Melyik a jó winchester?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

nagykispeter
Még azt kérdezném hogy az ATA és a SATA vinyónak ugyanolyan az IDE kábel csatlakozása vagy azt is másikat kell venni?

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

nagykispeter
Ja igen ezt elfelejtettem hogy 8MB gyorsítóssat akarok!Köszi!

persze, mivel a winyó nemnagyon tesz mást mint másolgat, ír-olvas (tároláson kívül)... érezhetõ változás lenne, de ne gondold soknak se! ha már új winyó akkor sata 8MB gyorsítóval

nagykispeter
Lehet nagyon láma kérdés de pontosan mi a különbség az 5400-es és a 7200-es ford. teljesítménye közt!Csak ha másolok eggyik winchesterrõl a másikra akkor gyorsabb, vagy magát a gépet is felgyorsítja!Most lett fejlesztve a gép de sajnos ezt benne hagytuk.Memória az 1024 DDR a proc. 2400+ AMD.Ezen sokat változtatna egy 7200-es fordulatú?

#435...?

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Captain Sparrow
jujj hoppá rossz helyre ment sorry

Captain Sparrow
Hellotok!
Segitenek valaki GeForce 6600 256mb-s videókártyához ForceWare-t találni és elmagyarázni? Priviben pls

Csak ennél a vinyónál nem éri el a kivánt sebességet vagy a többi SATA vinyóknál is ez a helyzet...?

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

DanyyX
A vinyók mechanikája nem bírja elérni azt a sebességet amit a SataII nyújt.
Alaplapi csatoló csak utána jön a sorban.
Szóval NCQ nagyon is hasznos dolog, mert a vinyó mechanikájának lassúságát küszöböli ki vmennyire. SataII-nél igencsak sok értelme van.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Samsung 200GB SP2004C SATA-II 7200RPM 8MB Cache erröl tud valaki valamit...?

Ez már NCQ..vinyó...!!

saját vélemény: nagyon nincs értelme ennyire belemélyedni a dolgokba mert úgyis az alaplapi sata csati határozza meg a sebességet. minde1 milyen vinyót veszel (nem hinném hogy pl. játék közben bárki is észre venne a tipusok között bármit is, ha csak nem mûszerrel méri) csak két dologra figyelj oda: a tápra és a hûtésre, ugyanis vannak vinyók amik szeretik a meleget, és ha nagyon lehûtöd õket belassúlnak

Első nélkül nincs második.

Sziasztok😊

Vinyó várárlás elött állok és én sokáig a Samsungot favorizáltam..!

De egy kicsit elmélyedtem ebben a témában..!

Azt már tudom hogy SATA II vinyót veszek...!

Viszont találtam egy nagyon érdekes cikket itt az SG-n..!

" Azonban nem árt néhány dologra odafigyelni az új meghajtókkal kapcsolatban. Egyrészt hiába képesek elméletileg elérni a Serial-ATA II szabvány határát jelentõ 300 MB/s-os adatátviteli sebességet, a Hitachi, az Excelstor vagy a Samsung szintén második generációs Serial-ATA-s winchestereihez képest mégsem valódi Serial-ATA II-es merevlemezekrõl van szó.
Ennek oka, hogy a nyolc új modellt felvonultató Caviar SE16-család egyes tagjai nem rendelkeznek az úgynevezett Native Command Queuing (NCQ) funkcióval. Ez az új technológia képes arra, hogy a végrehajtásra váró parancsokat a lemezekre történõ írás, illetve onnan történõ olvasás elõtt újrarendezze, melynek köszönhetõen jelentõs teljesítménynövekedés érhetõ el. Az NCQ-t támogató új meghajtók azonban idén nyártól megjelennek majd a Western Digital kínálatában is."

Ti mit tudtok errõl az NCQ dologról...?

Vannak már ilyen Samsungok is már...?

