The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért voltam némileg bizonytalan, mert emlékeimbõl rémlett, hogy voltak olyan pontok, ahol kezdõként semmi módon nem tudtam továbbmenni, míg késõbb némi nehézséggel, vagy ha még késõbb, akkor viszonylag könnyen átjutottam. Ha valahol legyõzhetetlen vagy megkerülhetetlen ellenfélbe akadtam, abból lehetett sejteni, hogy rossz irányba megyek éppen.
Ennek némileg ellentmond az a video, amiben a delikvens pár perc alatt befejezi a fõküldetést.

Szycsu
Ezt már nézegettem, de kösz!

Les Dogues

Szaruman
http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Morrowind

itt találsz sok érdekes infót a játékról
érdemes nézegetni (mondjuk sok spoileres rész is van benne)

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Szycsu
Meg van már. És bocs mindenkitõl, aki még jár fel ide, nem akarok ilyen szájbarágós lenni, csak tényleg nagyon kezdõ vagyok még.... Vámpírrá a karakter is tud válni (és, ha igen, akkor hogy), vagy csak rizsa volt, hogy feldobja egy kicsit a mondatot 😄

Les Dogues

Szycsu
vagy azt a kockát hol találom? mert sehol nincs..

Les Dogues

Szycsu
Ez az üres kéz terem (vagy micsoda) véletlenül nem pont ott van, ahol át kell ugrani? 😄DDDDDDDDDDDDDD

Les Dogues

PiszkosFred
Pont, hogy nem fejlodnek veled, fix, aranylag szoros hatarok koze szoritott szintje van minden ellenfelnek. Ez valtozott meg az Oblivionban (mai napig csukalanak a fejlesztok az ottani szintkovetos rendszer miatt), majd csinaltak egy koztes megoldast, es azt kapta a Skyrim.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szycsu
Kösz a gyors választ. Erre voltam kíváncsi. Lehetek olyan, aki mindenkit megver, megtámad, kifoszt stb. vagy éppen csak tengõdök jobbra-balra és gyûjtöm a pénzt. Bármerre tudom vinni a karaktert. Ilyen játék kell nekem 😄

Les Dogues

Az Eldesr Scrolls széria ún "Sandbox" stílusú játék, ahol ajtad áll, hogy miként haladsz elõre. Bármelyik feladatsorba belevághatsz bármikor és bármelyiket abba is hagyhatod bármikor, majd késõbb, ha magasabb szintû leszel, ismét felveszed ha akarod. Vagy nem.
Megteheted, hogy végigviszed a õ vonalat néhány óra alatt, meg azt is, hogy kitalálsz magadnak egy karaktert, aki csak él a világban, nem törõdik azzal, hogy a játékfejlesztõk rá bízták a világ legnagyobb gondjának megoldását. Így is sokszáz órát lehet bele tenni, fõleg ha modokat is használsz.
Igazából azért is mindegy, hogy követed-e a fõ sztori feladatait, vagy hanyagolod, mert a világban jövõ menõ lények, de fõleg az ellenfeleid veled együtt fejlõdnek (itt most egy pillanatra elbizonytalanodtam, mert a Morrowind elég régen volt, de az utódaiban biztosan így van) egy szintig. Azaz mindegy, mikor fogsz bele egy feladatba, az abban eléd kerülõ ellenfelek nagyjából az aktuális szintednek megfelelõen lesznek erõsek. Ha mégse, akkor hagyd annyiba a dolgot és térj rá vissza késõbb, amikor már te is erõsebb leszel. Ha valami nem megy, ne erõltesd, hanem hagyd késõbbre.

Szycsu
Most kezdtem el játszani vele, ez az elsõ ilyen jellegû játékom. Nagyon tetszik eddig, igaz, nagyon az elején tartok. Nem nagyon vágom még a játék fortélyait, de eddig bejön. Kérdés: Merre kezdjen az ember, mert még az alapokat sem vágom. Értve itt azt, hogy mennyire legyek a magam ura, vagy csináljam mindig a "feladatokat" (harcosok klubjába való belépés, másoknak szívesség - most megyek a kockáért -, stb..)

