Reason
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ki akartam próbálni, hogy tudok-e ilyet is:
Az új verziók nem tetszenek. :( Persze az új fícsörök szuper jók, de ezzel az új keverővel, meg a dupla rackkel túlbonyolították. Az 5-ben még csak két ablak volt, az újakban már három, ami nem fér el sehogy sem a monitoron, így tili-tolizni kell, ami nekem nem tetszik. Persze olvastam, hogy az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés miatt, de az nekem túl sok. Tele van számomra fölösleges funkciókkal és sok helyet is foglal. A dizájnt is tönkrevágta, hogy kikerült a rackből, így a kábelezése is olyan esetlen. Jó lett volna, ha marad egy amatőr verzió, ahol meghagyják a régi 14:2 mixert fő mixernek kicsit átírva a motorját, hogy modernebb legyen.
Ez az Interstellar című film zenéje deep house, vagy valami hasonló stílusban. :)
Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:12:48
Ez az Oblivion című film zenéjének egy részlete, megszenvedtem vele és nem is lett még befejezve, ezt nézzétek el. :)
Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:06:08
Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 22:39:46
õrület az az acid 0:55-tõl, én soha nem fogok még csak a közelébe sem jutni:D:(
na meg a fõ szinti se piskóta, 2:57-tõl tessék figyelni :)
(és hogy hogyan szól 30 ezer ember elõtt)
Mint kiderült közben, minden verzióhoz külön széria szám dukál.
6.5 dobozost vettem, de letöltöttem a frissítést, így generált egy újabb széria számot.
Fogalmam sincs mi az a ts, azt azért áruld el, hogy hogyan jutottál két széria számhoz.
Tegnaptól hivatalos reason felhasználó lettem, hosszas vajúdás után megvásároltam.
Angol (nem)tudásomnak köszönhetõen a regisztrációnál autorizálásnál valamit nagyon elkefélhettem.
Jelenleg csak netes bejelentkezéssel tudom használni és a propellerhead honlapján sem tiszta, hogy miért mutat 2 terméket, külön-külön széria számmal a fiókomban.
Ha van valaki aki segítene-mondjuk ts-en- rendbetenni, azt megköszönném...:)
Kinek ez logikusabb, kinek az...
Én több szoftverrel is dolgoskodtam, nekem igzándiból mind nagyon tetszett: Cubase, Cakewalk Sonar 4, X1, FL Studio, Reason 5
Egy bizonyos, a Reasonból NEKEM nagyon hiányzik a VST támogatás. Azzal együtt szerintem csak ezt használnám, de mondom így is szeretem...
Egyébként sokan lehúzzák a Reasont, nekem különösebb gondot nem okozott a használata...:)
Nagyon örülnék, ha beindulna vmi. magyar Reason közösség, csak jobb magyarul irogatni, mint angolul.
A kérdésedre válaszolva: az NNXT, NN-19, Redrum és a Kong is sample-képes, azaz lehet vele hangmintákat felvenni. Az eljárás mindegyiknél ugyanúgy zajlik. Külsõ és belsõ hangforrásból is lehet felvenni, tehát mikrofonnal vagy gitárral például, vagy a Reason szintijeibõl kikavart hangokat.
Ha külsõ forrásból veszel fel, akkor csak megnyomod a "start sampling" gombot és már vehetsz is fel (abban a minõségben, ami alapból be van állítva, ez hangkártya függõ). Ha belsõ forrásból veszel fel, akkor a pl. Redrum kimenetét a Hardware interface sampling inputjába be kell bekötni, visszafordítod a Racket és a Hardware interfacen megnyomod a monitor gombot, hogy halljad is a dolgokat. (Ha monoban akarsz felvenni, akkor értelemszerûen csak az egyik kábelt kötöd át.) Mellette van az Auto gomb, így csak akkor monitoroz, ha hangmintát veszel fel. A Tool Windowba tudod korlátozott keretek között megszerkeszteni vagy törölni ezt a hangmintát.
Amire nagyon figyelj a visszajátszásnál, hogy abban a dobsávban, ahova ezt a mintát berakod a Pitch középen, a Length érték pedig maxon legyen (ez fõleg a hosszabb mintákra igaz).
