Megoldódott a milliódolláros matematikai kérdés?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Minden a megfigyelő szempontjából érdekes)
A tér is.... hiszen ha a távolban látsz egy templomtornyot az is csak akkora mint egy ceruza :)
Vagyis relatív :) :)
nem. ha az idõ relatív, akkor a sebesség is relatív, mer ugye az a tér/idõ. ha a sebesség ás az idõ relatív, akkor bizony a térnek is relatívnak kell lennie. ha meg minden relatív, akkor... akkor... á, most nincs ötletem arra, hogy mi van akkor, ha minden relatív.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
<#eljen>#eljen><#integet2>#integet2>
Még merje valaki azt mondani, hogy nincsenek ET-k! <#ejnye1>#ejnye1>
Kara kánként folytatom tanításom.
Amit írtál(öregedés) az csak a fény szemszögébõl nézve igaz. Mert egy kijelölt közös ponthoz viszonyítva a térben csak a fény mozog.(persze itt mindentõl eltekintünk, nincs más az univerzumban csak a lámpa, te, és a közös pont)
Kara kánként folytatom tanításom.
Amúgy a fénysebesség furcsaságaihoz visszatérve: az idõ lelassul, fénysebességet elérõ tömeg nélküli részecskék számára végtelenül lelassul, tehát végtelenül kevés idõ alatt képesek végtelenül nagy távolságot megtenni. És ha nem is végtelent, de azt egy tömeggel rendelkezõ részecske(vagy test, ûrhajó, bármi) is meg tudja tenni, hogy kozmikus távolságokat tegyen meg másodpercek alatt(persze csak az õ szemszögébõl nézve), mivel a fénysebességet nem kell ehez elérni, elég ha 99,99999%-ot teljesít. Így megnõ a tömege, de egy szintnél tovább nem növekszik, mivel már felesleges gyorsítani. Egyszerûbben fogalmazva: a fénysebesség egyre jobban való megközelítésével azt tudjuk szabályozni, hogy hány fényévnyi utat tegyünk meg meghatározott idõ alatt. (És ez a relativitáselmélet zsenialitása: az idõ mindenki számára ugyanúgy telik, csak egymáshoz viszonyítva telnek változó ütemben.)
Ezzel az idõlassulással, meg távolságrövidüléssel(ráadásul az is megrövidül, így még a távolság is rövidebb lesz --> még kevesebb idõ kell az utazáshoz)tehát az utazás unalmasságát lehet elkerülni(jó is lenne 800000 évig utazni)
Amit írtam az persze nem gyakorlati dolog, nem véletlenül hívják relativitásELMÉLETNEK.
egész érdekes film :)
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Ja, és mégvalami:
A fizika törvényeit nem lehet megszegni, csak a törvény lehet rossz !
pl.: Newton tételei nem földi körülmények között tök rosszak.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
1.Rengeteg üzemanyag kellene ahhoz, hogy ezt elérjük.
2. A sok üzemanyagnak nagy a tömege, ezért felszállásnál el kellene "pazarolni" az üzemanyag felét.
3. Nem berszélve a kozmikus portól, amitőől a nagy sebességben a súrlódás miatt az űrhajó elégne.
4. Vagy roszabb esetben az űrhajó egy bolygóba csapódna."
Ha "csak" ezek miatt nem lehet ilyen gyorsan menni, akkor ez 50 éven belül meg lesz oldva szerintem!
Már a Marsra sem üzemanyag meghajtású űrhajóval akarnak menni. A jelenleg legelfogadottabb alternatíva az atommeghajtású űrhajó, de már fejlesztik az antianyaggal működő hajtóművet is(még nagyon kezdeti stádiumban van a kutatás, jó ha 30-40 év múlva lesz belőle valami).
A súrlódást nem tudom hogy lehetne leküzdeni, de ennyi év múlva csak felfedeznek valami bivalyerős anyagot, ami kibírná, nem?
A bolygóba becsapódás elhárítását pedig már minden Scifi játékban, filmben megoldották :) Egyszerűen fel fogják térképezni az űrt. És a már feltérképezett részeken belül lehet majd ekkora sebességgel közlekedni.
a kvantum nem más, mint a fényrészecske, mivel a fénynek hullám és részecsketermészete van
Van egy sebességhatár. Ez a "c", avagy a fény sebessége. Ennél gyorsabban nem mehet semmi, főleg nem olyan, aminek tömege van.
Fizikából általános tananyag a mozgási energia. Ez a test sebességéből és a test tömegéből számítjuk ki. Mivel mindennek, kivéve a kvantumoknak van nyugalmi tömegük, ezért a fénysebesség csak egy részével tudnánk menni.
Képzelj el egy űrhajót, ami egyre gyorsít. mondjuk legyen ez az űrhajó 1 tonna. Amikor a fénysebesség kb 80%-ához ér, gyorsítása lelassul. De a ahhoz, hogy a mozgási energia nőjön, nőnie kell a tömegének is.Pl egy űrhajó amelyik a fénysebesség 80%-ával megy, már 1,7 tonnát nyom, amelyik 99%-ával megy az 7,1t-t, és amelyik 99,999%-ával megy, az már 224 tonnát. DE! És itt jön a csavar. Nem annak nyom ennyit aki benn ül az űrhajóban, hanem annak, aki kinn van az űrhajón kívül!
Az idős kérdés: Képzeld el ugyanezt. Tegyük fel hogy van egy ikerpár. Az egyikük felszáll egy űrhajóra, ami a fénysebesség pl 95 %-ékával mozog. Ez ugye nem lehetséges még a jövőben sem, majd leírom miért. Namármost, ő úgy érezte, hogy 20 évet töltött a fedélzeten , míg testvére, s mindenki aki a földön volt, 40 évet öregedett.
Már írtam végtelennel miért nem lehet menni. A fénysebesség 50%-ával sem fogunk tudni menni, mert:
1.Rengeteg üzemanyag kellene ahhoz, hogy ezt elérjük.
2. A sok üzemanyagnak nagy a tömege, ezért felszállásnál el kellene "pazarolni" az üzemanyag felét.
3. Nem berszélve a kozmikus portól, amitőől a nagy sebességben a súrlódás miatt az űrhajó elégne.
4. Vagy roszabb esetben az űrhajó egy bolygóba csapódna.
Ja, és Blake pajtárs! Legközelebb próbálj kicsit érthetőbben magyarázni:P
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Az integralasnal nekem is betellt a pohar... szerencsere nem csurditottak tul hehe :)))
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Gyönyörű!