Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A winsxs tényleg nagy méretû, 5 gigás.

Milyen könyvtár ez?, mire használja a vista?
Lehet biztonságosan törölni, hogy ne omoljon össze semmi?, ha igen, akkor hogyan?

kösz

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

bon
Igen törölhetõ. A könytárak méretét nézted már? Mert gyanõs, hogy a Windows könyvtár lesz a kiugró méretû azon belül is a winsxs

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Ezt a Temp könyvtár tartalmát, pl. mappák, fájlok, ezeket sima kijelölés után shift+delete el lehet törölni?

Egyébként megnéztem és ez a Temp, ez 198 megabájtos...csak... :S

bon
Én megnézném a könyvtárak méretét, mert így kiderül, hogy mennyire nagyok.
A felhasználó Temp könyvtárját meg üríteném: c:\User\felhasználói név\app data\local\Temp

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

A programban...? Tedd fel a Ccleanert, lássuk mit talál.
😊) , a rendszerkarbantartó, a disk cleanup, alig talált pár fájlt. 😊

IE-t nem is használok, gondolom azért, de akkor még továbbra is rejtély a lefoglalt terület... :S

majd váltok is..., csak még nem jött el az ideje 😊

juniusban már biztos. nem találtam még egy jó telepítõt.

a mozilla cache-ek, meg az ilyen cache ek, azok merre találhatóak?

Ja, a maximálison. Ami azt illeti, eddig csak egyszer kaptam ezt az üzenetet.
TEMP mappák foglalhatnak még helyet, lemezkarbantartót futtasd le.
Amúgymeg ha teheted válts Win7-re 😊
HA a rendszervisszaállitás a system volume information mappát jelenti, akkor az teljesen üres, mert amikor feltelepitem a windows-t, akkor azt mindig az elején leállitom.

esetleg valami más ötleted nincs, ahonnan lehet helyet felszabadítani?, mi az ami foglalhatja?

Pagefile a lapozófájl, tessék békénhagyni. Hiberfile.sys pedig a hibernáláshoz kell. Ha nem használod, kikapcsolhatod a hibernálást így.

Továbbá, törölheted a rendszer visszaállítási pontokat, amit valószínûleg szépen gyûjtöget a windows mióta felraktad. Így
Hy!

Microsoft windows vista sp2 angol os van most fennt, már fél éve.

Egy külön partícióra tettem a vistát, egy 50 gigás C: partícióra. Most vettem észre, hogy csak 16 giga szabad hely van rajta. Nem tudom felfogni, meg megtalálni, hogy mi az, ami a sok helyet fogja...

Erre a particióra sosem másoltam adatot, csak ha telepítettem valamit, akkor az jött erre a C: re.

Most amit találtam, az a rendszerfájlok része:
bekapcsoltam a rejtett fájlokat, és a C: gyökérben találtam ezt a 2 fájlt:
pagefile.sys --> 3,4 gigás
hiberfil.sys --> 3,1 gigás

Ez a két fájl mire kell?, illetve hogyan lehetne csökkenteni a méretét?

köszönöm 😊

bon
Disk cleanup ha jól emlékszem.
Ha gyári telepítésû az oprendszer akkor nem hiszem, hogy driver gond lesz, a felbontás a maximálison van?

Angolul hogy van a lemezkarbantartó?<#vigyor0>
Lehet, hogy bonyolult nekem ez a Particion, és inkább hagyom.<#wow2>
Ezt a laptopot most vettem pár napja. Az elsö indításkor minden utasítást követtem. Még így is lehet hiányosság a monitort illetöen?
bon
Start menü keresõjébe beírod, hogy Lemezkarbantartó
A winyó darabolásához ajánlom a Paragon Particion Manager-t. De elõtte adatmentés nem árt!
Az optimális képernyõ felbontáshoz meg anynit, hogy rendben van a driver? Legújabb nem beta van felrakva és ha van a monitorhoz is fel kell tenni a driver-t

Kérdéseim:
Vistán hogy lehet lemezkarbantartást csinálni, ha mondjuk helyet akarok felszabadítani?
Hogy lehet megosztani a vinyót? Nekem egy c: meghajtóm van 145 gigával, és ennek teszem azt a felét át szeretném osztani egy új meghajtóra.
A gép néha kiírja, hogy nem a képernyö optimális felbontása van beállítva. És leirja, hogy mi az optimális arány. Megnézem, dehát az van beállítva. Ez így mit akar jelenteni?
Nabazz egyik vinyón win7 van, a régebbin van vista. Csak kíváncsi voltam mi a véleményetek.Nem lehet véletlen, mert egyik gép egy Acer laptop legális! vistával, amin az sp2 megkeverte a gadgeteket a másik ugye ez az asztali gép amiben 2 vinyó lakozik, az egyiken a vista, ami ugyanúgy megkergült a gadgetek terén az sp2 óta. Annyira nem gáz csak azt hittem van aki tudja mi lehet az oka...

