VÍRUS!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi szépen, kipróbálom hátha alkot vmit <#smile>
gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok!

Remélem valaki tud majd segíteni... :/ Az a problémám, hogy van itthon egy kb 8 éves gép. Régebben sok probléma volt vele, de azóta már újraraktam párszor (vírusok, egyebek). Most meg egyszerûen meg van halva, állandóan lefagy, IE8 folyton hibákat ír ki, az eseménynapló már tele van vele. FF-et próbáltam egy ideig mûködött, de aztán az is elkezdett visszabeszélni. A gépen alig van pár cucc, csak az alap dolgok, mivel azóta lett másik gép és arra áttettem a cuccaimat, viszont a régit nem telepítettem újra, hanem letörölgettem róla mindent, volt registry tisztítás is minden. A baj ezek elõtt is fennállt de gondoltam, hogy ha leszedek róla egy csomó dolgot, akkor megjavul...hát nem jött össze. Újratenni a legvégsõbb esetben szeretném csak, mert ha lehet akkor kiderítem a hiba(ák) okát. Víruskeresõ (avast5) futott rajta boot módban de nem talált semmit.
Egy is érdekesség, hogy az alaplapba van a hangkártya integrálva (C-Media AC97 Audio Device), és régebben rengeteg gond colt a CMUDA.SYS fájllal, ami ennek a driveréhez kapcsolódik, kékhalál, kékhalál hátán. Feltettem a legfrissebb verziót hátha segít (2005-ös), hát nem segített semmit. Lehet, hogy õ a ludas, de mi köze van az IE8-hoz? <#wow1> Memtest is lefutott már, persze 0 hibával, töredezettségmentesítés, minden egyéb tisztító takarító munka megvolt. Mindezek ellenére a rendellenes lassúság, fagyás, illetve kikapcsolás-újraindulás még mindig fennáll. Oprendszer: WINXPSP3 - rendszeresen frissítve, az IE8 utána lett felrakva, mert állítólag ha elõtte rakod fel akkor bajok lehetnek. Elõre is köszi a segítséget!!! <#smile>
C:\WINDOWS\system32\H@tKeysH@@k.DLL: 20.0 KB (20480 bytes) >>>>> Virus Total<#pias>
Nem vagyok biztos benne, lehet valami kárt is tesz, én nem próbáltam ki.
Narxis
Nem kedveljük itt a falsokat!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

autorun.exe: 2.02 MB (2124800 bytes) VirusTotal, Anubis <<< lehet csak false
6_1228.exe: 259 KB (265421 bytes) VirusTotal
Nagyon veszélyes!!!
:\WINDOWS\system32\drivers\serial.sys: 63.0 KB (64512 bytes) >>>>> Virus Total<#pias>
3_6_26.exe: 339 KB (347136 bytes) >>>>> Virus Total, Anubis<#pias>
Már van azt hiszem egy hete, hogy szerepel a Virus Total listájában. Ki is próbálhatod: ByteHero.<#pias><#pias><#pias><#pias><#pias>
Narxis
Akkor én is feltöltöm a tied. 😄 Kölcsön kenyér visszajár!

thepiratedayra feltöltöm a szupertitkos dokumentációidat, leveleidet, adataidat, stb. 😄
ByteHero? Óbameg...😄 Már megint valami újdonság számomra. 😄
0_0819.exe: 244 KB (249856 bytes) >>>>> Virus Total, Anubis<#pias>
Narxis
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee<#guluszem1>

Nem 2009 es, de lusta vagyok a 2010 es-re megcsinálni mert ahoz már járna egy kis tûzfal is ami jól jönne 😊 Nekem kicsit, inkább nagyon lassú gépem van úgyhogy azért nem akarom felrakni a 2010 est mert még jobban lassítana, meg lusta is vagyok 😄

Ðävë

AVG 2012? Még nem próbáltam ki.
Az AVG 2011 elég szépen lassította a gépet.
😄 Én AVG-t használok. Pont ma futtattam le és 90 darab System Volume nevûfájlokban talált vírust 😄 De lényegtelen, azért van mert kevésbé lassítja a gépet ahogy hallotam 😊

Ðävë

Az ESET Smart Security-nak van egy jó szuper beállítása, ami által 0% az esélyed, hogy feltörd.<#pias>
Dehogynem, elõbb küldött szét egy linket, ahol a te gépedre lehet rácsatlakozni 😊

Ðävë

Narxis
Nem törhetted fel. 😄

Akkor miért törtem fel a rendszered? 😄
Narxis
Nyugodt vagyok amióta az ESET védi a gépem. 😛 😄

gergely1991
Magában a szoftverben elvileg van egy adatbázis frissítõ köteg(batch *.bat)fájl(vagy exe fájl) a windows-os frissítéshez.Ha csatlakoztatva van az internethez mikor elindult a rendszer akkor automatikusan letölti a frissítéseket minden indítás során de ezek az adatok általában elvesznek(cd-rõl indítva biztosan, usb-rõl még nem volt igazán lehetõség elindítani).AVG rescue CD,AVIRA rescue CD,USB-re való kiírást #5244-es hszben megtalálod.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gabo91
Köszönöm szépen! USB-re rátettem, le is futtattam. El is teszem, hátha kell még máskor. Annyi problémám lenne, hogy frissíteni hogy lehet? Mert ha arról boot-olok akkor lehetne, de nem tudok csatlakozni...
esetleg win alatt is lehet valahogy vagy valami manuális módszer?

