Proci hûtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a proci nagy eséllyel fel fog menni 80+ra ezzel a hűtővel. Emiatt nem kell aggódni. Akkor van gond, ha visszavesz a sebességből és ez érezhető. Pont emiatt nem is nagyon érdemes stressz teszteket csinálni, mert az nem mérvadó játék közben. Persze meg lehet nézni, hogy mit bír a hűtés. De valós körülmények között azért jobban fog teljesíteni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Köszi a választ,ezt fogom tenni...a puding próbája blablabla. Ha 80+ra megy a proci baszom ki a kukába :)
Ha már ingyen volt és rá tudod tenni, akkor tedd. Max, ha túl meleg lesz a proci vagy túl hangos a venti, akkor lecseréled valami jobbra.
Kapott egy kis upgrade-et a gépem, Adott egy fapados deszka B650 DS3H ebből kiugrik a 7600 és belemegy a 7800X3D,kapott még 32GB 6000Mhz kites ramot és ajándékba egy 2TB KC3000-et. A proci mellé kaptam "ajándékba" egy Noctua NH-U12S Chromax Black 1 ventis rettenetet. (pasztát nem adtak....de gondolom budget NH1 elég lenne)
Beépítsem vagy ne? 30-40k körül kínálnak egy ilyen coolert.
Válaszokat előre is köszönöm :)
UI.: maga a cooler elég hiányos,2 vasat kaptam hozzá mint beszerelési kit.
ha a fórumban nézem akkornem
Köszönöm.
Szóval akkor így használhatom levett oldallappal ? Látszik ami hiányzik :D.
Használj firefox-ot valamilyen reklámblokkolóval és akkor sokkal jobb az oldal megjelenése. A chrome felejtős telón, nincsenek bővítmények.
Link nem látszik. Ami azt illeti, a 60-as hozzászólás sem, de ez nem mai hiba a fórumon.
Egy ideje már van védelem a procikban. Ha túlmelegszenek, leállnak. Ha aktív hűtés van rajta, akkor erre nem kerülhet sor.
Ha túl meleg lenne, akkor visszaveszi az órajelet. De a ház hátsó ventijének a hiánya levett oldallappal nem okozhat ilyen gondot.
Ha nagyon aggódsz, akkor a gépre irányíthatsz egy szobai ventit, az is segíteni fogja a hűtést.
Igen, mehet. Elméletileg.
A procin ugye van ventilátor? Mert az azért fontos.
Más hűtős topikot nem találtam.
Zúg a ház ventilátora, valószínűleg csapágyas. Ősrégi típus mint én, várni kell az újra. A boltban kiszerelték és azt mondták, ha nincs fenn az oldallap akkor addig is használhatom gépet. Mert szellőzik így is.
Tényleg ne aggódjak, a hétvégén mehet a game leszedett oldallappal de ez a hátsó keringtető nélkül ?
Megnézel 1-2 tesztet yt-n és megtudod, hogy melyik a jobb.
Bár ez esetben szinte mindegy, hogy melyiket választod, mind a kettő elég egy asztali proci lehűtéséhez normál használat mellett és még hangos sem lesz.
Hogyan lehet mérni a processzor hűtők teljesítményét?
Hogyan tudok különbséget tenni a teljesítményben pl:Be quiet! Dark Rock Pro 4 processzor hűtő vs Noctua NH-D15 chromax.black hűtő között?
\"Ha a cápa a kezedbõl eszik a lábadból is fog\"
Felmerül a kérdés,ennyire szar a gyári taknyolás? Az új pasztázást mindig takarítsam le és nyomjam manuálisan?
UI.: Senki ne írja,hogy vegyek xy coolert,nem ez a problémám. Tapasztalatokat várok nem a CPU-t-huztam-a-faszomra.org statikus adatait,előre is köszönöm :)
Van a bequiet oldalán összeszerelési videó, és úgy látszik mintha szembe fújásra helyeznék be a belső ventit.
Egy I7-12700K szeretnék alárakni, így bizonytalanodtam el.
drp4
amelyik venti kivül van,az nézzen a ház eleje felé és szivjon,hogy átfújja a tornyot..a belső meg folytatólagosan tolja tovább a gép segge felé a meleget..ha egymás felé dolgoznak,az nem éppen célszerű :)
jó esetben a ventik oldalán van egy nyil ami a levegő irányt mutatja,az alapján rá tudod pattintani,merre tolja ahogy szeretnéd
Utoljára szerkesztette: xido, 2022.05.28. 05:21:29
Adott egy kétventillátoros Dark rock pro 4 toronyhűtő. A két ventillátor levegőáramlásának iránya érdekelne. Nem találok infót a belső ventillátor beszerelési irányáról.
Köszi a segítséget!
http://www.freetvmaci.info/
Vagyis vagy az alaplapi hűtőcsatlakozóra dugod, vagy egy molex tápcsatlakozóra. Ha zavar a fityegő molex, akkor egy gyorskötözővel, vagy szigszalaggal hozzá fogathatod a 4 erű vezetékhez.
