Hálózat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Töltsük le az internetet!
öcsém gépén win 98 van, és bármilyen protokollt adok a gépéhez nem akarja látni a win xp-s gépeket. Netet viszont eléri (egy router van, abba megy minden). mi lehet a gond?
2. veszel egy routert , ha nincs . 8000-csillagos ég meg kábelt.
1. pontnál az egyik gépedrõl osztod le a netet a masiknak, igy a megosztonak is mennie kell, amikor a kiszolgált gép netezni akar. viszont olcsobb talan az anyagkoltseg. pár ezerrel.
2. pont kicsit dragabb, de ott egymastol fuggetlenul mehetnek a gepek a netre, akar 4 is egyszerre ( altalaban 4 portosak a routerek )
2a. ha maeg drotnelkuli (wlan) halozatot epitesz ki, akkor még kábel sem kell. de ez egy 5-6000 Ft os radios halokartyat tesz szuksegesse a gépben. ( persze ezekhez a drotnelkuliekhez is 4 gep kapcsolodhat kabellel )
szal ilyesmi.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van 3 db számítógépünk. Az internet 2560 Kbit/s
sebességû kábelnet és 2 db gép csatlakozatatható. Szeretnék még egy 3. gépet is (egy 3.szobában) az internetre állítani. És ez kb. mennyibe kerül nekem?
A segítséget elõre is köszönöm😊
Régebben találkoztam egy hasonló problémával, amikor ugyanezt írta ki nekem a windows, amikor egy sis integrált kártyás gépet akartam egy 3com 10Mbites ISA-s kártyával összekötni, de akkor a sis kártya driverének frissítése megoldotta a problémát. Ráadásul akkor az egyik gépen xp a másikon 98 volt, de most mindkét gépen xp van, amit össze akarnak kötni a barátaim.
de nem megy
AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3
MEg valami olyan progi kéne amivel hálózatron lévõ többi gépen tudom korlátozni a tetet tehát engedélyezin és letilteni gépenkélnt
Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémrõl nem sõt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhetõ, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erõforrás használatához"
szvsz vmi nem negedi nekei hogy a hálózat használodjon. de nemtom :$
porki fagyok fállalon
rúterem van, én gépemen megy a net, ugyhogy csak összevan dugva.
namost anuykám gépén nem megy a net, pedig össze van dugva,
ikszpé kiirta hogy uj frissitéseket lehet telepiteni,
de ie nemmegy, sky-se, aztmondja lehet tüzfal mögött van.
hálózati hejekbe megnéztem a heji kapcsolatot, és leszedtem rola a tüzfalat,
de azota sem megy.
tegnap ment anyám gépén, csak most régi ikszpé lett elõhozva :$
valaki valamit tudna segiteni? :$
porki fagyok fállalon
(O_o)
Vastag PS2-õm van. Vettem hozzá egy network adaptert. Az adapter hátulján egy nyílás van:network line néven.
Amikor kihúzom a számítógép hálókártyájából a modemes kábelt és próbálom rádugni akkor nem megy bele. A forma ugyanaz de a nyílás kisebb mint a modemes kábelen lévõ. Hogyan tudom a modemet rákötni az adapterre? Tudna valaki segíteni?
nekem az lenne a problémám,hogy van 2 gép az eggyiket nevezzük a-nak a másikat b-nek.Na az A latja a B-t de B nem az A-t viszont játékba tökéletesen megy mind a 2 Xp-s gép pls help
Ha a Boci csokiban tej van, mi van a Tibi csokiban?
Milyen OP rendszered van?
NT alatt pl.felhaszálói jogot is kell adnod a kliens gép részére.Az osztott
mappád lehet csak olvasható ill.teljes elérésû is.
VNC viewert akarok használni 2 gépen(ezzel a progival egy ablakban látom amit a másik csinál, ill én is beleavatkozhatok)
Az egyik gépról megy a másikról nem. Van 1 megosztott mappa is mind2 gépen, és az egyikrõl el lehet érni a másikat a másikról viszont nem érhetõ el. TEhát nem a vnc-vel van a gond, hanem a hálozati beállításokkal. Amikor elinditom a megosztott doksi mappát akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
"XY nem érhetõ el, lehet hogy nincs joga a hálózati erõforrás használatához.
Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.
A hálozati elérési ut nem található."
Mi a teendõ hogy lássa a másik gép is, és mi lehet a baj?
Thx
Az egyetemi hálózatot lanon keresztül lehet elérni a kollégiumban. Eddig egy gép osztotta a netet 2 hálókártya segítségével. Mostanság ez rejtélyes okból nem mûködik. Ha berakok egy switchet, az le tudja osztani mindkét gép számára a netet?
Adott egy nyomtató(HP2430) és egy xp, sp2vel. Egy idõ után, ha a megosztott nyomtatót el akarom érni, vagy csak a géphez akarok csatlakozni, azt írja, hogy nem létesíthetõ több kapcsolat ezzel a számítógéppel. Ez mitõl van?
Köszi
Hálózathoz kéne egykis help. Van két gépem, és meg szeretném oldani, hogy az egyik a másiko keresztül érje el a kábel netet. Megoldható lenne ez?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Létre akarok hozni egy kapcsolatot, ami engedélyezi a bejövõ kapcsolatokat, de a win azt irja, hogy:
"A bejövõ kapcsolatok mûködése az Útválasztás és távelérés szolgáltatástól függ, amely nem tudott elindulni. További információ a rendszer eseménynaplójában található."
