbi driverrel, a kamerás program paramétereinél, de egyik se lett jó.
Van valakinek ötlete?

PVR2-nek nem szokása kékbe küldeni a gépet. Valami más Direct Show eszköz vagy codecpack miatt lehet a fagyás.

Egyes monitorok érzékenyek a hálózati feszültség ingadozására, emiatt remegni szokott a képük.

Nem a szétosztott jel a baj, attól max szemcsés lesz a kép, engem az érdekel miért vibrál a PVR2 képe a DScalar-é pedig miért nem, sõt mitõl vibrál be néha az egész monitor? Nem a képfrissítés a baj, az biztos... Sõt már elõfordult az is, hogy a PVR2 inditásakor kék halált halt az egész gép.
Szerte széjjel osztott jeltõl ne várj többet.

Hello!

A problémám a következõ. Van egy Leadtek PVR2000-es TVTuner kártyám, teljesen új, de mégsem müködik rendesen.
Elöször is a azoftver amit adtak hozzá (annak ellenére, hogy mindenki dicséri) nekem nem igazán jött be. Ez a winfast pvr2 amivel az a baj, hogy a tv csatornák képe vibrál, de általában csak akkor ha ablakokat mozgatok, klikkelgetek stb. Ha nem nyúlók a géphez akkor rendesen fut.Kiprobáltam a DScalar nevû progit is, az sokkal ritkábban produkál ilyet(talán egyáltalán nem is),viszont abban pedig nincs hangja az adásnak(beállítottam rendesen) Néha egyébként az egész képernyõ bevibrál... VGA? TVTuner? Táp? Mi a ludas?
Másodszor a kép mínõsége sem túl jó, bár ez a hagyományos tv-re is vonatkozik. Itt arra gondolok, hogy picit szemcsés a kép, sávosodik (azaz világosabb sávok futkosnak lefelé a képernyõn), úgyhallottam hogy ez földelési probléma és egy földhurok leválasztó segítene. Erõsitõt már vettem az nem segített(9 felé van osztva a kábeltv) Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
vki
Az RGB jel nem SCART-on megy a TV-hez? (legalábbis PS2-n így van)

ACER Aspire 5738ZG

A SCART hogy jön ide? RGB kimenetrõl van szó, bár lehet inkább komponens az.

vki
Hát az EURO scart-ot fogadó TV Tunerrõl még nemnagyon tok, e javítsatok ki, ha tévedek.

ACER Aspire 5738ZG

Hello,milyen kartyat ajanlatok?,ha konzolt(nintendo wii-t rgb kabeles)akarnek ra kotni,hogy ne a tv-re kotve,hanem a monitoron nezhessem,nativ felbontason 1680x1050wide.Koszi.

Jimi Hendrix

Igen.

A leadtek tv2000xp global tudja az idozitett felvetelt tv-rol?
hellotok!!olyan problemam van,h a tv kari programja miert szedi le a hangot az program kilepese utan??amint kilepek a programbol,azonnal elnemitsa a hangot a gepen,es eleg idegesito mindig visszarakosgatni,ahanyszor elinditom !!!!! Amugy a chris tvt hazsnalom!! Kerlek segitsetek !!koszi
NeoMaN
Leadtek TV2000 XP Global

Tipp, hogy milyen kartyat vegyek???
vki
Hi!

Aki AverMedia-s cuccal akar nézni valamit, ami NTSC jelû, annak van egy tippem. A dokumentumokban van egy fájl, aminek a ini a kiterjesztése. Meg kell keresni a Composite_Format=PAL_B sort, és a PAL_B-t átírni NTSC-re. Nekem mûködött. (PS2-vel tesztelve) Remélem valakinek segítettem.

Na bye.

ACER Aspire 5738ZG

A hangelcsúszást 100%-osan csak egy hw codec-es kártya tudja kiküszöbölni.

A problémát egyébként okozhatja a túl magas processzorterhelés, vagy a hangkártya nem kellõen stabil mintavételi frekvenciája.

Elfelejtettem csatolni a linket a TV-kartyamrol, ime:
http://www.maplin.co.uk/module.aspx?ModuleNo=99126&doy=22m11
Pls Help me!
Ket kerdesem lenne: - Van egy tv kartyam es a kovetkezo problemaval kuzdok. 2 ora hasznalat utan elcsuszik a hang a kephez kepest. Nem lehet szo melegedesrol, mert ha bezarom a programjat es ujbol megnyitom, akkor megint tokeletesen mukodik. Mar kicsereltettem, de az ujjal is ugyanezt a hibat produkalja. Mi lehet a problema oka? 1ebkent a parabola belteri egysegevel van osszekotve a video es a hang jel. Egy SCART-RCA atalakitoval ami egy RCA-S-Video atalakiton keresztul jut be a kartyaba, ha ezzel segitettem valamit.
- ha tovabbra sem uzemel a dolog, akkor szeretnek venni egy ujat, namost nem vagom annyira a temat ezert kernem a segitsegeteket. Ami szamomra lenyeges lenne:- tudjak felvenni vele a tv-bol
- a kesobbiek soran tudjam hasznalni egy esetleges HDMI-s TV-vel is, mert jelenleg monitoron nezegetem a musorokat
-mivel lusta ember vagyok, jo lenne hozza taviranyito is

Elore is koszi
Segítséget kérnék! Van egy pinacle tunerem és egy 7.1es hangkarim. Az a gáz, hogy ha felrakom a hangkarim driverét akkor letilt a tuner és nem tom használni. Erre a prblémára szereték megoldást.

