Radeon vagy Geforce?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szvsz egy 3870/3850OC-al jól járnál. Kevéssé van(nak) lemaradva a 88 GT-tõl (remélem valami nvidia-b*zi nem fog fél órát b@sztatni e kijelentés miatt <#vigyor>#vigyor> ). és sokkal kedvezõbb áruk van. Nézegess külföldi teszteket, érdemes. De végül úgy is Te döntesz 😊
Saor Alba
név az elsõnek radeon 3870
Sziasztok!Egyszerûen nem tudom eldönteni hogy meik vga-t vegyem meg:
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 775 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerû stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlõ: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 1125 MHz
Memória-sávszélesség: 72000 MB/s
Memória típusa: GDDR4
Memória mérete: 512 MB
Referenciahûtõ: 2 slot-os
VAgy a másik :
VGA megnevezése GeForce 8800 GTS 512
GPU kódneve G92
Gyártástechnológia 65 nm (TSMC)6
Tranzisztorok száma 734 millió
GPU órajele 650 / 1625 MHz
Vertex shader egységek száma 128 darab
Textúrázók száma 64 textúracímezõ,
64 textúraszûrõ
ROP egységek száma 4 blokk
Támogatott PS- és VS-verzió 4.0
Memóriavezérlõ 256 bites crossbar 256 bites
Memória órajele 970 MHz
Memória-sávszélesség 62080 MB/s
Memória típusa GDDR3 / GDDR4
Memória mérete 512 MB
MEgköszönném a tanácsokat,ajánlásaitokat
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 775 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerû stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlõ: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 1125 MHz
Memória-sávszélesség: 72000 MB/s
Memória típusa: GDDR4
Memória mérete: 512 MB
Referenciahûtõ: 2 slot-os
VAgy a másik :
VGA megnevezése GeForce 8800 GTS 512
GPU kódneve G92
Gyártástechnológia 65 nm (TSMC)6
Tranzisztorok száma 734 millió
GPU órajele 650 / 1625 MHz
Vertex shader egységek száma 128 darab
Textúrázók száma 64 textúracímezõ,
64 textúraszûrõ
ROP egységek száma 4 blokk
Támogatott PS- és VS-verzió 4.0
Memóriavezérlõ 256 bites crossbar 256 bites
Memória órajele 970 MHz
Memória-sávszélesség 62080 MB/s
Memória típusa GDDR3 / GDDR4
Memória mérete 512 MB
MEgköszönném a tanácsokat,ajánlásaitokat
eddig GEforce-m volt.... aelsõ atir adeonomat most adtam el xD Sokkal jobb az nvidia sztem.. a pénzböl vettem 7600Gt-t 😄
LOL. 5 éves topic.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
ÜDV!én a Geforce 7600 GS-t ajálom nagyon pöppec kis kártya😊.Company of Heroes full Grafikán megy akadás nélkül<#worship>#worship>
Gigabyte 8VM800 LGA775 alaplap,1GB DDR2 zeppelin RAM 512 Mb DDR2 zeppelin RAM Nvidia Geforce 7600 GS 256Mb/128bit AGP,Intel Pentium D 2x3Ghz LGA 775,Maxtor 120 Gb & Maxtor 40 Gb Creative P5800 5.1
jha a 7500 290/230on megy:-)
de ugyanaz a ram van mint a 8500akon szóval 260 körüli ki szokott abból is jönni
de ugyanaz a ram van mint a 8500akon szóval 260 körüli ki szokott abból is jönni
Akarod mondani 8500, mert csak az megy max 275/275ön.
Nekem is Radeon LE-m van és gond nélkül megy 189/189-en (persze rászültem 1 extra ventit 😊 Yo kis kártya, képminőség yo, de inkább mégis a 7500-at ajánlanám, gondolva a 2002 ill. későbbi játékok igényeire (7500-on pl 64 DDR ram van alapból) másrészt 275/275 (min) órajelen futkároz... szóval azt a + pár 1000-et +éri 😊 Bocsi ha hosszú lett 😉
A Radeonomon 6 ns-os ramok vannak, így a 166 MHz a plafon elméletileg. Az alap valóban 148/148. és anno a Pwerstrippel húztam feljebb. 160-on járt egy jó ideig, ment egy keveset 165-ön is, de visszavettem, bár nem volt gond vele. Ja, van rajta egy extra ventillátor, mert gyárilag csak bordát raknak rá. Húzással mindenképpen gyorsabb, mint egy MX400, kb a GTS és eközött van, inkább a GTS felé.
Most az alapbeállításokkal jár, csak a HyperZ-t kapcsoltam be (registry), és nem akadtam még olyan játékra, amihez ne lett volna elég.
Nekem a nyáron 21800+Áfa volt, ahogy nézem, azóta sem esett nagyon le az ára, bár már láttam Manli kiadásban is DDR-es Radeont 17+Áfa körül. Ez már egész tisztességes ár. Ja, a sima VE + Vivo az 14 + Áfa.
