Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vannak tömkelegével olyan filmek, amik a B (ZS) kategóriát erősítve készülnek eleve, és nem is cél a mozi > "kölcsönző"-ben végzik, azaz a streamingen.
Sőt, épp a streaming szolgáltatók pénzelik ezeket plusz tartalmak reményében >>> amelyik tényleg sikeres lesz (vagy annak remélhető a szereplőgárda, téma etc. miatt), az vagy eleve párhuzamosan megjelenik hordozó típusokon, vagy később moziba is bekerül.
Szar(nak gyártott) filmek mindig is voltak, mindig is lesznek, meg van a helyük a fogyasztói láncban (streaming, DVD, BD, kölcsönzőben alsópolc). S mindegyiket fogyasztja valamilyen réteg - ahogy az indie, vagy "művész" / "akadémiai" filmeket is.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.07. 17:05:02
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
A többi meg ugye gyorsan megtalálja az utat a közönséghez.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A ploton -- kábé: oda kell mennünk, mert csak így lehet, nem kábíthatjuk el őket, mert tekknofaszság, nem vihetünk 2 tucat kommandót, mert 'pszt, titkos'... -- nem akarok pörögni, sosem ez volt a fénypontja ezeknek a filmeknek, de ez most kirívóan szar volt.
A kitakarások... jézusom!
Az elsőre csak furán néztem ... tengerpart, csaj.
A másodikat vissza is tekertem: T-Rex vs. felfújható... azt hittem, hogy rossz release-t szereztem be, és dobta a képkockákat... tragikomikus volt. Egy 8 tonnás, 6 méter magas állat, ami amúgy is lassan tápászkodik fel: 0,2 mp alatt eltűnik, és 15 méterrel arrébb állva bámészkodik...
stb.
...Amikor a sérült lábbal értük aggódó apától - első pillanattól kezdve! - senki sem kérdezi meg a családjában, hogy jól van-e (később is csak egy nem komoly kérdést kap, ráadásul akkor se segít neki felállni)...
...Amikor senki sem csapja pofán a kislányt, hogy egy ismeretlen dinót nyavajgat (elvileg növényevő... mondják ezt ugye, mert rárágott egy levélre... közben a kislány meg mesterséges szarsággal eteti... de... mi van, ha a szülő-dinó keresi?!)...
...A kicseszett gyors dinók elől is lazán elgurulnak, pattognak... mert itt ugye a T-Rex, és a Bella Ramsey homlokú szörny volt csak órási...
ehh...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.07. 11:52:40
a többi a szokásos disney faszság,bugyuta sztori,még rosszabb megvalósítás,gagyi szereplők és az értelem nélküli cselekedeteik,meg persze az ari kicsi dinó,amiből majd lehet plüsst eladni később :P sajnos ezt is moziban néztem,nem érte meg a jegy árát sem az időt
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
<2025>2025> - https://www.imdb.com/title/tt31036941/ -- "Jurassic World: Rebirth" - (Jurassic World: Újjászületés) - 3/10
(2025.08.06) (134 perc, amerikai) - Action, Adventure, Sci-Fi, Thriller - (imdb) -- 18+
ÚJ, FELIRAT (ANGOL)
A Jurassic-filmeknél egyre kevésbé van magasan a léc, de ennek az újrakezdésnek még azt a lécet is sikerült levernie - hiába volt mögötte minden értelemben sok jó név (Gareth, Spielberg, Johansson, Ali stb.).
A kezdés se volt veretes, de amikor megláttam távolban a (fehér vitorlát, ja nem) vitorlást, azonnal tudtam mi lesz a forgatókönyv - s amikor megláttam a leosztást...
Az unalomig ismételt receptet (sziget, kísérlet, kis- és nagy szörnyek, raptorok, T-Rex és valami nála is nagyobb, és a többi ismétlődő sallang) megint sikerült tovább görgetni és még degradálni is.
Gyakorlatilag az összes szereplő nem volt 100%-os, beleértve Scarlett karakterét is.
A cukifaktorozást meglátva nem tudtam, hogy sírjak-e, vagy nevessek kínomban... és végigvitték...! Huh, s ennyire futotta egy levegővel, többet nem is áldozok rá.
Szívem szerint senkinek sem ajánlanám ezt a filmet, ha kellemes emlékeket őriz az 1. (és tulajdonképpen egyetlen igazi) Jurassic Parkról*.
