Mikrohullámú internet
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csõ Shabba!
Kébzeld Nipponkának is olyan nete van mint neked!
Kébzeld Nipponkának is olyan nete van mint neked!
\"Life is around you and in you.\"
Van egy másik micros topic is itt az SG-n!Mi annak a címe?
Én meg annak a dublájával nézem a Bigbránnert és a Valópöcsséget egyszerre(félreértés ne essék utálom ezen mûsorokat ,csak olyan jó volt ezt benyõgni ide😊
A gépnek lehet, hogy nem fog tetszeni a több napos bekapcsolás, de már vettem is plusz ventiket. 😊) Az elsõ dolgom lesz jó pár film letöltése.
Aha értem, akkor ezek szerint elég mákosak a körülmények. Szerintem ennek is köszönhetõ az olcsóbb ár mert nincsz szükség több drága eszközre. Szerintem 128kbps-el nem fog veszélybe kerülni a 10Gb, de necces biztos lesz. A lényeg a 24h-s net lesz. Talán késõbb még emelnek sebességet ha többen lesztek a bázisállomáson és sokfelé oszlik a bérelt vonal költsége.
Elõször is bocsi, h nem pontosan fogalmazok, de sajons még mindig nem igazán értek a dologhoz. A szolgáltató itt is biztosít plusz antennát, de nálunk erre nincs szükség, a bemérésnél is ezt az eszközt használték és akkor 80-90%os volt a térerõ. Az állomást az ablakból közvetlenül látni, még egy fa sincs elõtte (egy hegyen van). A távolság csak szerintem 400m, de ebben nem vagyok 100%ig biztos, azonban 300mnél biztos nem kevesebb.
Nem ide tarozik, de egy új dolog: nemrég megtudtam, hogy kábelnetet akarnak kiépíteni kb 1 év múlva , úgyhogy van remény! 😊)
Nem ide tarozik, de egy új dolog: nemrég megtudtam, hogy kábelnetet akarnak kiépíteni kb 1 év múlva , úgyhogy van remény! 😊)
Ez nem antenna, ez kártya lenne, csak USB-s kivitel lévén ez már nem valódi kártya hanem külsõ egység. Ehhez szoktak, bot vagy lavór antennát kapcsolni és úgy ellõni a fejállomásig.
Ha csak ez lesz nálatok akkor lenne egy kérdésem, mivel én eddig úgy tudtam kb 220-250m a max hatótávja egy ilyen egységnek és ez az akadályozó körülmények(pl. fal) hatására rohamosan csökken.
Ennek az eszköznem beltérre 90m, kültérre 450m max hatótávot írnak a körülményektõl függõen. Te azt mondod 400m-re van tõled a fejállomás, akkor csak kellene még egy külsõ antenna is mert ez önmagában nem fog elvinni oddáig?
Ha csak ez lesz nálatok akkor lenne egy kérdésem, mivel én eddig úgy tudtam kb 220-250m a max hatótávja egy ilyen egységnek és ez az akadályozó körülmények(pl. fal) hatására rohamosan csökken.
Ennek az eszköznem beltérre 90m, kültérre 450m max hatótávot írnak a körülményektõl függõen. Te azt mondod 400m-re van tõled a fejállomás, akkor csak kellene még egy külsõ antenna is mert ez önmagában nem fog elvinni oddáig?
nah majd ha lesz valami kezelfoghato bizonyitek ra ,hogy fasza gamara akkor kell nekem is😊
Masra ugyanis nem hasznalnam
Masra ugyanis nem hasznalnam
Maga a technológia miért ne lenne alkalmas. Mivel szinkron adatátvitel még az ADSL, kábelnet aszinkron sebességlassulása sem jelentkezik.