Most az alapbeállításokkal jár, csak a HyperZ-t kapcsoltam be (registry), és nem akadtam még olyan játékra, amihez ne lett volna elég.
Nekem a nyáron 21800+Áfa volt, ahogy nézem, azóta sem esett nagyon le az ára, bár már láttam Manli kiadásban is DDR-es Radeont 17+Áfa körül. Ez már egész tisztességes ár. Ja, a sima VE + Vivo az 14 + Áfa.
Miért is kéne szarakodni az Le-vel???? Nekem is ilyen van, és eddig nagyon bevált, semmi gondom sem volt vele. Amúgy egy .reg futtatásával már be is lehet állítani a kívánt registry-t, szóval nem valami nagy fáradtság
Az lenne még a kérdésem, hogy a R7500 és a Linux hogy fér meg egymással? Windows XP és Mandrake Linux fut a gépemen. Örülnék neki, ha Linux alól is ki lehetne használni a kártya gyorsító funkcióit... A hardveres DVD lejátszás ugye Linux alól is működik ugyanúgy, mint Windows alatt?
Radeon 8500 rulez!!! 😊
inkább ASUS de amennyiért ASUS van van radeon8500LE is.......
Szerintetek mennyi különbség van a Gef 3ASUS V8200T2 és az Abit Siluro Ti200 Gef 3-om között?
Melyiket tunningolható jobban?
Árában az abit kb. 3000 Huf-al olcsóbb.
Melyik éri meg jobban?
Melyiket tunningolható jobban?
Árában az abit kb. 3000 Huf-al olcsóbb.
Melyik éri meg jobban?
Egyéb gyártókról azt irják a hardware tesztelö odlalakon, hogy ugyanolyan gyorsak, de a hires ATI féle képminöség itt ott elmarad.
Ezzel ellentétben pl a powercolor radeon 8500nak eddig akárki levette a powercolor matricát, ATI-t talált alatta, szal ennyit a noname gyártásról😊
Ezzel ellentétben pl a powercolor radeon 8500nak eddig akárki levette a powercolor matricát, ATI-t talált alatta, szal ennyit a noname gyártásról😊
Nos, mivel több fórumon is felvetettem a témát és mindenki az ATi kártyáit javasolta (egyetlen Geforce ajánlat sem volt), így azt hiszem, majdnem el is dőlt a helyzet. Most már csak abban nem vagyok biztos, hogy a 32MB SDR, az LE vagy pedig a 7500-as Radeont válasszam. Az SDR-t és az LE-t most azonnal meg tudnám venni, a 7500-as ára jelenleg számomra még elég magas. De mivel úgyis csak 2-3 hónap múlva terveztem eredetileg a vásárlást, azt hiszem, inkább megvárom, hátha lentebb megy. Ha bruttó 30 körül már lehet kapni, akkor egyértelműen azt választom.
Erős a gyanúm, hogy most talán lesz egy kis árzuhanás a 8500-nak köszönhetően. Kinek mi a véleménye erről?
Ja, és még valami: ugyan eredeti ATi-t szeretnék, de mennyi az esély arra, hogy azt is kapok? Ugyanakkor mi a helyzet a többi gyártóval, mint pl. a Manli, a Club 3D stb.?
Erős a gyanúm, hogy most talán lesz egy kis árzuhanás a 8500-nak köszönhetően. Kinek mi a véleménye erről?
Ja, és még valami: ugyan eredeti ATi-t szeretnék, de mennyi az esély arra, hogy azt is kapok? Ugyanakkor mi a helyzet a többi gyártóval, mint pl. a Manli, a Club 3D stb.?
Nettó 27 s addigra le fog menni
Az előbbi üzenetemet egyébként dikk_unreg-nek címeztem volna, ha nem nyomok félre.
Én több fórumban is utánaérdeklődtem a témának. Az általam leírt szempontokat figyelembe véve nekem eddig mindenhol Radeont javasoltak. A mai napon kaptam is összehasonlító képeket és valóban eget rengető a képminőségbeli különbség.
Ha most rögtön kellene, akkor az eddig kapott válaszok alapján én tudom ajánlani Neked a Radeon 32MB SDR-es típust, vagy pedig a Radeon LE-t, ami valójában egy csökkentett órajelű Radeon 32MB DDR. Ez utóbbit egy tweaker programmal megpiszkálva fel lehet tuningolni a normál DDR-es szintre. Ezek bele is férnek a bruttó 30 ezres határba. Másik ajánlatom sajnos nekem is csak a 7500-as lenne... Ami mellesleg az én szívem csücske, de ezt az előbb már leírtam. 😊
Ha most rögtön kellene, akkor az eddig kapott válaszok alapján én tudom ajánlani Neked a Radeon 32MB SDR-es típust, vagy pedig a Radeon LE-t, ami valójában egy csökkentett órajelű Radeon 32MB DDR. Ez utóbbit egy tweaker programmal megpiszkálva fel lehet tuningolni a normál DDR-es szintre. Ezek bele is férnek a bruttó 30 ezres határba. Másik ajánlatom sajnos nekem is csak a 7500-as lenne... Ami mellesleg az én szívem csücske, de ezt az előbb már leírtam. 😊
Annee: Hol láttál bruttó 30-ért 7500-at? Arra le is csapnék gyorsan, de én ma néztem végig az összes általam ismert cég árlistáját és csak 40 fölött láttam. Egyébként eredetileg úgy 3 hónap múlva terveztem a vásárlást, addigra biztosan lentebb megy a 7500 is. Igazából azt szeretném, az az én szívem csücske. 😊 Sajnos a 8500-as sorozat már nem fér bele a pénztárcámba. :'-(
Ha van bruttó 30 rugód akkor vegyél 7500as radeont mert nem kell cserélned...
