Melyik a jó winchester?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Segitenek valaki GeForce 6600 256mb-s videókártyához ForceWare-t találni és elmagyarázni? Priviben pls
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Alaplapi csatoló csak utána jön a sorban.
Szóval NCQ nagyon is hasznos dolog, mert a vinyó mechanikájának lassúságát küszöböli ki vmennyire. SataII-nél igencsak sok értelme van.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Ez már NCQ..vinyó...!!
Első nélkül nincs második.
Vinyó várárlás elött állok és én sokáig a Samsungot favorizáltam..!
De egy kicsit elmélyedtem ebben a témában..!
Azt már tudom hogy SATA II vinyót veszek...!
Viszont találtam egy nagyon érdekes cikket itt az SG-n..!
" Azonban nem árt néhány dologra odafigyelni az új meghajtókkal kapcsolatban. Egyrészt hiába képesek elméletileg elérni a Serial-ATA II szabvány határát jelentõ 300 MB/s-os adatátviteli sebességet, a Hitachi, az Excelstor vagy a Samsung szintén második generációs Serial-ATA-s winchestereihez képest mégsem valódi Serial-ATA II-es merevlemezekrõl van szó.
Ennek oka, hogy a nyolc új modellt felvonultató Caviar SE16-család egyes tagjai nem rendelkeznek az úgynevezett Native Command Queuing (NCQ) funkcióval. Ez az új technológia képes arra, hogy a végrehajtásra váró parancsokat a lemezekre történõ írás, illetve onnan történõ olvasás elõtt újrarendezze, melynek köszönhetõen jelentõs teljesítménynövekedés érhetõ el. Az NCQ-t támogató új meghajtók azonban idén nyártól megjelennek majd a Western Digital kínálatában is."
Ti mit tudtok errõl az NCQ dologról...?
Vannak már ilyen Samsungok is már...?
Vagy milyen NCQ vinyót ajánlotok...?
egyébbként 2 csontegyforma, vadiuj samsungom volt, ami összerezonált ( a motorjuk...) 5 másodperces intervallumonkén berázták a téglafalat is.
mikor az egyiket kicseréltem seagatéra, ez megszünt, a samu "halk" morajlása azé megmaradt.
most 2 seagate van, szépek, okosak, de k.rvára forrófejû jószágok, zárt házban, rackban tuti lenne a haláluk.
Namármost házilag ez nem elvárható (a zajszint meg felér egy reptérrel), szóval élünk a kevésbé brutál, de használható megoldással 😊
Nekem wincsiknél oldalt a hûtés sajna nem megoldható, ezért raktam be Enermax-ot, és alá 2 8cm-est. Ez simán lehût a fölötte és az alatta lévõ wincsiket is egyszerre
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Chieftechben a hûtés általában remekül ki van alakítva. Enyémben is van elöl egy venti, ami a vinyókat hûti, de sajna csak 8centis, és a plexit házilag nehéz vágni, szal az is marad.
Ami ház hûtését illeti, rossz a hozzáállásod. Szerintem oldalt kell 1-2 12cm-essel benyomni a levegõt (rásegít a proci, alaplap és memória hûtésére is), hátul 1-2 8-12-essel kifújni, elöl 1-2 8-assal kifújatni (amúgy egy nagyon jó kis chieftec házat láttam, ahol beépített hely van 2 8cm-esnek a wincsik mögött, a wincsik keresztbe oldalról becsúsztathatók. Na ez az igazi)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Csak már többször is elmondtam, hoyg vinyónak nincs akkora hõteljesítménye, hogy annyi wattot elfûtsön, hogy kelljen neki két db 8 centis légkavaró!!!
Esetleg egy, de az megintcsak helyet is foglal a vinyó alatt, másrést rezgéscsillapítás sem megoldott...
Amúgy normális légáramot kialakítani egy házban úgy lehet jól, ha elöl szívja be a hideg friss levegõt, átmegy a procihûtõn, VGA kari hûtõjén, és a ház ventije, valamint a táp viszi ki a meleget. És mivel a vinyók nem disszipálnak bele túl sok hõt az õket hûtõ levegõbe!! A rajtuk áthaladó levegõ még tökéletesen alkalmas a többi HW hûtésére.
Namost eg yvinyó alatti 8cm-es venti nem fogja elölrõl beszívni a levegõt, és lehet, hogy a vinyót qrvára lehûti
Coolbreeze ventik szerintem is jók.
Próbáltad már a Coolbreeze ventiket? Momentán a 8-as olyan halk közepesen, hogy ha egy centire teszed a füledhez, csak akkor hallassz egy kis sziszegést (bár az is inkáb csak a füled keltette örvények miatt van)
Amugy én olyan vinyóhûtõt használok, ami egyben rezgéscsillapítás is.