Visca El Barça!

Jajj, hogy nektek semmi se jó 😊
Tetsuo
OS-X

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

[HUN]FaTaL
Az meg néha elfelejti betölteni a gadgeteket meg ide-oda rámolja az asztalon. 😄 Bár utóbbi általában felbontásváltáskor szokott elõjönni (pl játékok alatt)

http://goo.gl/gd6Zi5

Win7
Már egyszer leírtam, h amióta sp2 fenn van, azóta minden indulásnál összekeveri az oldalsáv alkalmazásait. Nem csak nálam probléma, más gépeken is, van erre vmi okosság??? Nem nagy gond, de érdekelne<#circling>

Visca El Barça!

a jobb gombos ikoncsere csak parancsikonnál mûködik, de én azt a megoldást keresem ami az xp- ben a mappa beállításaiban a fájltipusok füllel volt kivitelezhetõ és bármilyen fájlnak meglehetett változtatni az ikonját függetlenül attól, hogy milyen progihoz volt társítva

bon
Arra nem gondolsz, hogy nicsn ötlete a éproblémádra senkinek és ezért nem válaszolnak feleslegesen? Amúgy google

beszarok ezen a fórumon komolyan...akárhányszor kérdezek valamit semmi válasz másnak meg szinte egybõl. <#taps>
bon
Mint eddig is, jobb gomb az ikonon tulajodnságok és ikon csere.

hi áruljátok már el, hogy lehet egy ikont lecserélni másik ikonra?

hali, lenne egy olyan problémám hogy mikor elindul a vista akkor kijön egy olyan hogy spoolsv.exe tulajdonságai és csak le lehet okézni meg visszaálitani és bármit csinálok nem tünik el minden inditásnál bejön. lehet ez ellen tenni valamit? elöre is köszi
Nem tudom eldönteni, hogy a router vagy a gép hibája, de szerintem a Vistál, szal itt próbálkozok! 😊

Olyan problémám van, hogy két gépünk van! Tesómhoz be van iktatva egy router, ahonnan ugye vezeték nélkül jön hozzám a net! Nincs is vele semmi gond, kivéve, hogy néha fogja magát, és megszakad a kapcsolat! Úgy van beállítva a gép, hogy magától rácsatlakozzon a legközelebbi hálózatra! Ha nekünk sz*r a netünk, akkor a szomszédéra szokott felmenni! De ilyenkor nem csatlakozik sehova (ezért hiszem, hogy nem a router a sz*r), hanem lent a tálcán a "Jelenlegi kapcsolat"-hoz a földgömb helyett egy nagy piros X-et rak ki, ahogy a "Access Connection"-höz is! Tehát mintha én lekapcsoltam volna a Wifi-t a laptop-on (mert laptop-om van, nem tudom ez számít-e :S)! Tehát az lenne a kérdésem, hogy minek a hibája: router, Vista, gép! És még az isd, hogy van-e rá megoldás, mert idegesít, hogy írok pl. egy hosszú hozzászólást valahova, vagy épp cod-ozok vagy hasonló, és egyszercsak ledob! :S

Köszönöm a választ!
bon
De ez esetben közli is a gép, hogy gond van a cmos-al.

Ha lemerül az elem az alaplapban, akkor igen.
igen, tudom, de az a baj, hogy bios nem engedi az usb bootolást, és nem tudom miért, pedig tudja elvileg, olyan mintha visszaállította volna a rendszer a bios egy alap beálllításra, ez elõfordulhat?
Win7-es bootolható pendrive aktuálisabb lenne 😊 Na meg jobb is.
szerintem sikerült megcsinálnom a bootolható vista-t pendrive-ra, csak az a baj, hogy a biosban, nem lehet beállítani az usb-s bootolást, pedig régebben amikor állítgattam be a rendszert, akkor láttam, hogy be lehetett usb-t is állítani, de most csak atapi cd-t, hdd, s floppy-t ír ami nincs is a gépbe. Emlékszem régebben sokkal több lehetõség közül lehetett választani. Ez miért van, valami átállítódott a biosban vagy mi?
Tetsuo
Na, ezt nem tudtam. Cheers.