S nem hiszem hogy szarakodni lenne kedved a radeonLE-vel....meg ugyebár megér annyi +-t
S nem hiszem hogy szarakodni lenne kedved a radeonLE-vel....meg ugyebár megér annyi +-t
Az előbb OEM Radeon-t akartam írni, a dobozos Radeon sebessége 183MHz.
RADEON, vita nélkül. A GF csak játszani jó, kiugró minőségbeli tulajdonsága nincs. Csak stabil és jó a SW támogatottsága.
Riszpekk
Tulajdonképpen ha a dobozos Radeon 166MHz-es sebességét hozza, akkor szerintem az már elég jó eredménynek számít az LE-től. Én legalábbis elégedett lennék vele. Féláron DDR. 😊 Egy ilyen kártyát persze valóban ki is kell fogni sajnos. Ha esetleg meghatározható százalékosan a húzhatóság, akkor erre vonatkozó adatokat szívesen fogadnék.
Állítólag átalgban a tuning a min. 160MHz-től az igen ritkán sikerülő 185Mhz+-ig megy ... volt akinek 210-en is stabil volt, de ahoz mázli kell.
Ne felejtsük az se biztos soha, hogy egyáltalán húzható e egy videókártya.
Utána még be kell rajta kapcsolny (Registry buhera vagy pl. Rage3D Tweaker-rel) a Hyper-Z-t, ezután lesz belőle teljes értékű Radeon DDR.
Radeon VE-t, akkor se vegyél ha fegyverrel fenyegetnek ... persze ha munkára kell, nem játszani akkor mindegy.
Ne felejtsük az se biztos soha, hogy egyáltalán húzható e egy videókártya.
Utána még be kell rajta kapcsolny (Registry buhera vagy pl. Rage3D Tweaker-rel) a Hyper-Z-t, ezután lesz belőle teljes értékű Radeon DDR.
Radeon VE-t, akkor se vegyél ha fegyverrel fenyegetnek ... persze ha munkára kell, nem játszani akkor mindegy.
Ez a Radeon LE valójában melyik típus? Gyanítom, hogy a Radeon 32MB DDR-es változatról van szó, csak éppen a chip működik lassabb órajelen. Böngészgetésem alatt kiderült, hogy ha a fentiek igazak, akkor egy 148MHz órajelű chip működik benne. Ezt valójában kb. meddig lehet húzni?
A jövőben tervezem egy új videokártya vásárlását, de még nem döntöttem el, hogy mit választok. Jelenleg egy régi Matrox Millennium G-200-as kártyám van, ezt szeretném lecserélni. Mivel elsősorban (kb. 80%-ban) inkább 2D-s feladatokra (szövegszerkesztés, Internet, CorelDraw stb.) használnám, fontos lenne, hogy a képminősége szuper legyen. A maradék 20%-ot tennék ki a játékok, így örülnék neki, ha a jó 2D-s képminőség jó 3D-s teljesítménnyel párosulna. Úgy hallottam, hogy a Geforce-ok képminősége bizony hagy némi kívánnivalót maga mögött, ezért is kérném a segítségeteket a döntésben.
Az utóbbi időben mindennapos vendég vagyok az ATI és az nVidia honlapján, de ezek alapján nem igazán sikerül döntenem. Igazából egy Radeon 7500-as tetszene, de szeretném megúszni a vásárlást max. bruttó 30 ezerből. Érdeklődnék a Radeon VE és a 32MB SDR felől, ezek ugyanis beleférnének az általam elég szűkre szabott ártartományba. A tesztek alapján a 32MB SDR sebességben (MTexel/sec) veri a Geforce2 MX-400-at is. A valóságban is igaz lenne ez?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Az utóbbi időben mindennapos vendég vagyok az ATI és az nVidia honlapján, de ezek alapján nem igazán sikerül döntenem. Igazából egy Radeon 7500-as tetszene, de szeretném megúszni a vásárlást max. bruttó 30 ezerből. Érdeklődnék a Radeon VE és a 32MB SDR felől, ezek ugyanis beleférnének az általam elég szűkre szabott ártartományba. A tesztek alapján a 32MB SDR sebességben (MTexel/sec) veri a Geforce2 MX-400-at is. A valóságban is igaz lenne ez?
Segítségeteket előre is köszönöm!