Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Egyelõre feladtam, mert lassan már beállításokkal álmodok. Minden úgy van, ahogy mennie kellene, és nem megy. Kezdem utálni ezt a Vistát, Xp alatt semmi gondom nem volt anno ezzel. Ezeregy lehetõslg van az állításra itt, azt hinné az ember hú de egyszerû. A fenét. Néha a kevesebb több..
A nagy asztali gépre XP-t tettem elsõ oprendszernek, most ez az ideiglenes megoldás. A két laptop Vistával látja az Xp-s gépet, minden meghajtójával amit megosztottam kb három kattintásba került.. Három tök egyforma oprendszernél nem tudtam ugyanezt elérni két nap kísérletezés után, ami sztem nevetséges.. vagy siralmas.
Köszönöm a segítséget azért.
Közben áthoztam a szomszéd laptopját, amin XP van. Becsatlakoztattam a hálózatba, és megosztottam tõle is a vinyóját. Érdeks módon mindhárom vistás gép azonnal látta az xp-s gépett rögtön, fordítva mondjuk nem..
Itt állok egy tökjól összerakott hálózattal, amit most csak úgy tudok használni, ha a nyilvános mappákba másolgatom, amit el szeretnénk érni. Nem is zavarna, de nem ezért vettem egy plusz TB vinyót a nagy asztali gépbe :(
Két napja bújom a netet, és minden tökéletesen úgy van ahogy le van írva, ahogy lennie kéne, de mégse jó. Tudom hogy én vagyok a béna biztos, de ez már kiakasztó..
Három gép van itthon. Két kaptop, egy asztali. Mindegyiken (legal) Vista van. Egy routerrel együt alkotnak hálózatot, az asztali gép vezetékkel, a két laptop wifivel.
A hálózat szemre jó, mindhárom gépen van is net. A gépek is látják egymást. Egy csak a baj, hogy csak a windows által alapból megszabott Nyilvános elnevezésû mappákat látják egymásnál, semmi mást. Akármilyen másik meghajtót, mappát állítok be, és állítom be megfelelõen a jogosultságokat, azt írja, hogy nincs jogosultság. holott megadtam, hogy mindenki lásson és módosítson mindent, mégse teszik. Minden marha jól megy, a nyomtatót is meg tudtam osztani, szkennert is (ezek a nagy asztali gépen vannak), minden szép és jó, de fájlokat csak akkor tudok mozgatni, ha a nyilvános mappákba másolom õket.
Teljesen érthetetlen. Vagy hatszor néztem át minent, a mappa jogosultságai megfelelõen be vannak állítva. Csak egy rendszergazdai jogosultságú fiók van mindegyik gépen. Elvben mindennek jónak kell lennie, mégsem az. Persze, a nyilvános mappákba is másolgathatnám a dolgokat, de pl én azt szeretném, hogy a nagygép második wincsesztere is látható legyen a két laptop számára. és egyszerûen nem értem, miért nem jó, amikor minden más megy, és a jogosultságokat is rendesen beállítottam. Magyarul van minden, nem értem miért nem megy.. <#rinya>#rinya>
hozzám került egy korábban céges gépként használt laptop. Eddig még nem használtam vistát, igy sikerült vmit elrontanom, mert amikor be akarok jelentkezni, akkor nem jelenik meg a fiókom, csak vmi "rescue account" fiókként akar bejelentkezni. Ennek meg nem tudom a jelszavát sajnos. Mit tudok ilyenkor tenni?
köszi elõre is!
Feltettem kX drivert, de nem akar megszólalni
Javasolták még más fórumon, h állítsam vissza ntfs-re a patrició fálj rendszerét de sajnos már azzal nem kezd semmit. :(
Azt mondják "még azt lehetne megpróbálni, hogy visszaállítani az eredeti part-méreteket. Sanszos, hogy nem írta fölül a régi D: elejét a PartMan."
De ezt már egyáltalán nem értem, h mirõl is beszélnek pontosan :D
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Ezek után felkutattam egy progit Active Partition Recovery. 2 óra után elõ állt egy csomó uncalled listával és közte van maga a D meghajtom is és ugyanúgy van minden. Mappa rendszer meg az egész. Ennek meg örülve nyomni is akartam egy revocery-t de azt nem vmiért nem engedi. Viszont van Create raw disk image opció és lementem egy külsõ usb vinyóra de nem tudom, h arról ha visszaállítom a mappa rendszer ua marad-e vagy szét bombáza az egészet. Vhogy jó lenne vissza tenni rá ugyan azt a mappa rendszert, mert akkor megúsznám a programok feltelepítését. Vmi tipp?!?!?!
A fájl korábbi változatát már buktad, mert ha készül is mentés akkor is a jelenlegirõl fog készülni.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
" Miért nem találhatók meg egyes fájlok elõzõ verziói?
Ennek több oka lehet:
A fájlt nem módosították. Az elõzõ verziók csak a módosított fájlok esetében érhetõk el.
A fájl módosítása óta nem jött létre visszaállítási pont vagy biztonsági másolat.
Elõfordulhat, hogy a rendszervédelem nincs bekapcsolva azon meghajtó esetében, amelyen az adott fájlok találhatók. Ha a rendszervédelem be van kapcsolva, a Windows nem tud elõzõ verziókat létrehozni."
Rád ez vonatkozik szerintem: "A fájl módosítása óta nem jött létre visszaállítási pont vagy biztonsági másolat."
miért lehet ez?
Win Vista, sp2, eng OS van a gépen.
Úgy hallottam, hogy ebben a windowsban van valami megoldás, az alábbi problémára:
Megnyitottam egy létezi notepad fájlt, a tartalmát átírtam, és Save As helyett Save el mentettem el. Így felülíródott a txt fájl, és nincs meg az elõzõ tartalom.
Milyen megoldással tudnám visszahozni az elõzõ tartalmat?
köszi
Windows Vista-sp2-eng oprendszer van most fent a gépen.
Laptopom van, és van rajta webcamera. A Camera most mûködik, mert skype-on tudok videobeszélgetni.
Viszont, ha nem használok skype-ot, akkor a Vista-ban milyen program van, ami meg tudja jeleníteni a kamera képét?
köszi
hali. voltam olyan bena, h letrehoztam egy uj fiokot, jelszavaztam, viszont elfelejtettem, hogy mi az admin jelszavam. hogyan tudnek megis valahogyan bejelentkezni az admin fiokba??? nincs vista cd-m, alapbol ez volt a gepen :s elore is koszi ha valaki tud valamit segiteni :)
Indíts egy emelt szintû parancssort (beírod a start menübe, hogy cmd majd a megjelenõ találaton jobb gomb futtatás Rendszergazdaként funkciót választod)
megjelenõ ablakba írd be: sfc /scannow
Ha végzet akkor indítsd újra a gépet
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Valamiért szenved a hálózat felderítésem, mert miután benyomom, és okézok, auto újra kinyomja :/
Ezt miért csinálhatja?
\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Kellene egy kis segítség!
Adva van 2 gép. Egyik egy laptop, Vistával, másik egy XP-s asztali gép. Mindkettõ wifivel van rajta a hálózaton. Ezek közt szeretnék fájlmegosztást, úgy hogy a többi gép ne lássa õket. Melyiken mit kell beállítani? És pontosan hol? Már nagyon rég használtam XP-t, ezért nem emlékszem, minden segítségnek örülnék...
http://www.freetvmaci.info/
Mi lehet illetve mihez kell ez a program?Nagyon köszönöm elõre is a segítséget!
A kipróbálást úgy érted hogy arról bootoltatni?