Elõre is kössz
vki
Már vagy három hete megvettem. A kiszemelt egyén egy AverMedia AverTV Hybrid USB Volar. A tesztjék a PH-n olvastam, és onnan tetszett meg. Nem csalódtam benne, minden fasza, még Vistával is. Egy szó mint száz, csak ajánlani tudom mindenkinek.

ACER Aspire 5738ZG

MaSzKa
nekem tapasztalatom az nincs
de jókat olvastam róla

csak a procit terheli le kicsit és a driverre várni kell mire kiforr

Viszont ha USB-st veszel, ezerszer nézd meg melyiket, mert ritka hulladékok is vannak közöttük. Terratec Cinergy Hybrid T XS-t még véletlenül se vegyél, mert ritka hurka egy valami. Hw és sw oldalról egyaránt.

bzoley
Az usb-s tuner akár egy asztalai PC-n is használható lehet.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

vki
HI!

Laptophoz milyen tunert érdemesebb venni? USB-st, vagy PCMCIA Express-est.

A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

bzoley
Milyen az "2100-as hybrid"? DTV2100 H-ra gondolsz? Eddig csak DTV 2010 H-t láttam, de az is OEM.

chapog:
Valami tudományosabb magyarázattal is tudsz szolgálni, vagy csak az íráskényszer hajtott? Miért jó megvezetni azokat, akik amúgy sem biztosak a dolgukban?

Klasz oldal, remélem lesz 2100-as hybrid teszt is rajta 😊

Expert RM nincs. Van TV2000XP RM és TV2000XP Expert. Hogy a többit most ne soroljam fel.

Az Expert és a Global a tunert leszámítva gyakorlatilag ugyan az. A Global Si tunere sokkal kevésbé érzékeny a bemeneti jel minõségére, és a PC-n belûli zajokra. A többi régebbi Leadtek tuner egyértelmûen gyengébb minõséget produkál, már csak a broadcast decoder képességei miatt is.

Nem tudom mikor volt a kezeid között Global (ha volt egyáltalán). A kezdeti idõkben tényleg volt vele némi probléma (töredéknyi, mint most a DVR3200 H-val, vagy akár a PVR3000 Deluxe-szal), de ezt az újabb driverek rendberakták. Alapszabály, hogy a mellékelt CD-t félre kell tenni, és a netrõl beszerezni a megfelelõ drivert és PVR2-t. Van egy kitûnõ magyar támogatási oldal, rengeteg hasznos információval. Leadtek Helpsite

Érdekes amit írsz, a múltkor én lettem nem kicsit leszúrva, hogy a Global a tesztek szerint jobb minõségben vesz fel, mint az Expert vagy az Expert RM. Nekem fogalmam sincs, de ezt kaptam arcomba, tehát lehet benne valami 😊

egy kacat
többet érsz egy régebbi típussal pl Expert

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Nagyon jó.

üdv
nemtudja vki h jó ez a tuner, mert sztem ilyet veszek:
leadtek winfast tv2000xp global
Talaltam egy regebbi drivert. Ezzel minden OK.
Hello!

Noveremtol kaptam egy "Leadtek Winfast Palmtop TV" jelzesu USB TV tunert. A CD sajnos nincs meg hozza. Szedtem le drivert a gyarto honlapjarol. A kovetkezo 4 programmal probaltam: Winfast PVR, Winfast PVR2, ChrisTV es Cyberlink PowerCinema. Mindegyikkel ugyanazt tapasztaltam. Hangolaskor megtalaljak a csatornakat, de a kep fekete marad.

Ha valaki tudja a megoldast, segitsen!

Koszonom elore is!
TothLaci
Szerintetek mivel lehetne d-sub jelet a számítógépbe vinni, illetve azon belül HD-s videókat készíteni?
vki
Hi!

Van valakinek tapasztalata a Pinnacle Hybrid Pro Tunereivel kapcsolatban? Személy szerint egy PCMCIA-os néztem ki, de nemnagyon találtam róla tesztet.

ACER Aspire 5738ZG

Nem jó drivert raktál fel.

precision
hát én már megvettem, és teljesen jó a kép

Bazinga!

nekem ezzel a kártyával csak rossz tapasztalatom van.
Megvettem és vittem is vissza a boltba, mert nem volt szép a kép. eztuán vettem egy EXPERT-et ezzel semmi bajom sincs

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

precision
köszi 😊

Bazinga!