Internetezési \"technikák\"

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laalee
ugyhallottam a tvnetet korlatoztak eleg erosen 100/20 kbyte ra

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

TVNet kínálja a legtöbb speedet 2Mbps/512kbps 10 rongyért de magas a beugró. EMKTV-nek is van 1Mbps-es csomagja de azért már keményen zsebbe kell nyúlni. TvNetWork hálózatán nincs korlát, az elsõ fecskék még 400kbyte-al tobzódhattak, azóta ez folyamtosan esik a növekvõ userszám hatásása, most tudtommal 200k éjszaka, 80-100k nappal, de a további bõvülõ letszám ezt is le fogja apasztani a többi átlagos kábelnet speedlimit szintjére. Mindhárom szolgáltató nagyon kevés és lokalizált területen érhetõ el így nagyon szerencsésnek helyen kell lakni hozzájuk.

Ha jól látom másik topicban téged konkréten XIII. ker érdekl, ott viszont csak egyetlen szélessávú szolgáltatás van a Chello. Még microhullám elõfordulhat, mivel ott van a kerületben BIX központ így nem nagybefektetés micros rendszert csinálni azon a környéken.

Sávszélességre meg majd akkor érdemes visszatérni ha itt is veresnypiac lesz, de az még nagyon sok év. Addig annak is örülhet ha legalább van egy fajta lehetõséged szélessávú netre.

A kereset dolog pedig nem ér semmi, reálértéken soha nem lett itt annyi a net mint nyugaton, a költségek itt is azonosak, így maximum nominálértéken azonos díjak elképzelhetõk. De ahhoz is kellene sokkal nagyobb netes penetráció és nagyoan sok elõfizetõ, ami nálunk nincs. Kanadában 60%-os a netpenetráció, itthon 10 sincs. Az elõfizetõi bázis ott 250 millió itt 10. Ott 20% a szélessávú netezõk aránya a népességben itt 1% sincs. Ha megszünnek ezek a különbségek itthon is lesz hasonló neted, de az még nagyon odébb van idõben.
Taranov
Ja, ja le vagyuink maradva, de ezen nem is csodálkozom, de azért nem szívesen hasonlítgatom Svájcot Magyarországgal.
Sok közös tulajdonságuk van:
Mindkettõ kicsi, egyik sincs benne az EU-ban, mindkettõ európai, azonban Svájcccban könyebb az élet.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lammer
Helló!
Érdemes megnézni a köv. oldalt!
http://www.shoprogers.com/Store/Cable/InternetContent/lite.asp?shopperID=

Ez csak egy példa!
Elszomorító nem?
Magyarországon miért nincs ilyen?
Ha megnézitek 1.5 Mbites LEtöltésért ha beleszámoljuk a plusz 10 dolcsit is akkor havonta is 55 dollár(Most hogy kanadaivagyUSA tökkmind1) akkor is szánalmasak a magyar szolgáltatások a 10-13 ezres (jah és akkor ki lehet számolni mennyit keresnek az északamcsikhozzánk képest)512Kilobitért, nem?
levagyunkmaradvarendesennem? 😞
Apropó Van szerintetek olyan szörvisz itt Hunba ami kb ilyen sebességen mozog(TVnet a kerület miatt bukta,pedig az állítólag rulz)???
cable szinten?
...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Taranov
Van benne valami igazság...valami elgondolkoztató :-D

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Az kizárt. fatávkábel nem enged be mást a hálózatára, only Suxi.
Nekem még 9hónapom hátra van!Ha lejár a szerzõdés szeretnék gyorsabb fokozatra kapcsolni(Kábelnet sebesség)!Lehetséges ,hogy addigra Matáv Kábelen más ISP is szolgáltassanak?