Les Dogues

emlékeim szerint vmi mod. a köhögés és a mondóka alap, de ahhoz sztem nem kellene felugrania párbeszédablaknak

Szaruman
Találkozott valaki olyan buggal, h az npc-k folyamatosan leszólítják? "Köhögnek" egyet, és 5-15 másodpercenként megjelenik a párbeszéd ablak. Ez alapból is van a játékban, vagy vmelyik mod okozza?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

CS@
Üdv!
Ha valaki nem ismerné, annak ajánlom kipróbálásra az Aralon: Sword and Shadow nevû játékot.
A fenti játékot készítõ cégnek van még egy ígéretesnek tûnõ játéka a Ravensword: Shadowlands, de ezt még nem próbáltam.
Mind2 elérhetõ Androidon és ha jól láttam IOSen is.

Hát a mester trainer-re rá kell varázsolni egy Charm varázslatot és fel kell tornázni a disposition-t 80-100-ra és utána már nem támad meg. Persze ha nem tudja az ember hogy melyik npc az, akkor tényleg nehéz.

De igazából nincs is rá szükség, mert Mournhold-ban veszel egy akármilyen Fortify Skill varázslatot, elmész egy Spellmaker-hez és csináltatsz egy "6-8-szor 'Fortify Enchant 100 on Self for 1 sec' " varázslatot és ezzel szinte minden Enchantolás sikerülni fog. Persze kb. olyan level 30 alatt nem érdemes ezt használni, mert akkor unlamas lesz a játék, de a kiegészítõkhöz már kellenek az erõsebb cuccok.

Fantusz
Enthanttal a legnagyobb gond, hogy nehéz fejleszteni.
Adapept szintig nincs semmi baj, de utána nem nagyon lehet trénereket találni, a meter tréner meg jó eséllyel megtámad, ha a közelébe érsz, s lehet azt sem tudod kit vertél le önvédelembõl.

Kösz erre voltam kíváncsi.
Az inventory-ban fogd meg a töltött soul gem-edet és rakd rá a karakteredre.

Jah kösz de nekem is megvan ugyan ez meg a teljes végigjátszás.(ami egyébként piszok jó lett.)
De engem csak az érdekel kitõl tudom ezt megtanulni mert nem tudom elkezdeni én magam a bûvölést.

Tehát ezt * Varázslat - csak olyan tipusú és fajtájú varázslattal/hatással tudjuk felturbózni a tárgyainkat, amelyek ismerünk, korábban megtanultunk már (scroll nem elég).
a menüpontot megelõzõ dologra vagyok kíváncsi hogy ki tud ilyen varázslatot tanítani.
PiszkosFred
Sajnos a Morrowind HQ anyagait nem volt még idõ visszarakni az elderscrolls.hu-ra, de igyekszem. Addig is copypaste jelleggel itt a 10-12 evvel ezelott irodott ismerteto nyers szovege, remelem segit picit.

Enchant ismertetõ v1.1

Mi is az az enchant?
Mi kell az enchanthoz?
Enchant tipusok
Manuális enchant
Megfizetett enchant
Enchantolás folyamata
Lélekkõ gyártása
Pár lény adata
Enchant a számok tükrében (by Mythos)
Tippek
- Általánosságban
- Enchant hõsöknek (by David)

Mi is az az enchant?
Az enchantolás folyamata nem más, mint tárgyak mágikus erovel való felruházása. Ezt vagy magunk csináljuk a saját Enchant skillünkre alapozva, vagy fizetünk érte, és egy-egy erre képes NPCnél megrendeljük. Elso lehetoség olcsóbb, viszont megvan rá az esély hogy nem sikerül a folyamat. A második módszer 100%osan sikerül mindig, viszont komolyabb enchant dolgok esetén elég magas árat kérnek. Az enchantolni képes emberek túlnyomórészt a Mágus Céh alkalmazottai, így a helyi székházakban keressük oket.

Mi kell az enchanthoz?

