BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
árpád hid felujitásáról nincs valakinek képe? (80-as évek)

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Yoda001
😊))

http://9gag.com/gag/5135249

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

nyirog
érdekes, az új merci citarókat látom mostanában a 20E vonalán, örülök neki, csak meglepõdtem mert nem írták h oda is fognak rakni belõlük párat, remélem nem csak teszt jelleggel vannak ott hanem ott is marad az a pár ami kkel csúcsidõben szoktam találkozni

szeretem az ilyen múltbanézõs képeket,érdekesek.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Boráros tér

Yoda001
huh... ezt a mai viszonyokhoz képest hogy kell nézni?

😊

Köbánya-alsó

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Dzsini
Az azért elég egyértelmû, hogy az olyan viszonylatokon, ahol nem megoldható az embertömeg mozgása a jármûvön belül, ott nem fogják megszívatni magukat ezzel. Végrehajthatatlan, megoldhatatlan az elsõ ajtózás ezeken - majd ha tavasszal a négyes metró megosztja a terhelést, akkor kiderül.

Többször tapasztaltam azt is, hogy az ellenõr felszáll, kartávolságon belül ellenõrzi azt akit lehet, aztán távozik, nem tud végigmenni az egész buszon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

akyyy
mindig félve olvasom az ilyen hireket, hogy 173 vagy 7 buszcsaládot érinti, mert azzal szoktam átutazni keletibõl délibe (kelenföld inkább), vagy kosztolányira, és hát nem mindig érvényesitem a jegyemet 😄

na majd a 4-esen

Dzsini
A túlzsúfolt járatokon kívül (hetes viszonylat csúcsidõben, ahol a jármûvön a belsõ embermozgás nem megoldható) mindenhol mûködhet, csak hozzá kell szoktatni az embereket, hogy elsõ ajtón fel, hátsó ajtókon le.
Akkor még gyorsabb is lehet, mint amikor egymással szemben elindul egymással két tömeg.

Naponta utazok elsõ ajtós járaton, csak akkor zavaró, ha nekiállnak az elsõ ajtón leszállni - akkor lassú.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Minél több járaton vezetik be annál észrevehetõbb lesz a menetrendben. Ez csak kisebb városoknál mûködik szvsz.

Dzsini
Melyik ezek közül olyan nagy tömegek által használt járat, hogy komoly problémát okozzon? Az eddigieknél se dõlt össze a világ.

Narxis
Ez majd akkor lassítja a közlekedést...

Dzsini
Bõvül az elsõajtózás:

A következõ hetekben a BKK az alábbi járatokon vezeti be az elsõajtós felszállási rendet:
augusztus 17-étõl: a rákoshegyi 168E és az új, Margitszigetet és az Óbudai-szigetet érintõ 226-os vonalon;
augusztus 24-étõl: a Kõbánya-Kispest és Rákosmente között közlekedõ 201E és 202E vonalakon;
augusztus 31-étõl: a budaörsi, csak hétvégén közlekedõ 240-es autóbusz vonalon;
szeptember 7-étõl a zuglói 77-es és 82-es trolibuszok vonalán;
szeptember 14-étõl: a Gellérthegyre járó 27-es és a Naphegyre közlekedõ 178-as autóbuszok vonalán;
szeptember 21-étõl: a Puskás Ferenc Stadiontól Kõbányán át Újhegyre közlekedõ 95-ös és a Vásárvárost kiszolgáló 100-as autóbuszok vonalán;
szeptember 28-ától: a 72-es és a 74A trolibuszok vonalán;
október 5-étõl: a káposztásmegyeri 122-es és a repülõtérre közlekedõ 200E autóbuszok vonalán;
október 19-étõl: a margitszigeti 26-os autóbusz vonalán.

Dzsini
Ahogy utánakeresgéltem itt-ott, voltak "sebes", "gyors" és "turista" HÉV járatok, ezek valóban különféle helyeken nem álltak meg (idézetek az index fórum HÉV topicjából):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Arról ítr már valaki, hogy mikor jártak a "sebes", "túrista " HÉV-ek? Volt egy "gyors" HÉV-is amelyik reggel 08, vagy 09h?-kor indult és ment végig a Margit -hídig úgy, hogy sehol sem állt meg. Azokban az idõkben Óbudára is jártak Aqvincumi elágazástól is HÉV-ek, és plusz szolgáltatás volt, hogy egyes vonatokra postakocsit is kötöttek."

"Egészen pontosan 43 perc volt a sebes menetideje és mátyásföld alsón valamint rákosfalván nem állt meg! Tölgyes feltételes megállót úgy oldották meg anno hogy aki leakart szállni elõtte szólt a jv.-nek vagy a vonatvezetõnek, (mert akkor még mindig végig mentek minden kanyarban a vonatvezetõk a vonalon) és a vonatvezetõ szólt a jv.-nek hogy álljon meg tölgyesen! A felszállók pedig nappal integettek, sötétben pedig jeleztek öngyújtóval-elemlámpával ki mivel!"