\"Life is around you and in you.\"

Meghajlok tudásod elõtt mester,tényleg te voltál a gyorsabb😊)

Valamivel gyorsabb lehettem ha engem pakolt elõre, ráadásul neked csak blockcopy volt. 😊))
ADSL még sokáig jó technológia lesz Mo.-on. Sokat nem hiszem hogy gondolkodni kell ezen. Ezen kívül az embereknek ritkán van lehetõségük választani a szolgáltatások között, az még nagyon odébb van. ADSL ára sem fog változni még jó ideig, akciózás sem lesz belõle, szerintem újíts ha elégedett vagy az ISP-del.
gyerekek ..és mi a prognózis? mert lassan meg kellene újitanom az ADSL szerzõdésemet...elmegy az még 2 évre is vagy már a küszöbön a megváltónk?
Egyszerre😊

" Nálunk a GaTeS hálózatot is csak akkor hittem el amikor saját szememmel láttam "

GaTeS Group, de tök lényegtelen számodra mert egyenlõre csak a mi ltp.-ünkön szolgáltatnak, Bp.-en ez a referencia munkájuk. Csak lakótelepek és lakóparkok a célpontjaik és nem árt egy GTS gerinchálózat a közelben mert arra építenek. Ezzel most nem tudtalak feldobni. 😞
Taranov
Mi a neve a szolgáltatódnak?

Majd meglátjuk, én mindig több vasat tartanék a tûzben. Anno ilyen volt adsl meg kábelnet, aztán késõbb jöttek a microsok, mind a 4, végül GPRS-en is elgondolkodtam. De mákomra jött végül egy olyan amelyik telepít is és az igényemhez is passzolt.
Taranov
De a fatáv túl kriminális, azért egy kis cég sztem csak jobb....

Na ez az ami fatávnál 2 évig nem mûködött. 😞 Csak a duma
Taranov
Értem, de én nem adok nekik sok idõt, had szarakodjanak a mikrohullám kiépítésével 😊
Azt mondta 30-45 nap, akkor 45 nap, 30 nap múlva nem fogok rájukjárni, hogy csinálják-e már, de 45 nap múlva kész kell lenniük.

Taranov
Jók a megérzéseid 😊)))

Taranov
Miért? Komolyan gondoltam, de mi a poénos? 😊)

Ha megcsinálják miért ne menne. De ott van az ha. 😞 Engem 2 éven át hitegetett azzal a fatáv hogy 2-3 hónapon belül biztos lesz kábelnetem meg ADSL-el, aztán a mai napig nem csinált semmit itt a telepen. Tudod ezek után én úgy vagyok vele hogy az ilyen ígérgetéseket nagyon nagy fenntartással kezelem. Nálunk a GaTeS hálózatot is csak akkor hittem el amikor saját szememmel láttam és fülemmel hallottam hogy komolyan gondolják és amikor nekikezdtek az építésének akkor már tudtam ebbõl lesz is valami.
Aszthittem pojénkodsz,de ha komolyan mondtad😊)))

Megérzés😊

Taranov
De ha egyszer megépíteteék, és egyszer volt netjük már fog mûködni, nem?

Taranov
Mi a poén? 😊

Taranov
NEm vagyok nagy online gamer, de ezt te hogyan találtad ki? 😊)

A kíváncsiság alapvetõ emberi tulajdonság, csak egyeseknél 3 napig tart a csoda, vannak aki képesek 3 hónapig kitartani. A hálónkon az utóbbiak miatt volt szívás, számomra érthetetlen miért terhelte 3 user napi 24h-ban a sávszélt.
Nekem beleférne 1.5x több is az upload miatt, de 512-vel +33%-al több is lehetne. 😊
"live show-kat "
Mot nagyot csalódtam😊

Anyyit össze se lehet hozni ha kiszámolod(ha egész 24H-ban teljes sávval töltenél akkor sem)

Az azért már elég hardcore mondjam azt már beteges warez mennyiség. Nekem 2 hónap alatt 35GB forgalmam volt és jó sok ISO meg film volt benne és néztem live show-kat még az elsõ hetekben igaz nem orrvérzésig és netradio is szól igaz az sem 24h-ban, WinAmp többnyire offline. És ebben benne van nem csak az én igényem mert másoknak is kellett töltenek rendesen cuccokat és tõlem is szedtek P2P meg FTP-n keresztül. Persze bele lehetne jobban is lendülni de ingyé ez sem volt olyan rossz. 😊
Nem ezt mondom. A modemes netnél jelenleg minden jobb és olcsóbb. Csak azt akartam mondani nem várj csodát és ne vedd 100%-nak azt amig ígérnek. Nyár óta már többeknek elmondták ezt amit leírtál 67-ben és azóta sincs netjük mert under construction.
Látom nem vagy nagy online gamer...