* Soulgem, benne egy lény lelkével - Lélekkobe zárt lény lelkének minosége alapjaiban meghatározza az enchantolás minoségét, mennyiségét. Minél "jobb" egy lélek, annál többet ér, és annál többre képes.
* Tárgy - Egy tárgy, amelyet mágikussá akarunk tenni.
* Varázslat - csak olyan tipusú és fajtájú varázslattal/hatással tudjuk felturbózni a tárgyainkat, amelyek ismerünk, korábban megtanultunk már (scroll nem elég).

Enchant tipusok:

* Cast when strike - Ha eltaláljuk az ellenfelet, akkor hat a mágia. Általában fegyverbe szokták rakni. Ha nem találjuk el, akkor nincs hatás. A hatás hozzáadódik az adott fegyver alap jellemzoihöz, és plussz sebzést okozhatnak, vagy akkor hathat egy varázslat (soultrap) ha eltaláljuk az ellenfelet.

* Cast when used - Ez a fajta effekt csak tárolva van az adott tárgyban, és mindaddig nem aktivizálódik, amig "parancsot" nem adunk rá. Ez pedig úgy múködik mint egy varázslat ellövése. Válasszuk ki a hatások/spellek közül azt, amelyet a tárgy birtokol, majd használjuk mint egy hétköznapi varázslatot. Elonye hogy nem kerül manába, és mindig sikerül, viszont ha elfogy a tárgyból fel kell tölteni.

* Cast on touch - A hatás akkor aktivizálódik, amikor a karakter megérinti az ellenfelet. A távolságot lehet szabályozni, de a támadó és a célpont elég közel van egymáshoz. Ez benne a rizikó. Kiválasztása és aktivizilása ugyanúgy történik mint eddig. Elonye hogy a legolcsóbb mindközül.

* Cast on target - A varázslatot a megadott célpontra lohetjük, a meghatározott távolságról. Igy akár a levegoben lebegve is bombázhatunk bárkit, aki nem képes utánunk repülni. Drága az elkészítése.

* Constant effekt - A hatás, amelyet constansként egy tárgyba teszünk, állandóan hat, ha az adott tárgyat viseljük! Igy mondjuk egy Levitate constant effektént egy gyuruben azt eredményezheti, hogy amig a gyurut viseljük, repülünk/lebegünk a föld felett.

Manuális enchant
Ha magunk csináljuk a dolgot, akkor két fontos dolgot tudni kell. A végeredmény két dologtól függ igazán, az ENCHANT skillünktol és az INTELLIGENCIA attribútumunktól. A skilltol függ, hogy egy-egy tárgyba hány darab charge-t tudunk rakni. Ez a charge nem más, mint "töltet" magyarul. Például: egy jobb kardba akarunk plussz mágikus sebzést tenni, pl tuzet, méghozzá "cast when strike(ha eltaláljuk akkor hat)" effekttel. Ha kicsi a skillünk, akkor lehet hogy csak 8-10 töltet kerül bele. Ez azt jelenti, hogy 8-10 használat után a kardból "eltunik" a mágikus plussz, és leredukálódik az eredeti karddá, mindaddig amig fel nem töltjük. De hát mennyivel jobb egy 100-120as töltet vagy mégtöbb! Ez igaz akár egy gyurure is, minél kevesebbet kell tölteni, annál jobb. Intelligenciától a sikeresség függ, tehát minél nagyobb az int, annál biztosabb hogy sikerül a muvelet.

Megfizetett enchant
A Mágus Céh helyi klubjai tele vannak olyan emberekkel, akik jó pénzért képesek enchantolni. Ezek mindig 100%osan sikerülnek, és csak a tárgyunk és lelkünk minoségétol, nomeg a pénzünk mennyiségétol függ az egész.