[HUN]FaTaL
Nem egészen. Elõször is kell csinálni egy bootolható telepítõt pendrivera. usite.hu-n van rá szoftver: A Bootable USB. Utána kell beállítani a BIOSban, hogy a pendriveról bootoljon majd simán fel lehet róla telepíteni az oprendszert úgy mint egy dvdrõl (XP-vel nem mûködik a progi).

http://goo.gl/gd6Zi5

Tetsuo
BIOS beallitas..

ezt lehet, hogy megpróbálom, de van egy gondom. lehet amatõr a kérdés, de hogyan tegyem újra, ha nincsen optikai meghajtó? én dvd-rõl szoktam felrakni, van más megoldás is, pl usb-rõl vagy máshogyan, ilyen esetben hogy lehet ezt megoldani?
Nem találtam semmi érdekeset. 😞

Mondd a haldoklónak, hogy szép az élet....

bon
Célszerû lett volna már egy sp-ket tartalmazó telepítõt felrakni, sok idõt és esetleg kellemettlenséget meg lehet vele spórolni. Amúgy én megnézném, hogy hátha ír valami okosat a gép eseménynaplója.

Üdvözletem a hölgyeknek és az uraknak!

Van egy kis problémám... Az egész úgy kezdõdött, hogy meguntam az Xp-t és felraktam a Vistat. Leszedtem hozzá az Sp1 és az Sp2 kiegészítõket. Telepítettem azokat is... Úgy tûnt, hogy minden klappol a rendszerben. Ez körülbelül addig így is volt, amíg be nem fejeztem a telepítéseket.
A probléma a következõ: körülbelül 2 percenként lefagy a rendszer pár másodpercre. Ez alapjáraton még túlélhetõ. Viszont játék közben irdatlanul idegesítõ tud lenni. Lábon kihordtam már néhány agyvérzést miatta... :S Körbenéztem, hogy mit tehetnék az ügy érdekében, de igazság szerint nem találtam semmi értelmes megoldást.
Esetleg van valakinek ötlete?

Ui.: p4 2,8ghz
2gb ram
ati radeon 9600xt 256mb

Mondd a haldoklónak, hogy szép az élet....

haveromnak csinált ilyet a vista ujratelepitette azóta jófelrakta a vistát rá 3 napra eltünt az optikai meghajtó és ujratelepitette és fasza
bon
vezérlõpult/programok és szolgáltatások

Köszönöm a választ.Én már nem vagyok annak a gép közelébe.De mit mondjak az ismerõsnek honnan kell törölni a google desktop alkalmazást?
A programok telepítése és törlése vagy hol van? Köszi.
szerintem a foglalat lehet a rossz, mert egyik pillanatról a másikra tüntek el, és elég valószínûtlen, hogy ugyanakkor szálljon el mindkettõ, plusz áram alatt vannak, mármint fizikailag mûködnek, csak a gép nem látja õket. egy pci foglalat-os ata raid kártyával meglehetne szerintem oldani a problémát, legalábbis reményeim szerint. azért köszönöm szépen a segítséget
bon
Nem, az optikai meghajtóra gondoltam

Mármint az alaplapon lévõ IDE foglalatra gondolsz?
bon
Gondolom meghalt az eszköz, láttam már ilyet, igaz nem túl gyakran.

sziasztok. a problémám nem feltétlenül oprendszer hiba, de talán annak is köze van hozzá. Szóval egyik pillanatról a másikra a gép nem ismeri fel az optikai meghajtókat (dvd író, meghajtó) és nem tudok rájönni miért nem. próbáltam jumpert cserélgetni, nem javult meg. megnéztem nem e a IDE kábel a rossz, bepróbáltam egy másikat, azzal sem megy. mi lehet a gond? nem tudok rájönni, fõleg, hogy a bios-ban sem mutatja, hogy ott lennének
Tetsuo
Driver v netbeallitas lesz.. szoszmotolj veluk. 😉