//* Pedig, az se volt több 7/10-nél. Legfeljebb a többi rosszabb fényében lehetne feljebb pontozni.
War of the worlds (2025)
https://www.imdb.com/title/tt13186306/?ref_=ttrt_ov_i
En kerek elnezest de mijafasz volt ez?
Aki lehuzza a fantasztikus 4 et az erre mit adna? minusz 5 ot? Ehhez kepest a fantasztikus 4 egy 10/10 film.
Egymas utan nyomjak a pofankba a nagyobbnal nagyobb baromsagokat. Uber gaz. Gagyi CGI vel. Legalabb a hang egesz profira sikeredett es remegett a haz.
2/10
The Fantastic Four: First Steps
Szerintem teljesen fasza marvel film volt. Sot, szerintem az endgame ota az elso ertelmes marvel movie
7/10
En elveztem.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2025.08.04. 22:08:32
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ezért voltak a Jay és Néma Bobok is tűrhetők.
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
PSN ID.: Beegabor
Bár sokszor láttam az előzetes az elmúlt hetekben több film előtt is, de szerencsére a félelmem nem igazolódott be, hogy azokban lőtték el a legjobb vicceket. Rengeteg jópofa és hangosan nevetős vicc fért ebbe a rövid 1,5 órába.
Neeson nagyszerűen hozta Drebint. És nem erölködött, hogy Nielsen Drebinjét adja, aki mindent komolyan gondolt, de mégis bohém volt. Neeson sokkal erősebben adta a marcona akcióhős figurát, aki idióta. Pamela annyira sok vizet nem zavart. Nekem ez az ala natur smineklés nem jön be rajta. Danny Houston meg nagyszerű volt, mint mindig.
Én sokat nevettem, jó film volt.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nagy elvárásaim nem voltak, pont annyit is adott. Van 3-4 jó poén, tényleg ütnek, de ez kevés a közel másfél órához. A többi gag elég gyerekes sajnos. Viszont érdemes a stáblistát is figyelni, ott is vannak poénok.
Összeségében értem, hogy le kellett porolni ezt a klasszikust is, csak lehetett volna jobban is.
3/10
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
16:9-es képarányhoz, akkor 32 vagy 37 inches képátló van elvileg, ami közel van a 34-hez.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2025.07.31. 15:48:31
pl
Figyelni kell a pixelsűrűségre.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ritkán látni olyan filmet, amit nem lehet látni. Mert egyszerűen a teljes játékidő hosszában végig teljes sötétség van ebben az idióta produkcióban. Illetve van egy kb. fél perces snitt, amikor világos van, de az is egy látomás. Egyszerűen csak a robbanások, vagy az elektromosság fénye jelent némi világosságot, szóval erős frusztrációt okozott a film megnézése, amire még rátett az ötlettelen sztori (másból sem állt, csak végig lövöldöztek). Teljes fantáziátlanság.
Linda Hamilton sem mentette meg a filmet. Igazából nem értem, hogy egy Terminátor 2-beli Sarah Connor hogy adhatta le ennyire. Semmi jelentősége nem volt az egész történetben. Történetet írtam volna? Hát, ezt egy kicsit eltúloztam.
3/10
(i2k: Nekem 32 inch-es monitor van. Nem sokkal kisebb mint a 34, de megvan a 16:9)
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Néztem 34"-est én is, de az meg ugye 2560*1080/3440*1440 (21:9) és biza nekem kell a 16:9, és nem kell a játékok alatt a még nem teljeskörűen támogatott 21:9-el szívás (igen, az újabb címek egyre inkább támogatják, de nem csak újakkal játszom/nék).
A még nem kőbe vésett kiszemelt iiyama 103-as pixel density-vel bír. Nem csúcs, de nem is kaki.
//OLED-et még semmi pénzért nem vennék, ahhoz túl sok statikus dolog van mindig a képernyőmön - zeneszerkesztés, etc.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.28. 08:31:38
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
2025 egyik legnagyobb bevételét érte el az USA-ban, Tom Cruise méltatta - azt kell mondjam, hogy megérdemelten, mert végre valami különleges, nem mindennapi, nem ezerszer látott tucatgagyi CGI bénaság lett őrületes siker.
A film nem csak a témája, hanem a kivitelezése, lassú tempója, stb miatt sokaknak ugyan megosztó lehet, hiszen fekete blues zenés, táncos vámpírfilm még nem igazán volt, de amit lehetett, azt kihozták belőle.
