Hogyan építsünk időgépet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ helikopter ]
Szerintem nekem van igazam. Például alátámasztja az elképzelésemet az is, hogy még senki nem épített mûködõ idõgépet.<#szomoru1>#szomoru1>
(nemmûködõt lehetett venni az ebay-en nemrég)
mivel a magyarázat tök jól indokol, most várom a deLorian féle bizonyítást... <#bohoc>#bohoc>
itt bukik meg a dolog. mint már írták máshol, idõsikok létezhetnek, tehát nem csak egy idõegyenes mentén mozoghatunk, hanem kiterjedt idõben.
mikor te utazol az idõben, akkor a rendszer stabilitása miatt módosítás ugye nem képzelhetõ el a kiinduló pontban, tehát oda már nem juthatsz vissza, viszont mások akik ugyanabból a kiindulópontból más idõdimenzióra juthatnak el.
[ helikopter ]
Milyen kafa filmet lehetne készíteni: fiatal tini tudós idõgépet akar építeni aztán elkezdenek hullani (mindenféle baleset - gyilkosság), nem értik mi van, amíg a kerekesszékes zsenitudós ki nem sakkozza a #123-at. Elpusztítják az összes tervet, hogy mást ne érjen baleset...
A jogdíjakat a számlámra kérem. <#nezze>#nezze>
(ja igen, és a fikció a jövõbe utazásra csak akkor vonatkozik, ha vissza is térnek a jövõbõl)
Jövõbe utazásnál elvi szinten sem elkerülhetõ a "ciklikus instabilitás".
errõl
Jövõbe utazásnál elvi szinten sem elkerülhetõ a "ciklikus instabilitás", azonban a fiktív idõgép megmarad, csak a hurokból nem lehet többé szabadulni. (világvége <#ijedt>#ijedt> )
(tehát fizikalag meg sem jelenhetnek, csak információszerzés folyik). Bár mint tudjuk, a vizsgáló mindig hatást gyakorol a vizsgálandóra.
Jövõbe utazásnál elvi szinten sem elkerülhetõ a "ciklikus instabilitás".
ja, és szerintem nem vetted észre a Tétel3-t, tehát nem különbõzõ idõsíkok szerinti ("quantum leap" féle <#alien2>#alien2> ) idõutazásra gondoltam, hanem a kauzalitás világában, lineáris idõskálán történõ mozgásra
[ helikopter ]
Tétel 1: tegyük fel, hogy az idõutazás lehetséges.
Tétel 2: pillangó - effektus. minden befolyásol mindent - kis mértékeben.
Tétel 3: Az idõutazás által létrehozott változások a mi világunkban hoz létre eredményt.
--------------------------
Eredmény 1 a: Ha visszautazunk a múltba, akkor mindenképpen megváltoztatjuk valamilyen szinten azt a jövõt, amibõl a visszautazás türténik.
Eredmény 1 b: A megváltoztatott jövõbõl másképp - máshogy történik a visszautazás.
--------------------------
Eredmény 2 a: Idõutazás megvalósítása esetén instabillá változik a jelen
Eredmény 2 b: Egyetlen stabil állapot létrejöttéig folytatódik a ciklikus változássorozat: amikor az idõutazás nem kitalált / nem megvalósított / lehetetlen.
Nem következik-e ebbõl, hogy az idõutazás megvalósítása egyúttal lehetetlenné is teszi azt?
[ helikopter ]
egy kicsit mert én vissza akarok menni az idõbe!!!!̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
\"A book is a book\" Clive Barker
Fizikai képtelenség egy (tömeggel rendelkezõ) részecskét akár fénysebességre is felgyorsítani. Amirõl írsz az csupán sci-fi. Persze lehet h majd rájönnek a tudósok h rossz az összes elmélet amit eddíg használtak, hogy Einstein csupa ostobaságot hordott össze, stb.. de Te ezt már most gondolod! Ez igen! 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
NA mind1 ez scak egy ötlet volt...
Amikor errõla fénysebességesdirõl hallottam még igen kicsi voltam...
\"A book is a book\" Clive Barker
Az idõben elõre utazás elmélete széles körben ismert (fõleg az ikerparadoxon), de a múltba való utazásról még nem hallottam (a féreglyuk-elmélet divatos már 1 ideje, de nem hiszem h James Hartle v Stephen W Hawking, esetleg John D Barrow és más géniuszok egy múltba utazás eszközének gondolják azt a cikkben leírtak szerint).
Saját laikus véleményem az, mégha tényleg a múltba vezetne a féreglyuk (miután odavonszoltuk 1 neutroncsillaghoz 😊) akkora erõk mellett nem mehetne át rajta anyag, csak energia; hiszen az szingularitás.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nem ugy volt a legutobbi kutatasok alapjan, hogy "szivarognak" a polusoknal???
A legközelebbi fekete lyuk 26 ezer fényévre van tõlünk.
Kara kánként folytatom tanításom.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.
És ha ezt a zárt felületet minden határon túl közelítjük az univerzum határfelületéhez?
Akkor az összes energiának is minden határon túl közelítenie kell a nullához.. Vagy nem?
