Mit olvasol mostanában?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Warren Ellis: Transmetropolitan - Spider Jerusalem egy őrült szerintem, ráadásul keresett újságíró, aki mindenféle tudatmódosítóval teletömve harcol a maga módján azért, hogy az amúgyis drogokban, szexben, erőszakban és reklámokban fuldokló város még mélyebbre süllyedjen.
Utoljára szerkesztette: Steve Q, 2016.11.03. 03:38:14
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
Erdődy János Szent Sátán. Az ezredforduló utáni pápai és császári rivalizálásról, az invesztitúraharcról szóló regény.
Most Lev Tolsztoj Háború és béke van soron. Az elején nehezen rázódtam bele a sztoriba, de az első kötet felétől már kifejezetten tetszett.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A „Zsellérek” című regény 1939-ben, a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda magyar nemzeti szellemiségű regény pályázatán 193 mű közül elnyerte az első díjat. Fekete Istvánt a „Zsellérek” tette országosan ismerté, népszerűségét mutatja, hogy 1939-1944 között hét kiadást ért meg. 1944 után betiltották, s csak a rendszerváltás után(!), akkor is csak cenzúrázva jelent meg. Eddig. Tiltólistára a Tanácsköztársaság valós ábrázolása, s a regényben bemutatott vörösterror miatt került. A vörösterror a kommunista mozgalom szimpatizánsai (vörösök) által elkövetett politikai indíttatású erőszakhullám volt. Fekete István munkásságát az írásaiból érződé antikommunizmus, antiliberalizmus miatt próbálták elhallgattatni, háttérbe szorítani, s személyét csupán ifjúsági regényíróként feltüntetni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Paulo Coelho - Az alkimista
Ian Stewart, Vann Joines: A TA - MA (a tranzakcióanalízis ma)
Utoljára szerkesztette: qetuol, 2016.09.13. 14:28:25
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy
Hamvas Béla: Patmosz
Claude Allégre: Bevezetés a természettörténetbe
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
közben Terry Pratchett - Baff
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Nem is tudom hányszor olvastam ki, örök klasszikus nálam az Adrian Mole sorozat.
gamertag: kenobita
Mostanában rá vagyok kattanva a WH40k regényekre, nagyon élvezem őket.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Brian W. Aldiss: Sötét fényévek
Utoljára szerkesztette: Mirk, 2016.07.17. 16:16:50
Nagyon jó könyv <#circling>#circling> Csak ajánlani tudom.
Facebook oldal
Utoljára szerkesztette: Peter1, 2016.07.16. 18:00:25
Ide mit lehet írni?
Nehezen szántam rá magam, nem túl felemelő olyan témáról olvasni, ami a magyarság egyik legnagyobb tragédiáját foglalja össze, de ez a könyv érdemes az olvasásra, a tudás bővítésére még ha a szívet szorongatóan szomorú is.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
"The trees move. Do you not see it?"
Most végeztem a Mr. Mercedes-szel.könnyű krimi amit két nap alatt ki lehet este pörgetni.semmi borzongás csak a szirupos amcsi öreg zsaru nem vén zsaru helyzet meg egy merci története.
Na de az új könyve.Az ujjászületés.Na végre ismét érzem King-en hogy megint a kemény drog és a szesz fogja a kezét az írás közben.nincs kertelés.mikor a kokót röviddel kísérte akkor írta a legjobb könyveit.állattemető vagy a setét torony első négy része.Aztán leállt és már csak árnyéka magának.néha jön egy jobb írása de nyilatkozta egyszer hogy nincsenek meg azok az álmok amiket leírhatna és tudná hogy ez megint lidércnyomás hatású lesz.
Pál utcai fiúk a múlt héten.mióta kötelezőként elolvastam kisiskolásként,nyaranta elolvasom és mindig gombóc van a torkomban a kis Nemecsek miatt.
télen meg jöhet majd a tüskevár :D
Egri csillagokat nehezen olvastam el.szép adag azt kell hogy mondjam
Az Álom Doktor ugyebár a Ragyogás folytatása Kingtől, de azért érződik rajta, hogy a Mester már megkopott kissé. Érdekes, olvasmányos a regény, de a sokszor használt paneleken (alkoholizmus) túl nagyon sok újdonságot nem hoz, és a stílusa sem annyira összeszedett. Vagyis most már inkább profibb, semmint természetesebb és nekem éppen ezért tetszettek nagyon a korai munkái. Ha a Ragyogás 10/10 (és az), akkor az Álom Doktor jóindulattal és elfogultsággal 7/10, de ezek nélkül csak 6. Nem rossz, de annak, aki már senior King-rajongó, annyira nem lesz nagy szám, inkább önmagában az teszi érdekessé, hogy ez a Ragyogás folytatása.
A Macbeth meg... :) Totális klasszikus, nincs mit ecsetleni rajta.
Je suis blanc et européenne!
Ne vígy engem a kísértésbe, oda találok magam is. :)
Az fantasy(vámpíros) is meg erotikus is.moly.hu-n jó pontozást kapott
Vagy:
http://moly.hu/konyvek/nalini-singh-latomas
Ne vígy engem a kísértésbe, oda találok magam is. :)
Írtam privátot egyébként.
Nem tudom kikre gondolsz, akik visszataszítóak, ezt kifejthetnéd, akár privátban is, ha gondolod...
Ellenben most olvastam Benjamin Disraelitől a Coningsby-t. Kicsit bugyután indult, egy és negyed százados korának megfelelően czifra fogalmazással, de egész jó kis regény kerekedett belőle, a végén adta a pofonokat fordulatok formájában. A Rotschild féle kitárulkozásról nem is beszélve... :-)
Most kezdem René Guénon: A modern világ válsága c. könyvét, majd ezután, A mennyiség uralma és az idők jelei-t.
