Hangcucc - 5.1 vagy hifi

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Szeretni vennék egy hangfalrendszert (PC), mivel bár a 10 éves 2.0 hangfalak tökéletesek, de kényeztetni szeretném magam egy viszonylagos ár/érték gyõztessel.

Két rendszert néztem ki:

1. Creative 5.1 Inspire T6100

vagy

2. Logitech 5.1 X-530

Melyik a jobb? Általában játékra és filmre és néha zenére használnám, de természetesen olyat szeretnék ami a maga kategóriájában a legjobb. Ha esetleg ezen a két rendszeren kívül tudtok olyat ami jobb és az ára is hasonló, akkor ne habozzatok szólni és megosztani velem(ünk).

Elõre is köszönöm a segítséget!

Üdv, HuNReal
Egy kérdésem lenne.
Van egy Genius 5.1-es hangfalrendszer, ami (gondolom) PC-hez van (azért gondolom, mert após cucca). Aktív mély + 5 hangfal, 3 Jack-es csatlakozóval (input).
Na a gond az, hogy asztali DVD-re akarom kötni, de azon csak RCA kimenetek vannak, minden csatornának egy külön.
Szerintem egyértelmû, ha két RCA-t összekötök egy Jack-re, és úgy megy be a mélybe, akkor késõbb a két kimenõ hangszórón ugyanaz a jel fog menni, nem fogja tudni megkülönböztetni hogy elsõ vagy hátsó jobb például.
Szóval hogy tudnám összehozni?

Remélem érthetõ volt a kérdés 😊

Kandurex
Sziasztok,

olyan gondom lenne, hogy van egy ALC622 hangkütyû a gépbe, és tök jól mûködik, viszont a windowsos programokba, pl. játékok 5.1 -ben nem használja a mélynyomót 😞 filmeknél nincs ilyen gond, ott egyszerûen bekapcsoltam a bass redirection és kész is. Viszont a hangkártya driverében én nem találtam ilyen lehetõséget, mi a gond?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Üdv!
A gondom hogy játék alatt nem szol az 5.1 .CSak sztereoban.filmeknél minden rendben az ac3 müködik.Realtek alaplapi hangkari legujabb driverrel.Probált játék crysis,far cry,cod4,r6v.Nemigazán ide illik a kérdés de másik aktiv forumot nem találtam és a probláma már eléggé idegesitõvé nötte magát.Aki talákozott ilyesmivel at segithetne.Vagy vegyek egy audics hankarit az megoldás lenne?Eax?
üdv.
ha aktív mélyládátveszel, akkor ahhoz nem feltétlen kell erõsítõ, mivel már található benne. 20 rongy szerintem kevés ehhez, legalábbis, ha nem csak azért kell, hogy valami dübörögjön, hanem minõségi teljesítményt akarsz.

A géphez szeretnék venni egy olyat ami autóba való, de itthon használnám. Jobban nem tudom leírni😊

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally

milk41
most autóhoz vagy géphez kell?mert elsõ mondatban géphez akarsz venni,a 3ban meg azt h autóhoz...

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Hello! Szeretnék mélyládát számítógéphez. Van egy régi gagyi szar amin a hangerõt is lehet szabályzoni. A kérdésem az lenen, hopgyhgy veszek egy autóba valmó ládát ahhoz kell még valami? Vagy erõsítõ meg iylenek nem kellenek? Olyan 20ropit szánnék rá körülbelül

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally

1 db optikait :-)

HP+

hunbasser
három jacket.

ReaL MaDRid x siempre

John Cena
HELLO mindenkinek azt szeretném kérdezni hogy ha veszek 1 5.1-et hány Jackdugó,USB dugó stb. kell a gépbedugni a számítógépbe?

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

1 hónap eltelt megoldódott a problémád?

nekem van alaplapi cd-m meg kéne néznem otthon hogy mekkora.

Helló!Valaki tudna nekem segíteni abban,hogy van egy ASUS A7N8X-E DELUXE alaplapom és nincs meg hozzá az alaplap cd!!!Valaki el tudná küldeni akinek megvan,vagy meg tudná mondani hogy honnan lehet letölteni???Hálás köszönet!!
[Jakuza]
Sharkoon Audics 5.1 ar: 14,300Ft

"A 200 x 255 x 285 milliméteres ládában egy 13 centiméteres, 30 wattos hangszóró dolgozik 17-190 Hz-es tartományban. A négy szatellit ugyanolyan, mint a kisebbik szettben: magas, vékony; de két, 32 milliméteres hangszórója itt már 6 wattal szólal meg a 90-18 000 Hz-es spektrumban. A középsugárzó is 6 wattos, de méretei 210 x 72 x 70 mm, hangszórói pedig 5 centiméteresek. A készlethez vezeték nélküli távirányító is jár."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

tudtok mondani nekem olyan hangkártyát aminek van optikai kimenete és szépen szól ? sztereo rendszer jbl hangflakhoz kéne (nem kicsi hangfalak hanem nagy házimoszis northridge e hangfalak)

