Ps2 Vcd&Divx player help!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja amúgy eredeti sony 8MB-os memóriakártya?

ulaunchelf legújabb?
hxxp://psx-scene.com/forums/official-ulaunchelf-forums/37242-unofficial-launchelf.html

formázás?

Az a helyzet ha már csak létre hozok egy könyvtárat és nem rakok bele semmit akkor corrupted-et ír ki a memóriakárytán. Nemtudom mi a f@sz van, de már kezdek bedilizni. Próbálkozok.

jó irányba haladsz.

az MC0-n egy "SMS" könyvtárat kell csinálni, abban vannak az SMS konfigurációs fájljai.

abba kell tenni az USBD.IRX és USBM.IRX fájlokat

a corrupted data nem tudom mi lehet de nem jó jel, gondolom valamelyik mentésed hibás lehet.

Hát így sem megy. Dobtam egy képet, hoyg egyáltalán jól csináltam-e? Amúgy a memóriakártyán ilyne kis kék kockának kell lennie aminek a neve a corrupted data?

érdekes nekem mennek a kingston-ok, próbáltam 1 és 8 GB-osat is!

hát az úgy nemjó 😊

ha csak a BOOT.ELF-et rakod rá az nem elég, kell hozzá SYSTEM.CNF (ami a BOOT.ELF-re mutat), és UDF/ISO módban kell írni

(én CD-vel még nem próbáltam)

SZErINTEm a kovetkezõt kéne csinálni:
- egy DVD-t, amin SYSTEM.CNF+BOOT.ELf (boot.elf = ulaunchelf)
- mellé a legújabb SMS (SMS Version% 2.8 (Rev.5).elf én ezt át szoktam nevezni pl sms28r5.elf)
- mellé az USBD.IRX és az USBM.IRX fájlok az általad linkelt oldalról

ha a lemez megvan, elindul az ulaunchelf (screenshotot szerintem találsz google-ben hogy lásd hogy jó)

innen a következõket tudod megcsinálni:
- PS2 memóriakártyára (mondjuk létre hozol egy könyvtárat: mc0:/sms) rámásolod az SMS-t, elindítod
- menüben elmented a beállításokat
- gépet újraindítod, ismét bejön az ulaunchelf
- átmásolod a két USB fájlt az mc0:/sms könyvtárba (a PS2 memóriakártyára)
- most indítod az SMSt
- imádkozol hogy menjen a pendrive így 😊

ha nem akarsz a lemezekkel baszakodni, és van egy üres memóriakártyád, akkor lehet jobb ha a freemcboot-tal kezdesz amirõl a másik topikban olvashatsz!

Banyapapa
ha USB-röl tudsz inditani ELF-t (mert ulauncher látja),ird ki ezt dvd-re.

Nekem ment,és másnak is itt.
kingstone nekem se ment,van egy verbatim 4gb-s,az sima látja ps2,és sms-nél is müködik.

Egy cd-re kiírtam csak a boot.elf-et és elindítsa a ps2, de az a rész jön, hogy mitassa a memóriakártyákat és a cd-ét. nyomom a kört, de semmi. Vagy dvd-re kellett volna kiírni?

úgy írd ki a lemezre az ulaunchelf csomaból BOOT.ELF-et hogy azt indítsa a PS2.

ha elindult, nyomj egy kört a file browser-en, és ott meg tudod nézni a pendrive (mass:/) tartalmát, és akár a rajta lévõ SMS-t is elindíthatod.

ez amúgy is kelleni fog a fájlmásoláshoz.

az általad linkelt oldalon azt javasolják, hogy szedd le az ott lévõ csomagot, és a benne lévõ USBD.IRX és USBM.IRX fájlokat másold a memóriakártyádon (ahová a játékmentések is kerülnek, NEM a pendrive) az SMS könyvtárba

Elsõ kettõ megvolt.
Ezt az unlaunchelfet már olvastam a topikba, de nemigazán tudom, hogy mire gondolsz: nézzed meg a tartalmát. Mert leszedem az unlaunchot és ilyen fájlok vannak benne: launchelf, boot.elf, uncompressed BOOT.ELF, 1 Source mappa, meg jópár szöveges dokumentum. Bocs ha hülye vagyok, de egész nap ezzel szenvedtem és már kivagyok 😄

Amúgy megoldás biztos van, mert egy csávó írta, hogy elsõnek leszedett egy korábbi verziót az sms-bõl annál nemmûködött egyáltalán, majd a legújabb verziót annl felismerte, de nem mutatott semmit. Tovább nemtudom, mert még annyira nemvágom az angolt. De itt van

próbáld meg
- FAT32-re formázni
- sima FAT-ra formázni
- megnézni a pendrive tartalmát ulaunchelf-fel, hogy az viszi-e

Ok, azt megköszönném.

