Hangcucc - 5.1 vagy hifi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretni vennék egy hangfalrendszert (PC), mivel bár a 10 éves 2.0 hangfalak tökéletesek, de kényeztetni szeretném magam egy viszonylagos ár/érték gyõztessel.
Két rendszert néztem ki:
1. Creative 5.1 Inspire T6100
vagy
2. Logitech 5.1 X-530
Melyik a jobb? Általában játékra és filmre és néha zenére használnám, de természetesen olyat szeretnék ami a maga kategóriájában a legjobb. Ha esetleg ezen a két rendszeren kívül tudtok olyat ami jobb és az ára is hasonló, akkor ne habozzatok szólni és megosztani velem(ünk).
Elõre is köszönöm a segítséget!
Üdv, HuNReal
Van egy Genius 5.1-es hangfalrendszer, ami (gondolom) PC-hez van (azért gondolom, mert após cucca). Aktív mély + 5 hangfal, 3 Jack-es csatlakozóval (input).
Na a gond az, hogy asztali DVD-re akarom kötni, de azon csak RCA kimenetek vannak, minden csatornának egy külön.
Szerintem egyértelmû, ha két RCA-t összekötök egy Jack-re, és úgy megy be a mélybe, akkor késõbb a két kimenõ hangszórón ugyanaz a jel fog menni, nem fogja tudni megkülönböztetni hogy elsõ vagy hátsó jobb például.
Szóval hogy tudnám összehozni?
Remélem érthetõ volt a kérdés 😊
olyan gondom lenne, hogy van egy ALC622 hangkütyû a gépbe, és tök jól mûködik, viszont a windowsos programokba, pl. játékok 5.1 -ben nem használja a mélynyomót 😞 filmeknél nincs ilyen gond, ott egyszerûen bekapcsoltam a bass redirection és kész is. Viszont a hangkártya driverében én nem találtam ilyen lehetõséget, mi a gond?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A gondom hogy játék alatt nem szol az 5.1 .CSak sztereoban.filmeknél minden rendben az ac3 müködik.Realtek alaplapi hangkari legujabb driverrel.Probált játék crysis,far cry,cod4,r6v.Nemigazán ide illik a kérdés de másik aktiv forumot nem találtam és a probláma már eléggé idegesitõvé nötte magát.Aki talákozott ilyesmivel at segithetne.Vagy vegyek egy audics hankarit az megoldás lenne?Eax?
üdv.
Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally
Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB
Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally
HP+
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
"A 200 x 255 x 285 milliméteres ládában egy 13 centiméteres, 30 wattos hangszóró dolgozik 17-190 Hz-es tartományban. A négy szatellit ugyanolyan, mint a kisebbik szettben: magas, vékony; de két, 32 milliméteres hangszórója itt már 6 wattal szólal meg a 90-18 000 Hz-es spektrumban. A középsugárzó is 6 wattos, de méretei 210 x 72 x 70 mm, hangszórói pedig 5 centiméteresek. A készlethez vezeték nélküli távirányító is jár."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
Mégis az lenne a kérdésem hogy milyen márkát ajánlottok?
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
Sajnos a hangrendszerek tipikusan azok a dolgok, amiknek az ára nem csökken, csak akkor mikor már 3-5 éves technológiákká válnak, illetve a supportjuk megszûnik (és megszopod velük, mint én a DTT2200-zal anno, sehol sem találtam hozzá alkatrészt!).
Nem olyan nagyon rossz ez a cucc se, de még véletlenül se halgass meg vele egy Creative (valójában CSW) Megaworks (pláne Gigaworks) szettet vagy Logitech 5000-es szériájából bármit, mert utána már üres dobozpüffögésnek fog tûnni amit ez tud... :/
DB
A ti kung-futok nem erős!
Tulajdonságok:
Ideális sztereó hangkártyákhoz - 5db szatelit hangszóró, 1db mélynyomó láda
Kábeles hangerõszabályzó
Mágnesesen árnyékolt, 5x6 + 12W (RMS)
Frekvencia átvitel: 40Hz - 20kHz
Jel/Zaj viszony: >75dB
Megerõsített kocka alakú fa subwoofer az erõs basszusokért
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU
Azt szeretném kérdezni hogy tudja-e valaki hogy hogy kell összekötni az Asztali DVD-t a számitógéppel?
Alaplapom: ASUS A7N8XE Deluxe (Integrált hangkártya: Realtek AC'97 audio codec (6 csatornás)+soundstorm (Dolby támogatás))
Call of Duty-n Miles 2D fast, EAX, EAX2 és 24bites akármi amit nem használható.
Ezek közül melyiket érdemes? És milyen effektet javasoltok a játékhoz?
Köszönöm elõre is a segedelmetekhez!!!<#wink>#wink>
DB
A Z-5500-at mindenhol agyondícsérik, csak engem azért megriaszt a 90 ezres ár 😞(
DB
Részemrõl 3 5.1 megoldás közt gondolkodom, az árfekvésileg kedvezõbb a Creative Megaworks 5.1, (65-70k HUF), illetve a két csúcsgép, a Gigaworks 7.1, és a Logitech Z-5500 között (mindkettõ kb. 90k HUF) õrlõdöm.... ha meg még marad lóvém, veszek egy AU2 Platinumot is 😊 de anélkül is iszonyúan fog szólni a fentiek bármelyike az alaplapi VPUval is, ez tuti.
Ami ennél jobb, az már tényleg erõsítõ+külsõ hangfal, ámde ebbõl már tényleg párszázezer forintnál kezdõdik a következõ lépcsõfok... az még a jövõ zenéje (szó szerint! 😊
DB
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Valaki meg tudná mondani hogy az 5.1 rendszernél a hátsó surrond hangszórók is sztereó jelet kapnak-é?(hülye kérdés de ez van😊
Elõre is köszi!
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
nekem sajna csak rossz tapasztalataim vannak az egyik hogy a center sugarzot az elozo hozzaszolohoz hasonloan 90%-ban nem tudtam megszolalasra birni..továbbá a windows sem tudja mindig tökéletesen kezelni az 5.1-et.gyakran kikapcsolja magától..iylemkor újrak i kell lépni mondju kaz adott game-böl majd vissza blabla..szoval maceras..és ráadásul ha nem helyezed el jól a szobádban alig ér vmit..
De ha teszetelem mükszik. De sohol máshol nem. Mitöl lehet? pls...
AMD Athlon XP 1800+, Aopen AK79D-400VN (nForce2 Ultra 400), 256MB DDR RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440, LG StudioWorks/HiSync 700S, Maxtor 4D04H2, Intel 536EP V.92 Modem, LG GSA-4081B, SONY DDU1611,
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
de az majdnem biztos hogy a vezérlõpultból nem állítod be a hangkártya io csatlakozóit.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
ha ráirták a cuccra hogy 5.1 akkor általában úgy érheted el, hogy a mikrofon és a line-in-t át lehet kapcsolni kimenet módba, így azok hajtják meg a többi csatornát.
Esetleg koaxális kimenete van? Optikai ? <#phone>#phone><#nemtudom>#nemtudom>
*hihi ** *