RAM

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RussT
Szerintetek melyik jobb vétel a kettõ közül:

1024MB DDR400 - KINGMAX ORIGINAL - 18 473 Ft
1024MB DDR400 - Kingston - 17 833 Ft

? <#fejvakaras>

http://www.igazsag.extra.hu

már meglett a megoldás (pöcköt kellett eltolni)
én arra azt hittem, hogy az rögzíti be a microSD kártyát az adapterbe XD

vettem egy kártyaolvasót és egy corsait 512 mb-os microSD kártyát (adapterrel)
a problémám az lenne, hogy maikor csatlakoztatom az eszközt, akkor nem tok semmit se ráémásolni a kártyára, mert ezt írja ki hogy a lemez írásvédet... és törölni sem bírok. formázni úgyszintén. próbáltam levenni a jobb klikk tulajdonságoknál, de ott is hibát írt ki,
hogy lehet megszüntetni ezt a fajta írásvédettséget???

MaSzKa
azt nem értem memória és ram topic is van
azt vágom hogy random acces memory véletlen elérésû memóriát jelent

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Szerintem memóriahiba. Mert a három memónak mûködnie kéne együtt, igaz csak Single Channelban (bár ez alaplapfüggõ).

Asszem a memtest86 nevû progival lehet ellenõrizni.

Vinsanity15
szewasztok!aza gond hogy most van nekem 2x512 dual chanelben és ha berakom még az 512 t akkor indításnál agép felismeri h 1536 mb ramom van de miután tovább akarna lépni a win xp töltõképernyõhöz akkor csak egy szürke csík van a bal felsõ sarokban és nem megy tovább. sztetek mér va ez?

Vinsanity is back!!

VKiller
Másik topikban meg lett a válasz THX nekik

VKiller
Hali

Jelenleg egy 256mb-s Corsair és 2 512mb-s Kingmax memóriám van mindhárom 400mhz-s
Kérdésem: Szeretnék memóriát bõvíteni de nem tudom hogy járnék jobban ha ezek mellé vennék még 400mhz-set vagy valamivel gyorsabbat de jóval kevesebbet pl.: 1GB-t?
Vagyis: Jobb ha van 2gb lassú vagy az a jobb ha van 1gb gyorsabb, 15k-nál többet nem tudok költeni rá mert VGA-t is szeretnék venni.
Jah és az nem tudom lassítja-e a memória teljesítményét ha sok kisebb van benne (esetemben 3 + talán még 1) aminek a márkája nem egyezik csak a sebessége (400mhz)????

A segítséget elõre is köszönöm!!!

sziasztok...Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB PC2-6400U CL4-4-4-12 (DDR2-800) (TWIN2X2048-6400C4)...65.280-ért jó vétel ez?
Kíváncsi lennék hogy oldották meg. Mindenesetre a kettõt biztosan nem lehet keverni.

Eredetileg PC133 SDRAM van benne. Mindkét fajtából tartalmaz két slot-ot, csak éppen nem mertem DDR-t venni, nehogy ne mûködjön. Am köszi a segítséget.

...szar az egész mondá Krisztus és a hívők közé baszá a keresztet...

Igen. Az SDR SDRAM-ok viszont nem, a KT266A DDR memóriavezérlõt tartalmaz.

Hello!

Nem tudja esetleg valaki, hogy a 400 MHz-es DDR RAM-ok kmpatibilisek-e a Kobian KOB KT266a alaplapokkal? Csak mert PC133-as SD-RAM-ot nem találok 512MB-os méretben.

...szar az egész mondá Krisztus és a hívők közé baszá a keresztet...

Akos 001
aha,értem...

esetleg van olyan progi amivel gyorsíthatok kicsit a ram-okon??

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

dehogynem...az alkalmazások nem fognak egymásra várni amelyek memóriaigényesek,így a vinyó nem fog swappolni...egyébként meg nem lesz gyorsabb érezhetõen..(ha tuning ramokat veszel,akkor más a helyzet)
Jobb lesz mert több memória lesz így több adatot tud majd elõre betölteni az OP rendszer így egyes alkalmazások gyorsabban fognak indulni...

Hat max 1-2 rosszabbul megirt jateknak jon jol. Ahol jatek kozben mertektelenul daral a vincsi es ez alatt idoszakos szaggatasokat okoz, az megszunik (ha volt ilyen). Egyeb hatasa nem lesz.
Akos 001
szal hiába veszek még 1gb-ot semmivel sem lesz gyorsabb a gép?
vagy jobb?

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

az a 200-as az 400-as csak az effektív órajele 200.
Tehát nem változna semmi csak több ramod lenne.