LOL😊))

Sir Quno Jedi
Vagy 150GB-t havonta :-))) !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Taranov
De azt ne mondd, hogy a LANportra ne fizessek elõ, mert nem elég jó! 😊
Ezt akartad mondani? 😊

LOL fõleg az utóbbi.

LanPort-ról csak annyit nincs túl sok lóvéjuk, ezért eddig is csak inkább ígérték a szolgáltatást de ne történt semmi kézzelfogható részükrõl. Ha nagyon szigorúan nézem ez igaz a többire, sajnos. Az a baj internetszolgáltatónak lenni nagyon nagy befektetés így jó tõkebefektetõ nélkül kivitelezhetetlen. SysTel-nek van ilyen befektetõje tudtommal, és építgetik is hálózatot, az viszont nekem sem érthetõ hogy az eddig elkészült szakaszokra miért nem kötnek rá usereket.
Taranov
A Systel honlapján található:
--
100% internet 0% telefonköltség
--
Az Axelero megoldás mindenkinet címû prospektusa címlapján olvasható:
--
Internetcsomagjaink úgy illenek Önhöz, mint a mesebeli üvegcipõ Hamupipõkére.
--
:-D

Taranov
Nekem a Drak Age of Camelot nevû Online MMORPG-re kéne a kapcsolat, az 64-en nem jó, 128-on elmegy, 192-n, (ha ez télleg annyi) nagyon jó lesz.

Taranov
értem, de nekem ez magas 😊
Ha én játszom, nem érdekel, mennyi idõ alatt jut el, csak az a lényeg, hogy gyors legyen 😊

Taranov
Én egy 192-est gondoltam, mert az ISDN 128, kipróbálnék egy nagyobbat. 😊
Nem akarok olyan kicsit, mert lehet, hogy megbánom, és igaz, hogy megengedik a feljebbváltást, akkor is el kell menni az üzletbe. Az a gondom, hogy van mmár egy domain-em, de az elõfizetéshez mégegy jár 😊

Ez egy tracert statisztika, azt mutatja meg az adott célgépig milyen útvonalon jutsz el az interneten és a köztes állomásokat milyen gyorsan éred el.

Pl. ebbõl az látszik hogy 10 lépés alatt ér el Xbox egy német szervert és a címek elõtti ms értékek pedig a router válaszideje miliszekundumban. Ez minél kisebb annál jobb, pl. neki játékhoz kellene aminél fontos a kis és stabil válaszidõ.
Ezt neked kell tudnod mennyi sávszél az amennyiért hajlandó vagy fizetni. Egyébként az egyik ISP-nek sem fáj ha idõvel nagyobb csomagra váltasz. 😊 Ilyen esetben nem szokták figyelembe venni a szerzõdésbeli elkötelezettség idejét, hanem megengedik a váltást felfelé.

Ha nem akarsz nagy fileokat letölteni és nem fontos a nagy sebesség, csak az számít hogy böngészni akarsz és chatelni és maga a 24h-s kapcsolat a lényeg akkor akár egy 64kbps-es vonal is elég. Ha nagyok az igényeid és pl. több CD-s filmeket akarsz letölteni akkor oda kell a kraft.
Taranov
Shabba: Köszi az ötletet a mikrohullámú internettel kapcsolatban, a LANPortot felhívtam, azt mondták, hogy a Testvérhegyen a Remetehegyi úton a II. Rákócszi Ferenc Általános Iskola közelében van egy megrendelésük, onnan el tudják vezeti sok kilóméterre, és én sem vagyok tõlük messze.