Enchantolás folyamata:
Eloször is ki kell választanunk hogy melyik tárgyat akarjuk mágikussá tenni. Ha ez megvan, akkor ki kell választanunk azt lélekkövet, amelynek "erejét" mágiává akarjuk alakítani. Ha a kettot párosítjuk, akkor azonnal láthatjuk milyen effekteket tehetünk bele(when strikes, when used stb.) Constat effekteket csak 80.000es soulgemekkel lehet (például a Golden Saint). A folyamatban szereplo kifejezések:

* Enchantment: x/y (eddig felhasznált ench. mennyiség/maximálisan a tárgyba beleféro mennnyiség)
X: tárgyban eddig elhelyezett enchant pontjaink. Ez függ a varázslat(ok)tól amelyeket kiválasztottunk, annak fajtájától, hatótávolságától, stb..
Y: A maximálisan felhasználható enchant mennyiség. Ez függ a tárgy minoségétol, és a lélekko+lélek minoségétol.
* Cast Cost:
akárhányszor használjuk/aktiváljuk a mágiát a tárgyban, a castcost értékével csökken a még felhasználható töltetmennyiség száma. Magyarul, ha van egy 100/100as teletöltött kardunk, és a "fire damage" tulajdonság CastCost értéke 10, akkor az elso sikereres használat után már csak 90felhasználható pontunk marad a 100ból. Ergo 10szer tudjuk használni, majd utána fel kell töltenünk.
* Charge: a tárgyba beleteheto maximális enchant mennyiség.
* Soul: Itt tudjuk kiválasztani a lélekköveket, melyekben ott figyel a legyilkolt szörny
* Item: a tárgy, amelyet fel akarunk turbózni.
* Magic Effekt: Az általunk ismert varázslatok, amelyeket fel tudunk használni.
* Cast When used/Cast on Target, Constant...stb : hogyan aktivizálódjon a varázslat, távolságból, érintésre, stb-t tudjuk itt beállitani.
* Price: az ára, ha csináltatjuk egy NPCnél
* Name: nevezzük el a dolgot

Lélekkõ gyártása
Lélekkövet sokfelé találhatunk, még ittott vehetünk is. Partszéli barlangok ládáiban, hordóiban nagyobb számban fordulnak elo, mint városokban. A soulgemeknek több fajtája van. Ezek mind más nagyságúak, más más lények lelkét képesek tárolni. Egy kisebb lény lelke belefér minden további nélkül egy nagyobb lélekkobe, de egy nagyobb lény lelke már nem fér bele egy kicsibe. Így vigyázzunk mit mire használunk el. A kövek fajtái:

Petty soul gem (legkisebb)
Lesser soul gem
Common soul gem
Greater soul gem
Grand soul gem (legnagyobb)

Ezek után már csak fel kell tölteni oket. Ehhez szükségün lesz SOULTRAP nevu varázslatra. Lehet memorizált spell, scroll vagy akár enchantolt hatás is. A lényeg, hogy nézzük meg a soultrap meddig hat a varázslás után. MOndjuk hasson 30sec-ig. Akkor kezdjünk el harcolni valakivel, majd amikor úgy érezzük, hogy 30 másodpercen belül le tudjuk verni, varázsoljunk egy soultrapot. Ha meghal a varázslat idotartama alatt az ellenfél, akkor a lelke a legkisebb kobe vándorol, amelybe belefér. Persze ha van nálunk megfelelo. Enchantként "when strike" 5sec hatással Soultrap azt eredményezheti, hogy ha leütünk a karddal bárkit, legkésobb 5mp mulva már miénk is a lelke.

Pár lény adata (a teljesség igénye nélkül)

Neve - maximális enchant szám - ideális lélekko tipus
Ancestral Ghost - 100 - Common
Clannfear - 100 - Common
Daedroth - 195 - Grand
Dremora - 100 - Greater
Flame Atronach - 105 - Common
Golden Saint - 400 - Grand
Guar - 20 - Lesser
Kwama Forager - 15 - Petty
Bonewalker - 75 - Common
Nix Hound - 10 - Petty
Ogrim Titan - 70 - Common
Rat - 10 - Petty
Scamp - 100 - Common
Skeleton - 20 - Petty
Slaughterfish - 10 - Petty
Winged Twilight - 300 - Grand

Tehát egy patkányt (RAT) ha el akarunk csípni, akkor egy petty soul gem tökéletesen elég neki. Ha ebbol akarunk enchantolni, akkor az csak 10 pontot ér, ami nem sokmindenre elég.

