Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Van egy problémám. Ugyebár ha játékprogrammal játszom, a felbontás automatikusan átállítódik a legalacsonyabbra, és ha kilépek, automatikusan vissza. Na most az történt, hogy kiléptem a játékból, és valami oknál fogva nem állítódott vissza a felbontás, minden maradt nagy gülü méretben. Ez már 2-3 hónapja is megesett, akkor nemes egyszerûséggel belementem a Display settings-be, és visszaállítottam a felbontást. Most is ezt akarnám tenni, de ahogy megnyitom, ezt az üzenetet kapom:
"Invalid Display Settings
The currently selected graphics display can not be used. It was written for a previous version of Windows and is no longer compatible with this version of Windows.
The system has been started using the default VGA driver.
Please contact your hardware manufacturer to get an upgraded driver or select one of the Microsoft provided drivers."
Utána megnyílik, de nem tudom állítani a csúszkát a felbontásnál. Segítséget, tippeket várnék!
Ha gyorsítani akarsz a gép akkor növeld a memória mennyiségét, vagy vetess SSD meghajtót.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Egy barátom laptopjára telepítünk Vistát, normál felhasználó semmi céges hókusz-pókusz, ehhez ragaszkodik:)
Szeretném azért némileg optimalizálni az új OS -t.
Elég e a következõ néhány lépés?
Hibernálás kikapcsolása
Rendszervisszaállítás kikapcsolása
Superfetch leállítás
Windows search letiltás
Ennyi nagyjából elég?:)
Köszönöm a hozzáértõ válaszokat
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet letölteni? Mert mindehol van valami gubanc vele, hogy vagy pénzbe kerül, vagy olyan kulcsot kér, amirõl nem tudnak emberek, stb stb...
Vagy ha vlki átt tudj aküldeni vagy akárhogy, megköszöném.
E-mail címem: nata92@freemail.
Köszi!
Olyan problémám lenne,hogy azt csinálta a Vista SP2 Ultimate egy laptopon,hogy amikor a vezérlõpultba akartam menni akkor mindíg dobta,hogy a windows intézõ mûködése leállt!
Szerintetek ez mitõl lehet? Nagyon nagy kérdõjel van nálam mert még eddig nem csinált ilyet!
Mindenki segítségét elõre is köszönöm!
Üdv:JoE!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Segítsetek! A Windows Updatenál nyelveket lehet telepíteni. Én elrejtettem õket és a kövi restartnál kiírja h vannak frissítések de nem tom megnézni õket. Mintha nem is lennének.
Oldalsávnál kint van az idõjárás. Kb. 2 hete nem frissíti magát. Minden frissül csak az idõjárás nem. Már levettem és kitettem újra de az se segít. Olyan mintha beragadt volna a kép. :D Mit csináljak vele? 1 évig tökéletesen ment.
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
Az mitõl lehet h ha mozgó hátteret állítok be, akkor egy pillanatra megjelenik egy kép, s utána csak fekete az egész asztal. Semmilyen videó nem megy, még az alapok sem! :(
Volna egy olyan problémám, hogy a gép bekapcsolásakor nem töltõdik be se az asztal se a háttérkép se az ikonok, vagyis teljes sötétség. Két program jelenik csak meg, az egyik a Hard Disk Sentinel, meg a Dynamic Energy Saver, mögöttük meg a feketeségen kívül nincsen semmi. Újraindítás után bejön minden, vagyis kétszer kell elindítanom a gépet hogy minden bebootoljon. A Vista DVD-jérõl lefuttattam a hibakeresést, de nem talált semmi hibát.<#conf>#conf>
Nem tudom h jó helyre írom-e ezt a dolgot...
az a problémám h nem tudok kitörölni egy torrent fájlt és nem is tudom átrakni valahova máshova, mert azt írja h a fájl nem található...
pedig ott van az asztalomon és nem tudom onnan sehogy sem eltüntetni...
próbáltam egy csomó mindent de semmi.
Esetleg ha volt már valakinek hasonló baja és megoldotta, szívesen fogadnék tõle tanácsokat!
köszi
RocknRolla ----> SMS:25746 SZB-re megyek!
másik megoldás, hogy az Acer-tõl vásárolsz egy helyreállító lemet.
Két éve vettem egy acer aspire 5520 laptopot, vista home premiummal.
Azóta win7 volt rajta, de most eladnám és vissza szeretném tenni a vistát mert ez a matrica van rajta. A problémám az, hogy csak egy recovery lemezt adtak, amivel rendszert javítani lehet. Honnan tudnék egy vista h.p. trial verziót leszedni? Azt meg beregizném a saját productommal, így teljesen legális az egész. Az a baj hogy a micrsoft oldala egy rakás xxxx, akármit akarok a vista oldalán, mindenhol a win7-rõl olvashatok....
