CPU+Alaplap vásárlás elött?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a proci mlyen vétel volna?
a core i5 nekem kicsit drága
Intel® Core™ i3-2100 Processor (3M Cache, 3.10 GHz),ez a proci egy gts450oc videokártyával mennyire erõs gép volna?
Ehhez nem tudtok ajánlani egy gigabyte vagy asus alaplapot amin van 4 memória slot,a hátlapi panelen meg min 6 usb?
Az alapverzió ingyenes, a bõvített fizetõs csak.
64 bitesbõl nem csak a Win7 amin nem megy :(
"Please note that Windows XP x64 Edition, Windows Vista 64-bit Editions, Windows 7 64-bit Editions, and alternate shells are not supported."
MSI K9N Neo-F V3
Alaplap
- Socket: AM2
- támogatott processzorok: AMD Athlon64, AMD Athlon64 FX, AMD Athlon64 X2
- FSB: 1000 MHz
- Northbridge chipkészlet: NVIDIA nForce 560
- memóriatípus: DDR2
- memória: max. 8192 MB
- LAN chip: Realtek RTL8111B
- LAN sebesség: 1000 Mbit (IEEE 802.3ab)
- hangkártya: Realtek ALC888
- audio csatorna: 7.1 (surround)
- csatlakozók PC: ATA/133 (133 MB/s), Ethernet RJ45 (10/100 Mbit), S-ATA II (300 MB/s), USB 2.0
- csatlakozók: 2 x PCI Express x1, 1 x PCI Express x16, 3 x PCI
- ATX formátum
- méret: 244 x 304 mm
Hasít rendesen a 4 GB rammal. Remélem nem csináltam rossz vásárt.
- Mennyek vissza a boltba ahol vettem a 2 Gb-os memóriát, számitassam be egy uj alaplappba ( beszéltem az eladóval, Van rá mód. Talált egy lapot amin ddr2 és 3 foglalat is van és jó hozzá minden alkatrész )
és akkor lessz 11E ért egy uj alaplapom a régi 2 Gb rammal
- Tartsam meg a 2Gbos memóriát, vegyek pl egy ECS AMD690VM-FMH OEM alaplapot amit ajánlottál és akkor (ha jó láttam azon 4 foglalat van)
lessz egy használt gépem össz 10 böl 4Gb rammal.
Szerintem az utobbi, de azért kiváncsi lennék a Te ( Ti ) véleményedre is.
Gratuláltam magamnak, aztán elindultam venni egy 2 Gb-os memóriát amit nem ismert fel a gép. Utána már az 1 gigásat sem látta. 3 órán keresztûl própálkoztam, végül feladtam.
A memóriák egytöl egyig mûködnek, leellenõriztem. Hát ennyi. Ez a 64 bites átállás nekem eddig 5900 ba fáj + kell egy uj alaplap. :(
Ezt Elb****tam!
Vagy itt van ez: msi_ms-7295_am2
Sikerült tegnap feltennem a 64 bites win 7 et. viszont késöbb kinyírtam az alaplapomat.
Szóval olcsó alaplapot szeretnék venni : ddr2 foglalat min2 socket am2 proci foglalat a dual core 5200+ procihoz és pci expres es video kártya foglalat.
Ha van nektek fölös alaplap ami ezeknek megfelel és baranyamegyében laktok, írjátok meg légyszi hogy mit kértek érte. Köszönöm
10 000 alatt nem találtam ujjonnan, anyit meg nem tudok jelenleg rászánni.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Érdemes, nem érdemes, jó-rossz, i5-2400-hoz megfelel-e?
Koszonom szépen!
a vidkarit lecserélem 4830-ról 6850-re...
A hátulütõ a dologban csak az, hogy 1 db ujrairható lemezem van itthon amire nemrég kiírtam az elõzõ op rendszert, hát remélem nem a lemez a hunyó. A biosos beállítás meg szintén nem az erösségem. Ma úgy beálítottam hogy csak az elem kivétele segített megoldani azt a problémát amit okoztam. Teljes sötétség és folyamatos töltés lett az eredménye. a Hdd az 160 Gb os és persze ujra lett volna formázva és patriciozva, szerintem nem az a hunyó. Ha nem haragszol és nem tartalak fel nagyon akkor megtennéd hogy leírod, merre találom a biosban a "RAID" kikapcsolásos részt?
intel core i5 2500k vga: nvidia geforce 560 ti oc 2x2 gb kingston hiperx hitachi 1,5 tb 7200 rpm
Azon fellül utánaolvastam hogy mi kelhet a 64 bithez, hát találtam egy progit ami állitólag megmondja hogy futtatható e az adott összeálításon.
( Windows 7 Upgrade Advisor ) Letöltöttem vizsgáltam és csak a merevlemez szabad területét találta nem megfelelõnek. Letöltöttem egy win 7 egészen pontosan " Windows 7 Home Basic N SP1 x64 HUN " rendszert, kiirtam lemezre de errort ír és nem enged tovább lépni.