A mi hálózatunk még bétás, szépen épül alattam miközben használjuk. bix.hu-ra avg 15ms a ping, napközben 25ms, csúcsforgalomban nem az igazi de ez a szolgáltató bûne és még a béta fázisnak tudható be, meg a big brothernek és az elsõ havi kezdeti lelkesedésnek az elõfizetõk részérõl. 😊
Most nem lenne fair egy ping teszt mert a DC és az FTP 100% lefogja mindkét irányú sávszélem, 45k/45k rulez. 😊
Ha elkészül a full SDH az lesz az igazi. 😊
A mi hálózatunk még bétás, szépen épül alattam miközben használjuk. bix.hu-ra avg 15ms a ping, napközben 25ms, csúcsforgalomban nem az igazi de ez a szolgáltató bûne és még a béta fázisnak tudható be, meg a big brothernek és az elsõ havi kezdeti lelkesedésnek az elõfizetõk részérõl. 😊
Most nem lenne fair egy ping teszt mert a DC és az FTP 100% lefogja mindkét irányú sávszélem, 45k/45k rulez. 😊
Ha elkészül a full SDH az lesz az igazi. 😊
Jatekra alkalmas lehet ez? online fps ?
Azóta sok változás történt. Igazad van a 40e az atenna, ami usb-re megy (aki magánszemély az v megveszi 40e-ért v havi 2e bérleti díjat fizet utána), és ebben a 17e-ben minden benne van, de csak vállalkozókanak, csak decemberig és csak itt a környéken, mert az eu ad valami támogatást. Sok minden nem kell, kiteszik az antennát felteszik a szoftvert és kész. 10 napon belül garantálják. A mûszaki infót szerintem csak a fõnök tudja, a sebességkorlát 128bps (de hogy ez mennyire komoly az még kérdéses, de kevesebb biztos nem lesz). Ha minden jól megy nov 1-tõl már élvezhetem a dolgot. A Skyland csak a megye déli részén elérhetõ és nem is tervezik a bõvítést.
Na ez jó hír 2XP hogy nálad is alakul a dolog, ha nem ismernél fel alias Axelero_Suck vagyok. Ez a 40ezeres modem nekem nem túl érhet, micronél nincs modem, antenna és WLAN kártya van. Gondolom ez inkább a beugró lehet mert az eszközöket nem szokták a szolgáltatók odaadni. Kár hogy még mindig megvan a korlát, habár ez még mindig jobb Suxi fórumról anno 3Gb-ra emléxem. A Skyland meg 30gigás volt de az nem jött össze, ez akkor az a másik lenne amirõl beszéltél? Ahogy nézem a havidíj is apadt azóta. 😊 Még egy kis idõ és ingyen lesz. 😄
Bekötni mikor akarják? Nem tudod mely cégtõl bérlik a gerincet és mennyit, és kb. hányan lesztek a fejállomáson? Van speed limit vagy nem fognak korlátozni?
Nálunk mint látod alakult a molekula, és jelenleg is zajlik az élet.
Bekötni mikor akarják? Nem tudod mely cégtõl bérlik a gerincet és mennyit, és kb. hányan lesztek a fejállomáson? Van speed limit vagy nem fognak korlátozni?
Nálunk mint látod alakult a molekula, és jelenleg is zajlik az élet.
Sok lehetõségem nincs, v matáv (soha!) v voda v micro. Ez utóbbi a legjobb és szerintem nem lesz semmi baj. Az adóra közvetlen rálátásom van (400 m-re van a hegy, már voltak mérni is és azt mondták, hogy az egyik legjobb hely). Most van egy akció is: 17e-ért (b) megkapom a 40e-res modemet, 3 hónapot fizetnek és nem kell 2 évre aláírni. A havidíj 12e (b) és ezért 10G-t tölthetek le. Ha baj van 3 hónap után felmondom 😊
Én a neten anno amikor számomra komolyabban felmerült a micro felé nyitás összeismerkedtem a neten olyannal aki ilyen micros eszközöket forgalmaz és telepít. Õt maguk is használják és tõle tudom hogy elég nagy hibatûrése van a cuccosnak csak jól és hozzáértõen kell megcsinálni. a Legtöbb probléma az ilyen gázosnak mondott rendszereéknél nem a hardware-ben hanem a telepítõje "software-ben" keresendõ. Egyébként magábana rendszerben fokozottan van redundancia és fel van készítve az idõjárás viszontagságainak kivésére, természetesen ezen önvédelmi reflexek sebességcsökkenés árán kompenzálnak. Ergo felezi a jelsebességek 11/5.5/2/1Mbps-re ha túl zajos a "vonal".
