winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Victor1103
Hi! Van egy Toshiba L500-as laptopom illetve egy asztali pc-bõl hátramaradt 320gigás Samsung merevlemezem. Kérdésem az lenne hogy megoldható-e valamilyen úton módon hogy a merevlemezt a laptophoz köthessem és így külsõ adattárolóként funkcionáljon avagy nem?

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Blekk Síp
Van egy 1Tb-os Samsung HD103UJ winyóm amire a Hard Disk Sentinel a tejlesítményre és a kondícióra is 100%-ot ír, valamint:
"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra."

Mégis már harmadszor fordult elõ, hogy kattant egyet, ilyenkor egy ideig elérhetetlen a merevlemez, aztán pár sec múlva újra felpörög és minden ok.
Szerintetek kábel hiba, vagy dobhatom ki?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Sziasztok!

Íme a problémám: Egy fagyást követõ újraindítás során az eddig teljesen jól mûködõ gépem a rendszert kb. 30 másodperccel hosszabb ideig tölti, de úgy, hogy a 30 mp. alatt a HDD led csak félerõvel világít. Ezt követõen minden normális, használat során probléma, lassulás nincs.

Ellenõriztem a lemezt, 25 reallocated sector van rajta, de fogalmam sincs, hogy ez az ominózus fagyás során keletkezett-e. Mindenféle teszteket lefuttattam, jelenleg a lemezen nincs rossz szektor, a lassú indulás viszont továbbra is fennáll. Mit tudnék tenni?

Heló mindenkinek!

Vettem egy Seagate 500GB-os SATA2 HDD-t. Beraktam és elsõnek jó volt 150Mb/s de utána nagyon lassú volt 8MB/s. Megnéztem Hard Disk Sentinel-el az nem mutatott semmi hibát. Megnéztem HD tune Pro-val is és ott az mutatja hogy: Ultra DMA CRC error count: current: 200 Worst: 193 Threshold:0 Data:932 Status:warning.
Number of interface communication error:932.
A kábelt teljesen új . Megpróbáltam azt hogy megfordítom a kábelt. Most jó de nem tudom most mi ez a hiba? Tudna valaki segíteni?
Conf:Xp, core 2 duo, 4gbram,250gb maxtor + az új 500gb.Alaplap Msi msi p35 neo
Az elején mikör bejön az ellenörzõ képernyõ azt irja ki hogy hogy nem érzékel egy darab HDD-t sem. Még vettem egy Satás DVD irót is. A biosban az elsõ hdd helyén nincs semmi.
Segítséget elõre is köszönöm!
Én is hasonló cipõben jártam mire rájöttem hogy be kell menni a vezérlõpult-felügyeleti eszközök-számítógépkezelés-tárolás-lemezkezelés és ott a winyód nyomsz rá egy jobb klikk meghajtóbetûjel és elérési út módosítása arra nyomsz egy hozzá adást kiválasztod a betût ok és rögötn látni fogja gép... ennyi. :-)
Üdv. Következõ kérdés: Vettem egy Sata bedugós seagate vinyót, rádugtam az alaplapra, és a biosz látja is, de a windows már nem...ez lehet driver hiba? xp-m van.
Sziasztok!

Adott egy féléves gép benne egy Samsung HD502HJ winchester.
A problémám az lenne hogy ha formázom ha hibát ellenõrzök akkor a ketté osztott partíciók közül a C:-n jelentkezik csak a baj, nem tudom hagyományos formázással végig futtatni se,valamint a chekdisk is leáll 70% után akár csak a formázás.
Mit tudok tenni ilyenkor?
Csere lesz vagy van más megoldás?

Sziasztok!
Nekem egy Western Digital WD5000AAJS(WD Caviar SE)(SATA)(500Gb)winchesterem van.
Ugyebár ez nekem külsõ foglalatban volt eredetileg,az adapter zsinór megszakadt egy helyen,egy jó ideje már kb.1éve beleraktam a gépembe és úgy használom.
Már elõfordult velem olyasmi,hogy Raw-fájlrendszerbe átállt,de sikerült kimenteni a dolgaimat a "Stellar Phoenix Windows Data Recovery"-nevû progival egy másik (80Gb-os <#falbav> ) winyóra soklépcsõben kínkeservesen!
Most pedig olyan helyzet áll fenn(Isten tudja miért!?),hogy mikor a 80Gb-os wincsire telepítettem a rendszert,a "partíció konfigurálása"-pontban a WD 500Gb-osomat teljesen szabadnak,azaz üresnek látta,holott kb.164Gb-nyi volt a rajta felhasználható szabad terület.
A kész Windows-st indítom.A DOS,a BIOS látja mindkettõt,de a rendszer nem tölt be,csak ha az 500-ast lehúzom.
Másik dolog ezzel kapcsolatban,hogy a most hibás winyó pár napja ellenõrizve lett mûködés közben a "HDD Sentinel"-nevû progival,de csak minimális darabszámú hibás szektort észlelt.Ettõl függetlenül tökéletesen mûködött egészen idáig.
A hátralévõ élettartam is vmi 935 nap-ra lett saccolva.
A kondíciója az meg 58%-osra...
Ebben kérném vki segítségét,mert rengeteg fontos adatom van rajta!!!
Elõre is köszönöm,és várom vki biztos tippjét!
Hali.