Ez nem 100%, nem is 90%, hisz õk egyáltalán nem tudják hol lakom, de azt mondták, hogy nem lehetetlen, tehát majd kijönnek felmérni.

Még lenne egy kérdésem:
A 192 kbps nem sokkal rosszabb a 256-nál?
Ez egy hülye kérdés, de talán neked nagyobb tapasztalatod van ebben, mivel 192 kbps-mal büngészni ugyanúgy szeretek, mint 256-tal 😊, de arra gondoltam, hogy esetleg vannak olyan dolgok, amihez jobb egy 256-os.
Szerinted megér havi 2900 Ft felárat az a plusz 64 kbps?

Köszi: Taranov

Taranov
Ezek IP címek?
MMi ennek az értelme?

Muhaha megint a ború elötti csendet kaptam el😊
A mostani:
" 1 26 ms 26 ms 22 ms asr0-varosmajor.matav.net <145.236.225.162>
2 26 ms 26 ms 26 ms ge4-0-0-19.pe0-ip2.matav.net <145.236.237.253>
3 197 ms 271 ms 432 ms ge1-0-0.border2.matav.net <145.236.245.10>
4 260 ms 257 ms 250 ms dtag-if.matav.net <145.236.246.10>
5 267 ms 264 ms 253 ms F-gw12.F.net.DTAG.DE <62.154.17.194>
6 247 ms 240 ms 235 ms so-3-0-1.pr2.fra1.de.mfnx.net <216.200.116.101>

7 232 ms 233 ms 242 ms so-0-3-0.cr1.fra1.de.mfnx.net <62.4.68.145>
8 239 ms 237 ms 242 ms so-1-0-0.cr1.fra2.de.mfnx.net <62.4.64.29>
9 192 ms 184 ms 183 ms pos1-0.er1a.fra2.de.mfnx.net <62.4.64.18>
10 166 ms * 152 ms 62-4-67-21.ngz-datacenter.net <62.4.67.21>"

" 1 26 ms 31 ms 25 ms asr0-varosmajor.matav.net <145.236.225.162>
2 48 ms 91 ms 149 ms ge4-0-0-19.pe0-ip2.matav.net <145.236.237.253>
3 29 ms 26 ms 26 ms ge1-0-0.border2.matav.net <145.236.245.10>
4 59 ms 57 ms 57 ms dtag-if.matav.net <145.236.246.10>
5 68 ms 66 ms 70 ms F-gw12.F.net.DTAG.DE <62.154.17.194>
6 63 ms 66 ms 73 ms so-3-0-1.pr2.fra1.de.mfnx.net <216.200.116.101>

7 68 ms 67 ms 68 ms so-0-3-0.cr1.fra1.de.mfnx.net <62.4.68.145>
8 71 ms 69 ms 67 ms so-1-0-0.cr2.fra2.de.mfnx.net <62.4.64.33>
9 73 ms 68 ms 66 ms pos0-0.er1a.fra2.de.mfnx.net <62.4.64.22>
10 66 ms 68 ms 69 ms 62-4-67-21.ngz-datacenter.net <62.4.67.21>"
Ilyet sem láttam még,kezdem azt hinni ,hogy javulás lesz(mondjuk a multkori 55ms jobban esne😊

Taranov
Igen, végülis ha a GPRS lesz, az se olyan nagy baj, mert az ISDN-em megmarad, tehát ha valami naggyon gyors nem kell végülis a dupla isdn ott van, csak dupla sebesség = dupla percdíj 😞
Oké, megkérdezem a mikrósokat, egyébként a mikro milyen? Jó?

ADSL-t csak fatáv tud adni, de mivel optikai terület ezért reménytelen. Kábelnetet is csak fatávtól tudsz kapni, de szerintem az sincs. III.ker az fatáv gyarmat itt nincs más szolgáltató csak õk. Sajnos. 😞

Próbáld még meg 4. hozzászólásban felsorolt micros cégeket, õk mit mondanak neked. A legnagyobb esélyt Systelnek adom. Ha az sem jön be nem marad más csak a GPRS.