Meteor csapódik a földbe!?

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ráér....akkor már nem leszek...de azt is mondják hogy 2019.február környékjén is becsapódik a föld be 1....csupán 2kilóméter átmérõjû és csak 1 egész kontinenst tud eltörölni :P mennyi az esélye hogy Magyarországba csapódik vagy a környékére?kb 1:7
globális felmelegedéshez szerinted nincs köze az ûrnek?

lesz egy sz!

amíg ember van itt addig nem az ûrtõl kell félni. Az eljárja a magáét.
Pl. globális felmelegedés meg ilyenek. Na az hosszú szenvedés lessz a népnek...
mert talán eltéríthetik a pályáját ha idõben észreveszik

mi benne a jó?

azt mondják az okosok, úgy élj mintha örökké élnél
másképp igazság szerint már egy osztódó pete készülhetne a halálra

Walk the Talk.

Szerintem vagy öreg leszek mikor jön a meteor vagy már nem is fogok élni,majd a mennybõl vagy talán a pokolból netezek végülis ott is van angelweb vagy pokoli internet

de azért jó tudni ha jön valami

Mondjuk, hogy csak 0.00000001%. Bár ki tudja?
De, ha megtörténik a 0.00000001%, akkor az lesz 100%.
Ezidáig kb 2500 égi objektumot tartanak nyílván, mely keresztezi a föld pályáját, és még kb 5000-et feltételeznek.

Walk the Talk.

Szerintem ennek kicsi a valószínûsége,de becsapódhat. Van egy nagyon jó katasztrófafilm is erról.<#gun><#violent>

hjaja....
Az égbolt kb 15%-át tudják figyelni. De, ha jönne is egy, vajon mit tudnánk tenni.......
A 65 millió évvel ezelõtt becsapódott meteor felsõ része a becsapódás pillanatában 7 km magasan volt.

Walk the Talk.

azt mondják tudósok, hogy csak kis részét ismerik a meteoroknak, szóval bármikor meglephet minket egy földet is elérõ meteorit
elég csak arra a fickóra gondolni akinek a parkoló kocsijába csapódott egy :)

humorosnak tûnik, de valószínû egy nagyobb is átmegy a kutatók szitáján, az pedig nagyobb katasztrófát jelenthet

Kmarha
akkor még fél kilós sem volt :D csak tippeltem ránézve az ott belinkelt kõdarabb képére, de hát ugye semmi viszonyítási alap nem volt :D A lényegen nem változtat. :D

Meteorit landolt a hálószobában
2007. március 08., csütörtök

Égbõl hullott kõdarab zuhant be egy házba az amerikai Bloomington városkában.
felhívás

Március 5-én reggel, nem sokkal fél tíz után Dee Riddle bloomingtoni lakos (USA) éppen a konyhában tevékenykedett, amikor üvegcsörömpölés kíséretében egy pillanatra megremegett a házuk. A hang forrását keresve bukkant üvegcserepekre a hálószobában – mellettük pedig egy csillogó fekete kõdarabra a padlón. Kiderült, hogy a jövevény a két rétegû ablakon át érkezett, kilyukasztotta az íróasztalt, majd a székrõl továbbpattanva állt meg az ágyuk mellett. Az események rekonstruálása arra utal, hogy a 40 dekás test 71 fokos szögben zuhant be az ablakon, kb. 200-300 km/h-s sebességgel.

Ûrbéli jövevény az ablakon keresztül: a bloomingtoni meteorit.

Az Illionis State University geológusa, Robert Nelson vizsgálatai szerint a Riddle család váratlan vendége igen nagy bizonyossággal meteoritként azonosítható, azaz a bolygóközi térbõl érkezett. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, míg 402,21 g tömegéhez kb. 7 cm-es hosszúság, 6 cm-es szélesség és 1,5 cm-es vastagság társul. Sûrûsége mintegy kétszer akkora, mint a Föld felszínén található szikláké, felületén pedig olvadás jelei látszanak. Nelson és más szakértõk kizárják annak lehetõségét, hogy a kõdarabot valaki bedobta volna az ablakon, vagy hogy ún. ûrszemét (azaz mesterséges égitest darabja) lenne.

Az eset érdekessége, hogy nem ez az elsõ Bloomingtonra hulló meteorit: 1938-ban már landolt itt egy 67,8 grammos égi kõ.

Forrás: PJStar.com

Nem azt mondom hogy mindent el kell hinni amit olvasunk, de milyen hozzáállás már az: "Szerintem lehetetlen, hogy a földbe csapodjon bármilyen aszteroida"? Már miért lenne lehetetlen?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

na megvan

Ahhoz képest, hogy majd félkilós volt még az üveget sem vitte ki teljesen.

nem giazán találo ma képet a kozmosz topikban:(

Kmarha
akkor nézd meg a Kozmosz topicot. Kb 3-4 hozzászólással lejebb ott is van a kép a meteorról, mely egy angliai városkának házába csapodott bele. Igaz a tenyérnyi méretõ kõdarabb nem okoz globális katasztrófát, de még a mai napon is történnek földönkünönk meteorit becsapodások. Szóval miért lenne szerinted lehetetlen?

csak mert te nem birod elképzelni?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

K.András
Szerintem lehetetlen, hogy a földbe csapodjon bármilyen aszteroida jobban mondva mire eljön ez az idö addigra 100%-ék hogy már tudunk ellene mit tenni, addig meg nincs meteor! ;)

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Elõtte, vagy utána?:DD

Walk the Talk.