Amúgy ittzagyválnak valami usb problémáról, de nemnagyon értem.

PoisonChihuahua
Apámnak van ilyen, majd elkérem tõle és kipróbálom.
PoisonChihuahua
Helyes! Ne is nyugodj bele, mindig van valami megoldás. Van aki már itt föladná, azt legyintene, hogy szar az egész, de én azt mondom megéri bajlódni vele. Max veszel egy másik USB pen-t....<#zavart1><#idiota> (Csak viccelek<#ravasz1>)
Az a helyzet hogy felismeri, mert rámegyek a start usb support és megjelenik fent a kis usb jel, majd rámegyek, de üres. Ha nem ismerné fel akkor nem jönne be a pen jel. De baja nemhiszem, hogy van mert egyik géprõl a másikra tudom vinni az adatot a pendrivel.

Formázni meg próbáltam Fat és Fat32-es. Egyikel sem jó.
Addig nem nyugszom amíg jó nem lesz.

PoisonChihuahua
Pedig mûködnie kell, nekem fölismer mindent, PSP-t, Pen-t, MP3 Player-t. Szerintem a fájlrendszerrel van valami, de ez nem biztos. Próbáld formázni. Más ötletem nincs. <#nemtudom>
Raktam rá egy avit meg egy zeneszámot. Egyiket sem látja. Viszont mp3-on meg látja az összes zeneszámot meg képeket.

mi van rajta, amit látnia kellene az SMS-nek?

Na kiírtam a 2.8-as verziót. Már felismeri a pendriveot, de nem lát rajta semmit. Mp3 lejátszómat bedugtam a ps2-be, ezen meg látja a zenéket.

Valakinek van ötlete, hogy miért nem lát semmit a pendriveon a ps2? Kingstone 2gigás(az a zöldszínû) van. Tegnap vettem. A funkcióját betölti, mert ha gép rendesen felismeri. De mégis én csak ezért vettem, másra nem is használnám.

hat ezt most nem fogom leirni, de a topikban ha olvasgatsz az segit, pl a #237

Fat rendszerû. De most olvastam egy angol oldalon, hogy elvileg az újabb sms lejátszók támogatják csak a legtöbb usb portot. A régiekhez le kell szedni valamilyen USBD.IRX fájlt, de nemnagyon találok.

Ha más nem lesz leszedek egy új verziót, de azt nemtudom hogyan kell kiírni,mert én iso-ba szedtem le és ott ilyen fájlok vannak: Dummy.bin, System.cnf, Boot.elf. És ha leszedem a 2.8-as verziót akkor csak egy fájl van benne: SMS Version 2.8 (Rev.5).elf a többi nincs.

nekem is kingston van és megy.

milyen fájl rendszerû a pendrive? lehet hogy NTFS és azért nem jó?

Köszi!

Huh ez eég gáz, mert most vettem 2500-ért egy Kingstonet 😞
Amúgy felmegyek arra a kis pendrive jelre és kiírja, hogy reading media, de semmi nem jön be csak tölt.

van újabb.
kontrasztot tudsz állíani a menüben vagy a tévéden.
"jelenetet" csak akkor lehet lépni ha a filmben vannak jelenetek beállítva. egy avi-ban ilyen nem szokott lenni tehát tekerni lehet.

lehet hogy nem támogatja a pendrive-odat, próbálj meg egy másikat.

Na már megy minden. Sms 2.2 verziót ír a program. Ettõl van újabb? Mert a kontarszt egy kicsit erõs. Lehet vele jelenetet lépni?

bekapcsolom,hogy USB autostart, de semmi. Újra kell indítani vagy mit kell csinálni, hogy lássa a filmet az usb-n?

meg. nem egybõl fog menni, hanem elindítod a programot aztán a filmet. nem, elég ha a pendrive-on van. Nem, nem muszáj.

az SMS-ben a device settings-ben lehet bekapcsolni az USB supportot.

Úgy megoldható, hogy a program mindig pendriveról fusson? Tehát ha rajta van a program és a film akkor egybõl menjenek a filmek? Vagy muszály a kártyára másolni? Meg muszály egy dvd-re kiírni a programot?
Ja és nekem a ps2 nemlátja a pendriveot. Hol kell beállítani a usb csatlakozót? 700004-es gépem van.