Vagy milyen NCQ vinyót ajánlotok...?

kisgabo
17 kilós lemezházam rátenném a csülködre, lehet visonganál. <#beka3>

egyébbként 2 csontegyforma, vadiuj samsungom volt, ami összerezonált ( a motorjuk...) 5 másodperces intervallumonkén berázták a téglafalat is.

mikor az egyiket kicseréltem seagatéra, ez megszünt, a samu "halk" morajlása azé megmaradt.

most 2 seagate van, szépek, okosak, de k.rvára forrófejû jószágok, zárt házban, rackban tuti lenne a haláluk.

mrzed001
Vettünk egy felsö közép kategóriás Dell szervert. Ott ha jól emklékszem 2 sorban 3 oszlopban 2 mélységben (2x3 megduplázva, mögötte egy ugyanilyen) voltak a 8, vagy 9cm-es ventillátorok, és így fújták elõrõl hátra át a gépet.
Namármost házilag ez nem elvárható (a zajszint meg felér egy reptérrel), szóval élünk a kevésbé brutál, de használható megoldással 😊
Nekem wincsiknél oldalt a hûtés sajna nem megoldható, ezért raktam be Enermax-ot, és alá 2 8cm-est. Ez simán lehût a fölötte és az alatta lévõ wincsiket is egyszerre

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

DanyyX
Azt oldalt befújt levegõ tényleg remek dolog, csak nem mindenhol van rá lehetõség.
Chieftechben a hûtés általában remekül ki van alakítva. Enyémben is van elöl egy venti, ami a vinyókat hûti, de sajna csak 8centis, és a plexit házilag nehéz vágni, szal az is marad.

mrzed001
Nos, ahogy írtam már a 200-250-eseken tojást lehet sütögetni (amúgy Maxtor), 60-75 fokra felmelegszenek (lehet, hogy tovább is, de a teszt kedvéért se hagytam)
Ami ház hûtését illeti, rossz a hozzáállásod. Szerintem oldalt kell 1-2 12cm-essel benyomni a levegõt (rásegít a proci, alaplap és memória hûtésére is), hátul 1-2 8-12-essel kifújni, elöl 1-2 8-assal kifújatni (amúgy egy nagyon jó kis chieftec házat láttam, ahol beépített hely van 2 8cm-esnek a wincsik mögött, a wincsik keresztbe oldalról becsúsztathatók. Na ez az igazi)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

DanyyX
Teljesen igaz, hogy minél nagyobb, annál halkabb.

Csak már többször is elmondtam, hoyg vinyónak nincs akkora hõteljesítménye, hogy annyi wattot elfûtsön, hogy kelljen neki két db 8 centis légkavaró!!!

Esetleg egy, de az megintcsak helyet is foglal a vinyó alatt, másrést rezgéscsillapítás sem megoldott...

Amúgy normális légáramot kialakítani egy házban úgy lehet jól, ha elöl szívja be a hideg friss levegõt, átmegy a procihûtõn, VGA kari hûtõjén, és a ház ventije, valamint a táp viszi ki a meleget. És mivel a vinyók nem disszipálnak bele túl sok hõt az õket hûtõ levegõbe!! A rajtuk áthaladó levegõ még tökéletesen alkalmas a többi HW hûtésére.

Namost eg yvinyó alatti 8cm-es venti nem fogja elölrõl beszívni a levegõt, és lehet, hogy a vinyót qrvára lehûti , de a teljes gép légtechikai és hûtési paramétereit rontja.

Coolbreeze ventik szerintem is jók.

mrzed001
Hát, chieftec-e válogatja. Alsókategóriás ? Mert a Lanfire-vel nincs ilyen gond :p

mrzed001
Akármilyen is a 4cm-esed, alaptézis, hogy minél nagyobb, annál halkabb. Ahhoz, hogy normális mennyiségû levegõt tudjon a ventillátor szállítani 4 cm-es esetében maxra kell venni, 8-ast minimum közelébe elég, 12-est meg a legeslegkisebbre is elég. Bizony, a méret a lényeg 😊
Próbáltad már a Coolbreeze ventiket? Momentán a 8-as olyan halk közepesen, hogy ha egy centire teszed a füledhez, csak akkor hallassz egy kis sziszegést (bár az is inkáb csak a füled keltette örvények miatt van)