Szal a Samsungok kurvára nem rázzák be a házamat 😛P
Amúgy abban teljesen egyet értek, hogy Seagate Rulez!
Csakhát, az enber nem tud SATA vinyót venni, ha nincs több SATA csatlakozója <#vigyor2>#vigyor2>
Annyit mondtam, hogy két 8cm-es venti full fölösleges, és be is tudom bizonyítani.
Azt, meg ugye te se gondolod komolyan, hogy egy 5V-on, vagy 7V-on járatott 4centis ventilátor hangosabb, mint a 8cm-es teljes fordulaton?
jah, és ne ócska venikre gondolj, mert én csak PAPST-al foglalkozom lyen területen 😛
egyébbként 1 és 1/2 évig volt samsung vinyóm, semmi baja nem volt, és 0-24-ig ment...
Annyi biztos, ha olcsó házad van, abban tényleg rezonálhatnak.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
200-as seagate sata 8mb ncq 5év garral, rulla. <#vigyor1>#vigyor1>
Ugye te se gondolod komolyan, hogy a 3-4 cm-es ventillátorok halkabbak, mint pl egy 8 cm-es coolbreeze ? Ugye csak viccelsz :p
Arról, pedig hogy egy 200-250-es wincsinek mennyi a hõtermelése, szerintem foggalmad sincs.
200-as hûtés nélkül alig járatva: fél órán belül tojást lehet rajta sütögetni
250-es a lent említett 2 db 8-as ventillátorral hûtve 30-36 fokos, szóval nem árt neki :p
Amúg, vinyónak full fölösleges 2 nyolc centis venti. Akkora hõtermelés simánnincs, a entik meg csinálják a légzajt, és foglalják a helyet. Lehet, hgy 8cm-es alacsonyabb fordulat, ezért halk, de a légzaj akkois ottvan.
Nekem a mobil rack-embe van 2 ekkora ventillátor elöl, plusz két 5-ös alul.
Pesze a két kicsit elsõt már kikötöttem, mert iszonyú hangosak 😊
Amúgy >200 GB hûtésre a következõt ajánlom:
Bele a wincsi, az aljára lehet 2 db 8cm-es ventillátort csavarozni, és márse melegszik (no meg az alattalévõ se). Meg persze a 8-as ventillátorok halkabbak is, pláne ha leveszed a fordulatszámát 😊)
Everest Home Edition
Itt a Számítógép/Érzékelõ alatt ki kell írnia a vinyó hõmérsékletét is.
Valami hûtést pedig tegyél rá sztem, mert semmilyen vinyónak nem jó, ha melegszik.
Én ilyet használok a 160-as Samsunghoz.
Titan Ultimate Hard Drive Cooler
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Mennyi ennek alapjáraton a hõmérséklete, mert rohadtul forró(még hozzá lehet érni, de határeset)
Ventillátor még nincs rajt, de asszem muszály lesz
Ja és mivel tudom lemérni a hõmmérsékletet??
PSN ID.: Beegabor
Szertnék venni egy másik winchestert a meglévõ MELLÉ. Hogy mûködik ez? CSak beteszem és kész is? Vagy nem is fog mûködni a dolog hogy a mostnai mellé legyen még egy?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Éppen formázódik (40%-nál van).
A hangjával meg vagyok elégedve, ugyanis teljesen halk.
Hûtés természetesen van rajta, így jelenleg 29°C-os. A szoba 25°C szóval nem lesz gond a hûtéssel...
Majd kíváncsi leszek a sebességére. Valószínû abban sem fogok csalódni...
Nekem a régi Quantum SCSI wincsi hangoskodik már csak 😊
De újabb gépbe már seagate és samsung van, és nekem sincs velük semmi bajom.
Én eddig csak Seagate-et hasznéltam, most megnézzük a Samsungot.
Ha 3év gari van rá akkor csak nem lehet olyan moslék...
25 br.-ért 😊)
Amióta megjártam a Maxtorral (3-4 éve, mikor kiadták a motorvezérlõ chip égõs, garanciás visszanem cserélõst) csak Samsungot és Seagate-t vettem és
nem bántam meg. Baráti és egyéb köreimben is mindenki ezeket veszi és csak egy
hiányossága van! Az idõ elteltével nem nõ magától a kapacitása 😄DD
Épp ma rendeltem meg a 3év garis Samsungot.
<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Kipróbálom a Samsung technológiát.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Szóval akkor 3év gari.
Ebben csak az a gáz, hogy a 3év garis seagate-ért átmehetk a város másik felére <#circling>#circling>
Már csak azt kéne eldöntenem, hogy 21en pénzért 3év garis 160GB-os Seagate-et vegyek, vagy inkább 8MB Cache mellett döntsek.
A cache-nek csak a kis fájlok mozgatásánál van gyorító hatása, nem?