CLINT EASTWOOD9
néztem eggyet már a media-ban az egy mini hifi ami 22000ft és sharp a márkája arról mit mondotok mit szóltok róla?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

CLINT EASTWOOD9
Vennék most egy hifit de a pénz amit rászánnék az csak 30000ft körül lenne, na már most abból egy mini hifit vennék.De azt elvárnám tõle hogy jól szóljon, hosszú élettartam,cd dvd cdrw vcd audio stb. cd formátumokat is támogasson, véletlen sorrendû lejátszás stb.
Mégis az lenne a kérdésem hogy milyen márkát ajánlottok?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

DonnieBrasco
12 500-ért jó nem nagyon lehet 😞
Sajnos a hangrendszerek tipikusan azok a dolgok, amiknek az ára nem csökken, csak akkor mikor már 3-5 éves technológiákká válnak, illetve a supportjuk megszûnik (és megszopod velük, mint én a DTT2200-zal anno, sehol sem találtam hozzá alkatrészt!).
Nem olyan nagyon rossz ez a cucc se, de még véletlenül se halgass meg vele egy Creative (valójában CSW) Megaworks (pláne Gigaworks) szettet vagy Logitech 5000-es szériájából bármit, mert utána már üres dobozpüffögésnek fog tûnni amit ez tud... :/

DB

A ti kung-futok nem erős!

Jaffa 2843
Ez milyen: Creative SBS 560 5.1 hangfalrendszer 12 500 Ft-ért?
Tulajdonságok:
Ideális sztereó hangkártyákhoz - 5db szatelit hangszóró, 1db mélynyomó láda
Kábeles hangerõszabályzó
Mágnesesen árnyékolt, 5x6 + 12W (RMS)
Frekvencia átvitel: 40Hz - 20kHz
Jel/Zaj viszony: >75dB
Megerõsített kocka alakú fa subwoofer az erõs basszusokért

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Jaffa 2843
csak az alaplapi hang nem tul szar ahhoz? és pontosan mi a neve annak?

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

NeoMaN
Az jólesz, de médiában 10ezerért már 5.1-es Creative van, és az sokkal jobb...

Jaffa 2843
Üdv! egy kérdésem lenne: hangkártyám az alaplapi K8N és erre milyen 2.1-es hangrendszert érdemes venni úgy kb. 10 000Ft körül? Ezt néztem ki Logitech X230, de ha tud valaki jobbat ennyiért légyszi irja meg. kösz

sziasztok

Azt szeretném kérdezni hogy tudja-e valaki hogy hogy kell összekötni az Asztali DVD-t a számitógéppel?
Következõ kérdéssel jönnék hozzátok: Medusa Speedlink 5.1-et használok a Call of Duty-hoz. Rengeteg beállítás van a fejhallgatóhoz. (Fejhallgató + mikrofon SpeedLink SL-8794 Medusa 5.1 Surround + dekóder US😎
Alaplapom: ASUS A7N8XE Deluxe (Integrált hangkártya: Realtek AC'97 audio codec (6 csatornás)+soundstorm (Dolby támogatás))
Call of Duty-n Miles 2D fast, EAX, EAX2 és 24bites akármi amit nem használható.
Ezek közül melyiket érdemes? És milyen effektet javasoltok a játékhoz?
Köszönöm elõre is a segedelmetekhez!!!<#wink>

DonnieBrasco
Meggyõzõ 😊)

DB

Hát ha engem kérdel.AUDIGY. Szerintem még mindig a legjobb a piacon.(na jó most kijött az audigy4<#wow1> de ettõl most eltekintünk)Én amikor megvettem majdnem padlót fogtam a minõségétõl, pedig járt nálam pár hangkártya. Sõt még stúdiózni is elég jól lehet vele.Szerintem Audigy2!<#worship>
DonnieBrasco
Kösz a tippeket, egyébként majdnem kitaláltad, hogy mit akarok: erõsen gondolkodom egy Megaworks 5.1+ Audigy2 (nem platinum) kombinációban, ez kijönne 80 ezerbõl bruttó.... bár még mindig nem vagyok meggyõzõdve, hogy Audigyt is vegyek-e, mert sokan nagyon dícsérik a Soundstormot is. Nyilván nem ugyanaz azért 😊

