Radeon vagy Geforce?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Szvsz egy 3870/3850OC-al jól járnál. Kevéssé van(nak) lemaradva a 88 GT-tõl (remélem valami nvidia-b*zi nem fog fél órát b@sztatni e kijelentés miatt <#vigyor> ). és sokkal kedvezõbb áruk van. Nézegess külföldi teszteket, érdemes. De végül úgy is Te döntesz 😊

Saor Alba

név az elsõnek radeon 3870
Sziasztok!Egyszerûen nem tudom eldönteni hogy meik vga-t vegyem meg:

GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 775 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerû stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlõ: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 1125 MHz
Memória-sávszélesség: 72000 MB/s
Memória típusa: GDDR4
Memória mérete: 512 MB
Referenciahûtõ: 2 slot-os

VAgy a másik :
VGA megnevezése GeForce 8800 GTS 512
GPU kódneve G92
Gyártástechnológia 65 nm (TSMC)6
Tranzisztorok száma 734 millió
GPU órajele 650 / 1625 MHz
Vertex shader egységek száma 128 darab
Textúrázók száma 64 textúracímezõ,
64 textúraszûrõ

ROP egységek száma 4 blokk
Támogatott PS- és VS-verzió 4.0
Memóriavezérlõ 256 bites crossbar 256 bites
Memória órajele 970 MHz
Memória-sávszélesség 62080 MB/s
Memória típusa GDDR3 / GDDR4
Memória mérete 512 MB

MEgköszönném a tanácsokat,ajánlásaitokat
eddig GEforce-m volt.... aelsõ atir adeonomat most adtam el xD Sokkal jobb az nvidia sztem.. a pénzböl vettem 7600Gt-t 😄

davidka003
LOL. 5 éves topic.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

ÜDV!én a Geforce 7600 GS-t ajálom nagyon pöppec kis kártya😊.Company of Heroes full Grafikán megy akadás nélkül<#worship>

Gigabyte 8VM800 LGA775 alaplap,1GB DDR2 zeppelin RAM 512 Mb DDR2 zeppelin RAM Nvidia Geforce 7600 GS 256Mb/128bit AGP,Intel Pentium D 2x3Ghz LGA 775,Maxtor 120 Gb & Maxtor 40 Gb Creative P5800 5.1

jha a 7500 290/230on megy:-)
de ugyanaz a ram van mint a 8500akon szóval 260 körüli ki szokott abból is jönni
Akarod mondani 8500, mert csak az megy max 275/275ön.
Bandee
Nekem is Radeon LE-m van és gond nélkül megy 189/189-en (persze rászültem 1 extra ventit 😊 Yo kis kártya, képminőség yo, de inkább mégis a 7500-at ajánlanám, gondolva a 2002 ill. későbbi játékok igényeire (7500-on pl 64 DDR ram van alapból) másrészt 275/275 (min) órajelen futkároz... szóval azt a + pár 1000-et +éri 😊 Bocsi ha hosszú lett 😉

A Radeonomon 6 ns-os ramok vannak, így a 166 MHz a plafon elméletileg. Az alap valóban 148/148. és anno a Pwerstrippel húztam feljebb. 160-on járt egy jó ideig, ment egy keveset 165-ön is, de visszavettem, bár nem volt gond vele. Ja, van rajta egy extra ventillátor, mert gyárilag csak bordát raknak rá. Húzással mindenképpen gyorsabb, mint egy MX400, kb a GTS és eközött van, inkább a GTS felé.

Most az alapbeállításokkal jár, csak a HyperZ-t kapcsoltam be (registry), és nem akadtam még olyan játékra, amihez ne lett volna elég.
Nekem a nyáron 21800+Áfa volt, ahogy nézem, azóta sem esett nagyon le az ára, bár már láttam Manli kiadásban is DDR-es Radeont 17+Áfa körül. Ez már egész tisztességes ár. Ja, a sima VE + Vivo az 14 + Áfa.
Miért is kéne szarakodni az Le-vel???? Nekem is ilyen van, és eddig nagyon bevált, semmi gondom sem volt vele. Amúgy egy .reg futtatásával már be is lehet állítani a kívánt registry-t, szóval nem valami nagy fáradtság
Az lenne még a kérdésem, hogy a R7500 és a Linux hogy fér meg egymással? Windows XP és Mandrake Linux fut a gépemen. Örülnék neki, ha Linux alól is ki lehetne használni a kártya gyorsító funkcióit... A hardveres DVD lejátszás ugye Linux alól is működik ugyanúgy, mint Windows alatt?
Radeon 8500 rulez!!! 😊
inkább ASUS de amennyiért ASUS van van radeon8500LE is.......
l3alF1aKe
kitérdekel...atit ide-)
Ez volt az én saját iqhiányos hozzászólásom-)

That\'s All Folk\'s

Szerintetek mennyi különbség van a Gef 3ASUS V8200T2 és az Abit Siluro Ti200 Gef 3-om között?
Melyiket tunningolható jobban?
Árában az abit kb. 3000 Huf-al olcsóbb.
Melyik éri meg jobban?
Egyéb gyártókról azt irják a hardware tesztelö odlalakon, hogy ugyanolyan gyorsak, de a hires ATI féle képminöség itt ott elmarad.

