BIOS frissítés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló. eljutottam addig hogy indítólemez 1 floppy, a másik floppyra pedig beraktam az asus.bit-t, meg a flashelõ progit. elõsször lementem a vga biost majd az újjat beflashelem. De mit kell neki beírni? flashrom -f -p 0 asus.bin---> mert ebbe valami nem jó, a 0 - az nem az agp-re utal? Mert nekem pci-expresszbe kellene.

Helló. A gondom a következõ: Haver adott egy Asus EAx550 256MB-os (PCI Expressz-es)karit csak pár napra, amin x300Bios van mert annak látja, pontosabban Ati Mobility Radeon X300 (M22)-t ír ki rá az Everest. Nem tom hogy lehetett ilyen hülye de ez van. Szeretném rá visszarakni az x550-es biost + drivert. Mert semmilyen drivert nem enged felraki. Remélem segít nekem valaki, köszi,

hello! a napokban vettem egy asus f3u sorozatu notebookot de xp-t nemtudok telepiteni ra csak vistat, mit tegyek?
csá!a napookban vettem egy asus M2N tipúsú alaplapot, és azt irja ki a windows betöltése közben egy kékhalál képernyõre, h az a acpi-nek nem felel meg a bios, és h frissítsem.de sztem még vadiuj bios van rajta ,mert tényleg csak pár órája vettem ezt a lapot.sztetek mit kell ilyenkor csinálni? és honnan szerezhetek ilyen bios-t ha tényleg ez az egyetlen megoldás? elõre is köszönöm a válaszaitokat.

kissadamvikt
asrocknál van ilyen???

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Alaplapgyártók szoktak "saját" WIndowsos Bios égetõ progit ajánlani, pl. a GigaByte @Bios, de van ilyen Asus, MISI, stb. gyártóknál is.

oroy_
legujabbat kell csak felrakni.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Hedgehunter
ide valo:Bios frissitesnel eleg a legujabbat felrakni vagy vegig kell menni minden..?(vagy csak amire szuksegem van?) A legujabb tartalmazza a regieket is...?
kissadamvikt
ven erre vmi program? mi a neve??

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

NeoMaN
windows alatti biosfrissítõvel

kissadamvikt
szasztok!

windows alol mivel tudom megfrissíteni a biost????

Ne hidd el senkinek, hogy ...
A DOS alól biztosabb a Bios frissítés.
Pláne a szuper megbízhatatlan floppyról.

Szerintem Asus lapokhoz van program, ami megkeresi helyetted, letölti helyetted és frissíti helyettted az alaplap Biosát. Ezt direkt olyan embereknek írták, mint te. Persze azért nem árt, ha mondjuk nem kapcsolod ki a gépet véletlenül se frissítés közben, meg ilyesmi. És ezt a programot az alaplap CD-jén is megtalálhatod szerintem, de Asus oldaláról 100%, hogy letölthetõ.

oroy_
szia, asus.com meg keresed az alaplapod, a lég frisseb BIOS -t le töltöd, ugyan ott van program amivel felirhatod DOS vagy Windowsbol (olvasd az utasitasokat a képernyõn akkor nincs gond).

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

hali valaki egítene nekem ! A bios-t szeretném frissíteni de még nem csináltam ilyet de muszály ! Az alaplapom asus sis745 pls pls !!!
Gus85
Ha nincs floppy meghajtóm, akkor hogy tudnám a bios-t frissíteni? asus-om van nekem is

Mens Agitat Molem

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
Itt kiválasztod a listában:
elsõben: Motherboard
másodikban: Socket478
harmadikban: P4S800MX-SE
majd SEARCH!

Ott BIOS-pont, majd leszedni a kettõ közül vmelyiket (egyformák).
A zipben lévõ biost másold ki, nevezd át P4S800SE.ROM -ra, majd a már leírt dolgot csináld meg.
De azért nézd meg hányas a BIOS (bootoláskor vagy EVEREST-ben), meg egyáltalán szükséges-e a frissítés.

ASUS alaplapnál az AFUDOS.EXE való hozzá. Most nem otthon vagyok, így nemtom a pontos paranccsort amit be kell írni, de a kézikönyvben meg kell lennie. De nemtom a tied tudja-e az EZ-FLASH funkciót, mert akkor elég a új helyes(tehát alaplahoz illõ!!!) BIOS-t leszedni, majd átnevezni a megfelelõ névre (szintén kézikönyben). Majd floppyra másolni és a gép bootolásakor megnyomni az ALT+F2-t. Ekkor floppyról frissíti.

tesom
szevasztok alaplapom biosat szeretnem frisiteni hogy áljak hozá asus p4s800mxse

JB arts
Мфдфлш егвоф рщпя лудд иуджзтш ф ишщыиф?