Sziasztok!
Az mitõl lehet, hogy eddig volt 1 ATA-s vinyóm, 2 particioval, egyiken windows. Vettem 1 másik ATA-s vinyót. Ha az újat állítom be master-nek, felisemeri, látom biosban is, de akkor nem indul el a windows, mert bootolni akar cdrõl és telepíteni a windowsot. Ha meg a régit állítom be masternek, és az újat slave-nek, akkor meg nem ismeri fel a biosban az új vinyót, és a windows se indul el. Vkinek ötlete? thy

Hali!
Van egy 2003-as konfigú gépem. Az alaplap P4P800 Deluxe (SATA csatlakozó) és Win XP pro van rajta.
A kérdésem az lenne: Ha veszek egy 2TB SATA2 belsõ winyót, akkor tudja-e kezelni a gép?
Valamint az USB-s 2TB külsõ winyónál is felmerül ez a kérdés? Vagy annál mindegy milyen a konfig.?

Légyszi valaki hozzáértõ segítsen mert a héten venném meg.
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám!
Tegnap kaptam egy vinyót hogy formázzam le! Az én vinyómat kikötöttem és bedugtam a kapott vinyót! Elsõ indításnál nem voltam a közelébe és betöltötte ami rajta volt windows(xp)! Utánna lefagyott az egész és újraindítottam a gépet és mondom most már odafigyelek és hagyom hogy lemezrõl bootoljon hogy tudjam a partíciókat formázni! Ám de az újraindítás után nem látja a gép a vinyót! A bios még kiírja a tipusát de a windows nem látja és ha redszert akarok rá telepíteni akkkor kiírja hogy nem talál fizikai adathorodzót!
Mi lehet a probléma?(Maxtor 160gb sata vinyó)

sziasztok! segítség kéne.
ma vettem egy 640gb-s SATA2-es western digital winchestert (eddig IDE kábeles winyom volt). elején felismerte a gép, jo volt minden. elkezdtem telepíteni rá a vistát de 8%-nál megállt valami hibával a telepítõ (vista cd-je volt már rossz sztem az miatt hozta kai hibát). azóta viszont nem ismeri fel a gép a winchestert, még a biosba se :S. valakinek valami ötlet?
Ennek nagyon örülök.
Akkor tényleg mért nem írják oda azt ami van.
Mindegy azért köszönöm a válasz és a segítséget.
Ja de akkor lehetett volna inkább 300 a 320 helyett. 😄 Akkor már csak 2GB "lóg". 😊

Dante73
Az.
A gyártók elõszeretettel felejtkeznek el arról, hogy 1024 a váltószám, nem 1000. Az én terrás külsõ vinyóm 931Gb...

http://www.freetvmaci.info/

Sziasztok
olyan kérdésem lenn, hogy vettem egy laptop-ot.
Amibe van egy 320Gb winyó, de amikor lkezdem felrakni a windows 7 akkor csak 298gb ismer fel ez normális????
Hello, nekem a következõ lenne a gondom: van két winchesterem, mindkettõ IDE egy Maxtor 80 GBos és egy 40-es. Szeretném mindkettõt használni, de mikor mindkettõt bekötöm boot disk hiányára hivatkozva nem indul el a windows. Az alaplapon egy ide csatlakozó van, master és slaveként vannak egyre rákötve. BIOSban egy vinyóként ismeri fel õket, aminek összmérete 118 GB. Mi lehet a probléma? Win7et használok.
Dante73
Hali!

Kellene egy kis segítség, illetve inkább vélemény.
Adott egy terrás külsõ vinyó. USB-n a gépre kötve. Tegnap délután egyszer csak a rajta levõ adatok fájlnevei megváltoztak, kriksz-krakszok jelentek meg a helyükön. Szintaxis-hibára hivatkozva meg se nyitotta a Win7. Egyiket sem. Az írásjelek egyik nyelv írásjeleire sem hasonlítottak, legalábbis, amiket ismerek. A vinyó FAT32-re volt formázva, 70Gb szabad hely volt rajta, (931-bõl) Más lehetõség híján leformáztam NTFS-re, most mûködik. Úgy tûnik hibátlanul.

