Hálózat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Össze kéne kötnöm egy normál gépet egy laptoppal. Összesen van hozzá egy patch kábelem amivel a net van bekötve. Lehetséges összekötni a két gépet, hogy fájlokat tudjak oda-vissza küldözgetni, ha egyszerûen összekötöm vele a két gépet? (kihúzoma modembõl és a másik gépbe dugom)

Töltsük le az internetet!

grizzly21
nos:
öcsém gépén win 98 van, és bármilyen protokollt adok a gépéhez nem akarja látni a win xp-s gépeket. Netet viszont eléri (egy router van, abba megy minden). mi lehet a gond?

1. veszel még egy hálókártyát 2000Ft mondjuk, meg x méter utp kábelt mittomén 50-100ft/m
2. veszel egy routert , ha nincs . 8000-csillagos ég meg kábelt.

1. pontnál az egyik gépedrõl osztod le a netet a masiknak, igy a megosztonak is mennie kell, amikor a kiszolgált gép netezni akar. viszont olcsobb talan az anyagkoltseg. pár ezerrel.

2. pont kicsit dragabb, de ott egymastol fuggetlenul mehetnek a gepek a netre, akar 4 is egyszerre ( altalaban 4 portosak a routerek )
2a. ha maeg drotnelkuli (wlan) halozatot epitesz ki, akkor még kábel sem kell. de ez egy 5-6000 Ft os radios halokartyat tesz szuksegesse a gépben. ( persze ezekhez a drotnelkuliekhez is 4 gep kapcsolodhat kabellel )

szal ilyesmi.

sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van 3 db számítógépünk. Az internet 2560 Kbit/s
sebességû kábelnet és 2 db gép csatlakozatatható. Szeretnék még egy 3. gépet is (egy 3.szobában) az internetre állítani. És ez kb. mennyibe kerül nekem?

A segítséget elõre is köszönöm😊
Amúgy patch kábel mihez kell? Mert nálam crosslink kábellel van a 2 gép a routerre kötve, és a kábelmodem is crosslinkkel van a routerre kötve.
crosslink kábellel van összekötve. De mondom: ugyanezzel a kábellel volt összekötve ezek közül az egyik gép egy másikkal, és akkor jó volt.
crossover , crosslink , fordítókábelt kell hasznalniuk. szerintem ok nem ilyet hasznalnak.

Van 2 gép, amit a barátaim össze akarnak kötni. Az egyik gép ezek közül tegnap össze volt kötve egy másikkal, azzal mûködött, meg régebben az én gépemmel is volt összekötve azzal is mûködött. Ma összekötöttük azt a gépet, egy másikkal. De azt írja a windows, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Mindkét gépen be van állítva jól a hálózat, a drivereket most frissítettem a legújabbra mindkét gépen, a kábel biztos jó, mert tegnap azzal lett összekötve ezek közül az egyik gép egy másikkal. De mégis még mindig a hálózati kábel nincs bedugva szöveg jelenik meg. Mindkét gépben Realtek RTL8139 integrált hálókártya van.

Régebben találkoztam egy hasonló problémával, amikor ugyanezt írta ki nekem a windows, amikor egy sis integrált kártyás gépet akartam egy 3com 10Mbites ISA-s kártyával összekötni, de akkor a sis kártya driverének frissítése megoldotta a problémát. Ráadásul akkor az egyik gépen xp a másikon 98 volt, de most mindkét gépen xp van, amit össze akarnak kötni a barátaim.
Clava
igen visszaolvastam nálunk is mindenki rendszergazda
de nem megy

AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3

grizzly21
azt válaszolták, hogy rendszergazdának kell lennem..csakhogy az vagyok.

Clava
az fasza 😊 és senki nem válaszolt még rá?