PoisonChihuahua
ULaunchElf-fel. De ez már klasszikus.....<#sniffles>
Egyáltalán pendriveról hogyan kell felmásolni a memóriakártyára? Bedugom a gépbe, de nem lát semmit a ps2.

Modbo 760 Memory Card boot:

1. nevezd át az "SMS.ELF"-et "BOOT.ELF"-re majd tedd rá a pendriver-ra.
2. Indísd el az uLaunch-ot az PS2-n.
3. Filebrowser-al a memória kártyán (mc0 vagy mc1) hozz létre egy "BOOT" mappát majd ebbe a mappába másold be a pendrive-ról a "BOOT.ELF" fájlt.
4. Kapcsold ki a PS2-t vedd ki az uLaunch CD-t nyomd meg folyamatosan az R1-et és kapcsold be a PS2 de még mindig nyomod és bebootol az SMS Player!

Remélem érthetõen leírtam ez mûködik minden lejátszó progival és a HD Loader-el is.
nekem jó lett 😄
Banyapapa
ez csip mentes gépen müködik.
Nekem ment,és csináltam egyet egy srácnak jo régi nagy ps2-re,és elküldve memot,ott is megy (loadertöl kezdve,medialejátszo,emulator stb)

aszerint csináltam és nem jó
Banyapapa
vissza lenne olvasva 30,meg is lenne.

én is ezt kérdezném és Modbo 760 chipem van.
Na most nekem itt van ez a SMS_Version_2.8_R4.elf cucc. Ez mellé még milyen fájl kell, hogy mûködjön? És hogyna kell felrakni memo kártyára?

elvileg lemez is indithato pl uLaunchELF-bol

bar nem biztos hogy 6-eves-proof megoldas 😊

jaszy
Igen, úgy megy. Azt észleltem.
Csak a 6 éves gyerkõcnek nem jó így.
Sebaj holnap hozok még 1 kártyát 😊

Banyapapa
akkor vedd ki a memot,mikor lemezt akarsz inditani,és menet közben dugod be a memoriát.
Most kiprobáltam,klonoa 2 be,memoria menetközben be,és megy is😊

jaszy
No mostmár sikerült. Bootol memória kártyárol.
Viszont csak kártyárol megy! Ha benne van a kártya játékot el sem indit az
ulaunchelf jön be. Onnan indítható az sms rendesen. Viszont így játékmentés nem tárolható a kártyán.
Ez így természetes vagy van más megoldás?

jaszy
Aha, köszi. Na a Forma 1 után kipróbálom!

Banyapapa
a menü
mc0-1 memo slot
mc1 -a kettes memo
hdd-hdd😛
és a mass- a usb pendrive

jaszy
De nem látja a progi a Pendrivot.
Vagy át kell állítani valamit?
A listába a hol a memó kártya is van nincs USB.

A pen megy a gépemmel mert szoktam divx et nézni róla csak cd röl ment az sms eddig.

( és slim géppel próbálom)

Banyapapa
de.
énis lementettem mindet elötte,és pc-n pihiznek.
De ebböl a freeMCBOOT-bol többféle van,nekem a linkelt vált be,5004 gépen,meg kiprobáltam egy slim-en is,azon is elindult (bár nem tölt villamgyorsan be,de betölt)

jaszy
Na ezt nem csináltam meg , köszi.
A mentéseim nem tudom pen re rátenni hogy azok ne vesszenek el????

Banyapapa
szoval akkor megy a memoriárol a inditás?
lehet ám hogy a csippet ki kénne kapcsolni valahogyan,másik topicban is irták,az bekavarhat.
De aza freemcboot megcsináltad?
elöször ha megy a lemez,tedd fel,amit linkeltem(nekem csak az müködött),penröl elinditod azt a freemcboot.elf-et
leformázod a memot,utána telepited ,és exit(más lehetöség nincs is ott).

gép lekapcsol majd,elinditod benne hagyva a memoriát,és elvileg a ulaunchnak el kénne indulnia.

csak csip ki legyen kapcsolva.

Ha elindul,ugyanaz a menü lesz majdnem,mint a lemezröl is láttál,igy bemásolva a SMS-ELF-et,katt és megy is

jaszy
No sikerült felmásolni a memória kártyára az SMS-t. De corrupted data jelenik meg. Mit csinálhattam rosszul?
Modbo 4.0 van a gépben (matrix)

Próbáltam könyvtárat csinálni...stb. Az összes vagy csak az sms file al is próbálkoztam de "corrupted " neki.

jaszy
Köszi szépen, megpróbálkozom vele