Akos 001
Hy.
Nekem a gépben van 2db Kingston 512MB-os RAM.Sebességük 200MHz.
Szal az lenne a kérdésem hogy ha vennék bele egy1GB-ost (vagy két 512)
de 400MHz-est akkor jobb lenne.Szal a 200MHz-s nem tartaná vissza a 400-ast???
Meg lehet ezt valahogy oldani?

Bugz
Ja és jár az vmi hátránnyal ha nem egyezik meg?
És mér jobb ha megegyezik a mhz (órajelük)

Dirty South

Bugz
Csõ!
Ha van egy 256mb 333mhz-es ramom akkor muszály h amit most veszek mellé az is 333mhz-es legyen?
Vagy jo a 400mhz-es is.
Amugy amit most akarok venni az 512mbos

Dirty South

hát 2gbnál nem hiszem hogy fog szaggatni egyik hawernak is egy s993es 4800+ X2es melett mozog 2gb ram és tökéletesen megy rajta minden igaz két ati vieókároly van melette cross fireba kötve. szentem ha amdt akarsz akkor nem lét fontosság a ddr2!! olvastam olyan tesztet ahl éppen ghogy csak verte a ddr2 a ddr1t

szerintetek ésrdemes ddr2-re áttérni? mert most állok gépfejlesztés elptt és én már kinéztem magamnak egy s939-es asus a8n32-sli alaplapot. ebbe belemenne a régi kingmax ddr400-as ramjaim is.
mennyivel jobb a 400mhz-es ram mint a 800-as?
pl kétszer olyan gyorsan tölt be a játék?
a ramok miatt elõfordulhat szaggatás a játékban folyamatosan? (mondjuk 2 gb-nál)

NeoMaN
-g

NeoMaN
Fura, nekem sosem tette meg pedigg kézzel nem állítgatom.

Megteszi, hacsak nem állítottad be kézzel a pagefile méretét.

NeoMaN
Most durvát fogok mondani és biztos lehülyéznek, de:
Ha memóriát bõvítesz, attól függetlenül a windows virtuális memória kiosztása a régi marad /nem növekszik/.
Win újrainstall után viszont beállítja magát a megnövelt memóriához viszonyítva, ami biztos, hogy jót tesz a gépnek sebesség szempontjából. Nemtom miért nem tudja ezt megtenni reinstall nélkül.

NeoMaN
pfff

memória csere
Ha húzod a CPU-t akkor vedd vissza alapra. Végsõ esetben nyomj egy BIOS Safe Defaultsot.

Ha 2x1GB-ra bõvítesz, akkor nem hátrány a CMOS Clear. Egyébként semmit sem kell tenni utána. Elõtte (mármint beszerzés elõtt) viszont nem hátrány a kompatibilitásnak utánajárni.

Helló! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kicserélem a gépben a memóriát, akkor kell még valamit beállítani vagy csak beteszem és már megy is? Elõre is Kösz! és bocs a hülye kérdésért😄
Akos 001
törölt hozzászólás

thomasthomas
hi!

egy gépet szeretnék venni de egy ilyen fajta memo van rajta:
MDT DDR2 1Gb/533 MHz PC4200 /M924-533-16A (honlapja mdt.de)
tudnátok nekem vmi infót mondani errõl a márkáról,mert nekem teljesen ismeretlen.

elõre is kösz a segítséget.

Amíg le nem állítod.

Hi!

Nem tudja valaki mennyi ideig megy 1 memtest Stardard módban? (3óra 15perc után nem bírtam tovább)

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

még az elején a beklapcsolás után felismeri h benn van, kiírja h 512mb...

radeon 983760 überpro - csörgő ventillátorral, kólával leöntött kisegítő billentyűzet :D én nyertem

hell. volt a gépembe 256 ddr ram és vettem mégannyit de ha belerakom akkor nem akar elindulni a vindóz mert olyanokat hadovál h ez a fájl rossz ez a fájl hibás ez nincs meg az nincs meg. ezek pedig rendszerfájlok ám. kikapom a nyú ramot erre rögtön megy minden. h tuom megcsinálni h mûködjön???

radeon 983760 überpro - csörgő ventillátorral, kólával leöntött kisegítő billentyűzet :D én nyertem

minél nagyobb órajelen fut, annál gyorsabban tározza be az adatot?
pl, ha van egy 500hmz ramom és a cod2-t 10 mp alatt tölti be, akkor az 1000mhz-s csak 5 alatt?
vagy egészen másról van szó?