DB

Ilyen magas szintü termékeknél az ár általában tükrözi a minõséget. Ha annyiba kerül akkor annyira jó is. Hidd el. Én hallottam hogy szól. Nagyon szép, pontos precíz mély, magas, közép hangokat produkál, plusz még tele van csomó effektel. De. Ugy is jól jársz ha veszel valami olcsóbbat és veszel mellé audigy-t. Szerintem ez érné meg neked a legjobban, gyûjthetsz, aztán késõbb eladhatod a hangcuccot és megveheted a logitechet. Az már audigyvel tuti ugy fog szólni, hogy több bajod nem lesz vele. Én a te helyedben az utóbbi megoldást választanám. Ne költs Audigy platinumra ha csak nem vagy zenész, és számokat akarsz feljáttszani a gépre. Az audigy platinum azoknak nyújthat szembetûnõbb külömbséget az audigy2-höz képest, akik studióztak eddig, és zenét csináltak a gépükön. Ha nincsenek ilyen hajlamaid szerintem nem érdemes platinumot venni. De tégy úgy ahogy jónak látod.
DonnieBrasco
Tyû, én biztos nem mertem volna szétszedni a mélynyomómat 😊 Nekem eddig egy DTT2200-as Cambridge Soundworks 5.1-es analóg szett volt, szólt is rendesen, de hát öregecske szegény, ráadásul a kutyám szétrágta a hangszabályzó kimenetét, és már nem lehet sehonnan szerezni hozzá alkatrészt (gyártó, forgalmazó, ebay, apró, mindent próbáltam), így könnyes szemmel "eltemettem". Most meg majd megõrülök, hogy csak fejesen tudok hallgatni bármit is....

A Z-5500-at mindenhol agyondícsérik, csak engem azért megriaszt a 90 ezres ár 😞(

DB

Igazad lehet. Sajnos nem ismerem az Abit alaplapokat. Az 5.1-hez meg annyit, hogy valóban több gond van vele. Nem szól a center, tedd újra a drivet meg ilyenek. Külsõ hangfalaknál nincs ilyen gond. Bekötöd szól. Nekem volt pár 5.1-em. Most az itt már sokak által magasztalt Genius SW-home theaterem van. Ennél is ugyanaz volt a gond mint a többinél. Az ilyen széria hangcuccoknál az a gond, hogy valami sosincs rendben. Lehet hogy túl igényes vagyok. Amikor megvettem elsõ dolgom volt tesztelni. A szatelitek nagyon jól mûködtek, nagy hangerõnél is torzítás nélkül szóltak(audigy2vel). A gondom a wooferrel volt. Zeneszerkesztõvel feljáttszottam egy "basszusorientált" rövidke számot, aztán meghallgasttam nagy hangerõnél. A gond az volt, hogy "puffogott" és valami gyengén rezonált benne. Szétszedtem és megtoldottam a széleken a szigetelést, volt benne egy kis "dobozka" amiben rezonált valami, azt kitömtem szivaccsal. Most tökéletesen szól. Azt hittem, h csak nekem volt ilyen bajom, de pár ismerõsömnél is észrevettem ugyanezt. Elág jó külsõ cuccot be lehet szerezni 90-100k körül is. Ha engem kérdezel én a logitech-re szavazom. A következõ cuccom nekem is az lesz.
DonnieBrasco
Azért ezen legyen szabad annyit finomítanom, hogy ma már nagyon sokféle AC97-es alaplapi hangkeltõ megoldás van, ezek közt van egészen jó is, mint a SoundStorm (pl. Abit NF7-S alaplapon). Ezekhez igen is bõven érdemes 5.1-es rendszereket venni, mert játékok és DVD-k alatt szuperjól kijön a Dolby, DD, DTS térhatású kódolása (analóg COAX kábellel pl.), illetve az olyan "belsõ" megoldások, mint az EAX1-2 stb.
Részemrõl 3 5.1 megoldás közt gondolkodom, az árfekvésileg kedvezõbb a Creative Megaworks 5.1, (65-70k HUF), illetve a két csúcsgép, a Gigaworks 7.1, és a Logitech Z-5500 között (mindkettõ kb. 90k HUF) õrlõdöm.... ha meg még marad lóvém, veszek egy AU2 Platinumot is 😊 de anélkül is iszonyúan fog szólni a fentiek bármelyike az alaplapi VPUval is, ez tuti.