FZoleee
Hát, hogy kamu, azt nem tudom. Engem is érdekelne a videó, ha valaki megtalálná.
ja igen ezt kihagytam......

És mekkora?.:DDD

Walk the Talk.

egyszer biztos de hogy mikor és hova.........

n3whous3
Ha meg Magyarországra csapódott volna, tudjátok mi lett volna az elsõ sajtótájékoztatón:
- És ki a felelõs a történtekért?
- Hát a Gyurcsány, mondjon le!

(Bocs, egyszerûen muszáj volt <#vigyor2>)

púúúúú

Kmarha
de jó hogy tudod.. tudosok ezrei, évtizedek óta állítgatják fel teoriájukat hogy hogy volt, mi volt, és volt -e?

Davidus
ez kamu? ha nem akkor linket a videóhoz plz:D

V9ykn8_TZL0

Zsolo007
Mostanában küldtek/küldenek szondát egy aszteroidába, nem errõl a "kicsikérõl" van szó? (lusta megnézni a NASA honlapját :) )

reaper4
megváltás :D hehe a kis naív

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

azért annyira ne siessen mert mostanában megyek az autóért és még elötte le szeretném tesztelni...

Egy háború vessen véget az összesnek...

jointeer
a megváltás

köcsög

reaper4
csak már jönne....

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Vagy "atombomba": nagy mennyiségû béta és gamma sugárzás, hõ stb. nem kell semmi más hozzá csak hasadóanyag meg pár neutron...

TommyC
Mindennap csapódik...csak anny hogy nem végzetesek.

dixitque deus fiat lux

Legegyszerûbb úgy megfogalmazni, hogy a robbanás az hirtelen kitáguló gáz által végbevitt rombolás. Ez kiváltható kémiai úton és fizikain. Elsõben robbanóanyaggal, a másodikban pl. az általad említett sûrített gáz szabadon eresztésével, avagy nagynyomású gázt tartalmazó tartály melegítésével.
újabb világvége? Jöhet, már majdnem két hónapja nem volt...

Tetsuo
Az Õsrobbanás az nem jó példa, de lényegében igazad van. (Az Õsrobbanás nem robbanás volt..)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

1. Hogy jön ez ide?
2. Idézek két részletet a hozzászólásodból: "sztem bármilyen robbanáshoz kell o2" vs. "van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége". Akkor mit is gondolsz a robbanás és az oxigén kapcsolatáról?
3. Segítek: a robbanás nem feltétlenül "nagy nyomású égés", és nem feltétlenül kell hozzá oxigén. Ott van pl. az Õsrobbanás, ott még egész sokáig nem létezett nem hogy az oxigén, de a ma ismert legkisebb építõelemei sem. Vagy fogalmazzak úgy, hogy idõ sem... De hogy ne csak ilyen elméleti példát mondjak: fogj egy lufit és kezd el felfújni héliummal. Egy idõ után felrobban. Hol az oxigén? Az oxigénre csak az égéshez van szükség, ami ugyan gyakran kísérõ folyamata a hagyományosan robbanásnak nevezett folyamatnak, de nem feltétlenül elõidézõje.

fun is fun and done is done

sztem bármilyen robbanáshoz kell o2, mer a robbanás nem más, mint gyors, "nagy nyomású" égés
de javíccsatok ki ha tévedek<#falbav>ekkora ökörséget már nagyon rég halottam,
a robbanóanyagokban,benne van az OXIgÉN!!SÕT van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége rá pl.:ólom azid,(de ne bonyolítsam má)de a legtöbb képletében látni az o betüt(nem is keveset)<#nevetes1>
ezenkívül a lõfegyverekhez ha jól tudom nem adnak oxigénpalackot,a rambúba se vót...<#vigyor2>
bibliából egy idézet(jelenések könyve)mint valami égõ hegy ,valami a tengerbe zuhan...kipusztul a vizi élõlények 2/3-a,a hajók blabla v.mi ilyesmi,meg lehet nézni<#nezze>
JHetfield
aztan lehet holnap kopogtat egy meteor az ablakodon:) biztos elvagtak a hir szalakat hogy ne legyen panik...majd 1-2nappal a katasztrofa elott mindent megtudunk:D es akkor meg belefer egy gyors menet a szomszed neni bombazo leanyaval:)

Efreet
azóta azt mondták, hogy a 2019es becsapódás valószínûsége elenyészõ. 2060ra kicsit több az esély, de arra se nagyon lehet "számítani"

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

ipszilon
ja! csak nem olvastam az elôzô hozzászólásokat!:-)

ipszilon
tényleg, mi van azzal a meteorittal? három hete azt mondták, hogy pár nap múlva megtudjuk, hogy 2019-ben (vagy mikor) befog-e csapodni. én még mindig nem tudom.

Gery1980
Ilyenek ezek a skizó arcok!:)

JHetfield
erdekes...lany nevvel venfasz:)

Gery1980
Csetfazs.....Bazzeg ezt a dumát:)))))))))))))

Lazarus
kósza csetfasz
Gery1980
Nincs senki.Mindenki elbújt a meteor elõl..

JHetfield
nincs bazd meg

Oldal 1 / 6Következő →