A segítséget elõre is köszönöm!
Üdv
ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64
Most telepíteném (újra) a Vistat! Hogyan tudom a réebbi partíciót eltüntetni?
A korábbi 2 helyett most csak simán osztás nélkül akarom telepíteni!
ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64
Remelem tudtok, segiteni, a kovetkezo a problemam. Windows Vistam van es tomoren fogalmazva elszallt az "input language bar". Sajna nem tudom hogy hivjak ezt hivatalosan magyarul, a lenyeg, hogy az eddigi angol es magyar karakterkeszlet helyett most csak az angolt tudom hasznalni (nem mukodik az Alt+Shift es eltunt az a bizonyos EN/HU ikon is). Mikor a beallitasoknal megprobaltam visszatenni az ikont, kipipalom a "Show additional Language bar icons in the taskbar" szoveget es Ok-t nyomok, akkor nem tortenik semmi, es mikor visszalepek az ablakba, akkor a pipa eltunt.
Ha talalkozott ezzel a jelenseggel valaki, vagy tud ra megoldast kerem irjatok meg, mert nem kicsit idegesito es faraszto a Firefox es az OpenOffice szotarat hasznalni, meg Copy Paste-zni az ekezetekert.
Tovabba sajna jobb gomb az tálcán eszköztárak>nyelvi eszköztár lehetõség akkor nem jön be, mert a nyelvi eszkoztarak onnet is eltunt...
Elore is koszonom.
Zoli
Bocsi h ide írok, de remélem tudtok segíteni.
Wordben olyan problémám van, hogy élõlábat szeretnék rakni, de minden oldalra különbözõt, viszont ez nem sikerül. Mindenhova uyganazt szúrja be.
Ha valaki tud, legyenszíves segítsen!
Köszönöm elõre is!
Még egy kérdés. A szomszédnak teljesen ugyanolyan routere van mint nekünk. Van egy hálózati külsõ házas meghajtóm, adattárolásra, meg egy satás is.
Valahogy meg tudjuk oldani, hogy õ is csatlakozzon a mi hálózatunkhoz, és a hálózati meghajtót elérje - azaz az õ laptopját is bevegyem a hálózatba? Láttam valami "összefésülés" dolgot a Vista beállításoknál, náluk is van egy saját kis hálózat, ami az asztali gépük és egy laptop kombinációjából áll, mint nálunk. Valahogy el lehet érni, hogy a külsõ vinyót õk is lássák?
Remélem nem nagyon feszegetem a határokat, Vista van ott is minden gépen.
Az asztali gépen is lecseréltük az XP-t végre Vistára. Közel egy óra olvasgatás után magabiztosan álltam neki wifi routeren keresztül itthoni hálózatot csinálni a laptop és a gép között. Net van is mindkét gépen, de a hálózattal már problémáim akadtak. Ugyan látják egymást a gépek, de csak bizonyos public elnevezésû mappákat, mondjuk ez a kisebbik gond (jogosultságokra hivatkozik, amikor csak egy-egy rendszergazdai fiók van a gépeken, nem értem ki engedélyezhetné a mappamegosztásokat, ha nem én). A nagyobbik az, és ebben kéne segítség, hogy csak a netem sebességével kommunikál a két gép, azaz nem mintegy hálózatként. A fájlok másolása 3 MB per másodperc, ennél e-satás külsõ mobilvinyóm is hússzor gyorsabb.. A wifi router 54 mb-es, középkategóriás szerkentyû, a beálításai elvileg rendben vannak, látja mindkét gépet és osztja is a netet nekik.. Hol lehet a hiba? szeretném a valós sebességet használni, mert ez nagyon lasssú, és nem értem. Remélem érthetõen írtam le mi a gond, tehát mintha a két gép az adatcserére a netet használná, nem hálózatként funkcionál, legalábbis nem úgy ahogy kéne.. <#wow3>#wow3>
http://goo.gl/gd6Zi5
A kerdes a kovetkezo:
A meghajton volt felrakva 1 program azt most ujra akarnam rakni viszont Errort ad.
Error 1327. Invalid Drive E:\
Lehetnek elmentve elozmenyek a windowsba vagy miert akarja oda telepiteni? nem is lahat mas helyet kivalasztani
Valosiznu,hogy gondjaim lessznek a kesobbiekben is programokkal jobb volna ujra rakni a windowst is?
u.i. akartam volna uj particiot csinalni de azt sem lehetett