Ha rá tudod szerelni a proci hűtő bordájára, akkor alkalmas arra is. De gondolom eleve azért választottad ezt, mert méretben stimmelt.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2021.01.06. 13:37:43
Ha nem, ajánlanátok egy a Sellára szerelhető ventilátort, ami hatékonyan tudna hűteni?
http://www.freetvmaci.info/
Azt ellenőrizd, hogy az összes venti egy irányba dolgozzon. Elölről beszív, hátul kifúj.
Valamint elég térnek kell lennie a ház körül. Nem szabad kicsi zárt terekbe rakni a házat, elrejteni bútor rekeszekbe, stb. Mert ha a hátul kifújt meleg levegő szépen vissza terelődik a szívó ventilátorokhoz, bútorok, terelő felületek miatt, akkor cseszheted a legjobb ventilátorokat is.
Lehet, hogy a gpu futi be a hazat?
Szeretnék ajánlásokat kérni vízhűtésre:
ház : nzxt i500
alaplap: asus z370 h gaming
proci: i7 8700
vga 2080 super palit 2 ventis.
most léghűtés megy a procin: be quiet dark rock 4
nem igazán vagyok megelégedve a hőmérsékeltekkel.
a házban 3db be quiet silent wings 3 megy. egy felül, kettő elől + 1egy nzxt venti van hátul.
Midenenképp szeretném lecserélni a proci hűtést a vízhűtésre, erre kellene az ajánlás.
reménykedem benne, hogy az összehatás miatt a vga is hűvösebben üzemelhet.
Valamint érdemes volna a 3 silent wings-t kicserélni magasabb fordulatszámú ventikre?
Köszönöm!
!Forza Ferrari!
egy olyan kérdésem lenne hogy ez a procihütö 'Spire QuadroFlow VI SP519S7'
Rá e menne az s478 -as foglalatu alaplapra?
Van egy ASUS P5B alaplapom, rajta egy Intel Core 2 Duo E6550-es proci gyári hûtõvel. Eddig nem volt vele gond, de lehet hogy picit elmozdult a hûtõ, mert 60 fokot mutat alapból és játékoknál pl felmegy 80 körüli fokra és lelohad az egész rendszer.
nemtudom, hogy az mind1-e hogy milyen állásba helyezem rá a hûtõt a procira? Mert csak 4 lyukba kell belefogatni, plusz a a vezetéket az alaplapra kötni.
ha valaki tud, segítsen pls!!! Elõre is köszi
http://sum41.uw.hu
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Üdvözlettel: gy?jt?
Az utóbbi idõben viszonylag gyakran lefagy a gépem.
Egyebek mellett a ház és benne levõ hardverelemek hûtésére is gyanakszom.Alábbiakban beszúrtam két képet az Everesten látható adatokról.
Az egyik alaphelyzetben készült
A másik terheléses állapotot mutat
Két kérdésem van:
1./ az Aux néven jelölt hõérzékelõ minek a hûmérsékletét mutatja?
2./ A Rendszer néven megnevezett hûtúventilátor a házra épített ventilátor?
Üdv.: gyûjtõTerheltAlap
Üdvözlettel: gy?jt?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem cseréltem le semmit. Se házat se hûtõt. Mindössze annyit tettem, hogy porszívóval a ventillátorokat(táp,proci,hátsó venti)kiporszívóztam. :)
Láss csodát, azóta a cpu hõmérséklet: 35-40, ha játszom és terhelések alatt van a proci akkor sem megy fel max. 55-58fölé. Úgyhogy ajánlom mindenkinek mielõtt ráköltenétek sok ezer Ft-ot hûtõ, ventillûtor, ház cserére, hogy ragadjátok meg a porszívót és takarítsátok ki a gépeteket.
Higgyétek el megéri!:)
Ciao
\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"
Igaz játékkal mostanáig nem játszottam. Alaphelyzetben vagyis pl. amit most mutat a PC Alert, hogy csak netezek 45fokot ír CPU-ra. SYS-re meg:36.
Pasztát vékonyan kend rá és rakd vissza.
Szerintem klasszisokkal kevesebb lesz a proci hõfoka.
Ati Radeon 9600 128Mb videókártyám van és 2*256Mb memóriám.
Az a hûtõ van benn amit gyárilag adtak hozzá. PC Alert-em van ami jelzi, ha túllépem a megadott max hõmérsékletet. Most 68-ra állítottam, az sok? Egyszer játszottam Call of Dutyt és leállított mindent, elérte a 68fokot.
Kevesebbre állítsam? De hogy kerüljem el a magas hõmérsékletet? Új hûtõ?
Egyébként milyen magos a proci?
Valaki árulja el nekem, hogy egy P4-es 3Gigás processornak mekkora a max hõmérséklete, amíg még károsodás vagy valami baj nélkül lehet tekerni?
Köszi
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)