Enchant a számok tükrében, by Mythos

Némi adat a Felruházás képzettség használatához.

Tovább elemeztem az értékeket és a következõktõl függ a tárgy sikeres felruházása:

Enchant + Intelligence / 10 - ( ER - College ) * 15 > ER

Persze a képletbe valamelyest beleszámít a Luck értéke is, de nagyon csekély mértékben. Látszik azonban, hogy igen komolyan illik fejleszteni az Iskolát is, melynek a varázslatát a tárgyhoz láncoljuk. Azoknak akik még fiatalok és nem értik a képletet, íme egy példa. Malaustar 80-as Intelligence és 60-as Enchant értékkel bír és szeretne egy gyógyító gyûrût, mely a sebein kívül a mérgezést is gyógyítja majd rajta. A Restoration értéke mindössze 35-ös, lévén boszorkánymester. A gyûrûbe foglalt mágia 45 pontnyi értéket foglal. Így nézne ki a képlet:

60 + 80 / 10 - ( 45 - 35 ) * 15 > 45
60 + 8 - 150 > 45
68 - 150 > 45

Mint látjuk Malaustar nem fogja elkészíteni ezt a tárgyat, hacsak nem csökkenti annak erejét addig, amíg nem éri el a megfelõ értéket mely esetében 35-37 ER között található. Természetesen a Luck értéke közbeszólhat, s a minimális 5% esélye még meglehet a sikerre, de ez sok lélekkõbe kerülhet.

Jó számolgatást és felruházást. 😊

Tippek:

Általánosságban:

* ha elfogy egy enchantolt tárgyunk töltete, aludjunk egy keveset és lassan feltöltodik magától is.
* Tárgyakat gyorsabban fel tudunk tölteni "lelkes lélekkövekkel" is. Ekkor no az enchant skillünk is, és az esetleges kisebb köveinknek is hasznát vesszük.
* A lélekkövek gyártása, és eladása jó üzlet, még a legkisebb szörny lelke is többszáz aranyat ér.
* Ha Golden Saintot látunk, akkor vigyázzunk, ne hibázzuk el a lelkét, kevés van belolük, és mindenkinek jól jön a konstant effekt.
* Ha saját maguink akarunk enchantolni, akkor nem árt ha megiszunk elotte pár INTelligencia növelo löttyöt.

Enchant hõsöknek, by David

Általában mindenki constant effecktes cuccokat akar szerezni ez eléggé nehéz dolog, de ha megvannak a kellékek, akkor csak már rajtunk áll a dolog. A costant effeckhez 2 dolog kell: Grand Soul Gem+ Golden Saint Soul. Mindkettõ nagyon ritka, de gyárthatjuk ezeket futószalagon is.

*
Grand Soul Gem: ehez Azura''s Star a megoldás, a küldetést Azura Shrinennál kapjuk. Állandóan újra termelõdik, nem fog megsemmisülni soha.
*
Golden Saint Soul: idézés vagy a tekercs: calderai Mage''s Guildban az enchanternél mindig van 1 fölös darab. Keressünk egy elhagyatott helyet, a Golden Saintra varázsoljuk rá a Soul Trappot - figyeljünk valamikor levarázsolja magáról! - és verjük le. Így korlátlan mennyiségû GS lélek áll majd a rendelkezésünkre.
*
Constant effect:
- nehéz alkotni, csináltatni drága >10000
- alacsony hatás, de örök

Saját (ajánlott) tárgyak:

*
Ruhákba(60) - ez a legjobb, mert magas az enchament szintjük (minél drágább annál jobb): Restore fatigue 6-18 vagy 12.
*
Kard (daedric longsword): fire(shock, frost) damege 65-80, 1-145. (csak egy város lakosságát írtottam ki vele eddig) enchament: 18
*
Amulet,ring (120): - restore health 1-8, 4. vagy egyéb.