Köszönöm elõre is!

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Megnyugodtál mi? 😄D Meg persze *sóhaj sóhaj sóhaj*. 😄
Narxis
Hoppá, tiszta a gépe, úgyhogy az ESET jól megvédte. 😛

gergely1991
A link pedig kimaradt.A többi rescue cd usb-re írására még ezt,mondjuk syslinux vagy syslinux2 lehetõsséggel.

Na akkor tessék már jobban megbízni az antivírusodban!
gergely1991
Éppenséggel fut a kis drága esetleg még, a kaspersky rescue cd(USB-re írásra),avg rescue cd,avira rescue cd(ha a bios támogatja az usb bootolást akkor kiírhatod usb-re is mondjuk ezzel megpróbálhatod)

gabo91
Köszönöm szépen! Lefuttattam õket, nem találtak semmit, remélem már tiszta.
Mit javasoltok mit használjak? Esetet használok kb 4-5 éve már.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

A rossz eset miért is nem tud vele mit kezdeni a karanténon kívül? 😄
Narxis
Malwarebytes Free, Hitman Pro, Kaspersky Virus Removal Tool ezeket futtasd le.

gabo91
Hali.

Úgy néz ki összeszedtem valamit, formáztam vinyót, újratettem rendszert, ám most ezt az üzenetet kapom

Mi ez, hogy lehet leirtani? Mennyire komoly?

Köszi elõre is a segítséget!

Épp ez az érdekes, hogy az ilyeneket nehezen lehet detektálni és csak csodálkozik az ember, hogy "valami mintha nem lenne úgy mint régebben". Látható a VT analízisekbõl is, hogy olyan 10-20%-os detektálási arány.
Narxis
Ez csak egy adware, szinte veszélytelen.

c:\WINDOWS\system32\gwfpubgnimmw.exe: VT, Anubis
c:\Documents and Settings\<username>\Application Data\OpenCandy\OpenCandy_DF761CB5F40C47B69F7586068B52B63B\AFIRegRevSilent_p2v1.exe: VT, Anubis > Error - No Executable File
c:\Documents and Settings\<username>\Application Data\OpenCandy\OpenCandy_DF761CB5F40C47B69F7586068B52B63B\DLMgr_3_1.6.87.exe
: VT, Anubis
Rossz topik! (félig)
Hard_Drive_3_2.exe: 221 KB (226816 bytes)
VT, Anubis
uikka
thx
oké akk inkább nem birizgálom 😄
nehogy valami gikszer legyen

gergely1991
Windows rendszerállományokat/mappákat nem érdemes csakúgy törölni, lehet hogy ha törlöd akkor a következõ indulásnál nem fogja találni így vagy nem indul el vagy instabil lesz,ha igazán gyorsítani szeretnéd akkor töredezettségmentesítés,lemezkarbantartó futtatását ajánlom.
Ha ilyen jelegûeket akarsz kérdezni legközelebb ide vagy valamelyik windows-os topikban(attól függ milyen oprendszert használsz) írj. 😊

uikka
oh thx
akk annyi hogy lehet e törölni a Windows nevû mappában az ilyen jellel ($)
kezdõ relytett mappákat, mert valami olyasmit olvastam h ez gyorsítja a rendszert

Ariane
Szia!

Próbáld meg, de én nem hiszem, hogy tudok majd érdemi választ adni mert igen csak átlag user vagyok. Bátyám tudna segíteni biztosan de Õ elérhetetlen helyen van. De talán majd valaki hozzábbértõ megadja a választ. Hacsak a HG nem törli ki.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

uikka
ohh megvan 😄
thx
nagyon sok szar volt...
am lenne még kérdésem csak az a baj h nem jön ide
de géppel kapcs.
feltehetem a kérdést?

Ariane
Nincs hozzá külön program, Te magad kell , hogy töröld.
Elõször! Jobb klikk rá és a Tulajdonságoknál nézd meg, hogy írásvédett-e? Ha igen akkor vedd ki a pipát elõle.
Utána törölj ki mindent csak ennyi maradjon mint amit itt a betett képen látsz. Kép.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

uikka
sziasztok
csak annyit akarok kérdezni h hogy tisztítsam meg a hosts nevû filet?
valami program?
thx

Narxis
Örülök!<#wave>

ronihun
nagyon szépen köszönöm, úgy néz ki megoldotta a problémát <#worship><#eljen>

...

Narxis
malwarebytes free-t telepít, frissít, scannel, hitman prot telepít és scannel.