A teljes sorozatot – mind a négy kötetet – elolvastam és ez alapján mondhatom, hogy számomra csalódás volt, pedig az előzetes pozitív vélemények és a tetszetős borító alapján nagy reményekkel kezdtem neki. Ez utóbbi tényleg nagyon szép, de maga a felirat nagyon gyorsan kopik. Egy idő után elég csak hozzáérni és már volt, nincs! De nem a borítóról szeretnék beszélni, hanem a tartalomról, kezdve a temérdek helyesírási hibával, mintha ezek a kötetek nem is lettek volna lektorálva, pedig belül a „harmadik, javított kiadás” szerepelt nálam. Nem ritka, hogy már egy oldalon is több hibával találkozik az ember, elírások, karakter kihagyások jellemzik, ami eléggé rontja az amúgy sem színvonalas összképet. A szereplők – kezdve Tess Gordon és Mark Wilson karakterével – akik szerepük szerint a történet mozgatórugói, olyan egysíkúak és egyszerűek, mint egy faék. Nem ismerjük meg őket igazán a négy kötet alatt sem, indokolatlanul, megmagyarázhatatlanul viselkednek és összességében végig irritálóak. Szerencsére szerepelnek náluk érdekesebb karakterek is a kötetben, de azonosulni igazából senkivel sem tudunk, mert mindenki felületes és kiismerhetetlen, hiányoznak az igazán szerethető karakterek, ellenben idegesítő szereplőkből nincs hiány. Ezért aztán, hogy kivel mi történik a sorozatban, meghal-e vagy él-e teljesen érdektelen, érzelmi reakciót alig váltott ki belőlem… A fejezeteket sok rövid bekezdés tarkítja, az egyszerűség jellemzi ezt is. Hiányzik a feszültség, ami egy sorozat mozgatórugója véleményem szerint. Ha történt is valami, ami feszültséget okozott volna, az író szinte egyből lecsapta. Az egyedüli, ami miatt tovább olvasunk a kíváncsiság, és maga a Katedrális intézménye az időutazással, ami szinte az egyetlen pozitívan értékelhető dolog ezekben a kötetekben és tényleg érdekes, azon kívül, hogy szélesíti tudásunkat az ókori Róma történelméről, szokásairól. Talán ez, ami miatt érdemes volt kezembe venni ezt a könyvet. Látszik, hogy az író szándéka az volt, hogy ezt a tudást továbbadja, és mint mellékesen egy középszerűnél is alacsonyabb színvonalú sci-fi-t kreált mellé. A sokat emlegetett oda nem illő, és perverz szexuális jelenetek egyébként szinte csak az első két kötetben jelennek meg, utána már megszabadulunk tőlük. Sajnálom, hogy a Katedrális mindössze ennyi, sokkal többet vártam és sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni. Nem tudom jó szívvel ajánlani.

A fények kialszanak. A szobát csak pár gyertya világítja be. Egy vén, bölcs bagoly fellapozza mesekönyvét, és szemünk előtt megelevenedik a varázslat… Ez a krimi-mese a különös nevű Paralelogramma Erdőben játszódik. A szereplői állatok, akik két lábon járnak, öltözködnek, beszélnek, konspirálnak, bűnöznek, szóval, akár az emberek… A történet két balfék bűnözőről szól, akik mertek nagyokat álmodni. Kész is lett a terv, és a nagy álom megvalósulni látszott. Az áhított vagyon és gondtalan élet helyett azonban a nyakukba szakadt egy zongorával álcázott öngyilkosság, egy nimfomániás újságíró, egy mindenre elszánt nyomozó, egy erdei maffiavezér, meg annak tolószékes lánya, és a Die Hard fedőnevű titkos ügynök. Ebben a történetben tényleg a nyúl viszi a vadászpuskát, és semmi sem az, aminek látszik. Vagy minden az. Egy féktelen krimi, mely önmagát írja-alakítja, és ennek köszönhetően semmi sem úgy alakul, ahogy azt írója szeretné...
Ha ezt elolvasod, rájössz arra, hogy az F1 létezésétől kezdve a megszünés határán billegett, és ez vélhetően most is így van. Bernie meg... Hát eléggé kettős személyiség, de tény, hogy sokkal inkább volt egy tisztességtelen szemétláda és egy kiállhatatlan partner, mint egy becsületes és jószándékú üzletember. Az F1 csak azért létezik, mert neki az hasznot hoz. VIlágosan kiderül, hogy ez csak róla szól igazából. Kissé kiábrándító ez a könyv, sok illúziót elvesz az embertől.
India és Pakisztán történelmébe oltott családregény, fanyar humorral, komor csattanókkal, némi misztériummal és pszichedelikummal.
A space odyssey trilogy
Nem tudom letenni olyan jo, hogy maradt ez ki eddig nem ertem...
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
- A templom
- Dagon
- Árnyék Innsmouth fölött
- Cthulhu hívása (jön most)
és kurvajók.
"The trees move. Do you not see it?"
Vhogy mindig megfog a téma, kíváncsi vagyok majd a filmre, ha elkészül.
Kockázat az egész élet!
Ez a harmadik amit a sorozatból olvasok, és valami hihetetlenül jó mind, zseniális író!
Ez is beindítja kicsit a képzelőerőt, de még mindig a Fantastic Voyage volt a legjobb tőle
Swedish people are albino monkeys