MEg valami olyan progi kéne amivel hálózatron lévõ többi gépen tudom korlátozni a tetet tehát engedélyezin és letilteni gépenkélnt

grizzly21
ugyanez a gondom..nem tudom

Clava
hali
Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémrõl nem sõt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhetõ, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erõforrás használatához"

Borgi
anyu gépéröl nemtom elérni a ruttert sem :$
szvsz vmi nem negedi nekei hogy a hálózat használodjon. de nemtom :$

porki fagyok fállalon

Borgi
sziasztok fiukák.
rúterem van, én gépemen megy a net, ugyhogy csak összevan dugva.
namost anuykám gépén nem megy a net, pedig össze van dugva,
ikszpé kiirta hogy uj frissitéseket lehet telepiteni,
de ie nemmegy, sky-se, aztmondja lehet tüzfal mögött van.
hálózati hejekbe megnéztem a heji kapcsolatot, és leszedtem rola a tüzfalat,
de azota sem megy.
tegnap ment anyám gépén, csak most régi ikszpé lett elõhozva :$
valaki valamit tudna segiteni? :$

porki fagyok fállalon

gordonmail
Kikapcsolod a Routert és a géppel tárcsázol, egyébként is minek? Elméletileg olyan dolgot nem akadályoz meg a tûzfal. Ha mégis, akkor keresd meg a programnak a portját és azt engedélyezd/tíltsd.

(O_o)

Valaki tudna nekem segíteni? van egy routerem és van benne tûzfal szeretném a tûzfalat kikapcsolni egy kis idõre hogyan tudom leállítani???
Próbáld meg másik kábellel.

Tudom hogy nem ebbe a topicba tartozik de talán itt tud valaki segíteni.
Vastag PS2-õm van. Vettem hozzá egy network adaptert. Az adapter hátulján egy nyílás van:network line néven.

Amikor kihúzom a számítógép hálókártyájából a modemes kábelt és próbálom rádugni akkor nem megy bele. A forma ugyanaz de a nyílás kisebb mint a modemes kábelen lévõ. Hogyan tudom a modemet rákötni az adapterre? Tudna valaki segíteni?
grizzly21
XP mind2 gépen

Hali
nekem az lenne a problémám,hogy van 2 gép az eggyiket nevezzük a-nak a másikat b-nek.Na az A latja a B-t de B nem az A-t viszont játékba tökéletesen megy mind a 2 Xp-s gép pls help

Ha a Boci csokiban tej van, mi van a Tibi csokiban?

Üdv!
Milyen OP rendszered van?
NT alatt pl.felhaszálói jogot is kell adnod a kliens gép részére.Az osztott
mappád lehet csak olvasható ill.teljes elérésû is.
akkor passz

grizzly21
dehogynem!

azon a gépen amin hibaüzit kapsz valszeg nem vagy rendszergazda.

grizzly21
Egyébként VNCt használ valaki?

grizzly21
Kérdés:
VNC viewert akarok használni 2 gépen(ezzel a progival egy ablakban látom amit a másik csinál, ill én is beleavatkozhatok)
Az egyik gépról megy a másikról nem. Van 1 megosztott mappa is mind2 gépen, és az egyikrõl el lehet érni a másikat a másikról viszont nem érhetõ el. TEhát nem a vnc-vel van a gond, hanem a hálozati beállításokkal. Amikor elinditom a megosztott doksi mappát akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
"XY nem érhetõ el, lehet hogy nincs joga a hálózati erõforrás használatához.
Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.
A hálozati elérési ut nem található."
Mi a teendõ hogy lássa a másik gép is, és mi lehet a baj?
Thx

deep
Jah.
Tud valaki segíteni:
Az egyetemi hálózatot lanon keresztül lehet elérni a kollégiumban. Eddig egy gép osztotta a netet 2 hálókártya segítségével. Mostanság ez rejtélyes okból nem mûködik. Ha berakok egy switchet, az le tudja osztani mindkét gép számára a netet?
deep
Hátha valaki tudja mi a megoldás:
Adott egy nyomtató(HP2430) és egy xp, sp2vel. Egy idõ után, ha a megosztott nyomtatót el akarom érni, vagy csak a géphez akarok csatlakozni, azt írja, hogy nem létesíthetõ több kapcsolat ezzel a számítógéppel. Ez mitõl van?

Köszi
Narancs
Hali!
Hálózathoz kéne egykis help. Van két gépem, és meg szeretném oldani, hogy az egyik a másiko keresztül érje el a kábel netet. Megoldható lenne ez?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Hali!
Létre akarok hozni egy kapcsolatot, ami engedélyezi a bejövõ kapcsolatokat, de a win azt irja, hogy:

"A bejövõ kapcsolatok mûködése az Útválasztás és távelérés szolgáltatástól függ, amely nem tudott elindulni. További információ a rendszer eseménynaplójában található."