[Jakuza]
Tunningolas mast jelent.
Akkor ugyanugy 512MB memoriad van csak a memoria orajelet lehet emelni.
Ez hivjak a tuningnak.
Pl ha van 512MB memoriad ami 400MHzes, orajel emelessel lehet mondjuk 420MHz-re emelni a frekvenciajat a memoriadnak, persze ettol meg 512MB marad.
A masik kerdesre pedig, csak ugy lehet 2GB RAMod, ha veszel meg hozza 1,5 GB-t.
Amugy frekvenciatol,memoria merettol es memoriatipustol fuggnek az arak.
Ezert nem artana tudni milyen RAMot kellene neked venni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hello az lenne a kérdésem nem értek hozzá szval nekem 512RAMOM VAn hogy léehetne 2 gb-ra tunningoolni vagy venni 1,5 gigát nem értem szval valaki elmondanná hogy kb mennyi be kerül??

My CPU: AMD Athlon 64(tm) 3200+,2GB DDR Ram,Ati X1600Pro 512Mb, Genius 5.1(hangfal)BenQ FP737s-D 1W(80Gb)2W(120Gb)

David2
csa
meik lenne jobb egy 3200+ Venice, Asus A8N-E számára
Kingmax HC 500mhz vagy A-data vitesta 500 mhz
természetesen a 250es fdb elérésehez kéne

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

A bootolásnál a bios kiírja hogy dual.ha nem írja ki,akkor valszeg nem megy párban.

A twinmos memcsit rakd be,mert az a gyorsabb.
Ha a másikat mellé rakod,akkor ha mennem akkor is csak a lassabb sebességen fog futni a gyorsabb ram is.
Tehát nem az hogy nyersz,de veszítesz vele.

Sziasztok!
Honnan tudom megállapitani hogy a ramok dual channelben müködnek?
A boot képernyön nem irja de azt sem hogy nem dual! Elöre is kössz!

Maffya
Sziasztok!
CSak egy kérdésem lenne,melyik az optimálisabb ha olyan Ram-jaim vannak hogy Apacer PC2700 333Mhz 256MB,és Twin Mos Pc3200 400mhz 256MB együtt szeretném öket használni,el is viselik egymást.
A Konfig: AMD64 Sempron 2600+,Via K8 alaplap,40GB Hdd,Samsung CD-RW/DVD,Ati Radeon 9700.
A kérdés az lenne hogy melyik a jobb ha a Twin Mos 400-as van az 1 slotban vagy az Apacer 333-as ?? Számit egyáltalán? Vagy? Tanács tip és bármit szivesen fogadnék.
Köszike.

Gigabyte alaplapom van, ezelõtt Hynix vagy milyen memória volt benne, azzal semmi gondom nem volt. Az elején, amikor nem állt fel a rendszer, kipróbáltam külön-külön is a RAM-okat, de úgy mindkettõ tökéletesen mûködött -- vagy legalábbis felállt velük a rendszer. És így együtt sincs semmi gebasz, kivéve ezt a játékot. Na jó, mondjuk tegnap óta vannak meg, szóval túl sok viszonyítási alap még nincs.

A BIOS frissítés az én fejemben is megfordult csak egy kicsit fázok tõle, mert amúgy meg minden oké, és nem lenne jó, ha tönkrevágná a rendszert.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

czky
Próbáld ki egyesével ramokat. Amelyik ramnál kidobja az a hunyó!. De akár próbálkozhatsz alaplapi bios frissítéssel is...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Vannak Samsung ramok,amelyek bizonyos alaplapokat nem szeretnek.
Milyen alapod van??

Sziasztok!

Tegnap vettem 1 giga (2*512M😎 400Mhz-es Samsung RAM-ot a gépbe. Berakom, nem áll fel a rendszer. Most nem írom le, hogy úgy egy órás játszadozás után végre miként sikerült mûködésre bírnom a gépet (gyakorlatilag csak megcseréltem a két modult a DIMM slotokban), de azót nincs gebasz. Illetve talán mégis: az egyik játék folyton kilép, lassan már 5 percenként. Mintha egyszer valahol azt olvastam volna, hogy ez lehet RAM hiba miatt. Igaz ez? Ha igen, mitévõ legyek, hogyan állapítsam emg, melyik modul hibás?

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Zsolo007
Köcce, amúgy sejtettem a dolgot, meg már utána is olvastam 😊

Dual-single channel: Memóriák kihasználása, dual módban kb 10%-os sebességnövekedést jelent, persze csak a memfüggõ alkalmazásoknál.

Elérése: Azonos felépítésû, címzésû, lehetõleg azonos márkájú ramok hajlandóak dual módban futni, az arra alkalmas alaplapokban.

Beállítás: automatikus felismerés, állítani biosban nem kell, nem is lehet.

Abit AL8, P4 LGA775 3GHz 2MB L2 64 bit, 1 GB DDR2/667 MHz, MSI 7800GT 256MB DDR3, Samsung SATA2 200GB, ACER 1721hm TFT,