Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

donbig
12.10 volt fent, Freemail biztonságos beléptetésnél vettem észre, most már 12.11 van, de változatlan a helyzet. Köszi, akkor még bogarászok egy kicsit. Már az operablogon is jelezték a gondot.

modellmaker
Azért bejelentettem, hátha.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Nálam nincs baja. (Win7 x64, Opera 12.10)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

donbig
Üdv!
HTTPS problémát tapasztalt valaki? Gyakorlatilag sehol nem mûködik.

modellmaker
Csak azért se fogok másik böngészõt használni, hogy rohadjanak meg. 😄

modellmaker
Akkor meg átdob alap HTML-re...

a guglis bugok része csinált 😊 én firefoxra maszkolom az operát, és csodák csodájára minden mûködik ami addig nem mûködött 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

modellmaker
Újabb gmail-es bug... Miért nem tudom az e-mail szövegét kijelölni?

hogy lehet lebeszélni az operát arról, hogy ha egy egész popupos weboldal blokkolva van akkor ne jelenítse már meg az ablakot egy nagy web address blocked felirattal, hanem akkor már meg se nyissa?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

modellmaker
Remek... =/

Dzsini
Az új levélírási felület egyelõre elég problémás Opera alatt, a szövegbeíró mezõvel is küzdeni kell néha, hogy a kurzor megjelenjen benne - elõbb-utóbb valószínûleg az Opera utána fog állni, a Google már több éve kijelentette, hogy Operára nem fejleszt (bár ettõl függetlenül szoktak javítani dolgokat).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

modellmaker
Az új gmailes levélírási felületen, amitõl egyébként a falnak lehet menni, csak nálam van probléma a fájl csatolással? Képet tudnék csatolni, csak éppen nem azt akarok. Chrome alól jó, szal gyanítom, megint csak nem akarják szeretni az Operát. Csak remélem nem user error van.

[HUN]FaTaL
LocalStorage probléma, elõfordul sajnos, bár nekem más kiegészítõvel (extendtube stb.). Lényegében szerintem a kiegészítõ beállításai vesztek el. Ezért használom inkább a beépített tartalomszûrõt (az adblock is azon keresztül szûr).

http://goo.gl/gd6Zi5

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az adblock elfelejtett normálisan mûködni? Ma reggel mikor elindítottam az Operát gyakorlatilag újra le kellett tiltani az összes a reklámot, holott a beállítások nem változtak.
Legújabb Opera van fent, de az egyel korábbi verzióval is ugyan ezt csinálja.

[HUN]FaTaL
Csak nálad. Valószínû valamelyik addon kavarhat be.

Ma, amikor elindítottam az Operát a rögtön felajánlotta a 12.10 új verzió telepítését.
Fel is települt, csak az új verzióban nem mûködött a copypaste. Amikor kijelöltem egy weboldalon a szöveget, ahogy elengedtem a bal egérgombot rögtön megszünt a kijelölés és nem lehetett beilleszteni.
A transalator sem látta a kijelölést.
A probléma a gép újra indításával sem szünt meg.
Gyorsan visszaraktam a v12.01-et mert azzal jó.
Csak azért írok, mert kiváncsi vagyok, hogy csak nálam ez a helyzet, vagy másnál is?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Dzsini
Ha hordozható változatot tettél fel, az saját profilmappát használ, ezért is ajánlottam, mert ez nem kavar be az elõzõ telepítésnek. Elvileg ha azt le is szedted, megtalálod a Users\morcosqtya\Appdata\Roaming\Opera\ -ban, onnan áttelepülhetsz a hordozhatóba, az a telepített mappa\Profile -ban tárolja ezeket a dolgokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

morcosqtya
Köszönöm Dzsini!
Rákerestem más fórumokon a problémára, felraktam az angol nyelvû x64 verziót (nem is értem miért nem ez volt fent eleve), ezzel úgy tûnik megy.
Nyelvi pack-et nem tudom fel merjem-e rakni (nem mintha az angollal nem boldogulnék, csak megszoktam már az elõzõnél a magyar menüt).. ha az kavar be...
Kiterjesztések (add-on/extensions?) eltûntek az uninstallal, pedig a személyes adatokat nem kértem törölni.. 😞

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Dzsini
És esetleg még próbál ki-be kapcsolni a hardveres gyorsítást - ehhez újra kell indítani az Operát mentés után.