Erre válaszoljatok légyszi!Nagyon fontos lenne!
mi is épp ezt fogjuk csinálni szal ha vki segit akkkor nekem is segit!

Foszfor - jo arc :o)

csoxy6

Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!

csoxy6
ja

internet nem kell!

Csak Játék!!!

csoxy6
Kérdés:

Ha 4-5 gépet szeretnénk összekötni a haverokkal, akkor mik kellenek hozzá?(hub v. switch v. router,milyen kábelek)
Köszi a válaszokat!

Hellósztok! Azt szeretném, hogyha szeretnék 2PC-t összekapcsolni (WinXP+WinXP) mi a teendo? Kérnék szépen 1 pontos leírást, mert mi már mindent megpróbáltunk. IP-cím, stb. De valahogy nem megy. VALAKI SEGÍTSEEEEN!!!! A leírást eloreis köszönöm annak, aki elküldi.

MSI-K8N NEO PLATINUM, 1GB RAM PC400,AMD SEMPRON 3100+,HDD 160 GB, SAPPHIRE ATI RADEON 9250 256 MB,BENQ 19\" FPD,7.1 OPTICAL SOUND

Nekem össz-vissz annyit lát az XP-m, hogy a másik gép mikor van bekapcsolva. Olyankor annyit ír ki, hogy csatlakoztatva... Látja is a másik gépet a teljes hálózatban, de tallózni nem lehet rajta valami jogosultság miatt. A Kliensen mit kell beállítani? Ráadásul onnan még az XP-s gépet sem látom.

stp4trick
Jó egy hete csináltam én is, és az általam leírtaknak megfelelõen jártam el.
Kb. 20x.
Aztán 21x-re összejött és azóta is megy.
Ez a winfos rejtelme.

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Köszi, ez már mind megvolt de még mindig semmi eredmény...

stp4trick
A kábelnek crosslinknek kell lennie, a gépeket meg kell osztani, és az Xp-n futtasd le a hálózatvarázslót. Ott tucc csinálni hálózatvari lemezt, amit átraksz a másikba és ott is lefuttatod. Az xp-s gondolom a kiszolgáló, így ott a hálókártyát állítsd alapba 192.168.0.1 IP-vel a kliensgépben viszont dinamikusra állítsd, vagyis automatát pipálj.
Sok sikert!

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Mégvalamit észrevettem: A kliens gépen a hálókártlyán a led vibrál ahelyett, hogy folyamatosan világítana. A kábel mozdulatlan,a vibrálás viszonylag egyenletes

Azt még hozzuátenném, hogy átolvastam a teljes fórumot, s minden eddigi tanácsot figyelembevettem, de még így sem mûxik! (Agyamra mennek ezek a rohadt gépek...)

Üdv Mindenkinek!

Segítségre van szükségem az otthoni hálózat kiépítésében:

Adott 2 gép:
1. XP + ADSL + Nyomtató
2. ME

Sehogyan sem akar összejönni a dolog. Mind2 gépbe ugyanolyan 100Mbites kártyát raktam. Az XP össz-vissz annyit érzékel, hogy amikor a 2. gépet bekapcsolom, akkor kiírja, hogy csatlakoztatva. Ha jó kedve van, akkor a teljes hélózatban meg is jelenik a másik gép neve, de tallózni nem tudok rajta. Sajnos a ME-nek eléggé le van egyszerûsítve a hálózat-installja (az XP-hez képest) A ME-s gépen pedig nem is látni a gazdagépet. Sõt! Igazából a hálózat-installnál arra sem láttam egyértelmû utalást, hogy az 1. a server, a 2. pedig a kliens.

A hardware-es része biztos, hogy jól van installálva, de a software-es ezek szerint nem. Egyszerû UTP kábellel vannak összekötve, Router-re nem szívesen költenék.

Ha valaki tudna adni egy folyamat-instrukciót, akkor annak nagyon örülnék! Köszi szépen elõre is!

FeketeFény
Sziasztok! Van egy netgear 614 es routerem és nem le szeretném korlátozni bizionyos kimeneti portokon a sávszélt. Lehetséges ez? A setupban nem találtam megfelel beállítási lehetõséget.