A 11Mbps egyébként elméleti érték, a redundancia miatt 4Mbps a valós adatátvitel, így 2x2Mbps-es bérelt vonalat lehet vele elégségesen átlõni. Természetesen ezek max értékek, távolság és környezeti tényezõk hatására csökkennek akár drasztikusan is. Pl. a belvárosban túl nagy az elektromos "zaj" ami alaposan legyengíti a rendszert, de vidéken, nyílt területeken ilyen ritkán fenyeget, nem is városba való a Wireless.
Ez a srác akirõl beszéltem kb 1.5km-rõl lövi ki Victor Hugot és kb 3 ház lóg bele részlegesen, szóval nincs optikai rálátás mégis meg max 11Mbps-el, szóval ennyit az elméletrõl ami szerint csak tiszta optikai rálátás kell hosszú távra. 2 hónapja voltak azok a nagy monszun szerû esõk amikor soxor még a TV is beadta az unalmast és a mûholdak no signal mûsorokat közvetítettek, nos nekik akkor sem ugrott vissza a sebességük, szóval elég jól tûri a micro ezek a környezeti hatásokat.
A végére valami személyes. Nálunk a "gerinc" micro, igaz más fajta 3.5Ghz-es 33Mbps-es GTS rendszer. 1.5 hónapja van netem de semmi gáz dolgot nem tapasztaltam ami a számlájára írható és az ISP sem. A házak közötti összeköttetés is wireless 100Mbps-es lézeres hálózat. Ennek pl a köd a gyengéje, de eddig itt sincs tapasztalat. Itt lakuk közvetlenül a Duna mellett szóval itt a köd reggelente mindennapos majd kiderül hogy fog vizsgázni tél derekán de egyenlõre semmi. Igaz mire tél lesz el fog tünni mindkét rendszer és végig üvegszál lesz. 😊
A 11Mbps egyébként elméleti érték, a redundancia miatt 4Mbps a valós adatátvitel, így 2x2Mbps-es bérelt vonalat lehet vele elégségesen átlõni. Természetesen ezek max értékek, távolság és környezeti tényezõk hatására csökkennek akár drasztikusan is. Pl. a belvárosban túl nagy az elektromos "zaj" ami alaposan legyengíti a rendszert, de vidéken, nyílt területeken ilyen ritkán fenyeget, nem is városba való a Wireless.
Ez a srác akirõl beszéltem kb 1.5km-rõl lövi ki Victor Hugot és kb 3 ház lóg bele részlegesen, szóval nincs optikai rálátás mégis meg max 11Mbps-el, szóval ennyit az elméletrõl ami szerint csak tiszta optikai rálátás kell hosszú távra. 2 hónapja voltak azok a nagy monszun szerû esõk amikor soxor még a TV is beadta az unalmast és a mûholdak no signal mûsorokat közvetítettek, nos nekik akkor sem ugrott vissza a sebességük, szóval elég jól tûri a micro ezek a környezeti hatásokat.
A végére valami személyes. Nálunk a "gerinc" micro, igaz más fajta 3.5Ghz-es 33Mbps-es GTS rendszer. 1.5 hónapja van netem de semmi gáz dolgot nem tapasztaltam ami a számlájára írható és az ISP sem. A házak közötti összeköttetés is wireless 100Mbps-es lézeres hálózat. Ennek pl a köd a gyengéje, de eddig itt sincs tapasztalat. Itt lakuk közvetlenül a Duna mellett szóval itt a köd reggelente mindennapos majd kiderül hogy fog vizsgázni tél derekán de egyenlõre semmi. Igaz mire tél lesz el fog tünni mindkét rendszer és végig üvegszál lesz. 😊
na, hali en 1 internetszolgaltatonal dolgozom... es az a tapasztalatom, hogy nagyon fos a mikro..
megbizhatatlan.. szal.. ha ram hallgatsz, akkor legfeljebb vizet melegitesz vele..
megbizhatatlan.. szal.. ha ram hallgatsz, akkor legfeljebb vizet melegitesz vele..
Még nem sok embernek van, de itt van pár dolog.
Van-e valakinek tapasztalata a mikrohullámú internetnek? Milyen sebbeségû, rossz idõben tényleg lassú stb., bármi jöhet vele kapcsolatban! Szegeden az Axelero Tiszanetnél van ilyen szolgáltatás bruttó 9500-ért.Gondolkodóvá tett, hogy elõfizessem-e.Sok hozzászolást kérek!😊
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
← ElőzőOldal 3 / 3