Volt egy olyan elmélet, amely szerint a világegyetem összenergiája és tömege nulla. Eszerint ezt cáfolták már?
Miért nem állandó a világegyetem összenergiája?
További kellemest.
a kauzalitasrol: 2 autobalestetem volt, mind a ketto juli 28-an, az egyik 1996,ban de. fel 12kor, a masik 1997ben ejjel fel12 kor... a masodik ugy keletkezett, hogy korabban indultam haza, mondvan, hogy ez egy 'balszerencses nap, inkabb megyek, amig lehet...' elutottem egy vaddisznot 90el az erdoben.... vagyis: ha lesznek idogepek, akkor azok mar letezhetnek a jelenben is, de: vannak olyan erok, amelyek hatasosabban kepesek befolyasolni a sorsot, mint mi, halandok... (tudom, huJen hangzik, de ez tapasztalat, tobben tanusithatjak)
Morajlik szárnyainktól az ég, megreszket léptünktől a Föld. S az Ember meghajol a Sharaq népe előtt.
Tudtommal a tudomány egyik alappillére az ok-okozati összefüggés. Ha valamely esetre nem alkalmazható a fenti összefüggés, akkor azt az esetet értelmezni sem tudjuk. Tehát hiába létezik egy mód az idõutazásra ok-okozati összefüggés által le nem fedett terülteten, mi arról tudomást nem szerezhetünk.
Tudtommal az idõbeniség megszûnése - a fénysebesség elérése, a fekete luk belseje - maga az értelmezhetetlen terület. Szingularitás.
U.I.: Vajon mi lehet a fekete lyukban..?
Privát vélemény, minden tudományos alap nélkül: Mi van akkor, ha az emberi léptékkel felfogott ok->okozat összefüggésrendszer hibás? Olyasmire gondolok, mint amikor azt gondolták az emberek, hogy a nap kering a Föld körül. Volt, amikor ez haladó eszmének számított. Nem lehetséges-e, hogy a tudományágak, melyekre a kutatásaink épülnek, tévútra vezetnek? Egy-egy jelenség leírására több elmélet is születik, látszólag helyesen meghatározva az okokat, talán mind bizonyítható is (tudjátok, a fél pohár víz esete). Én elképzelhetõnek tartom az idõutazást. Szerintem duplikálódhatnak a tárgyak, személyek is. Egyébként Stephen Hawking egyik érdekes megjegyzése volt, hogy a világegyetemben bárhol formálódhat egy "fél" színestévé, anélkül, hogy bármi "tudatosság" lenne a dolog mögött. Jópofa.
Lehet, hogy kimoderállyák, de itt egy érdekes cikk:
http://www.sulinet.hu/cgi-bin/db2www/lm/et_tart/frame?kat=Afau
További kellemest.
Néhány éve, amikor elkezdõdtek a nagyenergiájú részecskegyorsítoos kísérletek, felmerült a kérdés, hogy nem fogunk-é merõ véletlenségbõl fekete lukat, vagy valami ehhez hasonloo, mérsékelten barátságos dolgot gyártani. Elhangzotta akkor egy érv: példának okáért a Holdat keletkezésétõl fogva bombázzák a nagyenergiájú részecskék, és mégsem történt katasztroofa.
Kérdés:
Amennyiben az idõutazás lehetséges lenne, akkor nem kellene természetszerûleg is bekövetkeznie a megfelelõ feltételek együttállása esetén?
Tapasztaltunk már bármi olyat, ami csakiséskizároolag az idõutazással magyarázhatoo?
További kellemest.
Ez pedig a pillangó-effektus.
A fénykatrális c. könyvben olvastam, hogy a következõ történt: demokrácia van, felfedezik az idõutazást. Ki is használják, visszamennek a Kréta korba, kitaposnak egy ösvényt, onnan nézik a sok jószágot, de szigorúan megtiltják mindenkinek, hogy letérjenek róla. A sokadik utazás alkalmával mégis megtörténik a baj: XY lelép az ösvényrõl, elcsámborog picit, és agyontapos egy lepkét.
Visszatérnek a jelenbe: diktatúra van. XY-t pedig (ha jól emlékszem, akkor a szabály megszegése miatt) kivégzik.
The End.
Itt is él a bölcsesség, hogy járt utat járatlanért el ne hagyj!
Szerintem a múlt képlékeny, kocsonyás-zselés anyag, ami a jelen benne történõ elõrehaladásával bizonyos módon kristályosodik ki, egyes lehetõségek elvesznek. Mihelyst kikristályosodott, 11-es (tudom, max. 10 lehet) a Mohs-skálán, tehát gyakorlatilag sérthetetlen, nem lehet semmivel megváltoztatni...
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Én a következõben hiszek:
az idõutazás lehetséges, de csak elõre az idõben, ill vissza addig a pontig ahonan elindultam. ez kizárná a paradoxonokat.
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
Vajh melyik a kisebbik rossz?
Ha már ide jutottunk, szentelhetnének egy cikket a BTTF-trilógiának is.
Great Scott!
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People