DanyyX
Hát egy moslék lemezházat lehet beráz akármilyen vinyó.
Amugy én olyan vinyóhûtõt használok, ami egyben rezgéscsillapítás is.
Szal a Samsungok kurvára nem rázzák be a házamat 😛P

Amúgy abban teljesen egyet értek, hogy Seagate Rulez!
Csakhát, az enber nem tud SATA vinyót venni, ha nincs több SATA csatlakozója <#vigyor2>

DanyyX
Ki a rák mondta, hogy hûtés nélkül?
Annyit mondtam, hogy két 8cm-es venti full fölösleges, és be is tudom bizonyítani.
Azt, meg ugye te se gondolod komolyan, hogy egy 5V-on, vagy 7V-on járatott 4centis ventilátor hangosabb, mint a 8cm-es teljes fordulaton?
jah, és ne ócska venikre gondolj, mert én csak PAPST-al foglalkozom lyen területen 😛

kisgabo
ócska chieftec tornyom van, és rezonált. nagyon durván.

egyébbként 1 és 1/2 évig volt samsung vinyóm, semmi baja nem volt, és 0-24-ig ment...

czky
Én viszont a Samsungot tartom jó választásnak. Több mint 1 éve megvan mindkettõ, és tökéletesen mûködnek.
Annyi biztos, ha olcsó házad van, abban tényleg rezonálhatnak.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

kisgabo
samsung vibrál mint a disznó, ha 2 egyformát veszel, akkor a ház is táncol, úgy összegerjednek.. <#beka3>

200-as seagate sata 8mb ncq 5év garral, rulla. <#vigyor1>

mrzed001
ÖÖÖÖÖÖ
Ugye te se gondolod komolyan, hogy a 3-4 cm-es ventillátorok halkabbak, mint pl egy 8 cm-es coolbreeze ? Ugye csak viccelsz :p
Arról, pedig hogy egy 200-250-es wincsinek mennyi a hõtermelése, szerintem foggalmad sincs.
200-as hûtés nélkül alig járatva: fél órán belül tojást lehet rajta sütögetni
250-es a lent említett 2 db 8-as ventillátorral hûtve 30-36 fokos, szóval nem árt neki :p

DanyyX
Én úgy vagyok vele, hogy a Titan hütõjén a nagy alulap hûti magát a vinyót, a ventik meg át vannak házilag alakítva. 7V-on megy 3db ventilátor. Hangja alig van, és 30°C-on tartja a vinyókat. Jelenleg 2 van belöle.
Amúg, vinyónak full fölösleges 2 nyolc centis venti. Akkora hõtermelés simánnincs, a entik meg csinálják a légzajt, és foglalják a helyet. Lehet, hgy 8cm-es alacsonyabb fordulat, ezért halk, de a légzaj akkois ottvan.

mrzed001
Hát, ez elég gyengusz
Nekem a mobil rack-embe van 2 ekkora ventillátor elöl, plusz két 5-ös alul.
Pesze a két kicsit elsõt már kikötöttem, mert iszonyú hangosak 😊

Amúgy >200 GB hûtésre a következõt ajánlom:

Bele a wincsi, az aljára lehet 2 db 8cm-es ventillátort csavarozni, és márse melegszik (no meg az alattalévõ se). Meg persze a 8-as ventillátorok halkabbak is, pláne ha leveszed a fordulatszámát 😊)

DanyyX
A vinyó hõmérsékletet például az Everest nevü progival.
Everest Home Edition

Itt a Számítógép/Érzékelõ alatt ki kell írnia a vinyó hõmérsékletét is.