Egyszerűen remek a fényképezése (4K-ban, nagyképernyőn nagyon kijönnek az időnként bámulatosan szépen komponált képek, snittek és színek) csodajó a filmzenéje (nem kedvelem a blues vagy a fekete zenét, de itt nagyon klassz aláfestést ad), a táncbetétek is üdítőek, és ezek ellenére mégsem lesz teljesen musical jellege (egy filmközepi snitt különösen parádés).
Michael B. Jordan simán viszi a hátán a filmet, de a többi karakterszínész is jó. Rasszistáknak nem ajánlott, mivel a fehér ember itt ritka mint a fehér holló, de akit érdekelnek az egyedi látványvilágú, témájú, de még nem túlzottan elvont filmek, azoknak igazi csemege lehet.
Az év kellemes meglepetése minden téren számomra, ahol a befejezés is top - ahol a stáblista közben ér véget az igazi film.
10/9
A nézése közben pár dolog miatt bevillant róla az Alkonyattól Pirkadatig, és utólag pár kritikát elolvasva nem voltam ezzel egyedül - de míg az leginkább tarantinós / rodriguezes trashfilm és bűnös élvezet, a Sinners fajsúlyosabb és jóval drámaibb a legtöbb téren. Még egy: feltétlenül eredeti hanggal ajánlott a luisianai fekete akcentusok miatt, a szinkron rengeteget elvesz belőle.
A film első kétharmada teljesen blőd. Már-már dögunalom. Az utolsó harmadra végre magára talál. Az Ezüst Utazó jelenete a vége felé nagyon jó, utána Galactus is hozza kötelezőt. És végig vártam, hogy csattogtatja majd ő is a poénokat, de szerencsére ez elmaradt. Egyszer nézhető
És volt Avatar 3 előzetes a film előtt. Jó lesz, bár semmi újdonság nem volt benne, amit eddig nem láttál
Utoljára szerkesztette: Seth, 2025.07.27. 14:46:29
PSN ID.: Beegabor
Távolabbi sarokban állólámpával megvilágított helyiségben nézek mindig filmeket. Megjelenítő mellett ugyanakkor rohadtul zavarna bármiféle fényjáték (legyen az bármilyen immerzívnek mondott is).
S igen, sosem költök ilyesmire.
Hardverfejlesztés előtt állok, de a kiszemelt 43 incses monitor (iiyama) sem lesz ambilightos.
Nekem rohadtul bejon, de amugy atjott a tesom meg a csaja valamelyik nap es meglestunk 1 filmet. Elotte demoba belottem nekik valami hasonlo szines cuccost. Nekik tetszett. Utanna meglestuk a filmet es megkerdeztem, hogy tetszett-e nekik a vilagitas igy egy full film utan mindketto azt mondta, hogy a film kozben eszre se vettek. Full beleolvad az egesz. De mindegy. Gondolom nem fogsz penz kolteni ra, hogy kiprobald eloben. En nem neznek filmet nelkule. Szerintem egyenesen g*ci jo.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2025.07.27. 14:02:30
https://www.reddit.com/r/Govee/comments/1machnh/comment/n5e0ltd/?context=3
Van masnak is ilyen vilagitasa? En nem tudnek nelkule tv-t nezni.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
https://www.bilibili.tv/en/video/4794341538533376
Nem vagyok torrent site-okon regisztrált, így mindig alternatívákat használok.
A fájlnév most talán segít, köszi.

Így megnéztem egy másik szembejövő ajánlást:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
<2020>2020> - https://www.imdb.com/title/tt8244784/ -- "The Hunt" - (Vadászat) - 7/10
(2025.07.26) (91 perc, amerikai) - Dark Comedy, Slasher Horror, Action, Horror, Thriller - (imdb) -- 18+
ÚJ, SZINKRON (MAGYAR)
9GAG-es "ajánlás" révén került látómezőbe, és meg kell mondjam: valóban szórakoztató film!
Ez sem egy AAAA alkotás (olcsóra forgatták), de hozta, amit kell.
Tényleges főszereplőnőnk okos, talpraesett, ügyes, szívós, ért a fegyverekhez (ízlések és pofonok, de nem mellesleg dögös) - s kiderül, hogy afganisztáni veterán.