SgtChris
Hi!

Sajnos a LIveUpdate nem támogatja az Abit NF-9 Ultrát, ahogy elnéztem... Marad az awdflash, viszont van olyan opcio, hogy boot other device, vgy valami hasonló. Egyébként a post folyamatnál már kijelzi, ha rádugva hagyom a pendrive-ot... Tehát megadható hogy elõször errõl bootoljon. De akkor minek kell rajta lennie? Csak a BIOS fájljainak meg az awdflashnak?

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

EP-8RDA3+/8RDA3G-ben van egy Magic Flash nevû opció, amit boot-olsáskor valamilyen billentyû kombinációval tudsz elõcsalogatni (az én Asus-omnál Alt+F2) amivel belép egy beégetett BIOS Flash-elõ programba. Ha a BIOS-t ki tudod írni cd-re, vagy Pendrive-ra, vagy esetleg Floppy-ra, akkor ott a programban tudod tallózni a meghajtókat és meg tudod keresni az ezekre felmásolt BIOS-t. Mielõtt frissíted a BIOS-t, nem árt lementeni a régit (erre a program ad lehetõséget) floppy-ra, Pendrive-ra, vagy hdd-re.

Hát szerintem pendrive-ról nehezen, hacsak nincs olyan bootimage-ed, ami pendrive-ra is felírható. Van esetleg boot-os Win98 telepítõ cd a környékeden? Ott ki tudod választani a menübõl, hogy számítógép indítása cdrom-mal, vagy nélküle és akkor betölt egy alap DOS-t, és ha szerencséd van, esetleg így látni fogja a csatlakoztatott pendrive-ot a gép, bár erre sem esküdnék meg.
Inkább kérj kölcsön valakitõl egy floppy meghajtót-t és azzal.
Az Asus alaplapokkal ügye nincs ilyen baj, mert azoknak beépített award flas-ük van. Én is ezzel frissítettem a saját BIOS-omat :-) Sõt az új AM2-es alaplapokban már a BIOS-ból is beléphetsz az EZ.FLASH-be, bár szerintem ez nem csak az ASUS sajátja, hanem az Award-BIOS-os alaplapoké is.
Viszont az Abit-nál azt láttam, hogy van Live Update, amivel elvileg mûködö Windos alól is tudsz BIOS frissíteni, az nem jó?

SgtChris
Hali! Szeretnék frissíteni BIOS-t, egy Abit KN-9 Ultra-n a v.13-ról a v.16-ra. A gépben nincs floppy. Be tudom állítani, hogy pendrive-ról bootoljon és errõl indítsam a frissítést? Úgy gondoltam, hogy az üres pendrive-ra felnyomom az a pár file-t, ami kell a frissítéshez, aztán az USB-rõl bootolva indítom a runme-bat-ot. Így menni fog???

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Tibor45
sziasztok valaki segitsen nekem ati x1600 pro kártyát hogyan lehet bios cserét csinálni mert nagyon elcsesztem a kártyát nem jön be semmi rajta az eredeti bios lementettem csak nem tudom rátenni xp-alatt.vagy hogyan a legegyszerûbb megcsinálni?
Hi

Van egy Epox EP-8RDA3+/8RDA3G alaplapom és leszdtem hozzá az epox oldaláról a Legujabb bios frissítést ami: 8rd34729.bin ez a neve.
Pontosan le tudná valaki írni hogy hogyan kell frisíteni a biost??

Elõre is köszi

\\__/) (O.o) ( } { )

Sziasztok!

Sikerült életem elsõ BIOS frissítése. Szerencsére eseménymentes volt.

1. Fogsz egy kislemezt azt megformázod boot lemeznek
2. a hivatalos oldalrol leszedet frissítést és a ASRFLASH.exe programot rámásolod.
3. újraindítod a gépet, hogy a kislemezrõl boot-oljon
4. Mikor villog a kurzor beírod A:\ASRFLASH "K7S41GX2.00" az idézõjel helyére természetesen a letöltött bios-file nevét írod és enter
5. frissít magától, utána flopy ki és újraindít.
6. érdemes bemenni a bioszba és a beállításokat átnézni nem e állítodott el valami. azt visszaállítod és mented.
már kés is.

ui: szerintem ha frissítesz akkor idõrendi sorrendbe haladj,
mindig legyen áram :)

OK. Letöltöttem. Majd nemsoká újraflashelem a BIOS-t.

Köszönöm mindenki segítségét.

Idõpontot nézd.
a frissebb a jobb.

Megtaláltam a gépemhez tartozó Bios-t itt.

A második letölthetõ BIOS-nál az a CVA jelölés mit jelent?

nézz körül itt

Intel Brookdale i845

EVEREST Home Edition -->Alaplap neve: HP Vectra VL420 (Ez a számítógépem neve is)

Akkor próbálkozzak a HP honlapján?