Mi lehet, lehetett a gond? Meg fog esni ez máskor is vajon? Mert annak örülnék... Az egész film-gyûjteményem oda...

http://www.freetvmaci.info/

Japep

Hello.
Vagy 2 napja mikor bekapcsoltam a gépet nem jelentette meg a Sajátgépen a lejátszót, aztán mikor újra bekapcsoltam már volt.
Sõt, már 2 DVD-t is rosszul írt meg, a rajta lévõ film néha beszaggatott.

Ma pedig mielõtt elment volna, betettem egy filmet, azt írta ki, hogy audio, erre kékhalál és restart.
Bejön a gép, megírok egy DVD-t, éppen hogy befejezi lefagy minden, kékhalál és restart - most megint nincs íróm.

Ez most egyértelmûen íróhibának tûnik (viszont nemrég vettem, szinte új), de ha íróhiba, akkor miért van kékhalál? Véletlenül nem a winchester hibáját jelenti?
Köszi.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

biomage
ja azt kellett keresned, csinálnod 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

gabo91
Na meglestem, volt ott valami olyan hogy
"alvó állapot kezdeményezése 30 perc."
Meglestem bõvebben és volt benne olyan vinyó kikapcsolása 10 perc (átállítottam, hogy soha) Majd kikapcsoltam az alvó állapotot is.
Erre gondoltál, ilyesmit kellett keresnem, esetleg nagy baromságot csináltam... ?
Köszi a segítséget!

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

mrzed001
Én nemrég vettem kettõt ... majd vittem is vissza (egyik fel se pörgött, a másik meg mintha leszakadozott volna miközben másoltam rá).
Nem tom mi a franc van a Hitachi házatáján, de ez az 1TB-os sorozat valami extraszar lehetett.
Az 500GB-osokkal érdekes mód semmi gond

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

pxxl
Mégjobb leírás

All hail the double x!

RAID-ra itt van egy kis leírás:
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16586

Ha mágis csak RAUD, akkor még mindig kiváncsi vagyok, hogy ez mit takarhat...
Szerelõbácsi
Köszönöm a választ! Igen én is RAID-ra gondoltam😄

ASRock 4CoreDual-SATA2#Intel Core 2 Duo E4300#2*1024MB DDR633 Kingmax#RADEON 9200 SE Seagate Barracuda 3500320AS 500GB Sata II#Asus DRW-2014S1T Sata II#Colorsit ATX420W

Tudtommal nem kell sok állítgatás a SATA vinyók üzembe helyezéséhez. CSatlakoztatod az alaplapot, meg a tápkábelt aztán hajrá. Azért particionálás lehet kell neki, mint az õsrégi elõdeinél is 😊

a RAUD-hoz nem szólok érdemben hozzá inkább, de az nem RAID?
A RAID az azt hiszem valami olyasmi, hogy több vinyót egynek láthat a gép/oprendszer (Egy meghajtóként-betûjelként jelenik meg?) Majd a nagy és okos emberek itt erre is válaszolnak. Én eddig nem tömbözgettem 😊
Szerelõbácsi
Sziasztok!
Ma vettem egy 500GB-os Seagate Sata II csatlakozású winchestert. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy simán rádugom az alaplapra és mûködik? Vagy kell vmi komolyabb beállítást végezni? Mert az alaplapi útmutatóban írnak valami RAUD funkciót? Az mit jelent? Elõre is köszönöm!

ASRock 4CoreDual-SATA2#Intel Core 2 Duo E4300#2*1024MB DDR633 Kingmax#RADEON 9200 SE Seagate Barracuda 3500320AS 500GB Sata II#Asus DRW-2014S1T Sata II#Colorsit ATX420W

Hozzátenném, hogy pl videofájl lejátszása is belassul/megáll egy idõ utzán és ha egyszer valami másolása elakadt/befagyott, akkor gyakorlatilag a meghajtó max a fájlnevek nézegetésére és a mappák közti navigációra használható. Újraindítás után ismét van pár megányi garázdálkodási lehetõségem, de 600-700 mega összméretnél sose bír többet egy üzemben.
HDD regeneratorral nézegettem, de a szkenelés is elakad 6-700 megánál és csak szektoronként vánszorog tovább függetlenül attól honnan (hány szektor vagy hány M😎 indítom
Sziasztok!

Lenne egy kis kérdésem. Van egy Hitachi 1 TB-os vinyóm, ami picit rosszalkodik. Ez abban merül ki, hogy van rajta néhány gyenge és hibás szektor és a kondíciója szép kerek 0%.
A lemez fájljai látszanak, bár idõnként picit lassan olvassa be. Másolásnál egy darabig elsõ alkalommal gyors, majd függetlenül attól melyik fájlt olvassa belassul. A 4000 KB még istenes, de van amikor lemegy pár KB/secre és le is áll teljesen. 100-300 megás fájlok még átjönnek (Bár azok is befagynak gyakran, de az elsõ néhány fájl másolható), de nagyobbak sose.
Garanciálís, így valószínûleg nem lesz vele gond. Viszont a rajta levõ adatok átmentésére van lehetõségem, vagy marad a törlés+keresztetvethetrája taktika?
biomage
Windows
Sajátgép->Vezérlõpult->Energiagazdálkodási lehetõségek

Biosban pedig pasz, mond meg az alaplap vagy a bios típusát

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

gabo91
Nem tudom... én biztosan nem állítottam be...
Hol lehet azt megnézni (win-ben)

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

biomage
Nincs bekapcsolva a vinyo kikapcsolása egy adott idõre, Biosban vagy a windowsban?

gabo91
Hali.