-----][----www.di.fm-----][------

burkusdió
kössz a segítséget, ph-n már ajánlottá ezt a lehetõséget, megoldódott a problémám...
azért kössz 😉

MiloShee
SP2 ugye?<#buck> Az új biztonsági cuccos szívózik.Én személy szerint így oldom meg:
1.) Start->Vezérlõpult->Hálózati kapcsolatok->Dupla katt a helyi kapcsolaton
2.)Tulajdonságok, majd jelöld ki a TCP/IP protokollt és újra tulajdonságok
3.)Az IP-címet szépen fixáld le, tehát ne automatikus kérés legyen, hanem Te adj meg egy általad választottat. Alhálózati maszk a megszokott(amit ajánl), alapértelmezett átjárót hagyd üresen. Sok szerencsét!

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Az eszközkezelõben körülnéztél, hogy nincs-e ütközés, vagy esetleg valami olyasmi, ami a hardver mûködését korlátozná/akadályozná?
Biosban nincsen véletlenül letiltva?

burkusdió
nekem szoftveres problémám lenne...
winreinstall volt, és a helyi kapcsolatra azt írja ki,hogy korlátozott vagy nem jött létre...
nem tudom mit xsináljak vele, de nagyon idegesítõ a dolog,hogy friss windows ezt csinálja :'(

Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC hálókártyám van, driver fennt van...

grizzly21
512 KB/seces kapcsolathoz vennék routert (jó minõségût ami nem romlik el), viszont nem tudom melyiket. Itt van 1-2, csak nem tudom, hogy miszámít jónak. Nem wireless kell, hanem kábeles, 2 géphez.

Router Belkin Hálózati Router 4port 10/100 /F5D5231/ 9,992 Ft,- 12,490 Ft,-
Router Belkin Wireless 2,4 GHz-es 54G/vezeték nélküli,f5d7230/ 13,292 Ft,- 16,615 Ft,-
Router Belkin Wireless 2,4 GHz-es /vezeték nélküli,f5d8230/ 28,292 Ft,- 35,365 Ft,-
Router D-Link DI-604 / ADSL, 4Port/ 9,292 Ft,- 11,615 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port (Tuzfallal) BR-6104K 9,992 Ft,- 12,490 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Printer port (US😎 BR-6104KP 11,992 Ft,- 14,990 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Printer port(Parallel) BR-6104P 12,092 Ft,- 15,115 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Wireless Access Point BR-6104WB 15,992 Ft,- 19,990 Ft,-
Router Edimax Cable/DSL 4+1port+Wireless Access Point BR-6104WG 19,992 Ft,- 24,990 Ft,-
Router Edimax Wireless lan BR-6114WG 19,292 Ft,- 24,115 Ft,-
Router SMC 4 Port 10/100 7004VBR V.2 9,692 Ft,- 12,115 Ft,-
Router Linksys Cable/DSL 4port 16,692 Ft,- 20,865 Ft,-
Router Linksys Cable/DSL 8 port 25,392 Ft,- 31,740 Ft,-
Router Netgear Cable/DSL 10/100 4port RP614 10,492 Ft,- 13,115 Ft,-
Router SMC Cable/DSL Broadband 8port/Printserver SMC7008ABR 21,992 Ft,- 27,490 Ft,-
Router STLAB 4 Port 10/100 7,492 Ft,- 9,365 Ft,-
Router TOPCOM Broadband Router BR-604 9,292 Ft,- 11,615 Ft,-
Router ZyXEL ZyAir B-1000 Wireless Access Point (11Mbs) + 1port LAN 17,992 Ft,- 22,490 Ft,-
Router ZyXEL ZyAir G-1000 Wireless Access Point (54Mbps) + 1port LAN 28,092 Ft,- 35,115 Ft,-
Router ZyXEL Prestige 324 Cable/DSL 4+1port 14,192 Ft,- 17,740 Ft,-
Router ZyXEL DSL/Cable Security Sharing Router P334 12,692 Ft,- 15,865 Ft,-

a baloldali a bruttó ár.
Ha meglesz mit kell beállítanom, hogy jól menjen a hálózat?