Egyéb magas enchamenttel rendelkezõ tárgyak:

* Tohan sisakja
* Exquisite ruhák
* Pajzsok (glass, ebony)

Jó alkotást!

Aha ok kösz, de én magam hogy tudok bûvölni?
Illetve azt kinél lehet tanulni?
El lehet adni bármit, csak trükkösen...

Ha van pl 5.000-re a kereskedõnek, akkor
Venni kell 45.000 ért tárgyskat, és máris lesz elég pénze, hogy megvegye 50.000 ért a tiedet...
Majd vársz pár órát, és ismét lesz 5.000 pénze, vagyis el tudod adni a felvásárolt kacatok egy részét.
Utóbbit megcsinálod még nyolcszor, és el is adtad...

daedrikus cuccok közül csak a legolcsóbbakat lehet eladni(pl:kés) és ezeket is csak 2 vagy 3 kereskedõnél, bûvölni te magad is tudsz a kérdés inkább az hogy mennyi idõt akarsz rá szánni a bûvölés képesség fejlesztésére. :-DDD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Helló.

Lenne egy kérdésem.Hogyan tudok bûbájt tanulni vagy kitõl hogy saját magam bûvöljek,pl:fegyvert.
Tudom hogy mi kell hozzá meg mi a fontos meg hogyan van de bûbáj varázslat tanulást egy varázslócéhes embernél se tudtam.
Illetve el tudok valakinél adni daedrikus fegyvereket meg efféléket?Mert 50000,120000 stb aranya senkinek se volt eddig.
Morroblivion már a videókon is borzalmasan néz ki. Olyan mintha virtuálisan megerõszakolták volna a morrowindet 😄.

Morroblivion, vagy Morrovind Overhaul: az itt a kérdés???

Van olyan, aki mindkettõt próbálta?
Hát ez a Tamriel Rebuilt csak a videókon nézett ki jól. Az új helyszínek túl közel vannak a szigethez, néhány 40pts jump spellel át lehet ugrani rá és ahogy elnézem ez is olyan mod, ami kb soha nem lesz befejezve.

Én csak a lore friendly modokat szeretem és az olyanokat amik nem nagyon változtatnak a játékon, csak hozzáadnak pluszba. Pl. az ilyen "szerintemezjobbváros" modoktól kikészülök, a legtöbb annyira hülyén néz ki, meg az ilyen rakjunk be plusz szörnyeket, amik amúgy egyáltalán nem illenek bele a játék világába.

Amúgy a morrowind overhaulban benne van a morrowind code patch amiben rengeteg játékmenettel kapcsolatos dolgot be lehet állítani. Lista róla.
Amiket linkeltél abból is nagyon sok minden benne van az overhaulban.

hát rengeteg apró dologgal lehet javítani a játékélményt az eredetihez képest. felsorolni is nehéz lenne. a nexuson vagy a planet elderen is csak nagyvonalakban vannak a katetóriák, de azért aki játszott már a morroval, az oblival vagy most a skyrimmal, érti hogy kb. mirõl van szó.

én azt hiszem, ha nekikezdek megint elõtte leválogatom az ilyen modokat, az oblinál van saját kategorizált gyûjteményem, külün karaktertípusra is válogatva más kell egy tolvaj, varázsló vagy harcosnak, de van egy csomó közös. de hangulatilag már a loopoknál vagy töltõképernyõknél vagy a guinál is lehet különbség hogy milyen kasztú, vagy éppen jó vagy rossz beállítottságú karit szeretnénk.

ebbõl vagy úgy 10 GB, zenébõl is bõven 5 GB felett járok, más játékokból is külön leválogatva pl : heroes sorozat idevágó legjobbjai, severance bod, enclave stb.

skyrim topicba csak javasolok modokat, azzal még nem volt idõm játszani, de majd 1x... azért mertem azt feltételezni, hogy esetleg van már vki, vagy tud vki olyanról, vagy legalább hallott olyat hogy lenne valahol a neten ilyen overhaul csomag, mert mennyivel sokkalkurvául 1xûbb lenne azt telepíteni és játszani vele, mint napokig játék helyett kukázni modokat, mert a morro tele van hibákkal, fõleg a mai elvárásokat figyelembe véve, de mindenre van mod, csak jobb lenne inkább csak simán játszani vele...