Hixer
BIOS-t az alaplapod gyártújának honlapján keress ne a chipset gyártó honlapján...
ASUS ABIT... stb az ALAPLAPOD gyártóját keressed fel.. ha nem tudod az alaplapodat akkor keress gugliban az EVEREST Home Edition-re free program leszeded felraskod és megmondja milyen alaplapod van... sõt jóesetbe még linket is ad, hogy hol keressél róla infót

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Sziasztok!

Adott egy Intel 845 Chipset-tes alaplapom. Ezen szeretnék BIOS frissítést végrehajtani. De az Intel honlapján nem találok hozzávaló BIOS-t. Ennek a biosznak az American Megatrends (AMI) a gyártója. Elmentem az AMI honlapjára, ott átirányítottak egy másik honlapra, ahonnan leszedtem egy utilt, ami megállapította a BIOS-om verziószámát, és ráböktem a Step3-ra, vagyis a BIOS letöltésére, és kiadott egy honlapot, ahonnan 30 dolcsiért letölthetném a friss, új, ropogós BIOS-t. Én köszönöm ebbõl nem kértem. NEm tudtok egy olyan helyet, ahonnan ingyen tudnék letölteni ehhez az alaplaphoz tartozó BIOS-t? Megnéztem a BIOS idejét, 2001 Januári. :) Asszem már frissíteni kellene. :)

ffxi
Ilyen lapom van és szeretnék fríssíteni. Itt van amit nem nagyon értek. Köszönöm.

Fákjúal!

Punker
gyártó oldalról leszede elolvasod a leírást, bár az az alaplap a gagyik legalja szal csak óvatosan!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

hi all egy kis helpre szorulnék !!

Van most NÁlam egy alaplap amit tuningolni kéne de elõbb a bios-t kéne frissiteni de nem tom hogy kell vagyis asusnál könnyü volt de ez egy KOB KM266 FDSMx Mercury alaplap is AMI bios-szal vki segítsen plíz semmit nem találok hozzá elõre is köszi:D

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

M@TriX
:))))) ez jó poén volt ;)

naszóval inkább az alaplapod gyártójának a honlapján keresgélj arrafelé, ahol a lapod típusát találod...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

hali
Phoenix Award BIOS-hoz honnan tudok letölteni frissítést? próbáltam már egy pár helyen de nem találok semmit.

How much can you take,before you snap?

Hunter of Deer
Hy!!!
Nekem az lenne a gondom hogy a gép mindíg újraindul és behal a windows ez a dll rossz meg az!!
Nekem említették hogy lehet ráférne egy biosfrissítés de asse tom hogy kell!
Valaki tudna segíteni??
konfigom alul látható!!
THX!

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hi!

Nekem van 1 ABIT KD-7 -es alaplap-om és amikor bekapcsolom akkor nem csipog a BIOS
Ha valaki tudja hogy mit kell ijenkor csinálni az PLS segitsen nekem: [email protected]

Elöre is köszönöm...
Narancs
Miért dobhatnád ki az egészet, ha kiveszed az elemet? Ez baromság...
Nyugodtan próbálkozhatsz gombelem cserével, de sztem nagyobb gáz lesz itten. Amúgy mûködik fullosan a gép?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

TothLaci
Sziasztok! Sürgõs segítség kéne! A biosom nem jó. Képzeljétek, olyat, csinál, ha belépek a Bios beállításokba, akkor csak ilyen villogókarakter látszik fekete háttérben:
_

Alul meg kék hosszúkás téglalap. Most mit csináljak? Vegyem ki az elemet, akkor elmegy ugye a CMOS beállítás, de ha nem is az okozta, akkor be sem tudom állítani, és dobhatom ki az egészet. Abit BD7 - II alaplapom van, egyszer volt BIOS frissítés (már nem most, de az utolsó változat van rajta).
Ha valaki tud ebben a BM6-os bios frissitésben segíteni írjon nekem e-mail.

Kösz!
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy BM6 -os alaplapnál (jó régi)
lehet-e olyan bios update-et találni (nem hivatalos is jó),
mely 83 és 100 Mhz közzé ad még beállítási lehetõséget.

Úgy tudom, hogy régebben volt ilyen.

Köszi!
alph4
Letöltöttem az új Bios, és van egy .rom kiterjesztésû fájlom!
Azzal hogyan tudom frisíteni, milyen módszerek vannak rá?

Olyan módszer kellene amihez, nincs szükség az XP használatára.
CD-rõl fel lehet rakni? (mert nincs floppy)

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

A haverom kártyája! Nem tudom miért akar BIOS-t cserélni ,de kell neki az biztos!!