Egyébként lehet, hogy egyszerûbb egy Audio sávban kikeverni a hangot, amit fel akarsz venni és onnan elmenteni wavba. Amilyen rugalmas a kötögetés, annyira macerás is...
Egyébként nekem a Reason szerelem volt elsõ látásra, nagyon logikusan, gyorsan lehet vele dolgozni. Az én habitusomhoz épphogy jó a korlátoltsága (nincs VST meg sok egyéb dolog, amit nem is értek, tehát nem is használok). Az biztos, hogy többet kell vele foglalkozni, fõleg a hangszínek kikeverésére gondolok. Volt FL studiom is, az sem rossz, meg kipróbáltam sok mást is , csak alapból idegesített, hogy pl. miért kell megszámozni a patterneket, és mért nem látom a dolgokat egy képernyõn, miért nekem kell beállítgatni a bemenetet-kimenetet stb. A VStk miatt meg nem csináltam egy darab zenét sem, csak letöltögettem õket és élveztem a hangjukat (a bõség zavara).
Na de kezdõdjön egy új korszak, hajrá Reason!!!Hajrá magyarok!
Egyébként a témához hozzászólva. A reasonnél jobb zeneszerkesztõ programot nem nagyon találhat az ember. Sokak szerint dobozhangzása van és a többi....A nagy ló...t Nem! Ennek van csak igazán jó hangja és ha még tudod is, hogy hogyan állítsd be a dolgokat eqval és a többi effectel, akkor egy teljesen új hangzást is létre tudsz hozni, amit a mai emberi fül teljesen újdonságnak tekinthet. Õszintén szólva ez az a program, ami megéri a pénzét, de sajnos nem mindenki veheti meg. Amit valójában hülyeségnek tartok, az az, hogy valaki több milliót költ hangkeltõ dobozkákra és szintikre, holott.....ebbe már benne van egy az egyben minden, ami csak kellhet a profi zene létrehozásához. Persze, aki azt állítja, hogy fruity loops, ableton és a többi közelébe a reason nem tud felkerekedni,annak csak azt mondanám, hogy a reason nem is akar...hiszen teljesen jól megvan így és elég kerek már így is. Ezt csak úgy egy kis reasont pártoló ízelítõ szövegnek szántam. Tõlem is lehet nyugodtan kérdezni akármirõl, hátha hozzá tudok szólni. Jó lenne kialakítani egy reason közösséget itt. Bár...tevékenykedjenek csak a háttérben a reason fanok :) Aztán durranjon a pezsgõ :D
Lehet felvenni külsõ forrásból is hangokat, például gitár, vagy dob, szinti, ének. De készíthetsz saját hangmintákat is.
Kérdezzetek bátran, látom nem sokan használják Mo-on a Reasont, én pedig nagyon szeretem és sokat tanultam az utóbbi idõben. De lehet, hogy én is fogok majd kérdezni.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Egyik kedvenc hangszerem,a hatossal még nem próbálkoztam.
A zenélés öröm.A dicsekvés, magamutogatás pedig emberi gyengeség.
nem tudjátok honnan tudnám megszerezni a brenton fernandez féle combintor guitar patch csomagot?aki nem tudná mirõl beszélek:
http://www.youtube.com/watch?v=kpWs_NYsKqY
vagy ha tudtok jó rock gitárpatchet akkor hálás lennék érte!
http://www.youtube.com/watch?v=IkRLwh5KxoU
Most kezdetem el használni a Reason 4-et.
Van egy midis Casio billenytûm amit masterkeybordnak használnék.
Vettem egy UM-1G midi interface-t hozzá.
A problémám ott jelentkezik hogy nem tudom hogy lehetne összelõni ezt a konfigot. Odáig eljutottam hogy meghajtja a reason-t, de amikor a szekvencer részébe rögzíteném amit bejátszok nem vesz fel semmit. Üres tracket kapok.
Van valkinek valami beállítás trükje erre? Mi lehet a baj?
Az lenne a kérdésem, hogy a gate cv-t és a note cv-t hogyan lehetne ketté osztani úgy, hogy ne csak 1 eszközbe lehessen bedugni, (pl matrix vagy arpeggiator) hanem pl egyszerre mind2 rálegyen kötve!?
Spider cv merger and splitterre gondoltam, de azzal nem tudom megoldani, pedig ez az eszköz való egyesítésre, és szétválasztásra.