Ami ennél jobb, az már tényleg erõsítõ+külsõ hangfal, ámde ebbõl már tényleg párszázezer forintnál kezdõdik a következõ lépcsõfok... az még a jövõ zenéje (szó szerint! 😊

DB

Szóval. Aki 5.1-est akar venni, az elõször is vegye figyelembe a hangkártyája minõségét. Az alaplaba integrált hangkártyák rendszerint a kis desktop hangszórók megszólaltatására elegendõek, bár rájuk van írva NAGYON NAGY betükkel, h 6CH, de ez lószart sem ér.Ilyenre a legjobb erõsítõt meg két jó nagy hangfalat venni. Namármost, ha valaki térhangzásra vágyik, jobb lesz elõbb beszerezni egy komolyabb hangkártyát. Nem muszály az pont Audigy2 legyen, általában a legtöbb 6Ch-es PCI-os hangkártya már elég jól használható. Én személy szerint az 5.1-es mellett szavazok. Az Audigy mellett szól az, hogy ha a hangfalakat nem lehet optimálisan elhelyezni, ott van a nagyon jól használható Calibrate. Ezzel akkor is nagyon jó térhangzás érhetõ el ha nincsenek a hangfalak ugy elrendezve.<#wink>
Köcce mégegyszer!

czky
igen

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Szasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy az 5.1 rendszernél a hátsó surrond hangszórók is sztereó jelet kapnak-é?(hülye kérdés de ez van😊

Elõre is köszi!

Biztos nem támogatja a progi amivel nem szól a centered. Nem tudom, hogy most DVD-rõl van-e szó vagy játékokról, de mindennek be kell általában állítani, hogy 5.1-et akarsz.

TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu

Johnyy
hi

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

jo dolog az 5.1 HA müködik!
nekem sajna csak rossz tapasztalataim vannak az egyik hogy a center sugarzot az elozo hozzaszolohoz hasonloan 90%-ban nem tudtam megszolalasra birni..továbbá a windows sem tudja mindig tökéletesen kezelni az 5.1-et.gyakran kikapcsolja magától..iylemkor újrak i kell lépni mondju kaz adott game-böl majd vissza blabla..szoval maceras..és ráadásul ha nem helyezed el jól a szobádban alig ér vmit..

Lenne egy kérdésem. A hagnfalam közésõ center sugárzója nem szol.
De ha teszetelem mükszik. De sohol máshol nem. Mitöl lehet? pls...
ALCATELGOD
Ha lenne pénzem akkor 51-rendszert vennék a gépemhez, de így csak AUX-on van egy HIFI meg egy Erõsítõs+SUBWOOFER, így is garantált a zenei telljesítmény :-))

AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,

vettem egy speedlink medusa 5.1-es fülhallgatót, de erõsítõ nélkül, mert így 11.500 helyett csak 6500 volt. mivel nekem elég 4.0-ban is a dolog, és így akartam spórolni. de nem biztos hogy jól tettem, mivel most még egyenlõre nem is tudtam beüzemelni, mert csak a mikrofonjához van normál 3.5mm-es jack kimenet, a zenei része egy "9 pin-es dugasz" ha jól emléxem a leírásra. kérdésem az lenne, hogy lehet e hozzá kapni átalakítót, és ha abból a már jack-kimenetté alakítottból egy elosztóval két kimenetet csinálok, és rákötöm a font és rear speaker outra, akkor a fülhallgatóban is kvadrofonként fog e szólni?

Johnyy
érdekes a 2 kimenetem mostmár adjaa hangot de az egyik csak 1 hangfara tud basszust adni így most megy a 4 plusz a sub meg még a centrálból is jön a basszus!!!

Johnyy
sougmax digital audio system

Laalee
hát ha megmondod milyen chip van a hangkártyán lehet többre mennénk 😄
de az majdnem biztos hogy a vezérlõpultból nem állítod be a hangkártya io csatlakozóit.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Johnyy
nekem most az van hogy vagy megy a 2 oldali meg a 2 hátsó meg a sub, vagy a 2 hátsót lecserélem a centralra,, de azt hogy mindegyik menjen az nem okil,, a drivernek van valami külön progija, vagy a vezérlõpult hangok...??

Laalee
driverben nem állítható hogy a miki és line in kimenet legyen? hátsó és center/sub. nekem az alaplapi hangkártyával ez igy müxik.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Johnyy
optik nincs!! az egyiket már bevette a centrál kimenetének éss ot a szinek is paszolnak de2 hátsó fekete csatlakozós

nemcsakfeel
egy kimenet (( jack ))? akkor hogy lenne már 5.1 es cucc?
ha ráirták a cuccra hogy 5.1 akkor általában úgy érheted el, hogy a mikrofon és a line-in-t át lehet kapcsolni kimenet módba, így azok hajtják meg a többi csatornát.

Esetleg koaxális kimenete van? Optikai ? <#phone><#nemtudom>

*hihi ** *

hát akkor nem fog térhatásban szólni..........de egy jack átalakító kb 200Ft vegyél 1-2t belõle és akkor annyi jack lesz neked amennyi kell...de akkor lesz egy sztereo rendszered 5.1-es hangfalon.....értelme..nemsok
Oldal 1 / 3Következő →