Meteor csapódik a földbe!?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lesz egy sz!
Pl. globális felmelegedés meg ilyenek. Na az hosszú szenvedés lessz a népnek...
azt mondják az okosok, úgy élj mintha örökké élnél
másképp igazság szerint már egy osztódó pete készülhetne a halálra
Walk the Talk.
De, ha megtörténik a 0.00000001%, akkor az lesz 100%.
Ezidáig kb 2500 égi objektumot tartanak nyílván, mely keresztezi a föld pályáját, és még kb 5000-et feltételeznek.
Walk the Talk.
A 65 millió évvel ezelõtt becsapódott meteor felsõ része a becsapódás pillanatában 7 km magasan volt.
Walk the Talk.
elég csak arra a fickóra gondolni akinek a parkoló kocsijába csapódott egy :)
humorosnak tûnik, de valószínû egy nagyobb is átmegy a kutatók szitáján, az pedig nagyobb katasztrófát jelenthet
Meteorit landolt a hálószobában
2007. március 08., csütörtök
Égbõl hullott kõdarab zuhant be egy házba az amerikai Bloomington városkában.
felhívás
Március 5-én reggel, nem sokkal fél tíz után Dee Riddle bloomingtoni lakos (USA) éppen a konyhában tevékenykedett, amikor üvegcsörömpölés kíséretében egy pillanatra megremegett a házuk. A hang forrását keresve bukkant üvegcserepekre a hálószobában – mellettük pedig egy csillogó fekete kõdarabra a padlón. Kiderült, hogy a jövevény a két rétegû ablakon át érkezett, kilyukasztotta az íróasztalt, majd a székrõl továbbpattanva állt meg az ágyuk mellett. Az események rekonstruálása arra utal, hogy a 40 dekás test 71 fokos szögben zuhant be az ablakon, kb. 200-300 km/h-s sebességgel.
Ûrbéli jövevény az ablakon keresztül: a bloomingtoni meteorit.
Az Illionis State University geológusa, Robert Nelson vizsgálatai szerint a Riddle család váratlan vendége igen nagy bizonyossággal meteoritként azonosítható, azaz a bolygóközi térbõl érkezett. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, míg 402,21 g tömegéhez kb. 7 cm-es hosszúság, 6 cm-es szélesség és 1,5 cm-es vastagság társul. Sûrûsége mintegy kétszer akkora, mint a Föld felszínén található szikláké, felületén pedig olvadás jelei látszanak. Nelson és más szakértõk kizárják annak lehetõségét, hogy a kõdarabot valaki bedobta volna az ablakon, vagy hogy ún. ûrszemét (azaz mesterséges égitest darabja) lenne.
Az eset érdekessége, hogy nem ez az elsõ Bloomingtonra hulló meteorit: 1938-ban már landolt itt egy 67,8 grammos égi kõ.
Forrás: PJStar.com
Nem azt mondom hogy mindent el kell hinni amit olvasunk, de milyen hozzáállás már az: "Szerintem lehetetlen, hogy a földbe csapodjon bármilyen aszteroida"? Már miért lenne lehetetlen?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ahhoz képest, hogy majd félkilós volt még az üveget sem vitte ki teljesen.
csak mert te nem birod elképzelni?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Walk the Talk.
Walk the Talk.
- És ki a felelõs a történtekért?
- Hát a Gyurcsány, mondjon le!
(Bocs, egyszerûen muszáj volt <#vigyor2>#vigyor2>)
púúúúú
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Egy háború vessen véget az összesnek...
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
2. Idézek két részletet a hozzászólásodból: "sztem bármilyen robbanáshoz kell o2" vs. "van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége". Akkor mit is gondolsz a robbanás és az oxigén kapcsolatáról?
3. Segítek: a robbanás nem feltétlenül "nagy nyomású égés", és nem feltétlenül kell hozzá oxigén. Ott van pl. az Õsrobbanás, ott még egész sokáig nem létezett nem hogy az oxigén, de a ma ismert legkisebb építõelemei sem. Vagy fogalmazzak úgy, hogy idõ sem... De hogy ne csak ilyen elméleti példát mondjak: fogj egy lufit és kezd el felfújni héliummal. Egy idõ után felrobban. Hol az oxigén? Az oxigénre csak az égéshez van szükség, ami ugyan gyakran kísérõ folyamata a hagyományosan robbanásnak nevezett folyamatnak, de nem feltétlenül elõidézõje.
fun is fun and done is done
de javíccsatok ki ha tévedek<#falbav>#falbav>ekkora ökörséget már nagyon rég halottam,
a robbanóanyagokban,benne van az OXIgÉN!!SÕT van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége rá pl.:ólom azid,(de ne bonyolítsam má)de a legtöbb képletében látni az o betüt(nem is keveset)<#nevetes1>#nevetes1>
ezenkívül a lõfegyverekhez ha jól tudom nem adnak oxigénpalackot,a rambúba se vót...<#vigyor2>#vigyor2>
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"