RAM probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.
Ez a progi is ugyanott jelzi a problémát mindkettõnél, ráadásul amelyikrõl eddig azt hittem hogy jó az is rosz tényleg. Csak én vagyok ilyen szerencsétlen hogy egyszerre két hibásramot veszek????? Vagy lehet hogy az alaplapon a slotok rosszak?
osztályt nyitottak a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyeletnél.
Én még CD-t sem veszek ott!
De reménykedjünk, mert rengeteg korrekt cég is van.
Pl. a Cominfonál blokk és garanciás papír nélkül kicserélték a 11 hónapos alaplapomat és még elnézést is kértek.
A "fejbeba....." õket, ha lesz kit! A fenti cégnél a panasz
könyvel leveleztem a cégvezetõvel, mert lesem jött kérésre.
Sajnos az eladók nem tehetnek arról, hogy olyan alkatrésze-
ket hoznak be, melyeken kint csak 3 hónap garancia van és
csak itthon kötelezõ adni rá 12 hónapot. Így a 3 hónap után már a cég vesztesége és ezért kötnek bele mindenbe.
Ha azok lesznek fejbebasod öket
Minden tiszteletem a mentõsöké...ök minden nap áldozatot hoznak
F_L: ezt a progit még megnézem mit csinál mert kiváncsi vagyok 😊
THX all
Ha tuning nélkül, auto RAM beállításnál (Bios)is ennyi a
hiba, akkor ne a programot futtasd, hanem magadat a boltig.
Reménykedj, hogy garancián belül vagy és a szerviz jóindulatúságában. Sok sok szerencsét!!!
Érdekes arra a memóriára is azt mondja hogy rossz amelyikkel amúgy még nem érzékeltem problémát. Elõször lefuttattam úgy, hogy mind2 benne volt, talált 20 hibát a 6. tesztnél. Aztán csak azt hagytam benne amit jónak gondoltam. 400Mhz-en talált ugyanott 75 hibát. Levettem 333-ra akkor meg 200valamennyit. ???????????????????????????
Most ott tartok hogy egyenként kipróbáltam a memóriákat. Az egyikkel megy a másikkal bohóckodik (hogy ez eddig miért nem jutott eszembe????
) Egyébként az IKO-ban vettem remélem nem genyóznak sokat és nem kell elõadnom a "Fogyasztóvédelmi fõfelügyelõ a nagybátyjám" kezdetû monológot.

Most vettem új konfigot: asus a7v600 (nem kell fikázni ez van :-) ) 2500xp (barthon) gef5600fx ultra 2*256 ddr400.
A játékoknál mindig kilép hogy hibát észlelt at exe-ben stbstb. és mikor letöltök valami csomagolt dolgot ftprõl ami 15 megás fájlokból áll és sok van belõlük
a kicsomagolásnál crc hibát ír ki de mindig másik fájlnál. Már több féle rarral próbáltam.
Szerintetek lehetséges hogy a memória rossz?
Bérbe vehet? reklámfelület...
Most vettem 512 DDR 333Mhz kétoldalas ramot és amikor csak ez van benn akkor a windows indítása közben kírja hogy a windowst védelmi hiba miatt újra kell indítani....
Van egy másik ram-om 256 DDR 266Mhz egyoldalas ha azzal együtt teszem be megy a gép ha csak a 256 van bent akkor is megy...
Amikor bent van mindekettõ megnéztem egy progival szinte minig kb 100 mega szabad memória van a 768 ból... És amikor csak 256 van bent akkor is ennyi a szabad memoria...
Ez ram hiba vagy mi?
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Abu Dhabi, muhalaba Dabi, nem érdekel, csak tolja a dezsõ milliárdokat az AMD-be. :)
Egyes alaplapok sok esetben csak a 2 oldalas RAM-okat kezelik korektül ( mindkét felén vannak chipek ). Kocserélték ilyenek re, azóta OK.
Szóval van e ilyen tapasztalatotok a RAM-okkal kapcsolatban. Ez most inkább alaplapcsere, vagy a RAM-ok rosszak? Köszi.