Erre válaszoljatok légyszi!Nagyon fontos lenne!
Foszfor - jo arc :o)
internet nem kell!
Csak Játék!!!
Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!
Ha 4-5 gépet szeretnénk összekötni a haverokkal, akkor mik kellenek hozzá?(hub v. switch v. router,milyen kábelek)
Köszi a válaszokat!
Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!
MSI-K8N NEO PLATINUM, 1GB RAM PC400,AMD SEMPRON 3100+,HDD 160 GB, SAPPHIRE ATI RADEON 9250 256 MB,BENQ 19\" FPD,7.1 OPTICAL SOUND
Kb. 20x.
Aztán 21x-re összejött és azóta is megy.
Ez a winfos rejtelme.
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Sok sikert!
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Segítségre van szükségem az otthoni hálózat kiépítésében:
Adott 2 gép:
1. XP + ADSL + Nyomtató
2. ME
Sehogyan sem akar összejönni a dolog. Mind2 gépbe ugyanolyan 100Mbites kártyát raktam. Az XP össz-vissz annyit érzékel, hogy amikor a 2. gépet bekapcsolom, akkor kiírja, hogy csatlakoztatva. Ha jó kedve van, akkor a teljes hélózatban meg is jelenik a másik gép neve, de tallózni nem tudok rajta. Sajnos a ME-nek eléggé le van egyszerûsítve a hálózat-installja (az XP-hez képest) A ME-s gépen pedig nem is látni a gazdagépet. Sõt! Igazából a hálózat-installnál arra sem láttam egyértelmû utalást, hogy az 1. a server, a 2. pedig a kliens.
A hardware-es része biztos, hogy jól van installálva, de a software-es ezek szerint nem. Egyszerû UTP kábellel vannak összekötve, Router-re nem szívesen költenék.
Ha valaki tudna adni egy folyamat-instrukciót, akkor annak nagyon örülnék! Köszi szépen elõre is!
-----][----www.di.fm-----][------
azért kössz 😉
1.) Start->Vezérlõpult->Hálózati kapcsolatok->Dupla katt a helyi kapcsolaton
2.)Tulajdonságok, majd jelöld ki a TCP/IP protokollt és újra tulajdonságok
3.)Az IP-címet szépen fixáld le, tehát ne automatikus kérés legyen, hanem Te adj meg egy általad választottat. Alhálózati maszk a megszokott(amit ajánl), alapértelmezett átjárót hagyd üresen. Sok szerencsét!
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Biosban nincsen véletlenül letiltva?
winreinstall volt, és a helyi kapcsolatra azt írja ki,hogy korlátozott vagy nem jött létre...
nem tudom mit xsináljak vele, de nagyon idegesítõ a dolog,hogy friss windows ezt csinálja :'(
Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC hálókártyám van, driver fennt van...
Router Belkin Hálózati Router 4port 10/100 /F5D5231/ 9,992 Ft,- 12,490 Ft,-
Router Belkin Wireless 2,4 GHz-es 54G/vezeték nélküli,f5d7230/ 13,292 Ft,- 16,615 Ft,-
Router Belkin Wireless 2,4 GHz-es /vezeték nélküli,f5d8230/ 28,292 Ft,- 35,365 Ft,-
Router D-Link DI-604 / ADSL, 4Port/ 9,292 Ft,- 11,615 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port (Tuzfallal) BR-6104K 9,992 Ft,- 12,490 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Printer port (US😎 BR-6104KP 11,992 Ft,- 14,990 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Printer port(Parallel) BR-6104P 12,092 Ft,- 15,115 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Wireless Access Point BR-6104WB 15,992 Ft,- 19,990 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Wireless Access Point BR-6104WG 19,992 Ft,- 24,990 Ft,-
Router Edimax Wireless lan BR-6114WG 19,292 Ft,- 24,115 Ft,-
Router SMC 4 Port 10/100 7004VBR V.2 9,692 Ft,- 12,115 Ft,-
Router Linksys Cable/DSL 4port 16,692 Ft,- 20,865 Ft,-
Router Linksys Cable/DSL 8 port 25,392 Ft,- 31,740 Ft,-
Router Netgear Cable/DSL 10/100 4port RP614 10,492 Ft,- 13,115 Ft,-
Router SMC Cable/DSL Broadband 8port/Printserver SMC7008ABR 21,992 Ft,- 27,490 Ft,-
Router STLAB 4 Port 10/100 7,492 Ft,- 9,365 Ft,-
Router TOPCOM Broadband Router BR-604 9,292 Ft,- 11,615 Ft,-
Router ZyXEL ZyAir B-1000 Wireless Access Point (11Mbs) + 1port LAN 17,992 Ft,- 22,490 Ft,-
Router ZyXEL ZyAir G-1000 Wireless Access Point (54Mbps) + 1port LAN 28,092 Ft,- 35,115 Ft,-
Router ZyXEL Prestige 324 Cable/DSL 4+1port 14,192 Ft,- 17,740 Ft,-
Router ZyXEL DSL/Cable Security Sharing Router P334 12,692 Ft,- 15,865 Ft,-
a baloldali a bruttó ár.
Ha meglesz mit kell beállítanom, hogy jól menjen a hálózat?