Valami hûtést pedig tegyél rá sztem, mert semmilyen vinyónak nem jó, ha melegszik.
Én ilyet használok a 160-as Samsunghoz.
Titan Ultimate Hard Drive Cooler

modellmaker
zsír. köszi.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Seth
Vettem egy 160 G Seagate Satás vinyót.
Mennyi ennek alapjáraton a hõmérséklete, mert rohadtul forró(még hozzá lehet érni, de határeset)
Ventillátor még nincs rajt, de asszem muszály lesz
Ja és mivel tudom lemérni a hõmmérsékletet??

PSN ID.: Beegabor

DanyyX
Veszel egy vinyót, berakod a gépbe, és megy.

modellmaker
Sziasztok!

Szertnék venni egy másik winchestert a meglévõ MELLÉ. Hogy mûködik ez? CSak beteszem és kész is? Vagy nem is fog mûködni a dolog hogy a mostnai mellé legyen még egy?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DanyyX
Nah, megvan a 160-as Samsung !!!
Éppen formázódik (40%-nál van).
A hangjával meg vagyok elégedve, ugyanis teljesen halk.
Hûtés természetesen van rajta, így jelenleg 29°C-os. A szoba 25°C szóval nem lesz gond a hûtéssel...
Majd kíváncsi leszek a sebességére. Valószínû abban sem fogok csalódni...

mrzed001
Kapcsold be, hogy zajra optimalizáljon 😊)
Nekem a régi Quantum SCSI wincsi hangoskodik már csak 😊

Maxtorokkal annyi gondom van hogy 1 idõ után hangosak lettek.
De újabb gépbe már seagate és samsung van, és nekem sincs velük semmi bajom.

DanyyX
Szép is lenne, ha nõne... :ÐÐ
Én eddig csak Seagate-et hasznéltam, most megnézzük a Samsungot.
Ha 3év gari van rá akkor csak nem lehet olyan moslék...

Ma vettem egy 200-as Samsungot ata 133, 8MB átmenetitár 7200-es fordulat,
25 br.-ért 😊)
Amióta megjártam a Maxtorral (3-4 éve, mikor kiadták a motorvezérlõ chip égõs, garanciás visszanem cserélõst) csak Samsungot és Seagate-t vettem és
nem bántam meg. Baráti és egyéb köreimben is mindenki ezeket veszi és csak egy
hiányossága van! Az idõ elteltével nem nõ magától a kapacitása 😄DD

DanyyX
Fájlrendszer, miegynás elvisz annyit.

Az normalis, ha az XP 149,05 nek latja? (160/1,024=156,25)
DanyyX
Röhögni fogsz.
Épp ma rendeltem meg a 3év garis Samsungot.
<#nyes><#nyes><#nyes>

Kipróbálom a Samsung technológiát.

geri15
Miért nem 3év garis SAMSUNGot veszel? arra mindnehol 3 év a gari <#hehe>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Nyert a SAMSUNG, koszi mindenkinek!
mrzed001
zellen nem véd 😊

DanyyX
Ez nekem úgyis filmraktárnak megy, mert a két 120-as SATA-s az tökéletesen elvan az oprendszerrel.
Szóval akkor 3év gari.
Ebben csak az a gáz, hogy a 3év garis seagate-ért átmehetk a város másik felére <#circling>

mrzed001
Elméletileg igen, illetve az ismételt olvasásoknál. Op rendszernek inkább a nagy Cache-est ajánlome, raktárnak meg mindegy 😊

DanyyX
Az bisztos. <#nyes>

Már csak azt kéne eldöntenem, hogy 21en pénzért 3év garis 160GB-os Seagate-et vegyek, vagy inkább 8MB Cache mellett döntsek.
A cache-nek csak a kis fájlok mozgatásánál van gyorító hatása, nem?

mrzed001
Hát, az adat elvész, és a színed hirtelen átalakul 😊

DanyyX
Feltettem már párszor azt a kérdést, hogy a 3 év gari az visszaadja-e az adataidat. Én a seagate-et 2év garival veszem amúgy.

mrzed001
Seagate és Western Digital wincsik néha furán viselkednek. Master-slave nem mindíg viszi, cable select ilyenkor megoldást jelenthet (ha épp jó sorrendben vannak dugva)