Két vinyó van rádugva a gépemre. Egy 400-as Samsung és egy 1TB-os Hitachi. Samsungon van a rendszer másik inkább csak tároló, nyár folyamán vettem. A hitachi néha fura hangokat ad, leáll majd újra felpörög... ?kikapcsol?

Nem tudtok valami progit amivel lehetne figyelgetni hogy mikor kapcsol ki, mikortól megy stb. Nyilván ha rendszer rajta lenne észrevenném, de másikon van...

(Ata-ás tápkábelra van rá dugva egy ata->sata átalakító)

biomage
Úgy tudom hogy a legnagyobb vinyo 2 TB os és kb 45 ezer forintba kerül
Persze ez Sata 2

jelenleg mekkora a vehetõ legnagyobb tárolókapacitású mobil vinyó?
jó pár TB-nyi adatom van egy halom vinyón különbözõ gépekben, jó lenne egy helyre összeszedni õket...
kösz
üdv

PesSim
Azt hiszem feladom 😞

Nem javít a helyzeten az sem 😞

biomage
tüzfalt kikapcsoltad vagy a vírus irtót? bele szólhat a dologba.

PesSim
Nem tudom ez miért nem jutott eszembe :S

Nem találtam sajnos drivert, egyéb progikat viszont igen aminek a segítségével legalább le tudtam formázni, viszont ha elkezdek nagyobb méretû file-okat másolni rá, akkor ugyan úgy leáll egy idõ után, mint ezelõtt 😞 meg akképpen sem mûködik úgy ahogy kellene 😞

Sziasztok.
Van egy kis gondom.Van egy 500 gigás kilsõ vinyóm volt rajta 3 ntfs partíció op rendszer nélkül.
A harmadik partíció bitlockerrel volt titkosítva.Ezt minden program (Partition manager,stb) fájlrendszer nélkülinek látta a titkosítás miatt.A partíciók valami oknál fogva eltüntek.Egybe leformáztam ntfs-re a vinyót de az összes adatmentõ progi csak arról a két partícióról tudott adatokat visszahozni ami nem volt titkosítva.Ezek pótolható adatok bármikor letöltöm elkérem mástól stb.A titkosított partícióról viszont semmit nem tudtam megmenteni mert minden progi vagy ntfs vagy fat filerendszerhez van.Hogyan tudnám visszaállítani a partíciókat amik eltüntek?Egyik progi sem talált törölt partíciót a vinyón pl Partition Table Doctor.
Van valakinek valami használható ötlete?
biomage
Talán driver hiba, frissítsd a hivatalos oldalon az alaplap driverét.

PesSim
Sziasztok!

Lenne egy problémám és szeretném, ha segítenétek benne :]
Van egy pici külsõ vinyóm, ami valami oknál fogva pár perc alatt leáll, nem tudtam leformázni sem és most csak papírnehezék.

Van valami ötletetek hogyan tudnám életre kelteni?

Az miért van hogy az 1T-s külsõ Maxell winyóm USBn keresztül 4-5Mb/sel másol? Ez normális?

Calver
szívesen <#vigyor2>

"The trees move. Do you not see it?"

bosco05
köszi, sikerült
bosco05
köszönöm szépen a segítséget, holnap jelzek, hogy sikerült e megoldani 😊
Calver

Calver
File Scavenger-t próbáld meg, nekem hasonló helyzetben az segített. valamikor linkeltem is ide egyet, olvass vissza hátha megtalálod - betenném újra, de nem saját gépnél vagyok.

bosco05
Üdv! Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a vinyóról egyik bekapcsolásról a másikra elveszett minden adat. Mutatja a teljes méretét (180 G😎, de üresnek látja, holott van rajta vagy 70 giga adat. Tud valaki egy tesztelõ programot amivel esetleg rá lehetne nézni? Élet halál kérdése lenne, hogy elõvarázsoljam az adatokat :S
Minden gond nélkül.

Helló mindenkinek!
Van egy olyan problémám hogy van egy Gigabyte GA-P35-DS3-as alaplapom és az elvileg S-ATA támogatású. Ebbe bele lehet rakni egy S-ATA 2-es merevlemezt?
Elõre is köszi