én annak a híve vagyok, hogy a sánta ne induljon az olimpián futószámokban, a süketbõl ne legyen zeneszerzõ, a vak pedig ne menjen a hadseregbe felderítõnek....

bár mindegyikre van példa, nem igazán ideális. na ezért nem ÉN csinálok egy ilyen ovarhault...

Mire gondolsz pontosan?

ollie
Miért nem teszel te össze egy ilyen csomagot?

azért az elég furcsa, hogy 10 évvel a megjelenés után sincs egy épképzláb játékmenet javító overhaul csomag. ok a graf meg a zene már kiváló, de nem igaz hogy ne lehetne egy hozzáértõnek összeválogatni egy játékélménynövelõt

http://www.mwmythicmods.com/starting.htm

http://btb2.free.fr/morrowind.html

http://forums.bethsoft.com/topic/1305729-mod-recommendations-for-new-players/

A videó leírásában ott vannak a zenék.

A Morrowind Overhaul nem csak a grafikán javít, rengeteg bugot is kijavít és be lehet állítani, hogy miket változtasson játékmenetileg és miket ne. Teljesen lore friendly az egész mod. 1000+ animált npc-t is be le rak a játékba, ha bepipálod (pl kovács, horgász, stb...) és optimalizál a játékon, kevesebb lesz a töltési idõ.

A silt striders és gondoliers modot mindenképp, nagy élmény real time utazni ezekkel. 2002-ben nagyon vágytunk anno egy vivecben csónakázós modra 😄.

Offical pluginok: http://www.uesp.net/wiki/Morrowind😮fficial_Plug-ins

A Tamriel Rebuild eléggé masszívnak tûnik. Morrowind többi részét is belerakja a játékba, küldetésekkel, guilddokkal együtt. Kompatibilis a Morrowind Overhaullal. Lore friendly. De még nem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam.

http://tamriel-rebuilt.org/

http://www.youtube.com/user/TamrielRebuilt?feature=watch

Készül a Morrowind Overhaul - Game Experience pack is, ez a játékmeneten változtat, de nem tudom hol tart a projekt.
http://forums.bethsoft.com/topic/1375720-wipz-morrowind-overhaul-game-experience-thread-3/

http://lovkullen.net/Emma/kids.htm

http://www.slofslair.co.uk/index.php?page=modsection&modsections/id=5qskrqxlkpc

http://www.mwmythicmods.com/realism.htm

szuperjó zenék vannak alatta. vajon önállóan is beszerezhetõ a zene ?

én csak a leírását olvastam a rebirthnek, mire gondolsz hogy nem kellene bele ?

neki akarok kezdeni fullmaxosan, mert már nem ua. mint anno. az overhaul megszépíti, de nincs kedvem egymillió modot összeválogatni egyenként a játékélményhez, jobb lenne vmi overhaul jellegû....

tudsz ajánlani vmit ?

Nekem úgy tûnik, hogy ez a Morrowind Rebirth olyan dolgokat is megváltoztat, amiket nagyon nem kellene.

2 must have mod 😊, nem tudom volt-e már berakva:

Silt Striders

Gondoliers

Ha az npc-k fejei nem mozognak, akkor a noGMSTchange mappából kell a abotSiltStriders.esp -t használni.

de a francért nem lehetett egy nagy overhaulba összegyúrni, ehhez is kell teleõpítgetni mást is, meg sorrend meg ....