"A sebes vonat ma már csak olyan gúnyos megjegyzésként használandó.
Arra utal,hogy csak a fontosabb állomásokon áll meg.(Hogy a Hõsök terén miért all meg az rejtély a számomra is.)"

Yoda001
igen-igen, pontosan ott 😊 nekem is mindig eszembe jut amikor arra járok (egyik mamám ott lakik nem messze), hogy hogy is nézett ki régen 😊 sõt apukámnak pedig mindennapos látvány volt még akkoriban, ezért pláne érdekes a dolog számomra 😊

Molnibalage

Régen volt olyan HÉV, hogy sebes? Erre nem is emlékszem. Nem állt meg több helyen sem? Vagy ez mit jelent?

Egyes videókben 9 (!) kocsis szerelvények is feltûnnek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
1995 elõtti lehet, mert nem látszik még a Lágymányosi híd sem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Egy videóból kivágva. Vágóhíd valamikor a '90-es évek elején, közepén.

Ott, ahol most az OBI van még áll az a nagy barna romhalmaz, meg a fehér épületben a lepukkant bolt. Újságárus stand, aluljáró, a régi épüet a váróval, ami többnyire csak csövestanya volt. Még egy másik épület is Soroksár felé és persze az elbontott MÁV híd.

akyyy

Dzsini
bal oldalt a Fortepanos képek között azért van korrekt csúcsforgalmas kép is 😊

Dzsini

Molnibalage
Most éjfélkor is nagyobb a forgalom, mint a képen... 😊

Dzsini
Ilija Osztyapenko százados 😊

kiss off,de talán elnézhetõ

Prody
még szép

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Narxis

Dzsini
Világbékét lesszíves 😊

Narxis
Legyen az egész országban ingyenes a tömegközlekedés és akkor nincs vita. Külföldiektõl meg már a határon beszedni a pénzt azt csá. Ennyi, megoldottam ma is egy nagy társadalmi problémát. Ide a következõvel. 😊

CattiBrie
ne legyen ingyenes, mert egy csomó ember munkanélkül lenne.. de azért a jegyek árából csippentsünk le egy nullát... 😊

30 forintos vonaljegy 😊
1000 forintos havi bérlet felnõtteknek

persze tuti lenne, aki így is bliccelne 😊

[/spam]™

Dzsini
Ahogy a képen is látható nem tolták odébb, hanem az úttal kerülték ki 😊

A Totalcar cikknél pedig nem ártott volna neki utánanézni, hogy mekkora közlekedési hálózatoknál próbálták már ki a díjmentesítést (milyen sikerrel - Tallinn 400 ezer fõs város - legalább olvasta volna át az általuk is linkelt wikit), hogy milyen hátrányai vannak ennek, milyen többletköltséggel jár: pl. ahol vannak szegényebb emberek, pláne hajléktalanok, ott a jármûvek szennyezõdése és rongálódása a sokszorosára növekszik a fizetõs idõszaknak, és jelentõsen növekszik a jármûvek zsúfoltsága is... az nem érvelés valami mellett, hogy csak a pozitívumokat írjuk le, azokat is valamelyest félrevezetõ módon.
Csak egy apróság: azt írja, hogy megszûnik az ellenõrzés, viszont ha az ingyenes utazás csak a helyieknek járna, azt viszont ellenõrizni kell valahogy, például lakcímkártya felmutatásával, annak elolvasásával (nem látszik messzirõl rajta, hogy hol laksz), vagy bérletszelvények kiosztásával, azok legyártásával és ellenõrzésével, pótlásával (díjtalanul?), és így tovább.

Amúgy itt a topicban is beszélgettünk már róla néhányszor az elmúlt években.

Desiderata
Desiderata
máig nem értem, hogyan tudták arrébb tolni a templomot <#fejvakaras>
CattiBrie
jó kép! köszi 😊

[/spam]&#8482;

Március 15. tér,a Ferenciek tere "mögött"

akyyy
ez a feernciek tere?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Kis idõ és az összes vonal elsõajtós lesz, kivéve a nagyobbakat. Majd átszoknak rá szépen az emberek.
Dzsini
Jegy és bérletárak 1946 május és augusztus között

dave9004
az is lassítja a megszokást, amikor matricás buszokkal hátsóajtós felszállásos vonalon is mennek (dél buda-114 és társai sokszor matricások, de ott mindenhol felszállhatsz)
Dzsini
Szegeden szintén elsõajtózás van, ott az esetek elsöprõ többségében nem okozott problémát az embereknek hátulról feltölteni a jármûvet.

4 évig jártam Budapestrõl Kecskemétre fõiskolára, ott volt szokás minden egyes kurva buszon, hogy csak elõl lehet felszállni.
Az esetek 90%-ban mindenki megállt az elsõ és a középsõ ajtó között...
Én nagyon nem szeretném ezt, kajak örültem neki, mikor itthon voltam, hogy bárhova felszállhatok.

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Narxis
😄DD

Airbus A380
<#eljen>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

pajti

Dzsini
Vagy tényleg viccelt, csak elromlott a szmájligomb a billentyûzetén 😊