A film még* abban az érában készült, amikor kötelező volt a férfiak fitymálása, pofátlanul nem történik meg (egyetlen kis grimaszt azért látunk a vonatra felkapaszkodás során - 34. perc), és ehhez lehet némi köze annak, hogy férfiak írták? Nem tudom... :)
Van némi sötét humor is, de igazából egy lövöldözéses-robbantásos-nyilazós-közelharcos embervadászat, várható kimenettel.
Betty Gilpint eddig csak 3 filmben láttam, egyiket ráadásul miatta és Bautista miatt pontoztam feljebb (Stuber, 2019), de ebben naaagyon dögös-kemény volt.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.26. 20:30:45
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ezért nem csinálnak már uj filmeket, mert az riziko, mert abba tényleg bele kell tenni a munkát , kitalálni a történetet felépiteni egy univerzumot hozzá, egy jo cimet kitalálni amit sokáig nem felejtenek el.
Ezeket mind meg lehet sporolni ha egy régi bevált filmet porolnak le és ujraforgatják a jeleneteket, lehetöleg cgi-al, mert akkor még ki se kell mozdulni miatta .
Annyi sok eredeti ötlet/könyv van még világszerte - lehetne másból is filmet készíteni (a technika már megvan hozzá).
Aki 20+ éves fejjel ezekben élvezetet, logikát keres benne az agyatlan szórakozáson kívül, az H Ü LY E
Amit eddig láttunk az a DC Extended Universe volt, ami most fog jönni az meg a DC-univerzum lesz a kívül hordott gatyókkal együtt.
Superman, Supergirl, Clayface, The Authority, The Brave and the Bold, Swamp Thing
Az amcsik a pepita-mintában 2027-ben tolják ki magukból a "Godzilla x Kong: Supernova" című rémségekkel megtöltött valamit.
//Forrás
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.19. 18:40:58
A DC pedig nem járt rossz utakon a sotét univerzumával, csak sajnos nem tudott jó filmeket csinálni hozzá. Plusz -szerintem- a Marvel "Infinity saga" után/mellett egy ugyanolyan "megkell találni a csodadobozokat mert ha az ellenség szerzi meg akkor vége a világnak" sztorival jonni elég vérszegény próbálkozás volt már.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

De szép bauxit, honnan van?
A régebbi realisztikusabb verziokban nem volt ilyen méretű rombolás, de a CGI-nak "hála" mindent is rombadöntenek csak, hogy minél nagyobb káoszt tudjanak mutatni a vásznon, és minél több egységet belepakolni. Ahelyett, hogy egy jol megirt forgatókönyvvel és történettel minimális rombolással és szereplökkel sokkla mélyebb hatást lehetne elérni.
NEkem még mindig az első Batman az etalon, realisztikus és észeru a történet, van eleje és vége , megtudjuk, hogy miért lett olyan amilyen nem csak batman ,de joker is.
Ahogy superman se volt ilyen emberi amikor épp supermanaskedett, amikor inkognitoba volt akkor tette a balfaszt , hogy ne fedje fel magát.
Vasember is egy sima ember saját maga által fejlesztett eszközökkel, de mára már az urbe más bolygokra meg kitudja hova nem ment és semmi nem fogott rajta.
Jöttek egyre erősebb főgonoszok és a végén a leggyengébb sima ember gyozte le öket, mikor a csapat tele volt szupererővel és ellenállással felvértezett szereplökkel.
Egy logikátlan katyvas az egész univerzum legyen az Marvel vagy DC. A studioknak le kéne ulniuk, és egy átgondolt utemtervet kialakitani, hogy mit is akarnak beletenni és felépiteni egymásra épülve az egészet, hogy ne legyenek benne ilyen loop holok és kamu megmagyarázások.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Igen, ma már nem menő piros alsógatyát hordani babakék latexruha felett. A színek sem menők. A 2020as években ilyen szerkóban ugyan ki menne ki az utcára, pláne világot megmenteni?
Batman ruhája sem szürke-kék-kisgatya (leszámítva a Joel Schumacher borzadályokat), egyre komolyabb, a korhoz passzoló szereléseket kap. De ha nem csak DC, akkor Pókembert is, Ironman-t, Am.Cap-t is upgrade-elték is és még sorolhatnám.
Igen, Snyder elképzelése fasza volt, szívesebben nézem azt a supermant bármikor.
(Hozzáteszem, a Marvel most a F4 filmmel szintén ezt a képregény-trú marhaságot hozza, és egyáltalán nem tetszik az sem)