és kijött ez is :

http://www.moddb.com/mods/morrowind-rebirth

Ez a Morrowind Overhaul v3.0 nagyon jó lett. Van telepítõje is, könnyû felrakni, csak kicsit sokáig tart, de megéri.

http://www.ornitocopter.net/morrowind-overhaul/

PiszkosFred
Hah, a 10 evvel ezelotti vegigjatszasaink megvannak az internet egy szegleteben, jo latni, megsem szallt el minden anno 😊

Hát a föszálhoz hozzá se nyultam még és igy lett a 73as a kari mindenböl 100as kivéve a szerence az 63 as én vok a mage harcos és tolvaj klán feje de sajnos össze ba... kicsit össze kuszáltam mert el tüntek a felirások a tekercsekröl de még a menü is a felvétel illetve kilépés gombok tehát se megnézni se fel venni nem tudok tekercseket igy innentöl kissé nehezebb a lutolás 😊 igy amellet döntötem hogy ujra rakom persze kimentetem a save könyvtárat de ha még se menne ujra kezdek 1 gyikot tehát a megálapitásdod miszerint morrowuind kocka lettem nagy részben helytállo az általad irt lapokat használtam mig nem találtam jobbat 😊de a wikis keresöt még most is sokszor használom ha küldinél akadás van vagy hiányzik a dungi helye de hála a morrohun csapatának a magyarositáshoz minden fontos cucot melékeltek végigjátszástol kezdve interaktiv térképig és modokat is honositanak nem keveset

Ja el felejtetem emliteni az ereklyék nagy része is a birtokomba volt tehát 1 komoly karit vesztek el ha a mentésem el veszik de megjelöléseket a térképemen igy is ugy is bukom szal abba segithetne valaki hogy azt hogy lehet ujra bejelöltetni persze csak ha nem sikerál a mentést vissza rakni vagy esetleg küldhetne valaki 1 full meg jelölt térképet ha van rá lehetöség 😊
van egy jó oldal ahol sok hasznos infót leírnak én innét tudtam meg sok infót a varázstárgyak készítésérõl és még néhány apróságot is innét tudtam meg

http://5mp.eu/web.php?a=warriorsofhungary&o=DvDyBq_Qgh

ha ne adjisten az egyedi tárgyak fegyverek vadászatába és gyûjtésébe belekezdenél akkor ez a lista is hasznodra válhat.

http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Unique_Weapons

ha nagyon belemélyültél(magyarul függõ tes kocka lettél) a játékba akkor érdemes nekiesni és megcsinálni az összes elérhetõ melléküldit, így legalább felfedezi az ember a pályát nagyjából és még egy kevéske pénzt is össze lehet kaparni.

"ha lelket fogok be akkor abbol mit érdemes ?"

:-DDDD ha igazán fasza cuccokat akarsz enchantolni akkor neked goldensaint lelkeket kell fognod, csak a legnagyobb lélekkõ képes befogadnia a goldensaint lelkét(azura csillagát nem számítva) egy nagy aranyszínû kerek lélekövet kell keresned ha jól emlékszem a balmorai mágus házban az emeleten egy asztalon van is egy.

a goldensaint lelkével lehet készíteni olyan varázstárgyat amiknek állandó hatása van.... csak van egy két bökkenõ egyrészt ilyen tárgy készítése a megfelelõ "szaktudás" hiánya mellet csak varázslóknál lehet csinálni akik szép összeget legombolnak rólad egy egy ilyen mutatvány alkalmával, a másik probléma az hogy lelkeket befogni nem egy egyszerû eset, ogrim dremora sárkánygyík ezek nem adják könnyen az életüket és akkor az aranyszentrõl még nem is beszéltem, és természetesen a nagyobb lélekövek sem teremnek minden bokorban de mivel említetted hogy a tolvaj cég küldetéseit csinálod így úgy gondolom a megfelelõ pénzösszeg és a lélekövek beszerzése nem jelenthet problémát.

KÖSZÖNÖM sajna nem beszélek angolul de majd csak segit valaki magyarul 😉
Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Köszönöm a válaszokat most már csak az enchant-olásra kéne rá jönöm hogy müködik a büvölés menyi max bonuszt tehetek rá 1 fegyora ? lehet-e folyamatos hatásu és használat közben elsülö szkill 1 tárgyba ? és hogy a lélek kö (soul gam) hogy függ össze a tárgyal