Dzsini
Tegyél fel egy átmeneti mappába egy usb (hordozható) változatot - az Opera telepítõnél ha átállítod a célmappát, akkor lehet változtatni rajta. Ha azzal nincs gond, akkor a feltelepített változatban van valami zûrzavar...
Esetleg próbáld ki ugyanezt a legfrissebb builddel - innen.

morcosqtya
11,4,402,287 van fent
64bites win7
opera a legfrissebb elvileg.
Ennek ellenére a YT videók 90%-ánál süket.. 😞(

Dzsini
Flash a legfrissebb? Az opera:plugins oldalon nézz körül, hogy esetleg nincs-e valami zûrzavar vele...

Ráadásképpen a youtube néha rapszodikusan nekiáll html5 változatokat indítani egy-egy videóból, azoknál lehetnek még gondok...

morcosqtya
Valami gond lehet nálam az Operával, linkekbõl megnyitva YT videókat nem játsza le, kezelõfelület teljesen fekete (nincs play gomb, állapotsáv stb.) Nem töltöget, nem pufferel, egyszerûen fekete, vak és süket a videoablak.
Más böngészõben megy, ugyanakkor Opera alatt nem jelzi semmilyen bõvítmény vagy flash player hiányát...
Mi lehet a gond?

Köszi.

★★★★★

[HUN]FaTaL
Engem se különösen érdekel, csak, ha már szóbakerült megnéztem, hogy mit csinál, de nagyjából semmit. 😄

Dzsini
És tényleg nem? 😊 Amúgy ezért írtam múlt idõben és offban a dolgot, mert nem tudom jelenleg mi a helyzet ezzel a css history olvasós dologgal - õszintén szólva nem is foglalkozom vele, annyira nem titok, hogy merre böngészek 😊

[HUN]FaTaL
Ez már nem mûködik, legalábbis az aktuális opera nextre mindegyikre azt mondja, hogy nem látogattam meg 😊

Dzsini
Elvileg nem lehet kiolvasni a historyt szerver oldalról.

gyakorlatilag pár éve már lehetett találkozni olyan oldallal, ami kilistázta neked, hogy a híresebb, nagyobb oldalak közül melyiken jártál, de az sem tudta megmondani, hogy tegnap vagy múlt héten, csak hogy a böngészõ még emlékszik rá - azt használta ki, hogy a látogatott linkeket általában más színnel jelzi a böngészõ, ezt pedig ki lehet olvasni

...tehát ha paranoiás vagy, használj privát füleket a böngészõben.

Ha egy oldalról átmegyek a másikra, akkor azok tudják, hogy én honnan hova mentem. Tegyük fel itt vagyok az SG-n, de beírom a címsorba a facebook címét és átlépek oda akkor hagy valami értesítést a böngészõ, hogy hova mentem, illetve a facebook tudni fogja, hogy honnan jöttem?(bármelyik másik weboldalt be lehet helyettesíteni, ezeket csak példaként mondtam)

★★★★★

morcosqtya
Köszönöm!

[HUN]FaTaL
Ha már tanúsítványok, a t oldalán nem lehet kilistázni a telefonokat, mert:

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)

Nem sikerült ellenõrizni a webhely tanúsítvány visszahívási információnak aláírásait.

Ez ellen lehet valamit tenni, vagy ehhez az egy oldalhoz használjak másik böngészõt?

Azért a T is odafigyelhetne, hogy normális tanúsítványa legyen...

Dzsini
ez esetleg, ha magyar oldalakról van szó - az Operában nincs benne alapból a netlock / e-szignó részleg

#5341: ha a jelszókezelõbõl és a sütikbõl is törölted az oldalra vonatkozó dolgokat (és újraindítottad a böngészõt), és még mindig nem megy, akkor passz - esetleg a magyaroperán a segítségkérõ postnál dobd fel, azt többen, okosabbak is olvassák...

morcosqtya
Egyes oldal(ak)nál ezt jelzi az opera (míg más böngészõ nem) ám hiába fogadom el a tanusítványt, nem jegyzi meg, a biztonsági beállításoknál sem jelenik meg, folyton feldobja az ablakot:
(mi lehet a gond és az esetleges megoldás?)

Kipróbáltam, semmi nem történt. Újabb ötlet?
Dzsini
Az oldalon nyomj egy jobbgombot, webhely beállításainak szerkesztése -> sütik -> és itt alul minden, az oldalhoz tartozó sütit és egyebet törölj ki. Elvileg itt (is) tárol valamit a jelszókezelõvel kapcsolatban, máskor volt már, hogy segített.