Ezekszerint nincs akadája a 64 bites rendszernek és simán csak lemezhiba vagy másolási hiba akadályoz?
Most állok én is alaplap és proci vásárlás elõtt.
Van egy gigabyte gts450-es videókarim.
Ehhez kellene egy jó intel proci és hozzá alaplap.
Nézegettem a Core 2 duo e8400-at.Érdemes ilyet venni vagy már inkább i3,i5 család?
Ha jól értelmezem "A mostani generációnál a prociban van a GPU/APU, nem az alaplapban" akkor procicsere javasolt a kivánt 64 bites rendszerhez?
Tényleg kezdõ vagyok, tehát a röviditéseket nem nagyon értem.Elmagyarázátok nekem úgy mint egy gyereknek :) ? Köszi
Namost a 2500K csak 44K, ezért cserébe magasabb alapórajelet (és nyilván turbót), szorzózármentességet ÉS erõsebb integrált IGP-t kap.
A Z68 miatt egyszerre van lehetõség IGP használatra, CPU húzásra és Smart Caching-re.
Persze vehet egy olcsó H61-es lapot (nincs SATA3, USB3 és RAID, sõt néhánynál még AHCI se) is i5 2400-al, de nem hiszem hogy egy munkagépnél az a 10-15 rugó ne érné meg...
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Akkor jó neki egy K mentes proci és egy olcsóbb alaplap is, nem?
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Gépet épitenék munkához (foleg fotó feldolgozás, photoshop) és néha kis játékhoz, de ez nem mérvadó, viszont egy ideje nem kovettem a fonalat, nem tudom mit érdemes venni.
Alaplapból valamiért leginkább az Intel gyártmányokban bízom, a stabilitása és az élettartama miatt ilyet szeretnék.
Tudnátok javasolni egy konkrét tipust amin van integrált VGA is? (elso korben nem akarok GPU-t, majd késobb vennék csak bele játékos vga-t).
i5-os procit szeretnék bele tenni, 8GB ramot, 1 max 2 HDD-t és mint írtam késobb egy VGA-t.
Elore is koszi a segítséget!
Segítséget szereték tõletek kérni alaplap vásárlásban.
Föbb jellemzõk:
proci amd athlon 64x 2 dual 5200+
msi alaplap ( k946sgm-v )
ddr2 memoria 2 db 1G 800 Mhz
pci foglalatu vid kártya ( ati hd 4650 1G )
Szeretnék egy olyan alaplapot venni ami a 64 bites op rendszert támogatja, de ezek az alkatrészek még jók hozzá. Sajnos én nem értek hozzá ezért kérném a segítségeteket. Tudnátok nekem ajánlani egy jó alaplapot?
Segítségeket elõre is köszönöm
vagy mind1?
mert mitõl lesz gyors egy CPU?
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
szeretnék venni egy új CPU-t
mi lenne a legalkalmasabb számomra, ha nem olyan drága(60-70 ezer max), 2-4 magos,min 2,6GHz...
játékra, netezésre használnám, de inkább játék
milyen lenne alkalmas, hogy még 1-2 évig fussanak rajta akadálymentesen a játékok?
Ami a procit illeti egy 1000res Duron 15 egy 1200es meg 18.Szóval annyit rákölthetsz
ha DDRes kell Duron mellé/ami végtelenül felesleges/ akkor Acorp KT266A-s lapja egész jó s 20
De énszerintem vegyél kombó lapot/ugye sd+ddr/ ebből is A7A266-E-t.Kajak lap ott van ddrrel mint a KT266A-k/PC2100as rammal/ de támogatja a DDR333at is.
Ára 27.Én ezt ajánlanám mert azért csak ASUS és csak 6 csatornás hang van rajta ami neked látom kell s úgyahogy időtálló
IBM XT
vagy XP?
nem tduom
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Az alaplap leírását nézd meg a honlapon, de az integrált hangkártyától ne várj sokat Valószínűleg avlami AC 97, vagy valami hasonló csoda lehet rajta.
(az a kérdőjel a címben !-jel akar lenni...:)
Kérdések sora:
Létezik-e (mert én sehol nem láttam forgalomban) hivatalosan, tuning nélkül 1GHz-es AMD DURON???
Ha nem akkor marad terveimben:
AMD Duron 950MHz Socket A (15850 FT)
+ Mercury KOB-KT133FSX266/ATA100+HK (24250 FT).
Jó ez a CPU és Alaplap összeállítás, vagy hülyeséget írtam, mert nem passzolnak egymáshoz?
Könnyen tuningolható, és mennyi a MAX MHz?
Meddig lesz jó (még hány évig)?
Mi található az Alaplapon (4xAGP,RAM,hőmérő,stb...)?
DDR RAM és/vagy csak SDRAM van rajta, és mennyi foglalattal?
Milyen a beépített Hangkártya?
Aki tud lásson el tanácsokkal/válaszokkal erre a sok kérdésre...:)
Elöre is THX...