Ezzel ellentétben pl a powercolor radeon 8500nak eddig akárki levette a powercolor matricát, ATI-t talált alatta, szal ennyit a noname gyártásról😊
Nos, mivel több fórumon is felvetettem a témát és mindenki az ATi kártyáit javasolta (egyetlen Geforce ajánlat sem volt), így azt hiszem, majdnem el is dőlt a helyzet. Most már csak abban nem vagyok biztos, hogy a 32MB SDR, az LE vagy pedig a 7500-as Radeont válasszam. Az SDR-t és az LE-t most azonnal meg tudnám venni, a 7500-as ára jelenleg számomra még elég magas. De mivel úgyis csak 2-3 hónap múlva terveztem eredetileg a vásárlást, azt hiszem, inkább megvárom, hátha lentebb megy. Ha bruttó 30 körül már lehet kapni, akkor egyértelműen azt választom.
Erős a gyanúm, hogy most talán lesz egy kis árzuhanás a 8500-nak köszönhetően. Kinek mi a véleménye erről?
Ja, és még valami: ugyan eredeti ATi-t szeretnék, de mennyi az esély arra, hogy azt is kapok? Ugyanakkor mi a helyzet a többi gyártóval, mint pl. a Manli, a Club 3D stb.?
Nettó 27 s addigra le fog menni
Az előbbi üzenetemet egyébként dikk_unreg-nek címeztem volna, ha nem nyomok félre.
Én több fórumban is utánaérdeklődtem a témának. Az általam leírt szempontokat figyelembe véve nekem eddig mindenhol Radeont javasoltak. A mai napon kaptam is összehasonlító képeket és valóban eget rengető a képminőségbeli különbség.
Ha most rögtön kellene, akkor az eddig kapott válaszok alapján én tudom ajánlani Neked a Radeon 32MB SDR-es típust, vagy pedig a Radeon LE-t, ami valójában egy csökkentett órajelű Radeon 32MB DDR. Ez utóbbit egy tweaker programmal megpiszkálva fel lehet tuningolni a normál DDR-es szintre. Ezek bele is férnek a bruttó 30 ezres határba. Másik ajánlatom sajnos nekem is csak a 7500-as lenne... Ami mellesleg az én szívem csücske, de ezt az előbb már leírtam. 😊
Annee: Hol láttál bruttó 30-ért 7500-at? Arra le is csapnék gyorsan, de én ma néztem végig az összes általam ismert cég árlistáját és csak 40 fölött láttam. Egyébként eredetileg úgy 3 hónap múlva terveztem a vásárlást, addigra biztosan lentebb megy a 7500 is. Igazából azt szeretném, az az én szívem csücske. 😊 Sajnos a 8500-as sorozat már nem fér bele a pénztárcámba. :'-(
Ha van bruttó 30 rugód akkor vegyél 7500as radeont mert nem kell cserélned...
S nem hiszem hogy szarakodni lenne kedved a radeonLE-vel....meg ugyebár megér annyi +-t
Az előbb OEM Radeon-t akartam írni, a dobozos Radeon sebessége 183MHz.
FREAK
RADEON, vita nélkül. A GF csak játszani jó, kiugró minőségbeli tulajdonsága nincs. Csak stabil és jó a SW támogatottsága.

Riszpekk

Tulajdonképpen ha a dobozos Radeon 166MHz-es sebességét hozza, akkor szerintem az már elég jó eredménynek számít az LE-től. Én legalábbis elégedett lennék vele. Féláron DDR. 😊 Egy ilyen kártyát persze valóban ki is kell fogni sajnos. Ha esetleg meghatározható százalékosan a húzhatóság, akkor erre vonatkozó adatokat szívesen fogadnék.
Állítólag átalgban a tuning a min. 160MHz-től az igen ritkán sikerülő 185Mhz+-ig megy ... volt akinek 210-en is stabil volt, de ahoz mázli kell.
Ne felejtsük az se biztos soha, hogy egyáltalán húzható e egy videókártya.
Utána még be kell rajta kapcsolny (Registry buhera vagy pl. Rage3D Tweaker-rel) a Hyper-Z-t, ezután lesz belőle teljes értékű Radeon DDR.

Radeon VE-t, akkor se vegyél ha fegyverrel fenyegetnek ... persze ha munkára kell, nem játszani akkor mindegy.

Ez a Radeon LE valójában melyik típus? Gyanítom, hogy a Radeon 32MB DDR-es változatról van szó, csak éppen a chip működik lassabb órajelen. Böngészgetésem alatt kiderült, hogy ha a fentiek igazak, akkor egy 148MHz órajelű chip működik benne. Ezt valójában kb. meddig lehet húzni?
A jövőben tervezem egy új videokártya vásárlását, de még nem döntöttem el, hogy mit választok. Jelenleg egy régi Matrox Millennium G-200-as kártyám van, ezt szeretném lecserélni. Mivel elsősorban (kb. 80%-ban) inkább 2D-s feladatokra (szövegszerkesztés, Internet, CorelDraw stb.) használnám, fontos lenne, hogy a képminősége szuper legyen. A maradék 20%-ot tennék ki a játékok, így örülnék neki, ha a jó 2D-s képminőség jó 3D-s teljesítménnyel párosulna. Úgy hallottam, hogy a Geforce-ok képminősége bizony hagy némi kívánnivalót maga mögött, ezért is kérném a segítségeteket a döntésben.
Az utóbbi időben mindennapos vendég vagyok az ATI és az nVidia honlapján, de ezek alapján nem igazán sikerül döntenem. Igazából egy Radeon 7500-as tetszene, de szeretném megúszni a vásárlást max. bruttó 30 ezerből. Érdeklődnék a Radeon VE és a 32MB SDR felől, ezek ugyanis beleférnének az általam elég szűkre szabott ártartományba. A tesztek alapján a 32MB SDR sebességben (MTexel/sec) veri a Geforce2 MX-400-at is. A valóságban is igaz lenne ez?
Segítségeteket előre is köszönöm!