Segítsetek, pls.
Van néhány oldalam, ahol használom a jelszóvarázslót. Az egyik oldalon jelszót módosítottam és azóta nem ajánlja fel, hogy szeretném-e megjegyeztetni vagy sem. A jelszókezelõbõl kitöröltem az oldalt, de még gyanítom valahol jegyzi. Valaki említette nekem a wand.dat-ot, de szerintem ott ugyanaz van, mintha az operán keresztül nyitom meg.
Van rá ötlet?
Kösz
morcosqtya
Tálca az nálam is bal oldalon van, el sem tudom képzelni azelõtt hogy lehetett élni lenti tálcával.. 😊

Dzsini
Én ráadásképp nem is használom mióta szélesvásznú a monitorom 😊 (logikusan oldalt van a tálca és a fülsor is)

morcosqtya
<#eljen> Csúcs! (ment ma is a +)

Dzsini
opera:config#UserPrefs|ChromeIntegrationDragAreaMaximized - ezt az értéket csökkentsd le nullára (esetleg mínusz néhányra), ez "feljebb tolja" a füleket az ablakban, és így a képernyõ tetején is érzékel. (a sima ChromeIntegrationDragArea bejegyzés arra vonatkozik, hogy ha nincs maximalizálva az ablak, akkor mennyi helyet hagyjon a fejlécnek)

akyyy
na elkezdtem én is operát használni, mert a chromenál nagyon lassu a gép, akad minden videó, itt annyira még nem😊

a gondom az hogy vannak fent a lapfülek, és egérrel ha a monitor legeslegtetejére megyek, és ugy kattintok, akkor az már nem a fülön van és nem is veszi fgyelembe hogy én a fülre akartam kattintani. :S

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

morcosqtya
Köszönöm!

[HUN]FaTaL
Az adblocknak semmi köze az ff-es adblock plushoz és nem is érdemes használni, mert egy bugtenger. Inkább kézzel szerkeszd az urlfilter.ini-t, vagy menübõl. Emellé noads az üres divek elrejtésére és kész.

De magyaroperablogon is van egy egyszerûbb urlfilter, ami az alap reklámokat kitakarítja az oldalakról.

morcosqtya
Opera +adblock +SG kiegészítõ nálam olyat produkál, hogy a képfeltöltésnél, URL beszúrásnál az aktuális oldal "kifagy", a html elemek nem aktívak. F5 után újra jó, de így a fórumot nem tudom használni.
Azaz vagy adblock vagy SG+ kieg, egyszerre a kettõ nem megy.
Van erre megoldás, vagy csak valamit nem állítottam be? (adblock-ban egyébként sincs sok beállítani való... a ffox-os jobban tetszett amikor a flash-es elemekre jobb gombbal egyenként is letilthattam a tartalmakat, itt csak listakezelést látok...)

semmit nem szinkronizál. Beírom a felhasználónevet és jelszõt, majd "opera szinkronizál" és "homokórázik" 5 perc múlva is ugyanott tart.

[HUN]FaTaL
Egész pontosan mit nem szinkronizalt? Mert a Mini nem szinkronizal le mindent, pl. kedvencekbol (es talán a gyorshivobol) is csak azt, amit a minivel szinkronizaltal fel (külön opera mini mappa lesz a kedvencekben, ez kerül szinkronizalasra). pl. jelszavakat, tartalomletiltó szabályokat egyáltalán nem szinkronizal.

opera linket nem sikerül szinkronizálnia

ennyire hulladék a mini? 5 perc alatt nem sikerült beszinkronizálnia androidon. Már másodszorra próbáltam..

Dzsini
A Mini nagyjából (egy átlag weboldalnál) 50-70%-al kevesebb adatot forgalmaz, viszont pl. a flash és ilyesmi tartalmak le vannak rajta tiltva, és a képek minõségét lerontja - igazából nem is egy böngészõ (az Izlandon van egy hideg szerverházban), hanem "csak" egy megjelenítõ, így sokkal kisebb a gépigénye - Opera Mini van a régi klasszikus butatelefonokra is, Java változatban, ott kezdõdött a pályafutása.

Az adataid pedig amennyire tõlük telik, biztonságban vannak, erre kínosan ügyelnek. (persze ha problémás weboldalra mész, azon õk se tudnak segíteni)

Airbus A380
Hi wifin nekem a mini klasszisokkal szeben gyorsabban mûkszik mint a rendes opera, ez érzéki csalódás vagy lehetséges ? Csak mellék információként vodafone 858-asom van a létezõ leg gyengébb androidos teló ( a netes cikkek szerint, ÉS NEM PANASZKODÁSKÉPP ÍROM, amire kell arra jó teszi a dolgát) 256mb.-al, lehetséges hogy a gyenge hardver miatt fut szebben a mini? Érdemesebb ezt használnom szerintetek? Mivel a mini szervereken küldi át a dolgokat, ha fórum jelszót jegyetztetek meg vele ez attól még biztonságba van? köszi

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein